Vysočanská radiála (D10 - Kbelská)
Re: Vysočanská radiála (R10 - Kbelská)
V pondělí odpoledne jsem si projel VR, vypadala velmi dobře, připadalo mi to, že se plazím, i když jsem jel 80 (o 50 ani nemluvě, to se tam prostě nedá
). Průmyslová je ale odlehčená jen ve směru na jih (D8 > D1), včera večer jsem jí takhle krásně prosvištěl, ale v opačném směru to dost stálo, i hodně kamionů.
Na jsdi lze nalézt tuto zprávu
Ještě poznámka z ranního provozu: Dnes byla ve směru na R1 ve směru na Štěrbohoslskou kolona v 8:38 až k nájezdu z Chlumecké.
To jako Vysočanská radiála je Borská, ale Borskou lze v Praze nalézt v Hloubětíně, tak tomu nerozumím.jsdi píše:v ulici Kbelská v obci Praha : jízdní pruh uzavřen
29.11.2011 8:50:00 - 16.12.2011 9:50:00
jízdní pruh uzavřen ; Od 29.11.2011 08:50 do 16.12.2011 09:50 v ulici Kbelská v obci Praha; - !!! Nová radiála !!! Policie ČR žádá o opakované zveřejňování uvedené informace v médiích - jízdní pruh uzavřen; Provoz po Kbelské směr D8 je u nájezdu na Borskou veden pouze levým pruhem. Řidiči jedoucí k D8 by měli využívat Jižní spoku(nesjíždět na Průmyslovou), za Černým mostem sjet na Borskou(nová radiála) a dále pokračovat po Kbelské k D8.
Ještě poznámka z ranního provozu: Dnes byla ve směru na R1 ve směru na Štěrbohoslskou kolona v 8:38 až k nájezdu z Chlumecké.
to není nic nového, dělá to nájezd aut z Průmyslové a pak bobová dráha.
ani tam nemusí být nikde ťukanec
ŠR to prostě nepobere, všichni - tedy skoro - víme, že chybí 511
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ale ano, je to něco nového. Kolona od Chlumecké na R1 tam rozhodně každé ráno nebývala, bývala vždy až od D11.Mike píše:to není nic nového, dělá to nájezd aut z Průmyslové a pak bobová dráha.
a co třeba...
Jižní spojka před mostem nad Záběhlickou ve směru na Prahu 4
30.11.2011 06:00 - 05.12.2011 19:00
práce na silnici neprůjezdný levý jízdní pruh
Jižní spojka, úsek Spořilovská - 5. května, město Praha
30.11.2011 07:00 - 15.12.2011 16:00
práce na silnici během dne stavební práce , výstavba patek a přípojek portálů a poloportálu dopravního značení. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy
Praha, ulice Jižní spojka před sjezdem na Chodovskou ve směru na Prahu 9
30.11.2011 07:00 - 05.12.2011 18:00
že by konečně "proměnky" pro odbočení na Spořilovskou (Plzeň)
ale to už patří do jiného vlákna
Jižní spojka před mostem nad Záběhlickou ve směru na Prahu 4
30.11.2011 06:00 - 05.12.2011 19:00
Jižní spojka, úsek Spořilovská - 5. května, město Praha
30.11.2011 07:00 - 15.12.2011 16:00
práce na silnici během dne stavební práce , výstavba patek a přípojek portálů a poloportálu dopravního značení. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy
Praha, ulice Jižní spojka před sjezdem na Chodovskou ve směru na Prahu 9
30.11.2011 07:00 - 05.12.2011 18:00
že by konečně "proměnky" pro odbočení na Spořilovskou (Plzeň)
ale to už patří do jiného vlákna
Celý ty (dlouhé) roky co jsem létal nad rozestavěnou VR jsem se těšil jak se vylepší doprava na Kbelské. Včera jsem jel večer z Hloubětína a bylo to docela maso, poprvé v životě jsem tam zažil kolonu NAHORU na Klíčov.
Zajímalo by mne, jestli vůbec dělali dopravní průzkumy, protože poměr aut z Hloubětína a ze Satalic byl tak 6:1. A přitom z VR jsou dva pruhy a na Kbelské jeden. Odpovídající by bylo uspořádání naopak. Ach jo...
Zajímalo by mne, jestli vůbec dělali dopravní průzkumy, protože poměr aut z Hloubětína a ze Satalic byl tak 6:1. A přitom z VR jsou dva pruhy a na Kbelské jeden. Odpovídající by bylo uspořádání naopak. Ach jo...
Ty dva odbocovaci pruhy na Satalice (Mladou Bol.) jsou fakt uchylne.
Nechapu, kdo by tam z Hloubetina(Prumyslove mel zahybat) - kdo jede na HK, MB, tak jede po Sterboh. radiale, ve smeru z ul. Kolbenova to ma smysl jenom pro auta, ktera jedou z nejblizsiho okoli, uz jsem tam jel podruhe, a odbocoval jsem doprava opet jako jediny ......
