MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Odpovědět
Standa

Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Příspěvek od Standa »

Tak moje zkušenost z MO je poněkud odlišná, většina aut ve směru od Spořilova nejen že nebrzdí na 60 už před Lanovým mostem, ale často nebrzdí vůbec (případně ze 100 na 80) a prosviští novou horskou dráhou bez problémů 80. Jelikož jezdím sám mimo radarované úseky kolem 100 (MPMP doufám promine ;) ), jezdím ponejvíce v levém pruhu a zpravidla tam nemám problém (samozřejmě, pokud to hustota provozu dovoluje). Nemám ale ani problém někoho předjet zprava, když náhodou jedu v prostředním nebo pravém, na vícepruhu je to naprosto normální, když jde o souběžnou jízdu (což na MO a ŠR je skoro vždycky). A jen čistě pro pořádek, to, co máme očekávat, se jmenuje Armagedon.
adamos

Příspěvek od adamos »

Standa píše:...Nemám ale ani problém někoho předjet zprava, když náhodou jedu v prostředním nebo pravém, na vícepruhu je to naprosto normální, když jde o souběžnou jízdu ...
To není nic proti ničemu. Ono ve městě je předjíždění zprava legální i bez souběžné jízdy. :-)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dd

Příspěvek od dd »

Sice to je legální, ale bezpečnosti, plynulosti a kapacitě to rozhodně nepřispívá. Většinou jede kolona v prostředním 60-70 téměř bez mezer a já si vždy vybírám, jestli je objedu zprava nebo zleva. Zprava to bývá volnější, ale občas je tam někdo ještě pomalejší a pak ho není kudy předjet. Zatímco zleva jede většina řidičů 80-100, ale když je tam někdo pomalejší, tak blokuje všechny, protože nemá kam uhnout. Ale zase nechci kličkovat přes 3 pruhy a dvakrát se cpát do beztak malých mezer mezi auty v prostředním, i když by i to bylo legální. Kdyby se kolona řadila vpravo, tak by si nikdo nepřekážel. A není to o pár vteřinách úspory, ale o ohleduplnosti vůči druhým.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak člověk při tom manévru zprava musí jet čitelně (ne tam hupnout a pak zase kličkovat zpátky, ideálně bez blinkru) a hlavně se moc dlouho neschovávat v mrtvým úhlu. Jinak vzhledem k obvyklému provozu naštěstí většina lidí na JS používá i pravá zrcátka, už dlouho se mi nestalo, že bych se s někým dostal do kolizního kurzu. Pravý pruh mám rád, protože je s přehledem nejvolnější, nikdo se nikam nelepí a tak. Když dojedu někoho pomalejšího, tak si holt počkám (na mezeru, nebo třeba až ke sjezdu), však ono mě za tu chvilku neubude. :)
Království a půl princezny za 511.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

dd píše: Kdyby se kolona řadila vpravo, tak by si nikdo nepřekážel. A není to o pár vteřinách úspory, ale o ohleduplnosti vůči druhým.
Ve špičce mi to až tak nevadí. Přeci jen jsou na JS (až ta je třípruh) často i velmi vytížené nájezdy a sjezdy, tak chápu že se tam hodně lidem nechce... Ale v noci je to na palici.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Pokusím se převést diskuzi od tématu "Jak jezdíme" (které je sice jinde, ale diskutuje se tady ;) ) zpět k MÚK Rybníčky. Nevím jak dlouho, ale 60 ve směru na Prahu 9 je pryč. Včera večer už na svém místě rozhodně nebyla. Je nahrazena pouze doporučením (modrá čtvercová 60) s dodatkovou tabulkou "pro nákladní vozidla" umístěnému za most přes trať před esíčko.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

MPMP píše:Nevím jak dlouho, ale 60 ve směru na Prahu 9 je pryč. Včera večer už na svém místě rozhodně nebyla. Je nahrazena pouze doporučením (modrá čtvercová 60) s dodatkovou tabulkou "pro nákladní vozidla" umístěnému za most přes trať před esíčko.
No třikrát hurá ... přísahal bych že před týdnem tam ještě byla. Ale musím bejt opatrnej, protože jsem tam dneska ráno jel a žádný značky jsem si nevšiml, což samozřejmě neznamená, že tam nebyla :)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Petr Pokorný píše:Ale musím bejt opatrnej, protože jsem tam dneska ráno jel a žádný značky jsem si nevšiml, což samozřejmě neznamená, že tam nebyla :)
Já si taky v první chvíli včera nebyl jistý. Nejdřív jsem si říkal, že jsem ji přehlíd', ale to doporučení pro náklaďáky mě pak "přesvědčilo". A ráno jsem si potvrdil, že tam skutečně není.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP: Díky za informaci, to je skvělá zpráva! Pokud se po nějaké úpravě v roce 2012 podaří odstranit i 60 v opačném směru, vůbec už se o ŠR nebojím (myšleno po zprovoznění VR).
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

