To jak to chodí se tady snažím zjistit už delší dobu (viz moje otázky v této diskuzi v minulosti), ale zatím se nenašel nikdo, kdo by mi to vysvětlil. Takže budu rád, když to namísto invektiv uděláte. Takže tedy, proč tak triviální věc, jako dodatečné povolení již realizovaného mostu trvá tak neskutečně dlouho ? Dokumentace musí být hotová od začátku (podle ní se most stavěl), takže v čem je ten problém, že se 2 měsíce po plánovaném zprovoznění úseku ten proces teprve rozjíždí ? Pro mě je to skutečně záhada.mapman píše:Dr.Fe1, než začneš psát takovéto nesmysly, tak si zjisti něco o tom jak to chodíTen text byl napsán během pár hodin po podání žádosti od ŘSD.
0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
K žádosti se musí přiložit vyjádření a podklady od dotčených orgánů, musí to být aktuální a to všechno trvá než se to získá. Ale od toho jsou tu jiní co to čtou a ve stavebních řízeních se dobře vyznají, tak snad to vysvětlí. Mezitím můžu doporučit ke studiu akorát stavební zákon a příslušné paragrafy (tuším někde kolem §128).
to mapman
ja bych take rad znal cely proces k definitivnimu schvaleni. Ale predpokladam, ze v dnesni Computer-dobe se vezme puvodni stavebni povoleni-dokumen, edituje se zmeni se potrebne paramatery a jede se dal. Nebo snad se vse vytvari znova? No kdyz clovek vidi ministra dopravy co to je s prominutim za deppa, tak si dokaze predstavit i ty uredniky. Pouziuju metaforu kohout a slepice....
Takže k projektu by už mělo být dnes kladné vyjádření od HZS (ty si vymohli postup přes pragrafy o odstranění stavby)? Pokud se v tom nebude nikdo další rýpat, tak by to mohla být nyní otázka jenom lhůt. - tj. červen 2012 by mohl být celkem jistota.mapman píše:K žádosti se musí přiložit vyjádření a podklady od dotčených orgánů, musí to být aktuální a to všechno trvá než se to získá.
Z čeho soudíte, že se musí k žádosti přiložit vyjádření od dotčených orgánů a dokládal to spolu se žádostí a že už jsou tedy vyjádření podaná ? Ta veřejná vyhláška (oznámení o zahájení stavebního řízení) hovoří o pravém opaku než tvrdíte tj. je to teprve výzva k tomu, aby dotčené orgány to vyjádření podaly. K tomu má právě sloužit i to ústní jednání. Je to uvedeno přímo v textu (viz odkaz od uživatele Avantime výše). Používal jste tady silná slova, tak byste to mohl uvést na pravou míru. Mimochodem mám pocit, že tam bylo původně slovo "kraviny" a teď je tam "nesmysly". zdá se mi to, nebo jste to zpětně měnil ?mapman píše:K žádosti se musí přiložit vyjádření a podklady od dotčených orgánů, musí to být aktuální a to všechno trvá než se to získá. Ale od toho jsou tu jiní co to čtou a ve stavebních řízeních se dobře vyznají, tak snad to vysvětlí. Mezitím můžu doporučit ke studiu akorát stavební zákon a příslušné paragrafy (tuším někde kolem §128).
ceska byrokracie na vse odpovida bud " to je zakon"
a nebo narizeni EU. Nejlepe se techto byrokratu zeptat jaky ZAKON anebo jake narizeni EU? Ceska administrativa je pomala, nevzdelana a neflexibilni ala lhuta 20dni na vyjadreni. Uz davno se to melo zkratit na 10, ale to by volici ODS nemeli co zrat....*Konecne cirka 70% volicu dnesni zoufale vlady se rekrutuje ze statnich uredniku*. Jinak cerven 2012 je vostuda. Po 6 letech se otevre 4km usek.
