Pozemkové spory (kauza Havránková)
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
Reálná možnost to asi je, ale stejně nechápu postupy, jak k tomu mohlo dojít. Snad ten zodpovědný úředník má seznam parcel a u každé vidí, jestli je vykoupená nebo ještě ne. A to komu patří nebo jestli tam probíhá nějaké dědické řízení je vedlejší. Aspoň tak by to přišlo rozumné mně.
Zadruhé by ten úředník měl mít připravené smlouvy tak, aby na každé takové prohlášení typu "vždyť my to chceme prodat celou dobu" mohl druhý den přijet pro podpis. A když by se to opakovalo, tak s doprovodem pár novinářů, aby bylo jednoznačné, že ze strany ŘSD to nikdo nekomplikuje.
Zadruhé by ten úředník měl mít připravené smlouvy tak, aby na každé takové prohlášení typu "vždyť my to chceme prodat celou dobu" mohl druhý den přijet pro podpis. A když by se to opakovalo, tak s doprovodem pár novinářů, aby bylo jednoznačné, že ze strany ŘSD to nikdo nekomplikuje.
To dd: Takhle by uvažoval každý soukromníček - a měl by pravdu. Ne tak však ŘSD /státní podnik/ a jeho "špičkový fachmani". Zcela jasně se vyjádřil Dr.Fe1. Lépe to napsat nešlo!!!!!! Bohužel pro nás jste oba pojmenovali celý problém s 1000% přesností!!!!

http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... d11/738303
Stručně: Dneska má být jednání mezi ministrem a právníkem, Štrosová se chce pozemku co nejrychlejc zbavit, Štros chce vyvlastnění, aby se zabránilo spekulacím, nabízená částka od ŘSD se postupně vyšplhala z 200 000 na 1,6 milionu.
Teď je otázka, co bude lepší varianta, dát ji víc peněz nebo vyvlastňovat s tím, že by dostala peněz možná míň, ale asi by to dýl trvalo.
Stručně: Dneska má být jednání mezi ministrem a právníkem, Štrosová se chce pozemku co nejrychlejc zbavit, Štros chce vyvlastnění, aby se zabránilo spekulacím, nabízená částka od ŘSD se postupně vyšplhala z 200 000 na 1,6 milionu.
Teď je otázka, co bude lepší varianta, dát ji víc peněz nebo vyvlastňovat s tím, že by dostala peněz možná míň, ale asi by to dýl trvalo.
Praha 9. ledna (ČTK) - Spor o poslední pozemek na dostavbu dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové je zřejmě vyřešen. Na tiskové konferenci to dnes řekl ministr dopravy Pavel Dobeš. Ministerstvo a Ředitelství silnic a dálnic souhlasí s návrhem právního zástupce majitelky pozemku Jaroslavy Štrosové na bezúplatný převod jejího pozemku státu. Podklady pro převod pozemku by se měly začít připravovat v úterý. Spor o pozemky se vleče 17 let.
No to svět neviděl, 17 roků a nakonec to stát dostane zadara
tady se potvrzuje, že úroveň komunikace mezi státem a vlastníky je na tristní úrovni.
Dokud to nebude přepsané, tak nevěřím ničemu.
Tak se nechme překvapit, jak dlouho to budou "připravovat".
BTW: a už se moc "nerozkecávejte", ať se nepřetáhne můj typ počtu stránek tématu.
BTW: a už se moc "nerozkecávejte", ať se nepřetáhne můj typ počtu stránek tématu.
Jen povídejte, co máte na srdci, ještě pár příspěvků by se hodiloMPMP píše:BTW: a už se moc "nerozkecávejte", ať se nepřetáhne můj typ počtu stránek tématu.
Potřebuju ještě 4 stránky. Tak na novinkách je tohle :
http://www.novinky.cz/domaci/255715-d11 ... darma.html
http://www.novinky.cz/domaci/255715-d11 ... darma.html
takže příští anketa - kolik stránek bude mít nějaký topic zabývající se stavbou D11 HK - Smiřice než bude stavba postavena 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Tak zatím si dávám jen becherovku. Šampaňské otevřu až po zapsaní do KN. Ale dopadne -li to podle dnešních zpráv je to stejně neuvěřitelný kotrmelec!!!! Doufejme, že ano

