Google píše 58 minut a 74 kilometrů, to dělá průměrnou rychlost 76 km/h, to by mohlo odpovídat. Když vezmeme budoucí délku R48 76 km a průměrnou rychlost 120 km/h (130 to legálně v průměru nedáte, tunel Lysůvky, estakáda v NJ, "silniční" obchvat ČT), tak by to mělo dělat 38 minutek, takže teoretická úspora vypadá jako dost značná.FlakY` píše:Zajímalo by mě jaký je teď aktuální čas jízdy z Bělotína k hraničnímu mostu v Českém Těšíně a jaký by byl čas, kdyby byla postavená celá R48.
Google mi píše 1 hodina + semafory ve FM. Po dokončení to může být 45 min. bez semaforů, takže časový rozdíl může být 20-30 min. podle hustoty provozu.
[D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Re: R48 obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
v tunelu lysůvky bude méně než 130 ? a na té estakádě NJ pak nezvýší aspoň na 110 ?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
No, ehm, vzhledem k tomu, že v novym dalničním tunelu na D1 je jen 80 Km/h, tak dost pochybuju, že v tunelu na R48 bude víc......bumbik píše:v tunelu lysůvky bude méně než 130 ? a na té estakádě NJ pak nezvýší aspoň na 110 ?
Když jedu předpisově, tak si už při mírném provozu se nedostanu nad průměr 110, většinou okolo 100. Stačí pár předjíždějících kamionů a průměr jde dolu. Můj odhad je tak 45 minut. Občas ze zvědavosti vynuluju navigaci při nájezdu na dálnici.
U tunelů do určité délky se rychlost nesnižuje - někde zde proběhl odkaz na konkrétní délky - a Lysůvky sem po otevření obchvatu FM spadat budou.vypravec píše:No, ehm, vzhledem k tomu, že v novym dalničním tunelu na D1 je jen 80 Km/h, tak dost pochybuju, že v tunelu na R48 bude víc......bumbik píše:v tunelu lysůvky bude méně než 130 ? a na té estakádě NJ pak nezvýší aspoň na 110 ?
Edit: Tak zde
-
the.klokan
Teda, koukám že jsi skoro přesně po roce docela změnil názor...bumbik píše:podle mě I/48 příbor - NJ není na hranici kapacity, nebo respektive na jaře již nebude, když se značná část dopravy převede na D1 směr bohumín - polsko ... takže ta přestavba je vskutku naprosto zbytečná - pouze obchvat FM a palačovskou spojku a zabývat se jinými stavbami ...
28.1.2011 16:03:36
Jinak k tomu ubýtku aut s PL poznávací značkou na I/48 po zprovoznění D1. Rozhodně nemyslím, že k úbytku přispěje jakékoliv dopravní značení. Řidiči kamionů natolik znají silnice, že je určitě nějaká značka vůbec neovlivní. I kdyby tam svítilo metrové "PL". A lidi, kteří jezdí tuto trasu často (gastarbeiteři, dovolenkáři), stejně tak. Podle mě bude pro Poláky rozhodující čistě vzdálenost vs. cena (mýto).bumbik píše:hm já doufám, že na přestavbu komplet úseku z rychaltic až do bělotína dojde co nejdřívebylo by fajn jezdit pravidelně do brna celou cestu po dálnici perfektně rychle
zbytek mě moc nezajímá
no teď po zdražení mýta by to chtělo spočítat, kolik to vyjde na R48 od bělotína do polska a kolik to vyjde od bělotína po D1 na hraniční přechod v bohumíně - myslím, že D1, když je o 9 km kratší, tak bude mít i o dost levnější mýtné ... a samozřejmě menší spotřeba nafty, když se jede kratší trasa a z toho vycházím ... PS: no změnil názor ... ale je fakt, že ta přestavba na R48 bude asi mít něco do sebe ...
9 km pro řidiče nákladní dopravy nehraje vůbec žádnou roli. Daleko důležitější je odkud kam jede, návaznost na další cesty, jestli je to pohodová trasa, výskyty kolon, omezení, jestli ta buzerují celníci, policajti, jestli zaměstnavatel po něm chce, aby se vyhýbal mýtu či ne atd. Z hlediska spotřeby PHM je to na stejno.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
máš asi pravdu, pak bude asi na jaře zajímavé sledovat intenzitu dopravy na R48, pokud zůstane na stejné úrovni, pak nejspíš bude i ten tlak na přidělení peněz na R48 rychaltice rybí v dalších letech, jak jsi psal vedle, je to připravené oproti jiným stavbám ve výhodě ...
NO ... ono myslet častokrát znamená *** vědětbumbik píše:no teď po zdražení mýta by to chtělo spočítat, kolik to vyjde na R48 od bělotína do polska a kolik to vyjde od bělotína po D1 na hraniční přechod v bohumíně - myslím, že D1, když je o 9 km kratší, tak bude mít i o dost levnější mýtné ...
- počet náprav 4+, emisní třída 2
-- D47 - 482,06 Kč (58,50 km D1,Bělotín-západ ×R48 <311> -- D1,Bohumín-západ <370/372>)
-- R48 - 269,88 Kč (62,90 km D1,Bělotín-západ ×R48 <311> -- R48,Žukov <70>)
- počet náprav 4+, emisní třída 5
-- D47 - 241,02 Kč (58,50 km D1,Bělotín-západ ×R48 <311> -- D1,Bohumín-západ <370/372>)
-- R48 - 172,75 Kč (62,90 km D1,Bělotín-západ ×R48 <311> -- R48,Žukov <70>)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Už to tady někde padlo, a některým se to nelíbí a chtěli by na I/48 zdražit, i když dle mého ta cena odpovídá kvalitativnímu rozdílu mezi trasami, takže než zdražit na I/48, chtělo by to spíše zlevnit na D1.
