0805 Lovosice – Řehlovice
to Kot: Jaka prestavba Letenskeho namesti?
tam to furt vypada stejne jako kdyz byla Letna jeste Nemecka Nobl-Ctvrt pred 65 lety. Furt to samy.A v Blanka-Tunelu se melo uz jezdit pred 2 mesici. Proste cizkov, slovo cechaj nepouzivam - je to moc nobl pro tenhle bordel 
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Rozhodně se mi všechno u nás nelíbí a nejsem žádný extra optimista,ale pokud bych byl s životem u nás tak velmi nespokojen jako Ty Dobrenzi, tak už bydlím jinde a žiji spokojeněji. Být jen kyselý a věčně nespokojený není žádný program!!!!!! 
Kot: Přesně o tom to je, já jsem v podstatě taky trochu germanofil a hodně věcí se mi tam líbí (třeba ty dálnice), ale nežije se mi tu vůbec špatně a za to, že jsem Čech, se rozhodně stydět nehodlám. Z těch Dobronínových výkřiků mám docela legraci, ale musím mu občas připomenout, že ani to Německo není úplně dokonalé (o malém zakomplexovaném východním přívěšku ani nemluvě
).
to kot? Proc myslis ze sem kyselej?
nechapu proc vy cizci furt nekomu doporucujete kde ma zit nebo je dokonce se samopalem vyhanite. Aneb ceska praxe 1945-1947. A o tech komplexech pises jako o naplavach co prisli v roce 1945 do Cech? Pokud se Vchynice se to brzy neotevre, tak ty socky v sudetech rozkradou vsechno zelezo co na tom useku je instlalovano. Konecne v Sasku si to s cizkama uzivaji kazdej den, kdyz prijdou cesi na zlodejnu. Ted dostal jeden bilej cech 10 let, protoze malem ubodal nemeckeho pensistu pro 10 Euro. Proste nezakomplexovanej cizek
Ale Dobroníne, vždyť tě nikdo nikam nevyhání, jen jsme si začali dělat obavy o tvé duševní zdraví, na které zjevně nepůsobí pobyt v České kotlině zrovna dvakrát blahodárně
.
Lenny píše:Proč je přes most Vchýnice omezení 100 km/h?
Pokud se to bere jako tunel, tak mi to nehraje. Podle mapy.cz je ten most dlouhý 225m, což je méně než 300m a takto dlouhý tunel by měl být vyprojektovaný dle ČSN 73 7507 na návrhovou rychlost okolních úseků (tj. 120km/h). Proč tam stavěli vlastně kvůli hluku takovýto tunel? Např. Na D1 v Hladkých Životicích jde dálnice po mostě obcí a stačily tam PHS.Martin z Ostravy píše:Sichr, co kdyby nějaké to sklo upadlo nebo se někdo moc kochal.
Navíc je to vlastně takový polotunel.
vlákno "Tunely všeobecně" http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 5&start=25
bizonek píše:Ještě se vrátím k rychlosti v našich tunelech. Norma říká následující:
tunely dělíme na:
- krátké - do 300 m
- střední - 300-1000 m
- dlouhé - nad 1000 m
Návrhová rychlost:
-tunely krátké se navrhují zpravidla na návrhovou rychlost přilehlých úseků pozemní komunikace.
-tunely střední se navrhují na sníženou návrhovou rychlost, a to na dálnicích a silnicích zpravidla 80 km/h a na rychlostních místních komunikacích na 70 km/h.
-tunely dlouhé se navrhují na sníženou návrhovou rychlost, a to na dálnicích a silnicích na 80 km/h a na rychlostních místních komunikacích na 70 km/h, pokud je návrhová rychlost na dálnicích a silnicích vyšší než 80 km/h resp 70 km/h u MK. Jinak se navrhují na rychlost ve shodě s návrhovou rychlostí na přilehlých úsecích pozemní komunikace.
-nejvyšší dovolená rychlost vozidel v tunelu, vyznačená dopravními značkami, musí být nejvýše rovna návrhové rychlosti v tunelu, bez ohledu na trasové vedení komunikace v tunelu.
Tolik z normy ČSN 73 7507
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím podle jaké normy to je, ale každopádně to je pitomost, respektive to omezení je pitomost.
R48 -> D48 se podařilo!
Tam bude problém v hydrometeorologických podmínkách které se v oblasti Milešovky a Lovoše vyskytují. Aby na hranách těch tubusů nedostaly auta ránu od větru. Docela často se tam honí vichřice a na Milešovce občas i orkán. Kdo jezdí I/8 od Lovosic až do kopce nad Velemín tak ty poryvy jistě někdy zažil.