Re: ceska byrokracie na vse odpovida bud " to je zakon"
Zde musím plně souhlasit, vždycky když čtu o D8, otevírá se mi kudla v kapse. Ouřadové postaví za 6 let a pár miliard z našich kapes 4 km dálnice. Ona je celá komplet dostavěná, ale ouřadové ji nemůžou otevřít, protože jeden ouřada druhýmu ouřadovi poslal blbej papír. Tak si nyní budou 6 měsíců nebo kolik ty papíry mezi sebou vylepšovat. V soukromé firmě by si takhle nevydělali ani na slanou vodu.dobrenz píše:a nebo narizeni EU. Nejlepe se techto byrokratu zeptat jaky ZAKON anebo jake narizeni EU? Ceska administrativa je pomala, nevzdelana a neflexibilni ala lhuta 20dni na vyjadreni. Uz davno se to melo zkratit na 10, ale to by volici ODS nemeli co zrat....*Konecne cirka 70% volicu dnesni zoufale vlady se rekrutuje ze statnich uredniku*. Jinak cerven 2012 je vostuda. Po 6 letech se otevre 4km usek.
A mimochodem, kacířská myšlenka - co kdyby se to prostě otevřelo? Trestný čin by to jistě nebyl, škoda by také nikomu žádná nevznikla. Ale né, to je přeci noční můra každého ouřady, nemít v pořádku papíry.
Ouřadové nestaví, ti objednávají stavbu, staví stavební firmapivko píše:...Ouřadové postaví...
...A mimochodem, kacířská myšlenka - co kdyby se to prostě otevřelo?
Myslím že cokoliv jiného než D8 by se klidně otevřelo, ale tady je velký tlak na to, aby vše bylo papírově naprosto správně ... důvody jsou jasné ... jednak odpor jistých aktivistů se chytá čehokoliv a druhak jsou nejspíš stále ve hře peníze z EU, které by při ne příliš legálním zprovoznění taky nemusely dorazit.
Myslím že na D47 se dělali daleko daleko větší "legislativní" zvěrstva a svět se nezbořil. A teď nemyslím strusku
Plný souhlas. D8 musí být správně na 120%pp21 píše:Ouřadové nestaví, ti objednávají stavbu, staví stavební firmapivko píše:...Ouřadové postaví...
Myslím že cokoliv jiného než D8 by se klidně otevřelo, ale tady je velký tlak na to, aby vše bylo papírově naprosto správně ... důvody jsou jasné ... jednak odpor jistých aktivistů se chytá čehokoliv a druhak jsou nejspíš stále ve hře peníze z EU, které by při ne příliš legálním zprovoznění taky nemusely dorazit.
Myslím že na D47 se dělali daleko daleko větší "legislativní" zvěrstva a svět se nezbořil. A teď nemyslím strusku
Pamatuji si dobu let 2007-2008, kdy jsem jezdil na DG TREN do Brusele (v době kdy tomu šéfoval docela rozumný lotyš Andris Piebalgs), tak se místní ouřadové docela divili, že jsme jediná země, jejíž zelení aktivisti placení vládními (+evropskými) granty, píšou stížnosti do Brusele na vlastní zemi, ".... že betonová lobby si prosadila trasování té či oné stavby v rozporu s evropskou politikou ochrany ptactva/zachování krajinného rázu/dopravní politikou --- každý ať si dosadí dle libosti....
A nechť moudrá EU zjedná nápravu, odebere peníze, neschválí to či ono..... prostě panoval značný údiv nad tím, že si sami navrhujeme odebrání peněz.
Nemám info z poslední doby, ale nevěřím, že by se toto dnes již nedělo....
Michal R píše:Plný souhlas. D8 musí být správně na 120%pp21 píše:Ouřadové nestaví, ti objednávají stavbu, staví stavební firmapivko píše:...Ouřadové postaví...
Myslím že na D47 se dělali daleko daleko větší "legislativní" zvěrstva a svět se nezbořil. A teď nemyslím strusku![]()
Pamatuji si dobu let 2007-2008, kdy jsem jezdil na DG TREN do Brusele (v době kdy tomu šéfoval docela rozumný lotyš Andris Piebalgs), tak se místní ouřadové docela divili, že jsme jediná země, jejíž zelení aktivisti placení vládními (+evropskými) granty, píšou stížnosti do Brusele na vlastní zemi, ".... že betonová lobby si prosadila trasování té či oné stavby v rozporu s evropskou politikou ochrany ptactva/zachování krajinného rázu/dopravní politikou --- každý ať si dosadí dle libosti....
