VMO: Dobrovského B

VMO a jiné
Odpovědět
Skopek

Re: VMO: Dobrovského B

Příspěvek od Skopek »

Vcera sem sel kolem a galerie uz je hotova (co se betonu tyce), ted jdou na tu 2.lavku.

Jinak to spojeni, co pisete, tak valcovali podlkadni vrstvy na Kralovopolska x Hradecka a delali obrubniky, i ten kousek Dobrovskeho je na tom uz o dost lip (videno jen zdalky, ale sterk i obrubniky tam podle me byly). Tak nevim ale pripada me, ze Hradecka (spodni cast pro mistni dopravu tj. kruhac a spol.) bude driv nez v kvetnu.
adamos

Příspěvek od adamos »

P_V píše: To udělali nějací borci ve Stockholmu.
Je tam krásně osvětlený tunelový rozplet. Troufnu si tvrdit, že nic takového v Blance nebude :-(
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
kalanis

Příspěvek od kalanis »

Větší výzva je a bude MO - 5-6km mezi Barr.Terasama a Malovankou a 12-13km mezi Barr.Terasama a Pelcí-Tyrolkou. To jsou totiž místa se zastávkama Bus, kde je místo na vzlet i přistání.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Zedňa
RVi

Příspěvek od RVi »

Aktuální mě viditelné práce:
Na Hradecké na příjezdu (směr jih) práce v odstavném pruhu začínajíci asi na úrovni lávky pro pěší.
Jižní napojení od Královopolské směrem ke kruháči již "vyasfaltováno" (z lávky je už černé).
Na křižovatce Dobrovského x Purkyňova se již rýsuje výjezd z kruhového objezdu, ovšem stavba nyní končí cca 5m před hranicí křižovatky, doufám že tam nebude zpomalovací šotolinový retardér ;)
siesa

Příspěvek od siesa »

No ja jeste dodam, ze Hradecká je u vyusteni u Tabora nalajnovana a ze druha galerie uz se i obklada. Doufam, ze tam nebude takova demence, jako na te stare galerii. Ze je cela oblozena cervene a svrchni rada je seda...To jako nevim, jestli se pak opravi, nebo budu celej zivot koukat, jak se za 12 mld. Kc delaji veci provizorne ze zbytku... :x !

Jo kdyz uz jsme u toho...nevite nekdo, kolik elektriny sezere jeden oranzove blikajici semafor (klasicka soustava spodni a svrchni na stangli..)?
dave7842

Příspěvek od dave7842 »

Mňo,tak na staré galerii ta červená barva není samozřejmě udělaná takhle naschvál,že.. to si snad ani nemůže nikdo myslet, že se to tak nechá.. ;-DDD Prostě měli ty betonky doskládané odspoda po vrch, tam kde nemuseli dořezávat ty vrchní nekompletní kusy, pak to natřeli, následně dořezali ty vrchní kusy, ale už nebyl čas to dotřít, protože se tam rychle převáděl provoz kvůli sesuvu toho svahu naproti, takže to při dokončovacích pracech samozřejmě dotřou..
siesa

Příspěvek od siesa »

dave7842 píše:Mňo,tak na staré galerii ta červená barva není samozřejmě udělaná takhle naschvál,že.. to si snad ani nemůže nikdo myslet, že se to tak nechá.. ;-DDD Prostě měli ty betonky doskládané odspoda po vrch, tam kde nemuseli dořezávat ty vrchní nekompletní kusy, pak to natřeli, následně dořezali ty vrchní kusy, ale už nebyl čas to dotřít, protože se tam rychle převáděl provoz kvůli sesuvu toho svahu naproti, takže to při dokončovacích pracech samozřejmě dotřou..
Aha...ty panely jsou natrene...tak to jo ;) Nicmene neni to tak trochu luxus, natirat to?? Ma to i jine oduvodneni nez jen esteticke??
adamos

Příspěvek od adamos »

O co vlastně jde? Máme to vyfocené?
siesa

Příspěvek od siesa »

adamos píše:O co vlastně jde? Máme to vyfocené?
Treba na tehle fotce:
http://ttnz.cz/album/d/587404-2/IMG_739 ... sesuvu.JPG
adamos

Příspěvek od adamos »

Jo tady http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... u.JPG.html
Neznalý by si na první pohled mohl myslet, že je to záměr pana architekta.

