Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

mapman
Autor

Re: Spořilovský masakr

Příspěvek od mapman »

O důvod víc proč na D1 jezdit přes MUK u Kačerova, na JS je sice radar na 80 km/h, ale za ním už žádnej nadbytečnej vopruz :)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

tak 50 km/h je i dolů :(
tam by teď mohli pomáhat a chránit - to by byl vejvar :crazy:
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

kasme píše:tak 50 km/h je i dolů :(
tam by teď mohli pomáhat a chránit - to by byl vejvar :crazy:
a to tam není úsekovka? dlouho jsem tam nejel, ale na seznamu schválených míst úsekového měření to je
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

rob3rt píše:a to tam není úsekovka? dlouho jsem tam nejel, ale na seznamu schválených míst úsekového měření to je
Je tam. Ale zpočátku byla jen pro statistické účely, jak je tomu teď ví asi jen hrstka vyvolených...
Pepino_82

Příspěvek od Pepino_82 »

Dokonce je tam už i umístěna přenosna značka měření rychlosti radarem
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

A to je dost velkej signál k tomu, že se asi měří :(
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

ale je to svinstvo!

jen vyměnili dodatkové tabulky pod padesátkou
toho si málo kdo všimne :(

jsem na sebe zvědav, až tam pojedu :crazy:

jediné štěstí snad je, že v tom půl milionu přestupků měsíčně se na mě při náhodném překročení rychlosti nedostane řada :)

v seznamu je zatím jen směr do centra (č. 103)
Praha 4, ul. Spořilovská směr do centra, mezi sloupy VO č. 415048 a 415030,
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/doprava ... hlost.html
Pepino_82

Příspěvek od Pepino_82 »

Je tam ještě navíc přenosná značka upozorňujíci na změnu místní uprávy
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

No dík za upozornění. Jezdím tam pravidelně, ale této "sviňárny"(víměna dodatkových tabulek) jsem si tedy nevšimnul. To už vážně radši budu jezdit smyčkou přes Kačerov, ale dolů mi nic jiného asi nezbyde. Teď by se hodil blicí smajlík. :cry: :cry:

edit mapman (ke kopírování dle volnosti): Obrázek Obrázek
Standa

Příspěvek od Standa »

Pánové díky, možná jste mi zachránili 2-3 body, o penězích nemluvě! Sám bych si toho nevšiml ani omylem a na Spořilov jezdím dost často. Minulý víkend jsem byl možná odchycen směrem nahoru (určitě jsem tam měl těch 80), dám vědět, pokud si mě předvolají. Díky Vám všem už tam jezdit nebudu, takže se mi to nebude kumulovat, a upozorním i své známé, protože tohle je opravdu lumpárna :evil: :kladivo: !

BTW: Chtělo by to smajlíka s nějakou lepší výzbrojí, kladivo není špatné, ale RPG, plamenomet, či motorová pila by lépe vystihly mé momentální rozpoložení...
Naposledy upravil(a) Standa dne 30.1.2012 13:45:13, celkem upraveno 1 x.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Hm, tak to mě asi maj .. možná i víckrát
Mi bylo divný, že tam v pátek jely ty auta nějak pomalu .. ;-) .. mmch to je normální, že se značka omezení dává nad značku rychlostky?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Je, má to tak být. Od vrchu dolů podle důležitosti.
R48 -> D48 se podařilo!
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Martin z Ostravy píše:Je, má to tak být. Od vrchu dolů podle důležitosti.
A platnost se taky "čte" shora dolů? Tedy nejdřív 50 km/h a potom SMV a tedy 80 km/h?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Od toho místa začíná rychlostní silnice, ale i omezení rychlosti.
Špekulovat nad tím, která značka platí dříve nebo jak se to "čte" je každého věc, pokud si to pak zdůvodní v případném správním řízení, já v tom nevidím problém. Jiná věc jestli je ta značka vlivem toho umístění v úrovni veřejného osvětlení, to už je dost problém, ale toto normy řeší, jak přesně nevím neb je nemám k dispozici.
R48 -> D48 se podařilo!
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

balance píše:Odkdy je na Sporilovske smerem nahoru 50 kmh? Vzdycky to platilo jen pro NA...
Je to peknej vopruz, jestli to bude i smerem dolu ... :kladivo:
Myslim ze se to stalo ve ctvrtek 26. max v patek 27. driv ne. Chybou je taky ze tam sice je dodatkova velka cedule "Zmena mistni upravy", ale neni tam uz upozorneni jake...a sledovat dodatkove tabulky kazdy den opravdu ridici nedelaji..

Pritom by stacila drobnost - namontovat ceduli na ktere by blikala 50 (jako jsou ty upozornujici radary)....klidne jen docasne a ne hned zacit s represi..

Vcera jsem si daval pozor, dnes jsem automaticky zrychlil na 80 km/m a zabrdila me az cedule "Mereni rychlosti" - a to jsem se dost lekl ze uz jsem v useku a dost brzdil, nastesti za mnou nikdo nebyl :?