A nechť moudrá EU zjedná nápravu, odebere peníze, neschválí to či ono..... prostě panoval značný údiv nad tím, že si sami navrhujeme odebrání peněz.
Nemám info z poslední doby, ale nevěřím, že by se toto dnes již nedělo....
D8 musí být správně na 120% i kdyby nás to mělo všechny zabít na objízdných trasách, což? Navíc to správně stejně nebude, to by ty ouřady musel někdo vykopat a začít někde jinde odznovu.
Jinak jsi nakousnul zajímavou věc, opravdu dává ČR v dnešní době granty hajzlům typu Děti Země? Kdo je za toto odpovědný? Chci jméno a ten člověk ode mně něco uslyší. A klidně se pod to podepíšu plným jménem a titulem. Ještě mi řekněte, že jim ty prachy dává ministerstvo dopravy a absurdní drama bude opravdu dokonalé.
Ano, opravdu je v rozpočtu ČR na rok 2012 nemálo položek, kdy jsou aktivistické spolky příjemci dotačních či grantových fin. prostředkům. Zejména ministerstva ŽP, dopravy a také zemědělství vypisují nejruznější tuzemské i EU dotační programy (ideálně se školením a zvyšováním vzdělanosti
) (Jako příklad uvedu třeba jednu neskutečnost: "Ekologické, evoluční a experimentálně biologické přístupy ke studiu a vzniku a významu biodiverzity (2005-2011): 202 156 000 Kč" kterou zinkasovali (v ideové spolupráci s "těmi správnými vědci" aktivisté exponovaní v "bitvě za záchranu kůrovce na Šumavě" a shodou okolností jsou to stejníe exponenti, jako v boji proti dálnicím!
Kdo nevěří, zdroj: http://www.isvav.cz/
Takže ve zkratce. Býti aktivistou v nějaké nevládní NGO (velmi výhodné daňově!), umět psát žádosti o granty spolu s patřičnými vazbami na některé akademické ústavy , lze inkasovat z veřejných rozpočtů príma peníze.
Je fakt, že jsem si také pokládal otázku, kde aktivisti berou peníze na běžný provoz, zázemí, právní služby atd. Smiřme se s tím, že boj proti státní politice výstavby dopravní infrastruktury je financován prostřednictvím státní podpory neziskového sektoru + evropskými fondy.
A věru, je to dobrý business!
Takže ve zkratce. Býti aktivistou v nějaké nevládní NGO (velmi výhodné daňově!), umět psát žádosti o granty spolu s patřičnými vazbami na některé akademické ústavy , lze inkasovat z veřejných rozpočtů príma peníze.
Je fakt, že jsem si také pokládal otázku, kde aktivisti berou peníze na běžný provoz, zázemí, právní služby atd. Smiřme se s tím, že boj proti státní politice výstavby dopravní infrastruktury je financován prostřednictvím státní podpory neziskového sektoru + evropskými fondy.
A věru, je to dobrý business!
to Pivko : kdyby se to otevrelo ted, tak se nic nestane
jenze.... nesmis zapomenout na ceskou ustrasenost *to se nesmi.... to je narizeni Eu nebo zakon nebo co/* a musi se cekat a cekat. Defacto Deti zeme vedi velice dobre koho maji za kontra-partnera. Staci se podivat na ministra dopravy (nesebevedomi clovek s nizkym prehledem) a uredniky(povetsinou lina banda ktera neni schopna vyplnit formular).. Bombardujte dotazy pani Ledvinkovou z RSD. Nina.Ledvinova@rsd.cz
Vetsinou taky nic nevi jako cela statni sprava, ale aspon i kdyz nerada odpovi
Vetsinou taky nic nevi jako cela statni sprava, ale aspon i kdyz nerada odpovi
Ze strany hasičů je už prý úsek Lovosice - Bílinka povolený a teď to řeší MD a ŘSD.
