I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
kolja

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od kolja »

Nevěřím tomu , že se to stihne. Bydlím tady a vidím to. Jeden dělá a čtyři mu pomáhají očima. Dalším faktem je , celý rok se na celé stavbě dělá po-pá 7-15.ale v posledních dnech po-ne od rána do večera a i za tmy.
S tím přeložením I/36 to ještě není tak pravda. Kraj tuto silnici nechce a my také ne , už teď nám tu jezdí dost aut z a do mechova :D ten článek jsem taky četl :D .
hiob

Příspěvek od hiob »

Novinka na rsd.cz - I/37

V pátek 25. 11. 2011 ve 12 hodin bude uveden do provozu další úsek silnice I/37 mezi Hradcem Králové a Pardubicemi ve čtyřpruhovém uspořádání.

Jedná se o další část stavby I/37 Hrobice – Ohrazenice, která bude uvedena do provozu v režimu předčasného užívání stavby. Po srpnu, kdy byl uveden do provozu úsek v délce 2,2 km, je nyní zprovozňován navazující úsek dlouhý 3,6 km. Jízdu ve čtyřech pruzích z Pardubic do Opatovic nad Labem si řidiči budou moci užít až od května příštího roku, kdy bude uveden do provozu poslední úsek této stavby v délce 650 m (v Ohrazenicích - podél protihlukové stěny).
adamos

Příspěvek od adamos »

V neděli jsem jel kolem a říkal jsem si, že to musí otevřít za pár hodin :-)

Stávající MÚK Stéblová je opět v provozu, nebo se čeká na její přestavbu?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
hovi

Příspěvek od hovi »

adamos píše:V neděli jsem jel kolem a říkal jsem si, že to musí otevřít za pár hodin :-)

Stávající MÚK Stéblová je opět v provozu, nebo se čeká na její přestavbu?
připravuje se rekonstrukce...
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... eblova.pdf
dvs

Příspěvek od dvs »

Přijde mi ta přestavba trošku velikášská. Co bylo tak špatného na té východní rampě MÚK Stéblová, že chtějí dělat další o 500m severněji? To se jim tam nevešly při rozšíření na 4pruh odbočovací pruhy normované délky?

Ve směru od Hradce nyní žlutě nakreslili dlouhý odbočovací a připojovací pruh na úkor levého. Levý pruh je zúžený a mají do něj zákaz náklaďáky.

Přiznám se, že bych za těch 84mil, plánovaných na tuto MUK, uvítal spíše doplnění ramp u Globusu.
Partyzan

Příspěvek od Partyzan »

Tak jsem tam dnes jel v jedenáct dopoledne a taky mě trochu zaskočilo to zúžení levého pruhu. V těch jedenáct hodin zprovozněný celý úsek až na asi 50 metrů, kde usazovaly betonové zábrany a byl provoz sveden do jednoho pruhu (směr Pardubice). Už to asi bude hotové. Teď to chce dodělat ten kousíček na konci Pardubic u protihlukových stěn a samozřejmě úsek Březhrad - Opatovice, ale nedělám si iluze, že ten do příštího roku stihnou komplet, když někde se ještě ani nekoplo, zato mosty jsou hotové.
medvid

Příspěvek od medvid »

Pardubice a Prahu spojila čtyřproudá silnice, na zrychlení se čeká

Pro řidiče se otevřel poslední čtyřpruhový úsek silnice z Pardubic do Opatovic nad Labem. To znamená, že část cesty do Hradce Králové a celou cestu do Prahy už lze absolvovat ve dvou proudech aut v každém směru. Na zrychlení takzvané Hradubické se ale ještě čeká, zatím tam platí devadesátka.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/pardubice-a-p ... zpravy_klu

Proč z toho neudělaj normálně R37?
Righ

Příspěvek od Righ »

medvid píše:Proč z toho neudělaj normálně R37?
Tomu taky absolutne nerozumim, parametry na to budou a podobne kratky rychlostky uz v republice existuji, viz R63 a R56. Navic by odpadl problem se zvysovanim rychlosti, byla by tam zkratka 130ka. No a v neposledni rade by nam pribylo aspon par kilometru do delky dalnicni site.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

No kdyby se někdo zasnažil a zapátral v usneseních vlády ČSR, resp. ČSSR z 80. let, tak by tam tu R37 nejspíš i našel. Pokud nebyla vyřazena v 80. letech, tak od té doby rozhodně ne, čili jinými slovy, dle toho usnesení by to mohla být stále R37.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Navečer jsem tamtudy jel. Na nájezdu od Globusu směrem na Hradec je STOPka kreténsky schovaná za protihlukovkou! Na nově otevřeném úseku je umístěno několik přenosných značek se 70kou, povrch mi přišel docela hrubý a hlučný. Docela mě překvapilo, že v MÚK Stéblová už neexistují východní větve, i v novém letáku je to tedy špatně.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Michael V.