Tak z článku na webu ŘSD:
- Ve zbývajícím krátkém časovém úseku se pak již nepodařilo předpokládaný termín zprovoznění úseku v roce 2011 splnit.
- K potřebě změny stavebního povolení bylo přistoupeno z důvodu technických změn na mostě. Nejzásadnější změnou je rozdělení jedné nosné konstrukce mostu sloužící pro oba dálniční směry na dvě samostatné konstrukce.
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... sd-pozdeji
- Ve zbývajícím krátkém časovém úseku se pak již nepodařilo předpokládaný termín zprovoznění úseku v roce 2011 splnit.
- K potřebě změny stavebního povolení bylo přistoupeno z důvodu technických změn na mostě. Nejzásadnější změnou je rozdělení jedné nosné konstrukce mostu sloužící pro oba dálniční směry na dvě samostatné konstrukce.
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... sd-pozdeji
A na to se přišlo týden před zprovozněním..
Dělají z lidí blbcedd píše:A na to se přišlo týden před zprovozněním..
Ten most, ale měl stavební povolení v roce 2010. Viz tisková zprávařsd z 21.05.2010 ,
V té tabulce jim B202 most Vchynice nechybí. Pokud vím tak jim chybělo stavební povolení na ten sad nad Bílinkou.
Asi by nám ty dokumenty mělí leaknout a my si to tu už přeložíme i bez novinářů:)
EDIT: Tak jsem ještě našel na radiožurnálu trochu jinou formulaci (vidle do toho vrazili hasiči) než v tiskové zprávě.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... d8--989679
V té tabulce jim B202 most Vchynice nechybí. Pokud vím tak jim chybělo stavební povolení na ten sad nad Bílinkou.
Asi by nám ty dokumenty mělí leaknout a my si to tu už přeložíme i bez novinářů:)
EDIT: Tak jsem ještě našel na radiožurnálu trochu jinou formulaci (vidle do toho vrazili hasiči) než v tiskové zprávě.
Možná jenom taková spekulace ... ale nebudou to náhodou ti hasiči, kteří chtěli před měsícem novou hasičárnu v Lovosicích jako součást D8 a nedostali nic?dvs píše:EDIT: Tak jsem ještě našel na radiožurnálu trochu jinou formulaci (vidle do toho vrazili hasiči) než v tiskové zprávě.
Ne, o tom to skutečně není 
A bylo by možné pustit nějaké vysvětlení z důvěryhodných zdrojů jak to doopravdy je?
Podle těch útržků z novin to vyznívá tak, že most Vchynice měl být jeden most, ale ve skutečnosti se postavil jako mosty dva, ale "přišlo se na to úplně náhodou" až těsně před otevřením, protože neseděla délka zasklení, a proto to nějaký úředník zarazil. Zni to absurdně? Mě už na D8 asi nepřekvapí nic.
Podle těch útržků z novin to vyznívá tak, že most Vchynice měl být jeden most, ale ve skutečnosti se postavil jako mosty dva, ale "přišlo se na to úplně náhodou" až těsně před otevřením, protože neseděla délka zasklení, a proto to nějaký úředník zarazil. Zni to absurdně? Mě už na D8 asi nepřekvapí nic.
Celá situace je způsobena několika faktory, roli tam hraje změna legislativy (nový SZ), vyvíjející se judikatura správních soudů i neflexibilní reakce na tyto změny ze strany investora. Změna stavby před dokončením je institutem stavebního zákona pomocí něhož se běžně povolují (povolovaly) dodatečné úpravy na stavebních objektech ještě před jejich kolaudací. Judikatura NSS nicméně poměrně čerstvě tento pohled odmítla v jiných kauzách a je tedy nutno postupovat jiným způsobem, předpokládám, že stavba bude povolena v rámci řízení o dodatečném povolení stavby.
Zkrátka nadměrná administrativa, nové změny vs. zaběhlá praxe atd. atd. Naštěstí v případě téhle stavby odložení zprovoznění opravdu nepředstavuje žádný velký problém či škodu, osobně jen doufám, že to povede obecně ke zlepšení práce na straně investora, tj. že bude k papírování přistupovat zodpovědněji než předtím.
Zkrátka nadměrná administrativa, nové změny vs. zaběhlá praxe atd. atd. Naštěstí v případě téhle stavby odložení zprovoznění opravdu nepředstavuje žádný velký problém či škodu, osobně jen doufám, že to povede obecně ke zlepšení práce na straně investora, tj. že bude k papírování přistupovat zodpovědněji než předtím.