http://parlament-vlada.eu/index.php/ust ... olicistech
http://parlament-vlada.eu/index.php/ust ... olicistech
Naposledy upravil(a) Kuba dne 29.2.2012 11:50:52, celkem upraveno 1 x.
to kuba....
spis na podzim... Zmena 1 dokumentu trvala od 20.12.2011-do 27.02.2012. A nezapomen odvolani... Ale dale je interesantni, ze Ministerstvo může povolit i předčasné užívání stavby...Proc to ministerstvo neudelalo? Proste Cesko...
Tady je jedna fotka z křížení III/25829 a budoucí D8. Je stažená ornice na tělese dálnice i přeložek navazujících komunikací. Je to připravené, že by se mělo hned začít, jak bude pravomocné SP.
http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 20306.html
http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 20306.html
Rád bych se zeptal, zda nelze nějak tento úsek urychlit bez nutnosti se bavit s ekology a zda nelze tyto prodlevy ze stavby nějak finančně vyžadovat po ekoteroristech ? Hazardují se životy lidí. A taky mě zajímá,kde berou ekologové pořád peníze na ty soudy, když mi přijdou, že jinak jsou společnosti k ničemu, krom buzerace tisíců nevinných lidí.
Finančně vyžadovat po nich nelze naprosto nic. Jednají podle platných zákonů...
Peníze? Tak nějaký ten grant od MŽP, EU apod.
Peníze? Tak nějaký ten grant od MŽP, EU apod.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
to FILIP
ekologove se uz leta toci jen na neschopnosti a nevzdelanosti ceske statni spravy. Jeste snad nebyl jedinny dokument, ktery by urednici v Aussigu nebo Lowositz odevzdali bez vecnych chyb. A jeste samozrejme pomalost a lenost uredniku. Viz Lovosice-Bilinka uz se mohlo 4 mesice jezdit a furt jeste neni schavelno dodatecne stavebpovoleni. A to stat mohl jeste dat stavbu do predcasneho uzivati a taky to neudelal. Bez rasantnich zmen ve statni sprave se nic nestane. ale co chtit po absolventech Plzenskych prav a jeste dalsich podivnejsich VS....
Jo, psát si na universitě o granty, protože jinak se běžnej provoz nezaplatí, to je jistě bezvadná živnost. Nechtěl byste třeba tu přírodovědu na jihočeský univerzitě rovnou zrušit jako třídu, vy dálniční aktivisto a dopravní teroristo?Michal R píše: (Jako příklad uvedu třeba jednu neskutečnost: "Ekologické, evoluční a experimentálně biologické přístupy ke studiu a vzniku a významu biodiverzity (2005-2011): 202 156 000 Kč" kterou zinkasovali (v ideové spolupráci s "těmi správnými vědci" aktivisté exponovaní v "bitvě za záchranu kůrovce na Šumavě" a shodou okolností jsou to stejníe exponenti, jako v boji proti dálnicím!
Dokonce by to vydalo skoro na sto metrů nějaký zpevněný vozovky ročně, to jsou fakt promarněný peníze.
A když už dáváte odkaz, tak prosim konkrétně, ne na titulku nějakýho nepřehlednýho portálu:
http://www.isvav.cz/researchPlanDetail. ... 6007665801
http://www.pf.jcu.cz/stru/katedry/bi/veda_a_vyzkum.php
Vás asi musí ta dosud nezplanýrovaná a nezglajchšaltovaná příroda snad děsit i v nočních snech
jonáš: Někteří to tady pojímají jako třídní boj. Paradoxně se často sami nebezpečně podobají těm nenáviděným ekoteroristům, akorát jsou s opačným znaménkem, jinak stejní fanatici. Něco jako když člen dělnické strany bojuje proti mladým komunistům. Navíc zkuste mít jiný názor na cokoliv - to je potom sprška osobních útoků, demagogie, manipulace (viz diskuze dokončení D8). Prostě "kdo nejde s námi, jde proti nám" a je to jistě ekoterorista a je potřeba proti němu postupovat ve stylu "účel světí prostředky" 
Pánové, myslím že si neuvědomujete, že toto je zájmový veb nadšenců do dálnic. Pokud se divíte tomu, že jsou zde lidé, kteří jsou pro výstavbu dálnic, tak je mi Vás opravdu líto.
