Je, zkuste si tam někdy provést tento manévr a možná to vaše pochybnosti rozptýlí.siesa píše:A to je spatne?Petr61 píše:Tak to vypadá, že v rámci modernizace nebude na sjezdu 112 dobudovaná chybějící rampa
Modernizace D1 všeobecně
Re: Modernizace D1
Pokud myslite doplneni 4. vratne rampa alé ctyrlistek, tak by si to mimo jine vyzadalo i postaveni kolektoroveho mostu na D1 ve smeru na Prahu. A tim padem cele urednicke kolecko od ÚR k SP.
A kdyz na to koukam, tak i nejspis kratke prodlozeni ctyrpruhu na I/38 smer sever, kdo ted jede od Praha a chce po 38 na sever, tak se musi pripojit do pruhu, kterej odbocuje na Prahu a pak az do spravneho na dost kratkem useku. Tot otazka jestli by to dneska proslo.
A kdyz na to koukam, tak i nejspis kratke prodlozeni ctyrpruhu na I/38 smer sever, kdo ted jede od Praha a chce po 38 na sever, tak se musi pripojit do pruhu, kterej odbocuje na Prahu a pak az do spravneho na dost kratkem useku. Tot otazka jestli by to dneska proslo.
Obojí by bylo potřeba i k samotnému doplnění té rampy.Max píše:Pokud myslite doplneni 4. vratne rampa alé ctyrlistek, tak by si to mimo jine vyzadalo i postaveni kolektoroveho mostu na D1 ve smeru na Prahu. A tim padem cele urednicke kolecko od ÚR k SP.
Přesně tak, celé je to bez nových pozemků, EIA, ÚR, v tom je to současné řešení, že se to sice (SNAD) udělá/opraví teď rychle, ale nebude tam řada věcí, 6pruhem počínaje.
Jeje! Moje chyba a omluva...Jsem to spatne precetl. Prave proto jsem reagoval. Manevr praveze znam, a tak jsem se podivoval...Samozrejme by to bylo treba...!Avantime píše: Je, zkuste si tam někdy provést tento manévr a možná to vaše pochybnosti rozptýlí.
S timto manevrem jsem nastecti nemel tu cest, ale dovedu si jej představit (používám směr Jihlava -> Praha). Možná, že by se tam dal tento manévr vyřešit v rámci řešení nehodového místa kruhákem z betonových svodidel s vyasfaltováním kousku trávníčku.
Dle mého by rozšíření I/38 od HavlBrodu na dva pruhy mohlo být potlačeno, tak abych pro směr Brno - Jihlava měl samostatný pruh, do kterého doleva odbočím a nemusel bych dávat přednost autům teoreticky jedoucím v levém jízdním pruhu od HavlBrodu.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
To by bylo určitě zlepšení. Jen se bojím, že bez osazení nějaké fyzické překážky do levého pruhu od Brodu (minimálně směrové desky a světla, spíš ale v kombinaci s něčím betonovým) by se nebezpečnost toho místa snad ještě zvýšila.
trosku me zarazi, jak se v posledni dobe zaclo mluvit (a resit) jen o reko mezi Mirosovicemi a Kyvalkou.. ale co to rozsireni kolem Brna? je celkem ticho po pesine, pritom na kolik budou muset teda vzrust jeste intenzity nebo jak se jeste bude muset zhorsit povrh, aby si toho uz konecne kompetentni a odpovedni lidi zacli vsimat? Cela CR hovori o tom jak zrekonstrujeme D1, ale pritom nejhorsi usek zustava stale netknuty a nejsou tu ani nejake plany na vetsi rekonstrukci... Vim, ze me nikdo nenuti jezdit po te dalnici, ale s prominutim, platit za tuto bidu 1500,-? Panove z RSD a MD, projedte se po dalnici kolem Brna do Vyskova... Tady je vec skutecne taky potreba co nejdriv resit!!!