Nedávno si v mé společnosti někteří informovaní lidé stěžovali že neví o co těm Štrosovým jde. Probírala se řada variant, ale tahle nás teda nenapadla.
Novinky: Strany se dohodly na třech variantách dalšího postupu, přičemž první dvě v menších obměnách předpokládají, že Štrosová svůj podíl na čtvrthektarovém pozemku státu daruje bez nároku na předkupní právo. Třetí varianta počítá se soudním sporem. „Tomu se ale obě strany chtějí vyhnout,“ řekl Dobeš.
Já tomu teda absolutně nerozumím a to z žádného pohledu. Jestli to chce dát zadarmo, tak proč mluví o třetí variantě, že by došlo k soudnímu sporu ? O co by se jako přeli, když o nic hmotného údajně nejde ? No a to proč chce dát zadarmo něco, za co může dostat peníze, tak to je mi už úplnou záhadou. Buď jsou to světci, blázni nebo je za tím něco jiného co zatím není uveřejněno. Jsem zvědav, zda se někdy dozvíme, jak to vlastně ve skutečnosti je .......
Já tomu teda absolutně nerozumím a to z žádného pohledu. Jestli to chce dát zadarmo, tak proč mluví o třetí variantě, že by došlo k soudnímu sporu ? O co by se jako přeli, když o nic hmotného údajně nejde ? No a to proč chce dát zadarmo něco, za co může dostat peníze, tak to je mi už úplnou záhadou. Buď jsou to světci, blázni nebo je za tím něco jiného co zatím není uveřejněno. Jsem zvědav, zda se někdy dozvíme, jak to vlastně ve skutečnosti je .......
Hlavně zase typicky VV styl komunikace: tiskovka, vymyšleno, vyřešeno a po druhé otázce je z toho možná, nejspíše, na stole jsou i jiné variantymedvid píše:Dokud to nebude přepsané, tak nevěřím ničemu.
to Dr.Fe1: Co se rozumění obsahu týče jsem na tom úplně stejně, ale vem to čert. Pokaždé když se plížím v koloně mezi koncem dálnice a Hradcem, tak si říkám ať už jsou ty 2 ségry vyplacený a je už blíže šance na teoretické pokračování stavby. Skoro bych věřil tomu Štrosovi, že jeho matce nejde o prachy, ale o klid. Proč ne ? Nemusí být sestra jako sestra. Ale ať už je to za námi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doufejme

Není ani zcela nepravděpodobné, že mohla padnout zmínka o darování jen pro vysvětlení dílčího technického postupu, kterým bude převedena konkrétní nemovitost v rámci komplexnější dohody obsahující i nějaké kompenzace (třeba na jiný subjekt, aby to nemohlo být interpretováno jako disimulace úplatného převodu nemovitosti)?Dr.Fe1 píše:Novinky: Strany se dohodly na třech variantách dalšího postupu, přičemž první dvě v menších obměnách předpokládají, že Štrosová svůj podíl na čtvrthektarovém pozemku státu daruje bez nároku na předkupní právo. Třetí varianta počítá se soudním sporem. „Tomu se ale obě strany chtějí vyhnout,“ řekl Dobeš.
je to celé záhadné - přece když chci něco někomu darovat, tak na to nepotřebuju se s ním dohodnout - je to asi jako když budu chtít na charitu přispět spacákem po povodních, tak ten spacák prostě pošlu a nebudu předem domlouvat s tím člověkem, jestli ho přijme či nepřijme kdy ho přijme atd. prostě to udělám a hotovo dvacet, nebo lepší příklad, když se dohodnu, že dám dar místní škole na nové lavice, no tak prostě ten dar pošlu na účet a šmitec a nemyslím, že by mi ho vraceli - stejný případ ten pozemek paní štrosové - takže dohodnout se na tom, že mi někdo něco zdarma dá mi přijde trošku úsměvné
ale jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo a přeju hradci králové, aby se po letech dočkali dokončené dálnice D11 až k městu
ikdyž podle mě trošku paradoxně to dost vyprázdní R35 opatovice sedlice - protože ti, co pojedou od moravy směrem do prahy, tak najedou na D11 přímo u Hradce a nebudou jezdit I/37 R35 a pak až D11 v sedlicích - takže myslím, že hradci se velmi uleví od dopravy až bude R35 opatovice časy, ale tam je to spíš na topic Pozemkové spory (kauza starosta Časů)