Občas mi přijde, že si to tu někteří lidé pletou s oficielníma stránkama ŘSD a jiných státních institucí.
Občas mi přijde, že si to tu někteří lidé pletou s oficielníma stránkama ŘSD a jiných státních institucí.
Kvalitní oponent je to nejlepší, co si diskutující může přát. Protože nás nutí zkvalitňovat a korigovat "naši pravdu". Takže buďme rádi za každého, který sem v dobré víře zavítá.Sosa píše:Pánové, myslím že si neuvědomujete, že toto je zájmový veb nadšenců do dálnic. Pokud se divíte tomu, že jsou zde lidé, kteří jsou pro výstavbu dálnic, tak je mi Vás opravdu líto.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Já jsem taky pro výstavbu dálnic, jinak bych sem ani nechodil. Jenom bych rád bral zároveň i ohledy k přírodě a nejdu se stádním názorem, že to co je oficiálně prosazeno je svaté a nekritizovatelné (jinak jste podvratný živel).Sosa píše:Pánové, myslím že si neuvědomujete, že toto je zájmový veb nadšenců do dálnic. Pokud se divíte tomu, že jsou zde lidé, kteří jsou pro výstavbu dálnic, tak je mi Vás opravdu líto.
Přesně tak to vnímám taky. Bohužel řada lidí pořád vnímá oponenta jako nepřítele, záhy přechází k osobním útokům, označením za ekoteroristu atd. Je to škoda pro všechny zúčastněné.Houdini píše:Kvalitní oponent je to nejlepší, co si diskutující může přát. Protože nás nutí zkvalitňovat a korigovat "naši pravdu". Takže buďme rádi za každého, který sem v dobré víře zavítá.
To Dr.Fe1:
Pořád se tu dost řeší, kam se zeminou, která se vyrube.
Neznám přesné znění zákona, ale co jsem pochytil, tak jakákoli zemina nesmí opustit kastastrální území, ze kterého pochází. Alespoň tak mi to bylo vysvětleno, když jsem na ŘSD žádal o pár kubíků k navýšení pozemku v blízkosti povodňové hráze.
Prý vytěžená zemina nesmí opustit katastrální území, kde byla natěžena.
Jak je to tedy s tou rubaninou? Pokud by totiž nemohla opustit katastrální území (nejmenší územní celek), tak by se tím asi těžko dalo zavážet něco v hnědouhelné pánvi, která je desítky kilometrů vzdálená od trasy dálnice.
Možná, že to tak není a týká se ten zákaz pouze fyzických osob.
Nevíte někdo, jak to tedy doopravdy je?
Co jsem si všiml, tak všichni tady berete jako hotovou věc, že rubanina může být přemístěna kamkoli.
Děkuji tza odpověď

Pořád se tu dost řeší, kam se zeminou, která se vyrube.
Neznám přesné znění zákona, ale co jsem pochytil, tak jakákoli zemina nesmí opustit kastastrální území, ze kterého pochází. Alespoň tak mi to bylo vysvětleno, když jsem na ŘSD žádal o pár kubíků k navýšení pozemku v blízkosti povodňové hráze.
Prý vytěžená zemina nesmí opustit katastrální území, kde byla natěžena.
Jak je to tedy s tou rubaninou? Pokud by totiž nemohla opustit katastrální území (nejmenší územní celek), tak by se tím asi těžko dalo zavážet něco v hnědouhelné pánvi, která je desítky kilometrů vzdálená od trasy dálnice.
Možná, že to tak není a týká se ten zákaz pouze fyzických osob.
Nevíte někdo, jak to tedy doopravdy je?
Co jsem si všiml, tak všichni tady berete jako hotovou věc, že rubanina může být přemístěna kamkoli.
Děkuji tza odpověď