Lze ovšem předpokládat, že údržba je všude přibližně stejná. Takže kdyby to bylo jen údržbou, byly by stejné problémy na mnoha jiných dálničních mostech.balance píše:O udrzbe se strany RSD nemam valneho mineni ...
[D1] 4708 a 47091 Rudná – Hrušov – Bohumín (průtah Ostravou)
Re: 4708 a 47091 Rudná – Hrušov – Bohumín (průtah Ostravou)
proc na tom eurovia webu nejsou vsechny fotky RSD, ale jenom vyber?balance píše:Tiskova zprava Eurovie, vcetne casti fotodokumentace z prohlidky mostu ...
http://www.eurovia.cz/cs/novinky/1481-r ... alnice_d47
z obou stran je to cele pojate dost nestastne.
Tak to bude nakonec fakt zajímavé před Eurem 2012 - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby nakonec jezdili všichni místo po D1 do ovy, nakonec po R48 a do českého těšína nebo ve FM po dálnici do ovy a po místecké přes ovu atd. aby se těm špatným úsekům vyhli aspoň z větší části ... jinak to bude pěkná ostuda!
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Tranzitující cizinci pojedou po D1, bo nebudou o žádných problémech vědět, a českoni jedoucí do Vratislavi pojedou asi všude možně. Já osobně se z Olomouce chystám jet přes Krnov.bumbik píše:Tak to bude nakonec fakt zajímavé před Eurem 2012 - vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby nakonec jezdili všichni místo po D1 do ovy, nakonec po R48 a do českého těšína nebo ve FM po dálnici do ovy a po místecké přes ovu atd. aby se těm špatným úsekům vyhli aspoň z větší části ... jinak to bude pěkná ostuda!
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Píše se že dálnice byla v roce 2009 přejmenována z D47 na D1. 
jsem skutečně zvědavý ani né tak na to, kdo je viník, ale jestli se dočkáme konečně takové opravy D1 u Ovy, že tam nebudou ani hupy ani snížená rychlost ... že to opravdu bude kvalitní rychlá cesta ... skoro by tu mohla vzniknout anketa ve stylu: "Jak dopadne D1 u Ostravy?" a odpovědi např: a) ŘSD na náklady státu nechá dálnici přestavět po soudnímu verdiktu b) Eurovia na své náklady přestaví dálnici c) ŘSD a stavebník se podělí o náklady na rekonstrukci a dálnice se opraví d) ŘSD bude mít máslo na hlavě ale vzhledem k rozpočtu dálnici opravovat nebude ;-(
Dnes jsem tamtudy jel a nechápu ten humbuk kolem toho a tu šedesátku už vůbec,možná bych to dal jako doporučenou.Projel jsem 90tkou úplně v poho.
Jako nechci tím říct,že se to nemá spravovat,ale zpomalovat to direktivně na 60km/h je fakt ujeté.
Podle těch kritérií by musela být šedesátka na spooouuustě dalších míst...

Jako nechci tím říct,že se to nemá spravovat,ale zpomalovat to direktivně na 60km/h je fakt ujeté.
Podle těch kritérií by musela být šedesátka na spooouuustě dalších míst...
60 tam není proto aby se nepoškodila auta, ale aby vydržely mostní uzávěry (dilatace) do rekonstrukce.
To je jasné,ale nemyslím si,že by ty dilatace byly v tak hrozném stavu.mbmat píše:60 tam není proto aby se nepoškodila auta, ale aby vydržely mostní uzávěry (dilatace) do rekonstrukce.