V tomto případě jde o velkou škodu v public relation toho investora, kterým je ŘSD. Navíc je to umocněno tím, že teď v tom nejsou ekoteroristi, jak to právě bylo masám (public relation) prezentováno.mapman píše:Naštěstí v případě téhle stavby odložení zprovoznění opravdu nepředstavuje žádný velký problém či škodu
Jako laik bych k těm faktorům přidal i změnu technických norem a vůbec technických řešení v průběhu doby. Projekt také stárne. Dnes by možná stačilo postavit na mostě lehké protihlukové stěny a hluk by byl vyřešen.
Osobně jsem se na tento kousek těšil už loni a výše uvedený veterán jej v létě 2010 sliboval.
Jde vyčíslit i malou škodu na mýtném za těch 6 měsíců.
Já bych to nazýval ostudou.
Odhad odkladu provozu? Měsíc, čtvrt roku?mapman píše:..., předpokládám, že stavba bude povolena v rámci řízení o dodatečném povolení stavby...
půl roku
rozhlas píše:Během řízení pak ŘSD požádá o dodatečné povolení stavby. To ale může zabrat až šest měsíců. zdroj
Myslím jak znojmáci mají na obchvatu houfně využívanou cyklostezku tak lovocické čeká po zasněžení jako dárek pěkná sjezdovka nebo bobová dráha. Jestli by to nebylo obzvláště hlídané tak bych si jí v zimě sjel. 
Taky bych si to na lyžích sjelRACH píše:Myslím jak znojmáci mají na obchvatu houfně využívanou cyklostezku tak lovocické čeká po zasněžení jako dárek pěkná sjezdovka nebo bobová dráha. Jestli by to nebylo obzvláště hlídané tak bych si jí v zimě sjel.
Ekodukt bude v pohodě, tam nafouká, nebo to omladina nějak vyřeší. A tubusy budou sloužit jako dojezdovka a kryté stání.
Jinak tím, že jezdím osobákem často Teplice tak mi ani nevadí, že další kamiony zůstanou přes zimu u vody (Labe).
Jinak tím, že jezdím osobákem často Teplice tak mi ani nevadí, že další kamiony zůstanou přes zimu u vody (Labe).
Království a půl princezny za 511.
Ne to není jen ostuda, to je do nebe volající dilentatnství a neschopnost lidí, kteří se na tom podílejí. Na ŘSD je opravdu čas na čistku, která, troufnu si tvrdit, by za podobných okolností v soukromé sféře proběhla už dávno.dvs píše:V tomto případě jde o velkou škodu v public relation toho investora, kterým je ŘSD. Navíc je to umocněno tím, že teď v tom nejsou ekoteroristi, jak to právě bylo masám (public relation) prezentováno.mapman píše:Naštěstí v případě téhle stavby odložení zprovoznění opravdu nepředstavuje žádný velký problém či škodu
Jako laik bych k těm faktorům přidal i změnu technických norem a vůbec technických řešení v průběhu doby. Projekt také stárne. Dnes by možná stačilo postavit na mostě lehké protihlukové stěny a hluk by byl vyřešen.
Osobně jsem se na tento kousek těšil už loni a výše uvedený veterán jej v létě 2010 sliboval.
Jde vyčíslit i malou škodu na mýtném za těch 6 měsíců.
Já bych to nazýval ostudou.
Pro začátek bych začal Lánym.
A dále by mě zajímalo, jaká škoda by byla komu způsobena, kdyby se to prostě zprovoznilo. Jenomže ne, na to jsou pánové moc posraný. Posraný a neschopný, v Česku typická kombinace, čímž zdravím Dobrenze, s nímž v hodnocení přípravy a realizace této stavby ze strany ŘSD bezvýhradně souhlasím. Doufám, že každej, kdo za ten další půlrok zabije na tom objízdným úseku vás v noci bude chodit strašit.
Pokud skončíme u toho, že je to škoda na PR ŘSD, tak je to ještě dobře. Ale 0805ka ukazuje krásně všechny velké problémy současného nastavení přípravy staveb. Silný slova, to totiž umí používat každej, ale podívat se na ty problémy zevnitř, to už umí jen málokdo. Tenhle stát k hladšímu průběhu přípravy a výstavby staveb naprosto nutně potřebuje zákon o liniových stavbách (jejich přípravě, výkupech, výstavbě) a potom zákon o úřednicích, který zamezí neustálé rotaci úředníků na vyšších pozicích. S kažým novým přijde nová koncepce, nové změny, pohledy, názory a lidi jsou jen víc a víc otrávení... A taky by to chtělo něco udělat s úrovní mezd, za 16 hrubýho žádnýho kvalitního inženýra nezaměstnáte (pokud nebude "srdcař" a dělat to ze zájmu k věci bez ohledu na peníze a rodinu).