Nechapu, kdo by tam z Hloubetina(Prumyslove mel zahybat) - kdo jede na HK, MB, tak jede po Sterboh. radiale, ve smeru z ul. Kolbenova to ma smysl jenom pro auta, ktera jedou z nejblizsiho okoli, uz jsem tam jel podruhe, a odbocoval jsem doprava opet jako jediny ......
tak to jistě, jenže těch pár aut tam VR přivedla.Petr Pokorný píše:Ale ano, je to něco nového. Kolona od Chlumecké na R1 tam rozhodně každé ráno nebývala, bývala vždy až od D11.Mike píše:to není nic nového, dělá to nájezd aut z Průmyslové a pak bobová dráha.
ovšem příčina toho, je pořád stejná.
VR je ve směru od D8 dost využívaná, odbočuje tam víc jak polovina aut co jede přes prosek.
jinak dnes dopoledne - cca.10hod to také stálo - někde od Počernické spojky, ale to už jsem tady OT
Já myslím že odpověď je tady, ukrytá mezi řádky:ventus píše:Zajímalo by mne, jestli vůbec dělali dopravní průzkumy, protože poměr aut z Hloubětína a ze Satalic byl tak 6:1. A přitom z VR jsou dva pruhy a na Kbelské jeden. Odpovídající by bylo uspořádání naopak. Ach jo...
iHned.cz píše:Praha chce, aby se na Vysočanskou radiálu přemístily kamiony, které dosud jezdí po Chlumecké, Kolbenově a Průmyslové ulici. "Řidiči ale musí zjistit sami, že to je pro ně lepší. Zákazy vjezdu nikam dávat nebudeme," poznamenal Miroslav Rajchart.
http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-5382037 ... -v-poledne
Typicka ukazka ceske malosti v praxi.
Pokud nechteji, aby tam jezdily kamiony, at tam daji znacku - stacilo by ji dat na krizeni Kbelska x Kolbenova, a bylo by vymalovano ....
Takhle tam naprosto zbytecne musi do kopce poskakovat kazdy den tisice aut - at zije ekologie a zdravy rozum !!!!!!
Pokud nechteji, aby tam jezdily kamiony, at tam daji znacku - stacilo by ji dat na krizeni Kbelska x Kolbenova, a bylo by vymalovano ....
Takhle tam naprosto zbytecne musi do kopce poskakovat kazdy den tisice aut - at zije ekologie a zdravy rozum !!!!!!
Naposledy upravil(a) kamil dne 2.12.2011 19:41:45, celkem upraveno 1 x.
No je to rozhodně hezkej příklad, jak se dá ve jménu pokroku za spoustu miliard zhoršit dopravní situace 
pp hlásí z terénu
Kbelská nahoru uzavřena
stavěj ten chybějící portál
a prej je to tam pěknej "masakr"

Kbelská nahoru uzavřena
stavěj ten chybějící portál
a prej je to tam pěknej "masakr"
A na Kbelské (od VR směr Hloubětín) jsou osazeny dva (!) nové portály přes všechny 4 pruhy, konstrukce pro značky jsou jen nad pruhama dokopce, značky osazené nejsou. První portál je směrem nahoru hneda za zatáčkou ... v kombinaci s železničním podjezdem na něj asi moc lidí stejně koukat nebude 
no, já jezdím denně od Jarova - pak průmyslová - VR - R10 a VR mi zkrátila cestu o dobrých 15 minut, tam i zpátky. Před otevřením VR jsem využíval Českobrodskou až na východní spojku, ale docela se mi ulevilo, že už si na ni nemusím ku***t tlumiče auta ...
V sobotu jsem si poprvé projel při cestě na Moravu VR. Je to na potlesk a velké uznání (odhlédnu-li od zpoždění se zprovozněním oproti původnímu plánu). Pak jsem ale o "kousek" dál za tunelem Koclířov viděl poprvé va vlastní oči trambusáka, jehož kabina trčela nad třímetrovým srázem. Nezvládl pozvolnou pravou zatáčku. Vzpomněl jsem si na nájezd na VR z klesající Kbelské. V té zatáčce může mít řada náklaďáků problémy, především v zimě, To svodidlo a zábratlí, co tam nainstalovali ... no nevím ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
No tak výhoda je ta, že ten kamion tam od určité nájezdové rychlosti nebude překážet 
Dobrá zpráva je, že dopadová oblast je "čistá".
A vejde se jich tam hodně 
abyste to nepřechválili, parovod z Mělníka a trať ČDbhs píše:Dobrá zpráva je, že dopadová oblast je "čistá".
To je daleko. To už bych se spíš obával o v porostu zhusta kempující bezdomovce.
Království a půl princezny za 511.
Já jen doufám, že nám ten směr nezavřou až se tam nedej bože něco stane .....
Koukal jsem, že pletivo je natažené, ale značka 50km/h tam je pořád. 
Plot zřejmě není dosud úředně schválen. Zvířátka přes něj tedy úředně stále ještě mohou.

Království a půl princezny za 511.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
včerejší lehce odpolední průjezd, pro ucpání kopce netřeba kamionů 
- Přílohy
-
- DSC01584r.JPG (56.91 KiB) Zobrazeno 8766 x
-
- DSC01583r.JPG (59.96 KiB) Zobrazeno 8766 x