Pozemkové spory (kauza Havránková)
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
Problémem je jen ten pozemek, kde má Havránková spoluvlastnictví se sestrou. Pozemky, které jsou čistě na Havránkovou už je jen otázka času než to bude převedeno na stát a může se začít se stavbou v převážné části.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ona už tu ta informace byla 1. prosince, já chtěl jen naznačit, že v tom procesu převádění těch pozemků z Havránkové na stát se zatím, alespoň podle KN, nic nepohnulo.martini píše:Problémem je jen ten pozemek, kde má Havránková spoluvlastnictví se sestrou. Pozemky, které jsou čistě na Havránkovou už je jen otázka času než to bude převedeno na stát a může se začít se stavbou v převážné části.
Jasně, ale fakticky tomu již nic nebrání, katastr má standardně 30 dní, ještě je před Vánoci, viděl bych to tak na 5.1.2012 že by se to tam mohlo snad objevit zapsané na ČR (s právem hospodařit ŘSD)Avantime píše:Ona už tu ta informace byla 1. prosince, já chtěl jen naznačit, že v tom procesu převádění těch pozemků z Havránkové na stát se zatím, alespoň podle KN, nic nepohnulo.martini píše:Problémem je jen ten pozemek, kde má Havránková spoluvlastnictví se sestrou. Pozemky, které jsou čistě na Havránkovou už je jen otázka času než to bude převedeno na stát a může se začít se stavbou v převážné části.
Tak tu máme nový rok 2012 a stále žádné novinky v pozemkové kauze Havránková!!! Nebo snad ano? Střídající se ministři vždy v cca polovině roku slibují "dotažení" případu H do konce roku, ale bohužel neřeknou do konce kterého. Hejtmani spokojeně kývají hlavou a stále nic!!! Že by teda zase do konce roku???

Oba pozemky p. Havránkové v k. ú. Plačice, tj. parcelní čísla 827/16 a 827/17, již byly převedeny na ČR, Ředitelství silnic a dálnic. Hurá! 
Zbývá tedy již pouze ten pozemek parcelní číslo 189/4 v k. ú. Vlčkovice u Praskačky, který je stále ve vlastnictví p. Havránkové a p. Štrosové.
Zbývá tedy již pouze ten pozemek parcelní číslo 189/4 v k. ú. Vlčkovice u Praskačky, který je stále ve vlastnictví p. Havránkové a p. Štrosové.
Tak to si teda jdu dát panáka!!! Druhého si dám za vás Avantime,dík
Takže výstavbě teď brání cca 2500 m2 respektive jen 1250 m2 co patří těm ptákům - pštrosům. Předpokládám, že ta druhá půlka je /ve spoluvlastnictví/ státu. Chci říci : 2500m2 ideální spoluvlastnictví státu a ptáků. Je to tak? 
Ne, stačí se podívat do katastru nemovitostí - jde o pozemek, který je ve spoluvlastnictví p. Havránkové a p. Štrosové, tedy o pozemek, kde má každá z nich spoluvlastnický podíl. Převodem jiných jejich pozemků samozřejmě vlastnické právo p. Havránkové k tomuto pozemku nebylo dotčeno, čili stát musí jednat o výkupu i tohoto pozemku.kot píše:Takže výstavbě teď brání cca 2500 m2 respektive jen 1250 m2 co patří těm ptákům - pštrosům. Předpokládám, že ta druhá půlka je /ve spoluvlastnictví/ státu. Chci říci : 2500m2 ideální spoluvlastnictví státu a ptáků. Je to tak?
Takže anketa může pokračovat - bohužel

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Kdyby grázlové nedělali čachry, D11 by 10 let stála, říká David Štros:
Zdroj: http://hradec.idnes.cz/jednani-o-ctvrt- ... zpravy_klu
Jestli ten Štros mluví pravdu, že s nimi začali jednat až v červnu 2010 (čemuž všechno nasvědčuje), tak skutečně nemám slov. Po 10-15 letech (nebo kolika) dohadování s Havránkovou se konečně někdo z ŘSD podíval do katastru a zjistil, že je tam další spoluvlastnice ? To je opravdu zcela mimo moje chápání a veškerou představivost. To je příprava stavby horší než v Kocourkově, neskutečné. Těžko říct jestli ta banda nýmandů co se má o tu stavbu postarat patří spíš do vězení nebo do blázince ....... nesvěřil bych jim ani stavbu na dětském pískovišti.
Zdroj: http://hradec.idnes.cz/jednani-o-ctvrt- ... zpravy_klu
Jestli ten Štros mluví pravdu, že s nimi začali jednat až v červnu 2010 (čemuž všechno nasvědčuje), tak skutečně nemám slov. Po 10-15 letech (nebo kolika) dohadování s Havránkovou se konečně někdo z ŘSD podíval do katastru a zjistil, že je tam další spoluvlastnice ? To je opravdu zcela mimo moje chápání a veškerou představivost. To je příprava stavby horší než v Kocourkově, neskutečné. Těžko říct jestli ta banda nýmandů co se má o tu stavbu postarat patří spíš do vězení nebo do blázince ....... nesvěřil bych jim ani stavbu na dětském pískovišti.
Pokud je mi známo, tak jednu dobu tam bylo jako spoluvlastníci cca 50 ekologických aktivistů. Což byla taktika p. Havránková jak bránit vyvlastnění.Dr.Fe1 píše: Po 10-15 letech (nebo kolika) dohadování s Havránkovou se konečně někdo z ŘSD podíval do katastru a zjistil, že je tam další spoluvlastnice ?
