[D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: R48 obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Mezi MÚK Příbor - střed (I/58) a MÚK Rychaltice, to vychází na nějakých 13 tis./24h,
od MÚK Rychaltice po MÚK s I/56 ve FM to je 15 -16 tis./24h
F-M vychází tak, že na začátku FM po MÚK s I/56 je tam nějakých 24 tis./24h na průtahu je pak 30 tis./24h a za FM u Dobré je nějakých 17 tis./24h a pak dále na R48 už to za MÚK s I/68 padá až k 9 tis./24h.
Takže jestli ten obchvat odvede 10 tis./ 24h, tak to bude úspěch, zbytek je vnitřní doprava města podle všeho.
od MÚK Rychaltice po MÚK s I/56 ve FM to je 15 -16 tis./24h
F-M vychází tak, že na začátku FM po MÚK s I/56 je tam nějakých 24 tis./24h na průtahu je pak 30 tis./24h a za FM u Dobré je nějakých 17 tis./24h a pak dále na R48 už to za MÚK s I/68 padá až k 9 tis./24h.
Takže jestli ten obchvat odvede 10 tis./ 24h, tak to bude úspěch, zbytek je vnitřní doprava města podle všeho.
R48 -> D48 se podařilo!
To je u všech obchvatů - za všechno může tranzit, ale ve většině případů si místní dělají problémy sami ježděním pro cigára (bez ironie).Martin z Ostravy píše: Takže jestli ten obchvat odvede 10 tis./ 24h, tak to bude úspěch, zbytek je vnitřní doprava města podle všeho.
Tunel není až zas tak palčivé místo - není tu žádná aglomerace - ale je tu křížení s místními komunikacemi. Co ve skutečnosti bude problém je ten kopec přes který se půjde. Ty svahy mají stabilitu jako mír na blízkém východě (jíly, slídy, ap,).Martin z Ostravy píše: Problém směru Palačov - Vsetín je v Bystřičce, kde se počítá s tunelem, a který je v nejbližších 30-40 letech naprosto nereálný, ale každopádně je třeba postavit obchvat Jablůnky.
Úsek Příbor - Rychaltice mi přijde úplně v pohodě na současnou situaci. Naopak stavba I/58 Příbor - Skotnice mi přijde (poměr výkon - cena) natolik luxusní, aby se tím prodražoval.bumbik píše: tady zase je třeba I/58 příbor-skotnice a sám víš, jak drahá stavba vzhledem k tunelu prchalov to bude ... takže myslím, že té přestavby, jakkoliv bych si ji přál, se nejspíš brzy nedočkáme
TADY jsou údaje ze sčítání dopravy 2010 snadno dostupné ale je nutné počítat s lokálními výpadky v podobě oprav silnic (Fulnek - Opava) a tím, že díky vrcholící finanční krizi značné klesla poptávka po dopravě...bumbik píše:hele na úseku Rychaltice - FM jsou intenzity spíš větší nebo menší?
Dle toho sčítání z r. 2010 byla na I/48 (mimo intravilán FM) nejvyšší intenzita dopravy mezi N. Jičínem a Příborem, kde se blížila ke 20 tis., na zbytku trasy mezi Bělotínem a FM se pohybovala kolem 15 tis.
-
Milan Křístek
- Kontaktovat uživatele:
Cesta z Českého Těšína do Olomouce v roce 1972
http://www.youtube.com/watch?v=Wrdr1L1P ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Wrdr1L1P ... re=related
http://www.kamito.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Super, díky za odkaz, je nádhera dívat se na rozestavěnou stavbu Nový Jičín-Příbor. Dokazal by někdo poznat všechny místa? Jen víc takových odkazů
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
toto video jsem viděl už dávno, ani nevím, jak jsem na něj kdysi dávno přišel na youtube ... no most v borovci jsem poznal, frýdeckou ulici v těšíně taky, ale tu cestu přes frýdek teda museli nějak hodně překopat, vůbec se mi nezdála povědomá ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Moje chabé znalosti FM říkají, že průjezd je natočen kolem nádraží ve Frýdku: http://www.mapy.cz/s/2Vzl ... a ten druhej záběr možná někde u Chlebovic ... tam to zase tolik neznám.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Průjezd kolem nádraží potvrzuji, ten zbytek od nádraží po estakádu nedávám. Od NJ dál je stará cesta jasná.
