VMO: Dobrovského B

VMO a jiné
Odpovědět
M4t3s

Re: VMO: Dobrovského B

Příspěvek od M4t3s »

Dík za fotky, když tudy člověk projíždí, tak si nemá šanci tolika věcí všimnout. Taky mě ty základy napadly ve spojitosti s protihlukovými stěnami.
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

Ano, taky mě hned napadly protihlukové stěny. Ale nikdy jsem ještě základy pro PHS neviděl a tak mi to přišlo nějaké hodně mohutné. Ale vzhledem k tomu, že tam jsou hned kousek (odhadem 50 m) ty 4-patrové paneláky a silnice se tam vlastně dost zvedla, možná budou ty PHS i dost vysoké.
Skopek

Příspěvek od Skopek »

jj, to budou urcite PHS. btw. zaklady pro ne jsou na cele stavbe takto silne kvuli tomu pripadnemu navysovani, to ale Stepanikum a podobnym nevysvetlite.
Hlina je tam protoze ceka az se odtezi a zasype se s ni zbytek galerie. Co me zarazi je to, ze jeste nazacali delat zaklady pro PHS na te galerii aby se to prave dalo zavozit. Dalsi vec co nechapu je, proc je vetsina komunikaci vyasfaltovana uz ted, kdyz do provozu to pujde stejne az v kvetnu.
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Třeba budeme překvapeni a pokud bude luxusní počasí otevřou další části rychleji.
belkolam

Příspěvek od belkolam »

Když vidím ty drobne pismenka na te dopravní značce na fotce č.6, tak si říkám že tu ceduli tam vubec nemuseli davat.

Tohle nemuže přečíst člověk ktery neni z brna a jede okolo rychlostí 30 km/h natož 60 :x
M4t3s

Příspěvek od M4t3s »

Ta cedule je umístěná téměř hned za převedením pruhu do protisměru. Pokud jsi z Brna, tak tu ceduli ani číst nemusíš, pokud nejsi z Brna a navíc to místo neznáš, určitě to tam neprojedeš rychleji než ti říká cedule, což je 40 kmph.

Malý OT: Mohem horší situace byla letos na Vídeňské ve směru do Brna v místě odbočení na Modřice. Tam byly cedule s označením objížďky napsány tak malými písmeny, že to pomalu nešlo přečíst ani kdyby si před tu ceduli stoupnul člověk ve vzdálenosti 10m natož z pohybujícího se vozidla.
the.klokan

Jsou tam pak ještě klasické oranžové cedule těsně před odbočkou, viz. foto č.8. Ale těch aut tam na Žabovřesky sjíždí zatím velmi málo. Hrubým odhadem tak každé 20.té auto. Možná o tom většina řidičů ani neví, protože to myslím neproběhlo žádnýma zprávama a není to ani na webu VMO.
M4t3s

Příspěvek od M4t3s »

Na stránkách VMO je to zaznačeno v sekci Změny v dopravě už od začátku prosince. Na tyto změny nebývá upozorněné na úvodní stránce. V podstatě kromě této změny jednou za měsíc se stránky prakticky neaktualizují, což je trochu škoda.
http://www.mestsky-okruh-brno.cz/novinky-listopad-2011
balance

Příspěvek od balance »

balance

Příspěvek od balance »

Hobr

Příspěvek od Hobr »

Hluk dopravy z Dobrovského tunelů mají pohltit stěny i další stavby

Zdroj: http://brno.idnes.cz/hluk-dopravy-z-dob ... zpravy_dmk
Skopek

Příspěvek od Skopek »

Tak pri dnesni obchuzce mi pripadalo ze tempo praci je dost mizive, asi se bocha vic v tunelu (ono taky dost mrzne). Nemel jsem fotak, ale prace jsou zhruba
- dodlazdena Kralovopolska x Hradecka
- instalace kabelovodu v nove galerii
- polozena sterkova vrstva ve vjezdu do tunelu
- nova pesi komunikace za hotovou galerii
- prace okolo lavky a vyjezdu z rondelu na Purkynovu

Takze vetsinou drobnejsi veci, na vetsi upravy si budeme muset pockat az na teplo
Likas

Příspěvek od Likas »

No a v tunelu vrcholí přípravné práce aby se mohla začít pokládat štěrková vrstva a v těsném sledu za ní MZK a cementobetonový kryt. Světla svítí a zbytek technologie půjde až po CB krytu.
siesa

Příspěvek od siesa »

Likas píše:No a v tunelu vrcholí přípravné práce aby se mohla začít pokládat štěrková vrstva a v těsném sledu za ní MZK a cementobetonový kryt. Světla svítí a zbytek technologie půjde až po CB krytu.
Likasi, jestli vis nejake podrobnosti...to se za cely rok vevnitr udelala pouze svetla?? Nebo co se vlastne posledni rok delalo?
Likas

Příspěvek od Likas »

Ale ne, byl dobudován mezistrop, zapraveno ostění a dilatační spáry, nějaké injektáže, provedeny kompletně nátěry, byly položeny obrubníky a odvodňovací žlaby, vybetonovány chodníky a v nich udělány elektošachty, položeny multikanály do nich natažena optika a silnoproud, ochrana proti bludným proudům, uzemnění, udělána nejspodnější podkladní vrstva vozovky, natažený tlakový vodovod, osazeny hydranty, vybudována čerpací jímka...
Práce mají nějakou posloupnost (i v souvislosti s napojováním na media zvenku) a nejde dělat všechno najednou a navíc se to celé mírně zdrželo, kvůli opožděné dostavbě hloubené části, která byla blokovaná zrušeným stavebním povolením.
siesa

Příspěvek od siesa »

