[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Na konci roku? Někde jsem v posledních dnech četl, že otevření bude přibližně v 9/2013.
To je asi zmatení informací. Pokud jsem pochopil dobře, tak 12/2012 "otevření" a následně 09/2013 "dokončení"....chemer píše:Na konci roku? Někde jsem v posledních dnech četl, že otevření bude přibližně v 9/2013.
Ten asfalt je před S stranou mostu přes Lužnici. Taky mě překvapilo, proč to tam dělali už teď. Mostovka směr Praha se na podzim ještě dodělávala. Jinak myslím, že se plánovalo zprovoznění než na konci roku 2012, spíš v jarních měsících 2013.Užovka píše:na tom videu me prekvapil ten kus podkladniho asfaltu, ten je kde ? jinak drzim palce at se to podari na konci roku otevrit !!
Dokončení a otevření jsem mylně považoval za to samé. Díky.Michal R píše:To je asi zmatení informací. Pokud jsem pochopil dobře, tak 12/2012 "otevření" a následně 09/2013 "dokončení"....chemer píše:Na konci roku? Někde jsem v posledních dnech četl, že otevření bude přibližně v 9/2013.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
[OT]To je častá chyba, kterou dělají hlavně novináři u kterých to ale poněkud více, než tady mezi nadšenci, neboť matou veřejnost.
Zprovoznění znamená, že stavba je uvedena do provozu, tj. že se po ní dá jezdit, dá se využívat.
Dokončení znamená, že jsou hotovy všech stavební práce včetně finálních terénních úprav, výstavby oplocení či výsadby stromků a keřů, tyto práce se dají samozřejmě provádět i po zprovoznění, lze díky ním rozložit financování.[/OT]
Takže D3 bude, když vše půjde dobře, zprovozněna 12/2012 a dokončena 9/2013.
Ale asi bych si na to nevsadil, neboť v letáku nejsou uvedena žádná data.
Zprovoznění znamená, že stavba je uvedena do provozu, tj. že se po ní dá jezdit, dá se využívat.
Dokončení znamená, že jsou hotovy všech stavební práce včetně finálních terénních úprav, výstavby oplocení či výsadby stromků a keřů, tyto práce se dají samozřejmě provádět i po zprovoznění, lze díky ním rozložit financování.[/OT]
Takže D3 bude, když vše půjde dobře, zprovozněna 12/2012 a dokončena 9/2013.
Ale asi bych si na to nevsadil, neboť v letáku nejsou uvedena žádná data.
R48 -> D48 se podařilo!
btw: Ostravský Martine, netušíte, zda u 0307 je možné (smysluplné!) částečné zprovoznění? Neříkám, že bych něco takového chtěl, ale pokud bude realita na konci roku taková, že stavba nebude kompletní (ať už z jakéhokoliv důvodu), je logická otázka, zde se dá úsek otevřít částečně.
Oba jsme viděli to parádní video na táborských stránkách, a ačkoliv nejsem stavař, mám pochybnosti o termínu dokončení dlouhé estakády u Veselí...
Mohl by se pak otevřít úsek pouze po MÚK Dráchov?
Oba jsme viděli to parádní video na táborských stránkách, a ačkoliv nejsem stavař, mám pochybnosti o termínu dokončení dlouhé estakády u Veselí...
Mohl by se pak otevřít úsek pouze po MÚK Dráchov?
To mě naopak připadají mosty obecně nejvíc dodělané a odhadoval bych, že se dají stihnout do konce roku (včetně mostu přes Lužnici). Obavy mám spíš z hlavní trasy, tam je spousta práce na mnoha a mnoha kilometrech .....
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Dr.Fe1, z toho videa usuzuji, že většina mostních objektů má ke konci roku 2012 hotovu hrubou stavbu, takže mostů bych se nebál.
Otázkou je co hlavní trasa, ale z toho co bylo na videu soudím, že jedna stavební sezóna by mohla stačit, jen snad podotýkám, že taky nejsem stavař
Co se týče částečného zprovoznění, tipoval bych to tak, že bude spíše snaha to zprovoznit naráz.
Otázkou je co hlavní trasa, ale z toho co bylo na videu soudím, že jedna stavební sezóna by mohla stačit, jen snad podotýkám, že taky nejsem stavař
Co se týče částečného zprovoznění, tipoval bych to tak, že bude spíše snaha to zprovoznit naráz.
R48 -> D48 se podařilo!
Aktuální harmonogram (ze září tedy...) počítá se zprovozněním celé trasy 06/2013 neboť možnost etapizace je pouze do MÚK Dráchov a to by musel být nesmyslně velký politický tlak před komunálními volbami... Zase je zde faktor letošní velmi mírné zimy, čili těžko odhadovat, ale raději ať je to v 06/2013 v klidu, než ať se tam hrotí dokončovací práce na podzim a zprovozňuje se to za každou cenu.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
martini: Hlavně bych prosil povrch bez vln. Strusku tam sice nemají, ale u mostů tohle vždycky hrozí. Snad bude tahle stavba v tomto směru úspěšnější, než Ostrava nebo Kočov na I/21.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zatím to vypadá pěkně, tak snad to vyjde.
Jinak ten harmonogram je zajímavý, no myslel jsem, že to bude skutečně toho 12/2012, ale souhlasím s tím, že lepší později a kvalitně, než to ušít horkou jehlou.
Jinak ten harmonogram je zajímavý, no myslel jsem, že to bude skutečně toho 12/2012, ale souhlasím s tím, že lepší později a kvalitně, než to ušít horkou jehlou.