R48 -> D48 se podařilo!
jj to nádraží jsem na podruhé poznal, poprvé jsem si totiž vlevo nevšiml té budovy ... no teda když si to člověk srovná s dneškem, to je sakra rozdíl, jak se situace změnila .. avšak v daskabátech se stále dobře vaří 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Stará I/35 z Lipníka do Ol, je víc než v pohodě co se týče provozu, je to příjemná alternativa k monotónní dálnici, povrch je místy původní, ale nic tragického.
R48 -> D48 se podařilo!
Pondělní ranní jízda po I/48, silnice mezi Příborem a N. Jičínem plná, provoz silný a hustý. Za Jičínem provoz rapidně klesá a potkávám už jen asi 7 aut než sjedu na Palačově. I toto mluví pro přestavbu na dělený čtyřpruh především v úseku Nový Jičín - Příbor, který je nejzatiženější.
-
Marooned17
Já věřím, že když se nenechají propadnout ta stavební povolení, tak se minimálně Rybí - Rychaltice podaří do pár let vtlačit do rozpočtu místo nějaké na rychlo vypadlé stavby, třeba přes PS PČR, jako to dopadlo s 308 a 309 v Jihočeském kraji.
Přestavbu úseku mezi Novým Jičínem a Příborem + tu část která by to propojila s Rychalticemi bych asi ještě kousnul, až nastoupí socdem a budou zase rozpočty SFDI nad 80 mld. Kč ročně...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
na co řešit 4 proudové úseky navíc jsou tam lana ... úpe zbytečné - max překopat rychaltice - příbor těch 6 km to podle mě bohatě stačí obchvat FM palačovskou spojku a na zbytku natáhnout lana a pořešeno ... v případě těch mega rozpočtů za jiných vlád, bo ta současná vláda = pohřeb české dopravy atd. 
Je zbytecne sypat prachy do prestavby ctyrpruhu na ctyrpruh, kdyz jsou po republice stovky kilometru, kde mame nebezpecne pretizene dvojpruhy.
o tom jsem přesně mluvil ... ovšem hlavní je, že aby byla 48čka kompletně 4pruhová - chybí obchvat FM, ten by měl být prioritou a velkou přidanou hodnotu má také palačovská spojka, takže ta taky - nic víc podle mě třeba není, pak bych peníze sypal do jiných staveb zejména pražského okruhu R35 a dostavby D1
Tak u toho čtyřpruhu jde hlavně o nehodovost = za relativně málo peněz máte další km bezpečných dálnic, navíc je stavba kompletně připravená = nestavět by zas byly vyhozené peníze za to, co se dalo do příprav. Každopádně máme tady málo takto připravených staveb, tak si myslím, že tady bude snaha na dokončení - už jen kvůli tomu, aby byl kus R48 v kuse... Uvidíme.
Ona je to přestavba z neděleného na dělený čtyřpruh, který je na hranici svojí kapacity. Rozhodně jízda po něm není ideální stav.X236K píše:Je zbytecne sypat prachy do prestavby ctyrpruhu na ctyrpruh, kdyz jsou po republice stovky kilometru, kde mame nebezpecne pretizene dvojpruhy.
No pokud bych to vzal do důsledků, tak proč přestavovat dálnici na šestipruh, když máme nebezpečné a přetížené dvojpruhy?
Nějak nám na I/48 příbývají značky upozorňující na výmoly.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Povrch začíná být vskutku tragickým, ty vysprávky co provedli v prosinci se dosti zvlnily - jak překvapivě.