Příspěvek od Michael V. »

Myslim ze udelat z toho Rku nemuze a nesmi byt zadny problem, za prve jsou tu o mnoho kratsi kousky, ktery maji daleko horsi parametry a je tam povolena 130, treba R43 u Brna anebo R63, za druhe je i na Slovensku ktery maji prakticke stejne normy jak Cesko, Rka treba jen z jednim pruhem nebo dokonce i ze semaforem a zastavkou (treba R68 v Kosicich), na zapade je to normalni. Rychlostni silnice je totiz stale silnice a ne dalnice, proto je tam oznaceni silnic v modrem a kilometrovani podle zacatku silnice (viz km treba na R35), takze rict ze rychlostni silnice jsou dalnice je nespravne. Unas v rakousku lze treba vyhlasit kazdou lepsi cestou jako rychlostni silnice, pak tam nesmi jezdit traktori a mopedy a hotovo, oznaceni zustane B.., nektere Rky ktery jsou upgradeovany jako dalnice pak maji ceduli zacatek dalnice i kdyz se jmenuji treba stale S1 nebo S6. Abych to skratil, udelat ze silnici, rychlostni silnice je velmi jednoduche, ale udelat ze silnici dalnice uz je slozite a nikdy se to treba v rakousku nedelalo.
Mike

Příspěvek od Mike »

největší problém určitě je, že by si obyvatelé obou aglomerací museli koupit DK
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mario

Příspěvek od Mario »

Hlavní problém je, že silnice je obchvatem. Pokud z toho uděláte zpoplatněné eRko, tak se auta vrátí do obcí... 110 bude stačit, těch pár minut už nikoho nezabije..
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A která dálnice nebo rychlostní silnice není něčeho obchvatem? Takovou ja neznám. Např. D1 u Brna je jeho jižním obchvatem, D1+R55 u Hulína jsou jeho obchvatem atd.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Užovka

Příspěvek od Užovka »

mě by zajímalo, co udělají s tím obr kulatákem (viz odkaz na mapu), až se jednou začne stavět R35 dál směr Morava ?

http://www.mapy.cz/#q=Chrudim&x=15.7925 ... 8-29-30-31
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Užovka píše:mě by zajímalo, co udělají s tím obr kulatákem (viz odkaz na mapu), až se jednou začne stavět R35 dál směr Morava ?

http://www.mapy.cz/#q=Chrudim&x=15.7925 ... 8-29-30-31
A co by s ním měli dělat? Tak jak je vidět i z mapy, dostaví 3. patro.
Užovka

Příspěvek od Užovka »

aha tak to mě nenapadlo :-( Liptovský Mikuláš hadr !!!
hovi

Příspěvek od hovi »

Užovka píše:aha tak to mě nenapadlo :-( Liptovský Mikuláš hadr !!!
Nejsem dopravní stavitel, nemohu posoudit, jestli to nešlo lépe, ale do této křižovatky jsou napojeny Opatovice, doprovodné komunikace + překlenutí Opatovického kanálu. Proto ta 3patrová "velikost".
medvid

Příspěvek od medvid »

Mike píše:největší problém určitě je, že by si obyvatelé obou aglomerací museli koupit DK
Lze ale udělat Rko bez nutnosti známky, to se přece i kolem měst dělá.
dd

Příspěvek od dd »

Mike píše:největší problém určitě je, že by si obyvatelé obou aglomerací museli koupit DK
Stejně jako si jí musí koupit každý, kdo dojíždí např. ze Sokolova do Varů, z Kladna, Berouna a mnoha dalších měst do Prahy, podobně do Brna a prakticky všude, kde dálnice vede k velkému městu. Nevím, proč by zrovna pardubičtí a hradečtí museli mít výjimku.
Partyzan

Příspěvek od Partyzan »

Asi proto, ze tam neni zadna poradna doprovodna komunikace.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A z Kladna či Berouna do Prahy nějaká "pořádná" snad existuje? ;-)
I přes Bohdaneč by to byl ještě proti zdejšim poměrům docela luxus.
adamos

Příspěvek od adamos »

Partyzan píše:Asi proto, ze tam neni zadna poradna doprovodna komunikace.
Copak II/324 by nestačila jako doprovodka?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Užovka píše:aha tak to mě nenapadlo :-( Liptovský Mikuláš hadr !!!
Co je špatného na MÚK u Liptovského Mikuláše? Vždycky, když jsme tam jeli, tak jsme si libovali, jak to mají šikovně vyřešené.
dvs

Příspěvek od dvs »

Na I/37 mezi Ohrazenicemi a Stéblovou ve směru HK na nově otevřeném úseku je značka pozor smyk a 70km/h. To mi přijde jako opakování té parodie s 50km/h na Vysočanské spojce.

Chybějící východní strana MÚK Stéblové mne taky překvapila. Vzhledem k tomu, že financování (podle letáku) je ve hvězdách, tak zrušení stávající mi přijde podivné.
Odpovědět

Zpět na „I/37“