BTW, vi nekdo co je toho duvodem? Skoncila nejaka hygienicka vyjimka, kdyz se mely stavet PHS a kdyz nevznikla ani radnicni ani mestska, tak to sdruzeni rozporovalo? Nebo jiny duvod?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No já naštěstí najíždim většinou až od chodovce a to už je za prvníma kamerama ;-) ale zato tam žádný extra upozornění neni, a i kdyby bylo, tak tam je dost práce pro voko už s tim nájezdem v zatáčce s krátkym pžipojovákem. Jinak odshora je to docela dřina na tu padesátku dolů vůbec ubrzdit, tam se bude vybírat dobře. To bude asi hlavní důvod.
Ona vůbec nějak od ježíška narostla vybírací aktivita, třeba odtahovka jezdí do žižkovskejch modrejch zón po novym roce klidně i v sobotu po desátý večer .. je třeba mobilizovat dostupné zdroje financování, nebo jak to ten primátor řikal. :lol:
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Ten připojovák jsem nikdy nepochopil. Za cenu "kýble barvy" by ho šlo bez problémů prodloužit, nebyl by o nic užší, než pravý pruh v opačném směru. Ostatně když to nevychází, tak prostě odstavný využiju (samozřejmě ne k "předjetí"), nejsem na hlavu, abych to tam flekoval.

Koneckoncků, když je tam teď 50, tak by to šlo "řešit" jak na Zbraslavi u Krňáku, ale radši to píšu menší, co kdyby si to někdo přečetl. :mrgreen:
Království a půl princezny za 511.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

5O-ka na Spořilovské směrem nahoru kvůli omezení hluku....no nevim. Jestlipak ty "chytré" hlavy napadlo, že kvůli tomu musim s NA podřadit o dvě rychlosti a plazit se ve vysokejch otáčkách nahoru o něco dýl :kladivo:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No nějak sem tam zatim nepotkal náklaďák, kterej by to tam výrazně přes padesát rozjel .. přecejen, rozjíždět to od křižovatky do čtyř procent stoupání, to pro každý vozidlo nejni ..
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Pánové jste "trochu mimo". Řešíme tu omezení na 50 km/h pro OA (pro NA tam už bylo) a tam je hluk legitimní důvod.
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

Já zase denně běduji na toto http://old.mapy.cz/s/2Xob Když si vemete že 3/4 českých řidičů neumí naject z "připojováku" tzn. ZASTAVÍ a brzdí už od křižovatky s Turkova x Lešanská možná by bylo lepší směrem od spořilovské zúžení do jednoho pruhu /stejnak se to za pár metrů za Agipem stane/ a připojovák nechat až pod most jako průběžný...
Často jsou k vidění také situace kdy se rozjedete pro plynulé zařazení tzn. cca 60km/h a osobák vás ani náznakem nepustí a přídá!! Vám pak nezbývá nic jiného než silně dupat na brzdu neb to jinak naperete do ŽB začátku přemostění! Což o to já si s tím poradím, ale když se tam připojuje denně žena /a to řídí na toto pohlaví výborně!/ tak sama řiká jak to nesnáší a už na příjezdu "se bojí" :-(

EDIT:
a ještě by mě zajímalo proč nejde udělat připojovák/odpojovák zde http://old.mapy.cz/s/2Xor vždyť je to práce na 2 dny:-// To samé se nepovedlo u mnohem frekventovanějšího místa u nového MÚK Čestlice na D1, kdy končí připojovák a po 100m je odbočení na R1.Za todle by měli padat úřednické hlavy:-//
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

mě přijde že se zapomíná, že ve městě se dost často používá systém "najedu a hned sjedu"
úplně zbytečně se pak musím řadit do průběžného pruhu...
na druhou stranu by zas chyběl alespoň kousek odstavného na nouzové stání :)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No přesně to samý zažijete když jedete po JS mezi D1 a Vídeňskou, v obou směrech .. končí připojovák od nemocnice, po dvěstě metrech začne odbočovák na D1. Po ránu totální maglajz. V opačnym sněru u Zapa betonu chybí toho "průběžnýho odbočováku" snad jen sto metrů. a že tam bejvá ve vnitřnim oblouku taky pěknej chaos. Prostě příkaz byl jasnej, tři bez odstavnýho .. ;-)
A v tomhle případě vám nic jinýho než "najedu a hned sjedu" ani nezbejvá, protože jiný (lokální) spojení mezi dolní Krčí a Roztylama prakticky neexistuje, neuvažovalo se, stávající spojka od starýho krčskýho nádraží kolem lesa se přesypala náspem tý obludy a zapomeňte.
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

egelebege píše:5O-ka na Spořilovské směrem nahoru kvůli omezení hluku....no nevim. Jestlipak ty "chytré" hlavy napadlo, že kvůli tomu musim s NA podřadit o dvě rychlosti a plazit se ve vysokejch otáčkách nahoru o něco dýl :kladivo:
Presne tohle me napadlo dnes rano - jel jsem si do kopce na trojku, na 50 km/h vytocenou, s okamzitou spotrebou cca 13 l/100 km... driv jsem tam jezdil na petku, nekdy i sestku s polovicni spotrebou a hlukem..
dd

Příspěvek od dd »

Znovu se pokusím vyvrátit omyl: U moderních osobních aut tvoří většinu hluku aerodynamický hluk, který s rychlostí výrazně roste. Hluk motoru je téměř zanedbatelný při 80 i při 50. Můžete si to jednoduše vyzkoušet: Postavte se k silnici a poslouchejte projíždějící auta. (u motorek a kamionů je to jiné)

PS: Na Spořilově je ten hluk opravdu strašný, zkuste se projít prostředkem sídliště a uslyšíte neustálý hukot. Bydlet bych tam nechtěl. A s oddalujícím se zahájením 511 bylo jasné, že k tomu snížení rychlosti musí dojít. Byť mi to je z pohledu řidiče líto, tak s ohledem na lidi, kteří tam bydlí, to chápu. Těch postižených, a vyšším hlukem, je tam více než na 5. května nebo V Holešovičkách.
Odpovědět

Zpět na „Praha“