Z hlediska kapacity není mezi 60 a 80 podstatný rozdíl, ale od tohoto rozmezí klesá oběma směry.
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Rozdíl v propustnosti na uceleném úseku možná není, ale střídání 80/60/80 dělá v dopravě bordel.
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

To sice trochu dělá, ale snížení rychlosti o 20 km/h není zdaleka takový problém jako snížení počtu jízdních pruhů.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Další změny jsou ve směru na Prahu 9 před odbočením na Průmyslovou - včera večer se pracovalo na DZ, tak jsem byl zvědavý, co s tím udělali a dneska jsem to viděl. Řekl bych typicky "české řešení": z této i následující cedule byly jednoduše "vyzmizíkovány" Teplice z prvního řádku. :?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a další fáze bude dolepení "Ústí" rovně :) vlevo od Kolína :kladivo: (nebo místo MB)

fotka původní cedule (kdo nemá rád strítvjů))
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Standa

Příspěvek od Standa »

Tak už jsem si taky projel "horskou dráhu" bez 60, nicméně víc, než 80 se tam bezpečně jet nedá. Zkusil jsem tachometrických 90 (čili asi 85) na tempomat a přišlo mi to už trochu na hraně v té zatáčce v místě napojení na starou trasu. Tedy všichni, kdo jedou na zbytku Jižní spojky malinko nad limit (90 - 95 mi připadá ještě docela bezpečné, samozřejmě, dovolí-li to provoz), budou stejně muset alespoň lehce ubrat. Co se týče plynulosti provozu, myslím, že v obráceném směru je krásně vidět, že omezení z 80 na 60 dělá i při zachování počtu pruhů úzké hrdlo (čili bordel).
dobrenz

to KASME: po 15 letech konecne rozumne rozhodnuti

Příspěvek od dobrenz »

...
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a popolední videoprůjezd
MÚK Rybníčky - Štěrboholská radiála (upravené značení) http://www.youtube.com/watch?v=J6p9FCmWFyM
Money

Příspěvek od Money »

Když byla ještě stará bobovka, tak jsem jí jednou projel cca160kou a to bylo teprv na hraně. Těch 90 teď u tý nový nejni žádný problém, sic to trošku vypadá ostře, ale když tam člověk přijede, tak se nic nestane. Horší je, že ostatní tam radši jedou pro jistotu těch 60 a pak se to tam tak pěkně ucpává.
Jinak je zbytečný, aby mě místní moralisti lynčovali, že jsem jel jednou rychleji než je zákonem dovolený, body mám furt všechny. Jezdím plynule, svižně a ohleduplně. ;)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Money píše:Jinak je zbytečný, aby mě místní moralisti lynčovali, že jsem jel jednou rychleji než je zákonem dovolený, body mám furt všechny. Jezdím plynule, svižně a ohleduplně. ;)
To nevysvětlíš :lol:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Zejména se těžko bude vysvětlovat to "jednou" :lol:
kot

Příspěvek od kot »

Předpisy jsou tady proto, abychom je mohli /občas/ porušovat anebo ne!!!??? :D :ok: :lol:
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

nakouknul jsem od Rabakovské a pak projel od ŠR
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 12/111210/

cyklochodostezka stále ještě nemá povrch
za bobovkou vpravo zmizeli desky, takže práce na PHS zřejmě skončily
dobrenz

MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály) 80kmh

Příspěvek od dobrenz »

ale cizci stejne brzdi na 60khm- maji strach.
dobrenz

TAK ZNACKA 60kmh uz je tam smer Schwarzenbruck zase ZPATKY

Příspěvek od dobrenz »

i pro kamiony v protismeru smer Kohlfenlden*Barrandov*! no to je ceskej blazinec
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“