Ta betonová zeď nad obkladem tahle přijde nechat?
Naposledy upravil(a) adamos dne 6.12.2011 22:38:31, celkem upraveno 1 x.
Likas

Příspěvek od Likas »

No k těm světlům, bývají to diodová světla a každý si pápne něco kolem dvou 2W.
A k tomu nátěru - je jasný že se to dotře, ale mám trochu obavu aby se podařilo chytnout stejný odstín, protože ty protihlukový panely jsou porézní a jsou už dost špinavý a nevím jak moc půjdou před nátěrem umýt...
siesa

Příspěvek od siesa »

Likas píše:No k těm světlům, bývají to diodová světla a každý si pápne něco kolem dvou 2W.
Likasi, ja spis myslim stary jeste se zarovkou....
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Řeknu to narovinu, kašlu jim na nátěr (o to se postarají sprejeři), nebo na diodová světla (i žárovka má své kouzlo).
Priorita je, aby byla celá stavba zprovozněna co nejdříve, už jen třeba kvůli Žabinám.
Zbytek už jsou jen kosmetické detaily. :kladivo:
siesa

Příspěvek od siesa »

Jasne...zprovozneni stavby a jeji plnohodnotne uzivani je urcite hlavni cil...Nicmene stavba stoji 12 mld. Kc...To by snad uz mohly byt vsechny detaily dotazeny k dokonalosti, ne?! :x

Jinak s tim semaforem...Jen me tak napadlo, kolik penez stoji to, ze na tehle krizovatce
http://old.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=138099 ... 92800@z=15
uz nekolik let zcela bezduvodne a dementne blika nekolik semaforu naprosto k nicemu... :!:
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

siesa píše:Jasne...zprovozneni stavby a jeji plnohodnotne uzivani je urcite hlavni cil...Nicmene stavba stoji 12 mld. Kc...To by snad uz mohly byt vsechny detaily dotazeny k dokonalosti, ne?! :x

Jinak s tim semaforem...Jen me tak napadlo, kolik penez stoji to, ze na tehle krizovatce
http://old.mapy.cz/#mm=ZTtTcP@dm=138099 ... 92800@z=15
uz nekolik let zcela bezduvodne a dementne blika nekolik semaforu naprosto k nicemu... :!:
Nemohli, Pražský okruh stál 20 miliard a stejně tam mnoho měsíců byly nedodělky.
Nic překvapivého, bohužel.
M4t3s

Příspěvek od M4t3s »

Dneska jsem jel po Hradecké, a už dnes se dalo odbočit z Hradecké na Žabovřeskou :-)
siesa

Příspěvek od siesa »

M4t3s píše:Dneska jsem jel po Hradecké, a už dnes se dalo odbočit z Hradecké na Žabovřeskou :-)
Je to tak...Sam jsem to ted vyzkousel...Je to dost uleva pro prilehle ulice...Skoda jen, ze s tim kruhakem se to letos jiz nehne... :(
Skopek

Příspěvek od Skopek »

M4t3s: poopravim, myslis z Hradecke na Kralovopolskou...
siesa: no hlavne pro obsluhu Zabovresk, prujezd pres kampus VUT byl opravdu opruz

btw. premyslel jsem proc se kruhac nesnazili otevrit, kdyz je uz od zari skoro hotovej, ale ono by to melo smysl jen pro smer Svitavy - centrum. Po Dobrovskeho se neda dal pokracovat, na Svitavy by se clovek dostal jen za pumpou (a to by neudelalo dobre) ale predevsim to slouzi jako zazemi pro zemni prace na 2.galerii.
Takze proto to bude az v kvetnu ... skoda.
M4t3s

Příspěvek od M4t3s »

Omlouvám se, samozřejmě že na Královopolskou :-)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Zvolili zajimavý postup. Kruháč mají hotov, ale aby mohli jezdit zavezli ho zase hlínou a udělali tam přejezdy pro techniku. Už je tedy jasné že až v Květnu...
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

Vydal jsem se za pěkného počasí na procházku po stavbě:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... o-b/111220
Pokročilo to už opravdu pěkně. Dokonce jsem si nevšiml ani toho zavazení kruháče, jak psal posledně Warz.
Zajímalo by mě hlavně, z jakého důvodu je tam pořád ta hromada hlíny v cestě ke galerii směrem na Pisárky, viz, foto 39, 41 a 53. Taky jsem nepochopil, na co jsou tak hustě vedlě sebe ty mohutné základové bloky za rampou Svitavy - Pisárky, viz. foto 33-35 (vede to ještě mnohem dál než je vidět na fotce 34).
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Parádní fotky, taky si tam musím zajít.
adamos

Příspěvek od adamos »

the.klokan píše:Taky jsem nepochopil, na co jsou tak hustě vedlě sebe ty mohutné základové bloky za rampou Svitavy - Pisárky, viz. foto 33-35 (vede to ještě mnohem dál než je vidět na fotce 34).
Podle hustoty základů mě napadá jediné - protihluková stěna?
Odpovědět

Zpět na „Brno“