To by na I/20 na mostě přes Otavu v Písku musela být rychlost tak 10km/h
Díky, tohle je skutečně relevantní argument, který může být použit. Eurovia si toho samozřejmě je vědoma, proto se také nějaké záruční opravy před touto novou vlnou medializace začaly provádět. Může někdo z místních poreferovat, kde se provedla jaká práce? U několika mostů před opěrami v jednom směru se snad měnila ta struska za jiný materiál a někde se snad i měnil celý obrus + něco dalšího?Jarda Š. píše:Odpovědnost zhotovitele za materiál použitý ke stavbě je tzv. objektivní, tedy zhotovitel za vadu, která má příčinu v použitém materiálu, odpovídá i v případě, že dodržel všechny předepsané technologické postupy a nevhodnost materiálu nemohl zjistit. Výjimkou jsou jen případy, kdy objednatel smlouvou odpovědnost za materiál vzal na sebe nebo zhotovitel prokáže, že objednatel si takový materiál vymínil a trval na něm i přesto, že zhotovitel mu sdělil, že ho nepovažuje za vhodný.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 177#p56177
bylo to takto provedeno ve směru na Polsko, druhý směr pouze zfrézování/vyrovnání obrusné vstrvy, teď je tam 80km/h (a na mostě přes Opavu následuje 60 km/h), předpoklad stejné akce v roce 2012 v tomto směru, ale vzhledem k opravě Svinovských mostů na II/479 je to asi bez přesného termínu, možná až 2013hiob píše:z viamoravica.cz
Nyní zhotovitel na základě posledního geodetického zaměření připravuje likvidaci nerovností v celé délce pravé poloviny dálnice úseku km 356,920 – 359,270 jejich zfrézováním a doplněním živičných vrstev do úrovně nově navržené nivelety, dále pak vložení dalších separačních polystyrenových stěn mezi násyp a most SO 8216 (polskou opěru) a most SO 8220 (polskou opěru), opravu dilatačního závěru na mostě SO 8220 (polské opěře). Vše provede v uzávěře v září a říjnu letošního roku.
>polystyrenových stěn mezi násyp a most SO 8216
laicky od pohledu při průjezdu - byla tam jáma (kvádr) přes celou vozovku tak 1m široká a hluboká >3m (někde v novinách bylo 6m), do ní vkládali bílý(světlý) polystyren, tak 40cm-60cm nahoře byly už vrstvy vozovky, polysteren byl možná překryt nějakým betonem
Dneska jsem si všiml nových značek na tomto úseku. První se nacházejí na MÚK Rudná a poslední pak před MÚK Místecká. Je to na nějaké omezení s dodatkovou tabulí, ale nejde poznat jaké, bo jsou všechny zakryty černou folii.
Rovněž se objevili značky dálnice a pod ní zakrytá dodatková značka bez poplatku, resp. 500 m.
Rovněž se objevili značky dálnice a pod ní zakrytá dodatková značka bez poplatku, resp. 500 m.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Další potíž ostravské dálnice. U praskající zdi se objevily zábrany
Jsem si říkal dneska, proč na MÚK Místecká jsou směrové vodící desky v průběžném pruhu v úseku budoucí výjezd od Opavy - odbočení na D1 směr Brno.
Jsem si říkal dneska, proč na MÚK Místecká jsou směrové vodící desky v průběžném pruhu v úseku budoucí výjezd od Opavy - odbočení na D1 směr Brno.
D47 už máme, teď ještě D48
snažil jsem se to nafotit, fotky zkreslují, ten propad před uzávěrem je aspoň 5cm, je to vidět na té propadlé mostní řimse
Jezdi uz mezi krizenimi s Rudnou a 56 vice lidi, nez po otevreni?
http://ekonomika.idnes.cz/sidi-se-na-ma ... nomika_brm no zajímavý článek píše se tu o D47
Můj subjektivní pocit je ten, že na celé D1 Bělotín-Bohumín provoz vzrostl. Tudíž i mezi Rudnou a Místeckou. A od jara až se dokončí hraniční úsek to půjde určitě ještě víc nahoru. I proto nesouhlasím s názorem pana Petráka (viz článek na který odkazuje bumbik), že D47 je zbytečná stavba.X236K píše:Jezdi uz mezi krizenimi s Rudnou a 56 vice lidi, nez po otevreni?
No, kdyz pokazde jedu po poloprazdne D1 a na nekterych mistech vidim paralelni 48ku, nemam pocit, ze ty penize byly vynalozeny optimalne. Jezdi se tam krasne, to jo, ale za tech 50 (?) miliard mohla byt postavena R48 i s odbockou na sever od Pribora, a jeste kus D3 nebo R35.adi88 píše:Můj subjektivní pocit je ten, že na celé D1 Bělotín-Bohumín provoz vzrostl. Tudíž i mezi Rudnou a Místeckou. A od jara až se dokončí hraniční úsek to půjde určitě ještě víc nahoru. I proto nesouhlasím s názorem pana Petráka (viz článek na který odkazuje bumbik), že D47 je zbytečná stavba.X236K píše:Jezdi uz mezi krizenimi s Rudnou a 56 vice lidi, nez po otevreni?