Jasne chapu ;) jenom jsem byl vevnitr naposledy pred rokem, takze jsem chtel vyzvedet, jak to tam vypada ted. Takze diky :ok:
mate77

Příspěvek od mate77 »

Zdravím náhodou jsem narazil na reportáž z čt24 je tam i video z tunelu
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... okoncenim/
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Likas píše:...
Práce mají nějakou posloupnost (i v souvislosti s napojováním na media zvenku) a nejde dělat všechno najednou a navíc se to celé mírně zdrželo, kvůli opožděné dostavbě hloubené části, která byla blokovaná zrušeným stavebním povolením.
Me by fakt zajimalo, proc se termin otevreni tunelu posunul o 3/4 roku, kdyz stavba byla blokovana jen 3 mesice. Argument o zimnim pocasi neberu, protoze v tunelu se prece muze delat i v zime. Myslim si, ze zhotovitel tu situaci vyuzil pro rozvolneni zaverecne faze stavby.
Zedňa
Likas

Příspěvek od Likas »

Zrušené stavební povolení postihlo především hloubené části. A tam zima problém je - únosnost promáčené jílové vrstvy, betonáž, hydroizolace...
the.klokan

Likas píše:Zrušené stavební povolení postihlo především hloubené části. A tam zima problém je - únosnost promáčené jílové vrstvy, betonáž, hydroizolace...
Taky nechápu, proč se mluví o 3/4 roce. Hledal jsem a podle mě to bylo přerušené cca 3 měsíce (12/2010-03/2011) a to navíc v zimě. To by se zmiňované zemní práce přece stejně nedělaly, ne?
Začátek: "V současné době bylo nařízeno zhotoviteli stavby od 22. 12. 2010 ukončení všech stavebních prací na objektech postižených zneplatněním stavebního povolení."
http://www.mestsky-okruh-brno.cz/inform ... -zastaveny
Konec: "Až do opraveného stavebního povolení ministerstvem dopravy v půlce března tak stavba stála. A právě i opravené stavební povolení je aktivistům trnem v oku."
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 10429.html
Likas

Příspěvek od Likas »

Mě ten termín taky překvapil a neznám přesně všechny důvody proč to tak je. A nemyslím si, že by to zhotovitelům nějak vyhovalo - platí se podle objemů vykonané práce a ne "od hodiny" - tím pádem se při prostojích musí pro chlapy hledat nějaká náhradní práce, pro stroje taky, něco přesunout nejde (jímky, elektrika, čerpadla, buňky...). A třeba je poměrně logické, že úplně na závěr se dělá balená a pokud mám termín v prosinci, tak ji v listopadu ještě stihnu udělat, ale pak s ní musím čekat celou zimu a můžu ji udělat až se oteplí. Jeden z příkladů co mě napadl... A samozřejmě vím, že to nevysvětluje termín na konci prázdnin. Jistě fundovanou odpověď znají na ŘSD a ve Sdružení VMO Dobrovského.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Likas píše:... úplně na závěr se dělá balená a pokud mám termín v prosinci, tak ji v listopadu ještě stihnu udělat, ale pak s ní musím čekat celou zimu a můžu ji udělat až se oteplí ...
To může být ten hlavní důvod - jestliže mám termín dejme tomu na říjen, mohu otvírat v lednu. Jestliže to v říjnu nestihnu, musím počkat na duben a otvírat mohu o stejné 3 měsíce později (návazné práce, kolaudace, ...), tedy v létě. To jsou ale dovolené (odboráři by Vám dali, kdybyste je chtěli zrušit) a tím se dostaneme cca o další měsíc dál. A jsme na konci léta. ;)
A k tomu přidejte i důvody, pro které se rozvolňuje dokončení stavby a tím i platby a máte to komplet.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

A pak je tu ještě jeden takový drobný detail ... v říjnu 2012 budou volby :)
ttc

Příspěvek od ttc »

Jezdím denně po Žabovřeské křižovatce před tunely, a tam se od pozimu prakticky nepracuje.

Kdesi jsem četl, že tu křižovatku otevřou v květnu a tunely v srpnu. Tak o tom dost pochybuji.
Pro další otevření je nutné aby zprovoznili směr ze svitav k D1 po konečné trase a galerie je hotova, most přes kralovopolskou taky ale mezi nimi neni bežná silnice, na jejim místě leží kupa hlíny a nic se nedělo ani loni ani letos. Je to tak tyden co se tam objevil nějáký bagr (takže česká klasika, volné místo nic se neděje teplo až do půlky ledna, a když příjdou aktrické mrazy pošlou tam jeden bagr).

Pokud sleduji tak mezi galeriemi se staví další lávka pro pěší, 14 dní tam dávali dokupy podpěry - rozuměno, trvalo jim hotové podpěry postavit jeřábem, pak se tam bednilo a pracovalo, nalili beton a teď tuším 2 měsíce nic - přitom zjevně i při průjezdu to není vylité komplet. Ty podpěry samozřejmě zabírají celý výjezd a vjezd na kruháč od D1, takže tady se silnice taky jen tak nedokončí. Představa, že ta křižovatka mimo tunelů bude kompletně hotová za 3 měsíce při tomto tempu se mi rozhodně nejeví jako reálná.

Jinak plně souhlasím, že stavaři to zastavení prací velmi extrémě zneužili! až bych je skoro podezíral jestli si toho chlapa co to žaloval náhodou neplatili sami.

Má někdo páru jesli to otevření vnějších částí v květnu 2012 ještě oficiálně platí ???
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Zatím stále platí, pokud by nastaly změny, už by se o nich dávno psalo.
Odpovědět

Zpět na „Brno“