Čeká se, až nabydou právní moci Zásady územního rozvoje. Pak se musí podle nich schválit ÚP Brna, který bude rozšíření na 3+3 vyžadovat. Pak je teprve možné s přípravou stavby dále pokračovat, jinak by došlo ke zpochybnění u soudu pak na 90%. Týká se to VŠECH staveb ve všech krajích, kde ZÚR ještě nejsou v právní moci. Dle nového stavebního zákona měly být ZÚR schváleny ke konci roku 2011. Je tam však problém s povinností, že v každé obci daného kraje to musí viset na úřední desce 15 dní a obce, které se ZÚR nesouhlasí to odmítají vyvěsit, resp. schválně dělají chyby s vyvěšením a tak je nabytí právní moci ZÚR problematické. Bylo by vhodné, aby stavební zákon řekl, že stačí, aby ZÚR visely na úřední desce kraje...Veronss píše:trosku me zarazi, jak se v posledni dobe zaclo mluvit (a resit) jen o reko mezi Mirosovicemi a Kyvalkou.. ale co to rozsireni kolem Brna? je celkem ticho po pesine, pritom na kolik budou muset teda vzrust jeste intenzity nebo jak se jeste bude muset zhorsit povrh, aby si toho uz konecne kompetentni a odpovedni lidi zacli vsimat? Cela CR hovori o tom jak zrekonstrujeme D1, ale pritom nejhorsi usek zustava stale netknuty a nejsou tu ani nejake plany na vetsi rekonstrukci... Vim, ze me nikdo nenuti jezdit po te dalnici, ale s prominutim, platit za tuto bidu 1500,-? Panove z RSD a MD, projedte se po dalnici kolem Brna do Vyskova... Tady je vec skutecne taky potreba co nejdriv resit!!!
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
diky za odpoved.. nicmene me vubec nenaplnuje optimismem.... ba naopak, ted sem jeste vic skepticky k tomu vsemu...
Určitě mnoho lidí si přeje zkapacitnšní obchvatu Brna na D1 a rekonstrukci povrchu z Brna na Vyškov, ale chce to jenom trpělivost. Mnoho silnic v naší republice potřebuje rekonstrukci a nebo nové vedení komunikace atd. Některé čekají na peníze, jiné na úřednické kolečko a o dalších se raději ani neuvažuje. Celý obchvat Brna by měl být co nejplynulejší a nejpohodlnější kvůli hustotě provozu mězi křižovatkami.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Planuje se v ramci modernizace (a zamerne rikam modernizace, nikoliv rekonstrukce, protoze to slovo k tomu, co chci naznacit, primo vybizi) preznaceni smerovych ceduli?? Zmizi uz konecne ty nesmyslne anachroismy, jako jsou napr. "Vetrny Jenikov", "Merin", "Cercany" atd.??? A budou 'volna mista' po techto vesnicich nahrazena smysluplnejsimi cili, napr. krajska mesta, popr. zahranicni destinace??
Ne, to s tím vůbec nesouvisí. Značky i na D1 se průběžně mění (a jsou dost aktuální) a vycházejí z platného systému značení, viz jiné vlákno.
Jedinou změnu co bych uvítal je více cílů na jedné značce, hlavně těch dálkových a mezinárodních na křižovatkách se silnicemi I. třídy či D/R + cíle pod čarou jako v Německu. To, že je na D1 značena pouze Praha a Brno, případně Plzeň a Bratislava mi připadá dost nedostatečné. To platí co se týče dálkového značení, samozřejmě, že co se týče těch "vesnic" - já bydlím kousek od exitu 104 Větrný Jeníkov a nevím co jiného kromě dalších větších okolních obcí by tam bylo značeno ??? Vzhledem k hustotě MÚK na D1... Jihlava a Havl. Brod jsou dostupné přes 112, Humpolec a Pelhřimov přes 90 - nic jiného zde není!!! Zrovna tady na Vysočině jsou MÚK se spoustou nevýznamných úzkých a klikatých silnic spojující právě vesnice přes které by člověk do vzdálenějších cílů nikdy nejel. Tady bych právě přidal víc těch vesnic, každej nejezdí jen z Prahy do Brna. Zrovna v rámci Vysočiny jsou Vámi uváděné cíle hodně známé.siesa píše:Planuje se v ramci modernizace (a zamerne rikam modernizace, nikoliv rekonstrukce, protoze to slovo k tomu, co chci naznacit, primo vybizi) preznaceni smerovych ceduli?? Zmizi uz konecne ty nesmyslne anachroismy, jako jsou napr. "Vetrny Jenikov", "Merin", "Cercany" atd.??? A budou 'volna mista' po techto vesnicich nahrazena smysluplnejsimi cili, napr. krajska mesta, popr. zahranicni destinace??
Tak to se omlouvam, jestli jsem schodil nejakou mnou vyse uvedenou obec. Uvedl jsem pouze ty, ktere me napadly... S tim Jenikovem mate asi pravdu, nicmene Cercany 30km pred Prahou??? No nevom no...DefiantM píše:Zrovna v rámci Vysočiny jsou Vámi uváděné cíle hodně známé.
