Nebylo by to video o kousek delší?balance píše:Opet mensi epizodka z R10 ...
Zdá se, že si v protisměru v klidu zapisuje policista cosi, ale nepřijde mi, že by tam vubec bylo něco označeno...
Nebylo by to video o kousek delší?balance píše:Opet mensi epizodka z R10 ...
Jak pise Lenny, stoji na trave ve SDP (v protismeru je vic mista mezi svodidly a vozovkou), oznaceno v protismeru nic nebylo, havarovane vozidlo nezasahovalo do jizdniho pruhu.Petr Pokorný píše:Nebylo by to video o kousek delší?balance píše:Opet mensi epizodka z R10 ...
Zdá se, že si v protisměru v klidu zapisuje policista cosi, ale nepřijde mi, že by tam vubec bylo něco označeno...
To by mě zajímalo, který z těch dvou blbů ty policajty zavolal?
Nevypadali takhle?dd píše:To by mě zajímalo, který z těch dvou blbů ty policajty zavolal?![]()
Ještě jsem si vzpomněl na jeden příklad, kterým to zamotám, i když je z Německa. Je tam přednost, ale podle našeho předchozího vysvětlení o jedné křižovatce ji není komu dát, resp. by ji měl dávat ten ve druhém pruhu (i když by tím blokoval křižovatku). Napadá mě podobná křižovatka z Brna, ale nevzpomínám si, jestli tam je přednost. Třeba někdo najde lepší.Martin_L píše:Pokud je tam připojovací pruh, tak se to řídí pravidly pro jízdu v pruzích...dd píše:PS: Jak by to bylo v případě, že by bypass přešel v připojovací pruh? Např. zde. To už by dle mého platilo naopak. A případně jak rozpoznám, jestli nejde o krátký připojovací pruh?
Problém s tím, co je, nebo není připojovací pruh je obecně dost velká komplikace. Je toto připojovací pruh? Podle mě není. Půlka aut tady bliká doleva, půlka doprava...

dd píše:PS: To jsou zase jednou rady v tom odkazu. Kromě toho, že pravidlo tire on tarmac se jim zdá nedostatečné a doporučují rozestup nejméně 5 metrů (i na semaforech atd.), tak ještě doporučují na víceproudé silnici zabrat všechny pruhy "diagonální jízdou". O možnostech dodržovat boční odstup 1m od parkujících aut ani nemluvit (natož pak v Londýně).
Jenže, kdyby to dodržovali všichni, tak se jenom tímto pravidlem kolony prodlouží o dobrou polovinu, což ve městech způsobí řetězovou reakci, zablokují se další křižovatky a fakticky se kolony prodlouží několikanásobně.jonáš píše:No já to občas testuju a zrovna na semaforech to průjezd opravdu nijak nezdržuje .. můžu se začít rozjíždět dřív a těch 5 m odstupu držet v podstatě furt během průjezdu, což s jednim metrem opravdu nejde, leda pro vyškolený kaskadéry .. jinak fakt hrozný, si představte že dokonce doporučujou na semaforech zatáhnout ručku, protože to prej zpravidla zabrání naboření třetího vozidla, když do vás nějakej vyznavač minimálních rozestupů zezadu ťukne. Jinak ten odkaz je vysloveně náhodnej, můžete si pomocí klíčových slov klidně najít i lepší
To jste šťastný člověk. Já pravidelně začínám v koloně na Jiráskově mostě a pokračuju přes Resslovu a Ječnou až na I.P.Pavlova. Kdyby se kolona o polovinu prodloužila, tak spolehlivě zablokujeme levé nábřeží, a tedy všechny, kdo pokračují na Újezd a Zborovskou a ty, kdo jedou z Újezda. Pak jsem také často stál v koloně kvůli Blance zhruba od začátku Patočkovy přes Bělohorskou až k nájezdu do Strahovského tunelu. Přidejte polovinu délky a blokujeme kulaťák, Evropskou, Milady Horákové, Chotkovu. A to nepočítám kolony, které tam jsou i bez toho. Takže řeťezovou reakcí by stála půlka Prahy 6 a celé Holešovice.jonáš píše:Jinak běžnym pozorovánim je jedinná významnější souvislá kolona, kterou ráno potkávám, od Želivskýho k Benešovský, všude jinde je nejmíň polovinu mezikřižovatkovýho úseku vata.
Agresivní řidič vybrzdil projíždějící sanitku a plival na ni
I sebemenší zdržení při převozu pacienta sanitkou do nemocnice může znamenat jeho smrt. I přesto se najdou tací, kteří sanitku klidně blokují. Jednu z takových extrémních situací zachytili záchranáři na kameru umístěnou v jejich služebním voze.
http://www.novinky.cz/krimi/256163-agre ... l?ref=boxF
Z videa mám dojem, že ten kdo zdržoval, byl saniťák s kamerou. Ten, co se podle komentáře vracel ze zásahu - tedy bez výstražného signálu, zaregistroval kolegu s houkačkou a neuhnul hned za tím autobusem a několik auty do pravého. A co se týče mercedesu, nevidíme co bylo předtím, kdo na koho prasil první, takže nesuďme.kasme píše:tohle už je trochu moc...Agresivní řidič vybrzdil projíždějící sanitku a plival na ni
I kdyby ten saniťák předtím prasil, tak na oplácení v provozu není místo.P_V píše:A co se týče mercedesu, nevidíme co bylo předtím, kdo na koho prasil první, takže nesuďme.