ÚR nabylo právní moci v říjnu 2001, tedy od té doby se můžou vykupovat pozemky, pokud se odprostíme od faktu, že napřed musí být zpracován geometrický plán výkupů.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Sorry, ale bavíme se o jednom pozemku v tabulkové hodnotě orné půdy 37223 korun, z toho mají Štrosovi polovinu. Byl jim prokazatelně nabídnut stejně velký pozemek + odbytné 40 tisíc (prý souhlasili, ale dodnes nepodepsali). Pan Štros je IMHO vyčůraný právník a nevěřím mu ani slovo. Akorát se mi nezdá, že jde jen o tento jeden pozemek, bude v tom téměř jistě ještě něco - správně používá slovo čachry ...Dr.Fe1 píše:David Štros ... idnes ...
P.S. Že s nimi nikdo dříve než před 2 roky nejednal mě vůbec nepřekvapuje ani nepohoršuje: přece jde o pozemek Havránkové, kde má náhodou podíl i její sestra a logicky se řešila hlavně Havránková.
GiuseppeS: Mě naopak přijde logické, aby se od začátku jednalo se všemi vlastníky, byť by tam vlastnili jen jeden metr čtvereční. I jeden metr čtvereční má moc stavbu zablokovat resp. zásadně oddálit stejně jako pozemky o několik řádů rozlehlejší. To že s jednou spoluvlastnicí nejednali až do roku 2010 je pro mě o to nepochopitelnější, že s Havránkovou jednali tak strašlivě dlouho. Kdyby se takhle postupovalo všude, tak se výkupy mohou rozplánovat na několik tisíciletí .....
Ano, je to trestuhodné. Ale na druhou stranu: jak vysvětluje pan Štros, že nebyl schopen od června 2010 stále ještě uzavřít dohodu? Pokud by měl zájem, tak by to za 18 měsíců přece neměl být problém. A nebo je to celé trochu jinak?Dr.Fe1 píše:Jestli ten Štros mluví pravdu, že s nimi začali jednat až v červnu 2010 (čemuž všechno nasvědčuje), tak skutečně nemám slov
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
No podle mě Štros nemluví uplnou pravdu. Hlavně Havránková převedla tento pozemek na sestru účelově. Teď mi přijde že vždy jedna souhlasí a druhá se cukne. I tady Štrosová tvrdí, že vše bylo domluveno, ale sestra jako na potvoru onemocněla. Teď je tedy uzavřená dohoda s Havránkovou, ale zae Štrosová tvrdí, že s ní nikdo nekomunikuje. Nevidím do toho, ale přijde mi divné, že by s ní nikdo nejednal.
To vypadá, jak když ten kosočtverec ukazujou ŘSD naschvál a symbolickyAvantime píše: Takže se zřejmě opravdu jedná o ten pozemek p. č. 189/4 v k. ú. Vlčkovice u Praskačky, ten má výměru 2737 m2, tedy něco přes čtvrt hektaru. A to spoluvlastnictví také sedí. Tady se na něj můžete podívat.
medvid: Havránková převedla tento pozemek na sestru účelově .. máte pro to plivnutí do vejšky nějakej reálnej podklad? Jinak vám to spadne zpátky na hlavu
jonáš píše: Katastr bohužel, na rozdíl od obchodního rejstříku, historii ani nabývací tituly neobsahuje.
... ááále obsahuje, jen není veřejně dostupná ta historie. Obsahuje ji pěkných pár desetiletí nazpět. Ofiko to nejde ale i tam pracují jen lidé, že ...
Tak samo, že obsahovat musí, ale myslel jsem tim v kontextu právě to, že to neni běžně dostupný. Vzhledem k tomu 1/2-1/2 spoluvlastnictví bych řek, že jim to někdo z příbuzných naschvál takhle potměšile a zlomyslně odkázal 
Robert: Minimálně poslední převod se dá velmi lehce a naprosto ofikoRobert píše:... ááále obsahuje, jen není veřejně dostupná ta historie. Obsahuje ji pěkných pár desetiletí nazpět. Ofiko to nejde ale i tam pracují jen lidé, že ...jonáš píše: Katastr bohužel, na rozdíl od obchodního rejstříku, historii ani nabývací tituly neobsahuje.
Jonáš: mimo ten "účelový převod" s medvidem souhlasím, IMHO to není bezdůvodné plivnutí.jonáš píše: medvid: Havránková převedla tento pozemek na sestru účelově .. máte pro to plivnutí do vejšky nějakej reálnej podklad?
...
Vzhledem k tomu 1/2-1/2 spoluvlastnictví bych řek, že jim to někdo z příbuzných naschvál takhle potměšile a zlomyslně odkázal
K druhé poznámce: spíš byl řekl, že se obě dámy nedokázaly jinak (normálněji) dohodnout na dědictví .. to mi mimochodem něco připomíná ...
Jo, asi chtěly fakt ukázat ŘSD ten kosočtverec
a nyslim že na to dokonce měly po těch letech i oprávněnej nárok. V roce 2006 byla dohoda s erárem ještě v nedohlednu, takže dohoda fifty-fifty byla naprosto rozumná 
Ale jestli umíte k záznamu v katastru zobrazit nabývací titul, tak prozraďte know-how, to by mohlo bejt někdy zajímavý.
Ale jestli umíte k záznamu v katastru zobrazit nabývací titul, tak prozraďte know-how, to by mohlo bejt někdy zajímavý.
Taky se na ten jeden pozemek mohlo zapomenout při řešení dědictví mezi sestrami, to bych viděl také jako reálnou možnost...