R48 -> D48 se podařilo!
To se nám to staví, když tam bydlí vlivnej bafuňář 
http://budejovice.idnes.cz/poslanec-ods ... -zpravy_pp
http://budejovice.idnes.cz/poslanec-ods ... -zpravy_pp
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ale nějak nechápu k čemu by mu to bylo, když stejně D3 až do Prahy v současné době nevede.
R48 -> D48 se podařilo!
Dřív se říkalo : Voják se stará, voják má!!! A že by dnes platilo : Poslanec se stará, kraj má...???? No nic,jinde závidí.

No k čemu .. přece aby moh drandit z Veselí do Bošilce
a taky aby mu ten provoz nejezdil hned kolem rodný vísky moc dlouho .. http://www.mapy.cz/s/2RrS
Naposledy upravil(a) jonáš dne 17.1.2012 22:21:52, celkem upraveno 1 x.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak možné to je, u nás bych se nedivil ničemu. Náhod by to ale byla vskutku velká.
R48 -> D48 se podařilo!
no právě, že bude, vždyť tam je vlastně současná trojka tělesem budoucí dálnice...navíc, teď najede přímo z Neplachova na I/3, ale potom stejně bude muset jet na nejbližší MUK, další pro něj mínus je, že ta jeho prodejna traktorů je vidět a je dostupná z hlavní silnice tzn. vidím prodejnu a můžu zastavit, to postavením plnohodnotné dálnice taky nebude...nechci se nikoho zastávat, ale v tomhle případě zas neměli novináři o čem psátjonáš píše:No k čemu .. přece aby moh drandit z Veselí do Bošilcea taky aby mu ten provoz nejezdil hned kolem rodný vísky moc dlouho .. http://www.mapy.cz/s/2RrS
Poslanci se obecně snaží zavděčit svému obvodu a tak se snaží urvat pro svůj kraj co nejvíc. Neznamená to, že zrovna oni to budou využívat, jde o to, že takhle ukážou svým voličům a spolustraníkům z regionu (kteří rozhodují o jejich umístění na kandidátkách), že pro ně něco "urvali". Jak je to v tomhle konkrétním případě ale hodnotit nechci.
Jedná se o stavbu 0308C Veselí - Bošilec, a ta končí ještě před Neplachovem, tohle by měl být její rozsah.Užovka píše:no právě, že bude, vždyť tam je vlastně současná trojka tělesem budoucí dálnice...navíc, teď najede přímo z Neplachova na I/3, ale potom stejně bude muset jet na nejbližší MUK...jonáš píše:No k čemu .. přece aby moh drandit z Veselí do Bošilcea taky aby mu ten provoz nejezdil hned kolem rodný vísky moc dlouho .. http://www.mapy.cz/s/2RrS
Kolem Neplachova vede až stavba 0309/I Bošilec - Ševětín, trasování tam není v trase původní I/3, ale v prostoru mezi ní a železnicí.
A ještě pro zajímavost ... stavba 0308C k realizaci potřebuje přeložku části železniční trati, která se má dělat v rámci přestavby IV koridoru ... tahle zatáčka se bude stěhovat. To zase bude překvapení, až se na to veřejně přijde, že se musí financovat ještě kus IV TŽK, aby se tam mohla postavit dálnice
Tak ono by se to nejspíš přestavovalo tak jako tak, protože ten oblouk nestačí na 160km/h. Stejně jsou to všechno investice SFDI, takže to akorát bude opticky vypadat jako "drahé", ale v konečném součtu těch staveb se peněz vynaloží stejně...pp21 píše:A ještě pro zajímavost ... stavba 0308C k realizaci potřebuje přeložku části železniční trati, která se má dělat v rámci přestavby IV koridoru ... tahle zatáčka se bude stěhovat. To zase bude překvapení, až se na to veřejně přijde, že se musí financovat ještě kus IV TŽK, aby se tam mohla postavit dálnice
no tak tím pro něj ještě hůř, protože tam bude 100% PHS a na ty jeho traktory už neuvidí vůbec nikdo...co se týče toho oblouku, tak to ten úsek 308/C určitě nebude hotový do konce 2014/5 
Ta přestavba je v rámci IV. TŽK plánovaná a obě stavby by měly být vzájemné zkoordinované.
No jo ... ale "by měly být" ještě nutně neznamená, že budouJarda Š. píše:Ta přestavba je v rámci IV. TŽK plánovaná a obě stavby by měly být vzájemné zkoordinované.
To upozornění na nutnost přeložky železnice jsem myslel tak, že se bude svět divit (zejména pak zmíněný pan politik), že je třeba ještě přestavět koleje a rozpočet na to není schován pod kolonkou D3.
Já vím ... ale na silnici taky máme směrové oblouky a říkáme jim zatáčka ... tak jsem si dovolil to aplikovat i na koleje noDusanh píše:...protože ten oblouk nestačí...
Jenže jak tu všichni víme, u nás většinou levá ruka neví co dělá pravá, takže se můžeme těšit jak koordinace obou staveb bude probíhat....Jarda Š. píše:Ta přestavba je v rámci IV. TŽK plánovaná a obě stavby by měly být vzájemné zkoordinované.
Koukám že tady vesele melu pátý přes devátý ... přeložka oblouku železniční trati je potřeba až pro stavbu 0309/I Bošilec - Ševětín, takže letos zahajované stavby 0308C Veselí - Bošilec se to vůbec netýká.