Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

kot

Re: Spořilovský masakr

Příspěvek od kot »

Začíná z toho být automotorevue. :ko:
dj-bobr

Příspěvek od dj-bobr »

Měří se někde souvisleji (ne jen jednou do roka pár hodin) i hluk, byť statisticky?

Můj Civic nemá problém jet 50km/h na jedničku :jidlo:
dd

Příspěvek od dd »

Jednou jsem něco takového viděl v Rakousku nebo ve Švýcarsku. Taková větší cedule, kde byla stupnice a pod ní rozsvícený pruh s aktuální hladinou hluku. Ale nevím, na jak to měřili a jak spolehlivě.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

"tramvajáci" se vrhli do řešení... :crazy:

http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/vi ... 11#p163111
Standa

Příspěvek od Standa »

kasme píše:"tramvajáci" se vrhli do řešení... :crazy:

http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/vi ... 11#p163111
Docela mě zaujalo, že je v podstatě vůbec nezajímá konflikt toho propojení s výjezdem z autobusových garáží Kačerov - specielně když je diskuse v tématu "preference MHD"... Ale autobusy moc nesleduji a možná mi něco uteklo, třeba že už jsou garáže Kačerov zrušeny nebo se to chystá :) !
dobrenz

a zase ceska cenzura

Příspěvek od dobrenz »

je tezke akceptovat pravdu? Tak opet: Na podzim 2011 jsem se setkal s uredniky statni spravy - odbor dopravy MHMP - chhtel jsem infromaci kdy bude otervrena Vysocanska Radiala. A odpoved v rijnu 2011 od techto panu inzenyru? Bezi jeste soudni jednani, VR bude otevrena za nekolik let. A tihle nemehla rozhodujou o dopravni infrastrukture? Jestli chce nekdo jmena muzu vam pany inzenyry jmenovat
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Standa píše:Docela mě zaujalo, že je v podstatě vůbec nezajímá konflikt toho propojení s výjezdem z autobusových garáží Kačerov - specielně když je diskuse v tématu "preference MHD"... Ale autobusy moc nesleduji a možná mi něco uteklo, třeba že už jsou garáže Kačerov zrušeny nebo se to chystá :) !
To vás zaujalo správně. Já jsem ten, na jehož příspěvek Kasme odkazuje, tu diskusi jsem vyvolal, ale rozhodně jsem tím nemyslel, že bych byl pro to naznačené řešení realizovat. Právě naopak. Výjezd z Garáží by samozřejmě velký problém pro DP v případě využití toho mostku pro transit byl.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: a zase ceska cenzura

Příspěvek od Martin z Ostravy »

dobrenz píše:je tezke akceptovat pravdu? Tak opet: Na podzim 2011 jsem se setkal s uredniky statni spravy - odbor dopravy MHMP - chhtel jsem infromaci kdy bude otervrena Vysocanska Radiala. A odpoved v rijnu 2011 od techto panu inzenyru? Bezi jeste soudni jednani, VR bude otevrena za nekolik let. A tihle nemehla rozhodujou o dopravni infrastrukture? Jestli chce nekdo jmena muzu vam pany inzenyry jmenovat
NEní to cenzura, jen snaha o udržení přehlednosti fóra, žádné příspěvky nebyly smazány jen přesunuty do tvé sekce a to z toho důvodu, že neustále generují velké množství příspěvků s konkrétním tématem nesouvisejícím. Zkus psát příspěvky tak, aby se týkaly věci, potom nebudou přesunovány.
R48 -> D48 se podařilo!
Standa

Příspěvek od Standa »

Marooned17 píše:...To vás zaujalo správně. Já jsem ten, na jehož příspěvek Kasme odkazuje, tu diskusi jsem vyvolal, ale rozhodně jsem tím nemyslel, že bych byl pro to naznačené řešení realizovat. Právě naopak. Výjezd z Garáží by samozřejmě velký problém pro DP v případě využití toho mostku pro transit byl.
Občas tam jezdím, takže mi to taky připadá jako nesmysl, těch směrů se tam už takhle kříží moc. Jedině přímé fly-over rampy jako třetí patro, což by bylo drahé, těžko odhlučnitelné a možná by to i kolidovalo s panoramatem Prahy. Prostě jediné opravdové řešení je urychlení 511.