Skoda, ze 4708 a 4709 jsou trasovane tak, ze je prakticky nevyuzivaji Ostravaci.
No mi právě přišlo, že už tak často poloprázdná není. Ale nejezdím tudy denně, takže to opravdu nelze brát nijak objektivně. Máte pravdu, že D1 nestála zrovna málo. Ale řekl bych, že ji ještě oceníme. Ten nárůst, který subjektivně pociťuji je taky záležitost spíš posledního půl roku. Zajímavé, že hlavně od doby kdy je D1 na Google maps. S těmi 4708-09 je to ale bohužel fakt, možná až bude Severní spoj na Porubu tak půjde využitelnost uvnitř Ostravy nahoru. Uvidí se.X236K píše: No, kdyz pokazde jedu po poloprazdne D1 a na nekterych mistech vidim paralelni 48ku, nemam pocit, ze ty penize byly vynalozeny optimalne. Jezdi se tam krasne, to jo, ale za tech 50 (?) miliard mohla byt postavena R48 i s odbockou na sever od Pribora, a jeste kus D3 nebo R35.
Skoda, ze 4708 a 4709 jsou trasovane tak, ze je prakticky nevyuzivaji Ostravaci.
Dálnice však primárně nemá sloužit vnitroměstské dopravě, v Berouně taky dálnici nepoužiji pro přesun z jednoho konce města na druhý. Ostrava má navíc mnoho kapacitně dostačujících silnic v témže směru jako D1, což také jistě bude důvod pro její nižší vytíženost.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Díky za potvrzení této skutečnosti, taky na to mám podobnej názor. Jsem tak nějak subjektivně zaujatej proti D47, ale to je spíš můj problémX236K píše:No, kdyz pokazde jedu po poloprazdne D1 a na nekterych mistech vidim paralelni 48ku, nemam pocit, ze ty penize byly vynalozeny optimalne. Jezdi se tam krasne, to jo, ale za tech 50 (?) miliard mohla byt postavena R48 i s odbockou na sever od Pribora, a jeste kus D3 nebo R35.
Ale svět není černobílej, stále se nedařilo najít místo kudy projít se čtyřpruhem kolem Krmelína až k Ostravě ... cituji: "Proces posuzování EIA byl pozastaven z důvodu nemožnosti najít vhodnou trasu respektující současné zákony." ... a pak se objevil Miloš Zeman a řekl že do Ostravy postavíme dálnici ... a skutečně to dokázal.
Trošku se nabízí analogie s D1 v úseku Praha - Jihlava ... kdyby se stavěla podle názoru ze zmiňovaného článku, tj tak aby se nevyhýbala "hospodářským oblastem", byla by dnes v trase Praha - Kolín - Čáslav - Havlíčkův Brod - Jihlava a její kapacita by byla vyčerpána už hodně hodně dávno a dnes bychom měli daleko větší problém něž nějakej hrbolatej povrch.
Takže se vlastně dá říct, že jsme postavili dálnici D47 pro budoucnost, což v podstatě není zase tak špatná věc.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já můžu sám za sebe označit D47 jako přínosnou a užitečnou. Myslím, že by měla existovat spolu s R48.
Napojení z Ostravy pomocí R58 bylo, je a bude nerealizovatelné, dle mého by v porovnání s dálnicí v nové trase neobstálo.
Napojení z Ostravy pomocí R58 bylo, je a bude nerealizovatelné, dle mého by v porovnání s dálnicí v nové trase neobstálo.
R48 -> D48 se podařilo!
podle mě D47 by hlavně měla být vyreklamována a opravena do stavu, kdy se tomu vůbec dálnice dá říct, zatím je to nepoužitelný zmetek, který nemá obdoby
a po dostavbě D1 do polska jsem zvědavej, podle mě na R48 potom pojede jenom pár aut a pak bude přínos D47 opravdu značný
takže do budoucna fajn