To se ty stavajici cedule proste sundaji a za par mesicu nasroubuji na nove sloupky v uplne stejnem zneni, jako jsou dosud?hh píše:Ne, to s tím vůbec nesouvisí. Značky i na D1 se průběžně mění (a jsou dost aktuální) a vycházejí z platného systému značení, viz jiné vlákno.
Přesně tak, ty současné značky jsou montovány vesměs po roce 2000 a mají minimálně dalších 5-10 let života před sebou. To že mnozí z nás si představují obsah značek jinak je věc druhá... Osobně si taky myslím, že na IS8b (tj. dálková návěst za křižovatkou) nemají Jeníkovy a Měříny co dělat, tam patří mnohem důležitější skutečně dálkové a významné cíle, ale na běžné značky v křižovatkách patří bez diskuse.
Jasny... Ja myslel (to jsem mel ai upresnit hned ze startu) ty znacky "Merin 24"...mapman píše:Přesně tak, ty současné značky jsou montovány vesměs po roce 2000 a mají minimálně dalších 5-10 let života před sebou. To že mnozí z nás si představují obsah značek jinak je věc druhá... Osobně si taky myslím, že na IS8b (tj. dálková návěst za křižovatkou) nemají Jeníkovy a Měříny co dělat, tam patří mnohem důležitější skutečně dálkové a významné cíle, ale na běžné značky v křižovatkách patří bez diskuse.
Také bych hlasoval pro "mnohem důležitější skutečně dálkové a významné cíle" na dálnicích, například stále skloňovaní Němci používají okolní vesničky mnohem více, tam jsou i na velkých značkách před výjezdem a značí i další výjezd a ne města kam se jede! Takže je to asi dost individuální, líbí se mi v tomto asi víc Itálie, která má fakt jen města.
Tohle je pozůstatek původního značení, kdy poslední byla vždy vzdálenost k nejbližšímu výjezdu. Pak se jména výjezdů zrušila a dala se tam obvykle vzdálenost k vesnici, podle které se jmenoval původně výjezdsiesa píše:Jasny... Ja myslel (to jsem mel ai upresnit hned ze startu) ty znacky "Merin 24"...
Já taky, hlavně pak v kombinaci s navrácením názvů sjezdů na cedule "exit 1000m"JirkaS píše:...Já bych to tam nejradši viděl v původním tvaru, jen se symbolem výjezdu před jménem.
O značkách si diskutujte jinde, toto vlákno je o modernizaci D1.
Měly by proběhnout letos 2 rekonstrukce povrchu mezi Brnem a Vyškovem, km 211-214 vpravo, km 221-226 vpravo (kromě levého pruhu). Jsem rád, že aspoň něco proběhne, pořád lepší než nic.
Měly by proběhnout letos 2 rekonstrukce povrchu mezi Brnem a Vyškovem, km 211-214 vpravo, km 221-226 vpravo (kromě levého pruhu). Jsem rád, že aspoň něco proběhne, pořád lepší než nic.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No taky jsem si říkal, i bych k tomu ještě rád psal dál, ale já to zas neumím přehodit...
K těm opravám ještě přidávám info o D1 km 194-199, ale všechny tři jsou plán, není to vysoutěžené, takže ne proběhne, ale snad proběhne... Tam nic takto velkého nikdy neproběhlo.
K těm opravám ještě přidávám info o D1 km 194-199, ale všechny tři jsou plán, není to vysoutěžené, takže ne proběhne, ale snad proběhne... Tam nic takto velkého nikdy neproběhlo.
No podle me opusteni tech starych cilu na znackach modernizace je, ale co uz no 
Jinak, vsiml jsem si dosti brutalnich zasahu do vegetace podel nekterych useku Brno-Praha.... Souvisi to nejak uz se zacatkem praci na rozsireni???
Jinak, vsiml jsem si dosti brutalnich zasahu do vegetace podel nekterych useku Brno-Praha.... Souvisi to nejak uz se zacatkem praci na rozsireni???
Asi jsou zde více informovaní co ce bude dít na D1 u Brna - co tak prozradit jak se nám bude omezeně jezdit a kdy?.Vidím ,že pánové mají informace z velmi dobrých zdrojů - ne-li přímo rozhoddují za kolik a kdo?Držím palce aby to jim vyšlo a nemusíme si ostatní nechat dělat nové tlumiče na tom tankodomu.Taky jsem slyšel že bude něco na úseku kolem Ostrovačic - snad nám uživatelům nedají jenom sníženou rychlost na těch hrbech.Jinak to kácení na Prahu asi souvisí s rozšířením D1 - kácet možno jen v době vegetačního klidu. A bylo to pracovníky SSUD provedeno ve velmi rychlém tempu.!!! Díky dálniční cestáři!!