EDIT: Smazal jsem odkaz na mapu, nějak blbnul, ale přímé rampy MO (směr od ŠR) > D1 a D1 > MO (směr ŠR, napojení až za mostem Hlavní > 5.května) si asi čtenáři domyslet dokážou. Každopádně by to byla šílenost.
dobrenz

to Martin >vse souvisi se vsim

Příspěvek od dobrenz »

a to, ze takovi lide ve statni sprave jsou, vede k takovym rozhodnutim jako je50kmh na Sporilove, prechod pro chodce na Zbraslavi a dalsim peknyn ceskym nesmyslum. Misto aby se hledalo reseni jako zatunelovani, lavky, podchody tak cizek ze statni spravy instaluje semafor nebo da 50kmh. a to je ten zacarovany kruh. Nepochopeni psaneho textu je konencne velky problem ceskeho naroda, bohuzel
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

od: 17.03.2012 08:00:00 do: 18.03.2012 18:00:00

Jižní spojka, úsek Chodovská - 5. května, směr na Prahu 5, město Praha , práce na silnici, zúžená vozovka na tři jízdní pruhy, Od 17.03.2012 08:00 Do 18.03.2012 18:00, výstavba patek a přípojek portálů dopravního značení. Vydal: Magistrát Hl. města Prahy

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 0.jpg.html
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

ČT24 píše:Protesty na Spořilově
Praha patří lidem, ne autům!!!
26. 3. 2012 18:50, autor: ČT24 aktualizováno 26. 3. 2012 21:31

Praha - V blízkosti Spořilovské ulice u Jižní spojky v Praze se dnes sešlo asi 150 lidí. Na poklidném happeningu protestovali proti kamionové dopravě. Občanskému sdružení SOS Spořilov, které protesty pořádá, dlouhodobě vadí průjezd nákladní dopravy sídlištěm. S nárůstem provozu Spořilov bojuje od září 2010. Převážně starší lidé a rodiny s dětmi proto nesli transparenty a vyzývali k uzavření silnice pro těžkou nákladní dopravu.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -ne-autum/
ve zprávách také zaznělo že, "kamiony si přes spořilovské sídliště zkracují cestu" :crazy: :crazy:
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Mě by zajímalo kde, resp. jak by chtěli vybudovat sjezd na Kačerově. Na křížení je převýšení a hodně málo prostoru pro zařazení do dopravního proudu. Navíc hned sjezd na Spořilov!
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Kouzelné je na tom předně to, že teoretické doplnění křižovatky na Kačerově přesouvá kamionovou dopravu ze Spořilova... na Spořilov. :mrgreen:
Království a půl princezny za 511.
dobrenz

to bobek : to co se stalo s touto rychlostni silnici

Příspěvek od dobrenz »

ukazuje na uroven vzdelani a prehledu uredniku na magistratu a TSK. Jeste tam pustit cyklisty a chodce a jeden pruh udelat pro autobusy, ktery by tam mohly jednou jezdit... Prasarna nad prasarnu. A tech dopravnich znacek - cirka 10 kusu kazdych 5 metru.
dvs

Příspěvek od dvs »

Co kdyby se přestavěla barrandovská spojka na radiálu a pustili se kamióny D11 - > D5 tudy?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

pivko

Příspěvek od pivko »

Dr.Fe1 píše:Zakažme vjezd kamionů do Prahy 4

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 688#p64688
Ano výborně, další variace na téma pes žere psa, doporučoval bych starostovi zejm. férovku s paní zmr. Šubrtovou a panem zmr. Hejlem, to bychom se mohli všichni smíchy potrhat.

Ale Svoboda se taky ukazuje jako pěknej vůl. Místo aby jasně řekl, že okruh někudy vést musí a proto povede už v té jednou naprojektované části, kde je nejdál příprava, akorát se veze na vlně populismu.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Horálek se jenom demagogicky zviditelňuje, má strach že nebude zvolen. Sám je ale stejný zloděj jako Bém - viz. přesun sídla MČ Praha 4 - nájemní smlouva se soukromým vlastníkem na 35 let. Proto se na P4 chce udržet co to půjde nejdéle. Pro vyřešení dopravy ale nikdy neudělal nic. Jenom ten problém chce přesunout od svých voličů někam jinam.
Svoboda jenom přitakává, ale moc dobře ví, že problém je jinde. Jakmile Praha řádně napraví ZÚR a posoudí varianty, může začít nové územní řízení na SOKP 511. To má na starosti Nosek. Tedy by se Svoboda měl zaměřit na práci svého radního. No a ŘSD to musí naprojektovat tak, aby byl dodržen hluk.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No pan starosta lokální, ať je jakýkoli, to zcela správně hází na magoš, protože ten by se měl postarat o to, aby městský části spolupracovaly, a moh by bejt i dostatečnym partnerem pro ŘSD k vyjednávání. Stejně jak teprve občanský podání 5. května k soudu zázračně zařídilo tichej asfalt, co předtim neexistoval ;-)
P_V