Obávám se, že v případě nemovitosti to takhle jednoduše nefunguje a je potřeba sepsat darovací smlouvu, na základě které KN provede změnu vlastníka. Pokud se ovšem mýlím, pak prosím o návod jak darovat pozemek a hlavně zajistit zápis do KN bez souhlasu obdarovaného, potřebuji se zbavit podílu na pozemkubumbik píše:je to celé záhadné - přece když chci něco někomu darovat, tak na to nepotřebuju se s ním dohodnout
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
K převodu nemovitosti je třeba písemná smlouva, pokud možno potvrzená notářským zápisem. To platí jak při koupi, tak při darování nemovitosti. Stejně tak je poté třeba ohodnocení nemovitosti z důvodu podání přiznání daně z převodu nemovitosti. Je pravda že některé převody nemovitosti jsou od daně osvobozeny, to však povinného nezbavuje povinnosti toto daňové přiznání podat.
aha díky za vysvětlenou, netušil jsem, že je v tom taková kulišárna ...
Vizi: musíte to leda napsat do závěti a pak šikovně zemřít 
No, zase tak nepochopitelné to není. Paní Štrosová uzavřela smlouvu s p. Developerem, který ji dal darem xy chechtáků, protože mu je p. Štrosová sympatická a jeho těch pár chechtáků nezrujnuje. Aby to vypadalo hezky a ministr si připsal kladné body, tak to p. Štrosová státu darovala zdarma.
Zapomněl jsem dodat, že p. Developer se asi zná s p. ministrem.
Takže:
a) p. Štrosová je happy, protože dostala od p. Developera odměnu za sympatii
b) p. ministr je happy, protože to vyřešil a dotáhl do konce (tedy doufejme) a dostane nějaké ty voličské body
c) p. Developer je happy, protože dosáhl svého cíle a bude moci realizovat a stavět to, co chtěl. Přesně tam, kde to chtěl, protože mu tam stát konečně postaví cestu a snad i nějaký ten sjezd, že ...
Toť jedna z konspiračních teorií.
)
Zapomněl jsem dodat, že p. Developer se asi zná s p. ministrem.
Takže:
a) p. Štrosová je happy, protože dostala od p. Developera odměnu za sympatii
b) p. ministr je happy, protože to vyřešil a dotáhl do konce (tedy doufejme) a dostane nějaké ty voličské body
c) p. Developer je happy, protože dosáhl svého cíle a bude moci realizovat a stavět to, co chtěl. Přesně tam, kde to chtěl, protože mu tam stát konečně postaví cestu a snad i nějaký ten sjezd, že ...
Toť jedna z konspiračních teorií.
)
No nejsem žádný milovník konspiračních teorií, ale tohle vůbec nezní hloupě!!!! Navíc zrovna tak by do toho mohla být zapojena paní statkářka - jsou to přece sestry. Ale hlavně ať už je to převedeno a archeologicky rozvrtáno a dej bože k dostavbě připraveno.

Tak prý podepsánoVizi píše:je potřeba sepsat darovací smlouvu, na základě které KN provede změnu vlastníka...
EDIT: Můj tip v anketě byl 40 - 55 stran
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!