Na úseku mezi Příbor a NJ, ve směru na Ol je spousta nepříjemných příčných nerovností.
Úsek mezi Rychalticemi a Příborem, zejména pravý pruh už nyní z 80% dosti tragický v obou směrech.
Na úseku mezi Příbor a NJ, ve směru na Ol je spousta nepříjemných příčných nerovností.
Úsek mezi Rychalticemi a Příborem, zejména pravý pruh už nyní z 80% dosti tragický v obou směrech.
R48 -> D48 se podařilo!
A stejná otázka na I/48. CB povrch byl pouze v tomto úseku, že?
podle mě I/48 příbor - NJ není na hranici kapacity, nebo respektive na jaře již nebude, když se značná část dopravy převede na D1 směr bohumín - polsko ... takže ta přestavba je vskutku naprosto zbytečná - pouze obchvat FM a palačovskou spojku a zabývat se jinými stavbami ... jinak ten CB netuším ...
Nevím, kde všichni berou tu víru, že tranzit po otevření D47 najednou rázem a celý zmizí. Ok, počkám si co to udělá s ním. A taky jsem zvědav, kdo měl pravdu. 
Když to vezmeme do důsledků, tak S 15 je dvoupruhová kategorie, na kterou dostal SmKNV od SD MV ČSR vyjímku pro čtyřpruhové uspořádání. Takže opět jsme u toho, že se rozšiřuje z dvoupruhu, sice z vyjímkou, na čtyřpruh.
Když to vezmeme do důsledků, tak S 15 je dvoupruhová kategorie, na kterou dostal SmKNV od SD MV ČSR vyjímku pro čtyřpruhové uspořádání. Takže opět jsme u toho, že se rozšiřuje z dvoupruhu, sice z vyjímkou, na čtyřpruh.
máš sice naprostou pravdu, ale já věřím, že ten tranzit se přesune na D47, už proto, že zkrátka si časem zvyknou, že když jedou po D1, tak nemusí nikde hlídat sjezd na R48 a prostě přímo dojedou do PL a pokud značení u bělotína bude takové, že polsko bude naznačeno po D1, tak na R48 bude jezdit tranzit pouze do průmyslových zón podél R48 ale zcela jistě dojde k velkému ulehčení a proto si myslím, že I/48 má kapacity na rozdávání ... ale o té výjimce jsem nevěděl, nejsem odborník, přestavba na R by samozřejmě byla velký přínos, ale v těchto těžkých dobách si zkrátka myslím, že buďme shovívaví jsou tu i jiné kraje a jiné dopravní problémy 
Zajímalo by mě jaký je teď aktuální čas jízdy z Bělotína k hraničnímu mostu v Českém Těšíně a jaký by byl čas, kdyby byla postavená celá R48.
Google mi píše 1 hodina + semafory ve FM. Po dokončení to může být 45 min. bez semaforů, takže časový rozdíl může být 20-30 min. podle hustoty provozu.
Google mi píše 1 hodina + semafory ve FM. Po dokončení to může být 45 min. bez semaforů, takže časový rozdíl může být 20-30 min. podle hustoty provozu.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
je to možné ... ještě k věčné diskuzi D1 vs R48 směr polsko - je třeba si uvědomit, že R48 bude přece o 9 km delší než D1 na naše hranice a tudíž kamiony budou chtít šetřit mega drahou naftu a pojedou po D1 a to nehledě na fakt, že by tím měli ušetřit i na mýtném ... a jednoduchost neodbočování u bělotína a možná úprava značení PL ... prostě nevěřím tomu, že po otevření D1 do polska budu potkávat tolik kamionů a osobáků a poláky - věřím, že tak 60% dopravy ubyde podle mě ... ale můžu se plést ... a proto současný stav je víceméně vyhovující ... ale 1 hodina cesty se mi zdá nějak málo .... ale tak cca to tak může být no