Příspěvek od P_V »

Nechápu jak může vůbec někdo vypustit z úst takový nesmysl, jako plošný zákaz vjezdu kamionů. Město není jen jedna poklidná bytovka vedle druhé. Jak se budou zavážet obchody, sklady, stavby, jak budou továrny vyvážet produkci... a to vše jen kvůli nadměrnému tranzitu na jedné silnici. V blbosti ten nápad překonává i tu odpověď jedné magistrátní úřednice na žádost SŽDC k povolení převozu jeřábu z Krče na Smíchov, když nemůže na Jižní spojku - že si mají pořídit menší vozidla.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No někdy asi prostě nic jinýho než dotažení problému ad absudrum nepomáhá .. tak to prostě chodí. Víc jsem tim říct nechtěl ;-) .. prostě magoš má teď na stole podnět, kterej musí řešit. Přeju mu aby to dokázal ..
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a už to řeší :crazy: :crazy:
ČTK píše:Praha 29. března (ČTK) - Praha chce od léta omezit kamionovou dopravu na celém území města. Opatření se bude týkat těžké tranzitní dopravy. Záměr, o kterém město musí ještě jednat s příslušnými úřady, dnes schválili zastupitelé. Omezení by mělo pomoci třeba lidem ze Spořilova, kteří si na kamionovou dopravu stěžují. Kdy přesně začnou omezení platit a v jakém rozsahu, zatím není jasné.
"Obyvatelé jsou nadměrně zatěžováni hlukem zejména z těžké nákladní dopravy, a proto je třeba neprodleně učinit kroky k jejímu omezení," řekl ČTK náměstek primátora Josef Nosek (ODS). Kamiony by podle něj měly být odkláněny ještě před tím, než vjedou do města. Vyhnout by se tak prý měly třeba Spořilovské a Legerově ulici a ulici 5. května.
V souvislosti s tím musí být projednána návaznost provozu na okrajích metropole. Magistrát proto bude jednat příslušnými úřady, ministerstvem dopravy a Středočeským krajem. Materiál vzešlý z jednání pak projedná rada.
"Zastupitelstvo projevilo vůli, že chce razantním způsobem kamionovou dopravu omezit, a dává radě na starosti toto zajistit," řekl náměstek. Odhaduje, že by to mohlo být od léta.
Zastupitelé se v usnesení shodli na tom, že za situaci v metropoli nenese zodpovědnost Praha, ale stát. "Je to úkol, který byl zanedbán," řekl Nosek.
Odvést dopravu z centra metropole by v budoucnu měla silniční síť tvořená Městským okruhem a vnějším Pražským okruhem, které má propojit sedm radiál. V provozu je nyní zhruba polovina z celkové délky obou okruhů a všech radiál.
Za omezení kamionové dopravy už řadu měsíců bojují obyvatelé Spořilova. Několik jich přišlo i na dnešní zasedání zastupitelstva. Upozorňují na nadměrný hluk a smogové zatížení své čtvrti. Přes Spořilov denně jezdí tisíce kamionů, které tam byly převedeny po zprovoznění jižní části Pražského okruhu a zákazu vjezdu kamionů nad 12 tun na Jižní spojku.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

No hlavně z tý Legerky to dá práce. :crazy:
Jak někdo jednou pyramidu hovadin založí, tak se vždycky najde spousta trumpet, co přinesou vlastní oblázek.
Království a půl princezny za 511.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

a další slátanina... :crazy:

Zakážeme vjezd kamionů do Prahy, shodli se pražští zastupitelé
29. března 2012 11:29, aktualizováno 16:37
Starosta Prahy 4 Pavel Horálek přišel na jednání pražského zastupitelstva s radikálním návrhem, jak řešit problém s kamiony v Praze - zakázat jim vjezd na území Prahy. Jeho návrh zastupitelé nakonec schválili. Pokud vše půjde podle představ města, Praha se kamionů zbaví v létě.

http://praha.idnes.cz/clanek.aspx?c=A12 ... prilohy_ab
Odpovědět

Zpět na „Praha“