R48 -> D48 se podařilo!
Jde měnit ceny jednotlivých úseků? Já myslel, že ne. Takové návrhy padaly u I/11 a neprošlo to.
Jednou možností by bylo část D1 vyjmout ze zpoplatněných úseků (např. průtah Ostravou), čímž by se celý průjezd zlevnil. Ale to se zase nebude líbit Kapschi.
Další pak přeznačit co největší část I/48 na R. To by se zase asi nelíbilo policii i místním bez známky.
Jednou možností by bylo část D1 vyjmout ze zpoplatněných úseků (např. průtah Ostravou), čímž by se celý průjezd zlevnil. Ale to se zase nebude líbit Kapschi.
Další pak přeznačit co největší část I/48 na R. To by se zase asi nelíbilo policii i místním bez známky.
To je nesmysl - v některých částech byla 48 postavena v tělese původní silnice a ta trasa se nedá nikudy objet -> schází doprovodné komunikace (Polom -Dub, odbočka Rybí - Libhošť, Příbor - Rychaltice)dd píše:Další pak přeznačit co největší část I/48 na R. To by se zase asi nelíbilo policii i místním bez známky.
Těch úseků v kterých byla postavena přeložka I/48 je málo, konkrétně se jedná o úsek mezi Polom - most přes železeniční trať, NJ - křiž. Rybí. Pak jsou tu úseky, kde nebyla původní I/48 zachována most - přes žel. trať - Dub, Borovec - Příbor.
Jediný problém je Polom - Dub, který nemá žádné spojení.
Jediný problém je Polom - Dub, který nemá žádné spojení.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Na celém úseku Příbor - Palačov probíhá oprava mostních dilatací, tak snad to udělají pořádně, aby to chvíli vydrželo.
R48 -> D48 se podařilo!
Jsem si říkal, proč je tam to omezení. Ale u Loučku je zabrán celý levý jízdní pás, tam je to taky kvůli diletacím?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že ano, zabrali si celý pás, neb tam to jde jednoduše, když tam nejsou svodidla, takže udělají jednu půlku naráz.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Adam Filák
Já bych úsek Bělotín-Rychaltice zvládl dokončit do 50 000 Kč. Ztačí tam osadit značku "Silnice pro motorová vozidla" a pod to vecpat značku omezení rychlosti na "90 Km". Nechápu proč to tlusťochy ještě nenapadlo. Takhle by ten úsek zpoplatnily a další důvod pro některé občany si koupit dániční známku.
Vlastně tam na ten úsek můžou chodci a cyklisté, protože je to silnice 1. třídy. Takže by to nějaký smysl mělo. A máme dokončený úsek R48 Bělotín-Rychaltice.
No teď jsem uvažoval jako politik. Podívám se na to jako člověk. Pro občany z Těšínska a Frýdecko-Místecka bez dálniční známky bude situace hodně zapeklitá. A taky by už pro lidi z Ostravy nezbyla žádná rozumná "stará" cesta. Úseku Rychaltice - Český Těšín fandím. Ale z úseku Rychaltice - Bělotín bych Silnici pro motorová vozidla nedělal. Když tam udělají nějakou silnici pro občany bez známky podél R48 tak klidně si z toho R48 udělat můžou.
No teď jsem uvažoval jako politik. Podívám se na to jako člověk. Pro občany z Těšínska a Frýdecko-Místecka bez dálniční známky bude situace hodně zapeklitá. A taky by už pro lidi z Ostravy nezbyla žádná rozumná "stará" cesta. Úseku Rychaltice - Český Těšín fandím. Ale z úseku Rychaltice - Bělotín bych Silnici pro motorová vozidla nedělal. Když tam udělají nějakou silnici pro občany bez známky podél R48 tak klidně si z toho R48 udělat můžou.
Proč nedělal, protože tam je aglomerace? Dobrá blbost... Dálnice a RS se staví kvůli tomu, že propojují vzdálená města, centra atd. Je rozdíl jezdit denně 20 km nebo 300 km a více. Ten rozdíl 50-90 km/h oproti 100-130 km/h je zásadní jak na spotřebu pohonných hmot, tak času. Samozřejmě musí postavit doprovodnou silnici aby mohli celou silnici přestavět.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Netušíte někdo, co je to za stavbu?
Mi to přijde, jak kdyby byla řeč o I/56, ale zase ta délka...Ve Frýdku-Místku byla (v roce 1977) předána do provozu část průhatu silnice I/48 2,6 km dlouhým úsekem v kategorii S 26,5/100.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jedině snad toto, s tím, že ta kategorie nebyla homogenní a udává se jen ta patrně převažující.
R48 -> D48 se podařilo!
Úsek za Ostravicí byl součástí jiné stavby, to vím zcela bezpečně. Možná to mohl být jen tento úsek http://www.mapy.cz/#x=18.346000&y=49.67 ... HVCHGd&c=h
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nebo spíš toto, šířka by snad i odpovídala.
R48 -> D48 se podařilo!
K tomu bych se přikláněl - (most přes trať je tuším 1980 a tunel až devadesáté léta) ta kategorie je na výpadovce těžce mimo - max 18mLenny píše:Úsek za Ostravicí byl součástí jiné stavby, to vím zcela bezpečně. Možná to mohl být jen tento úsek http://www.mapy.cz/#x=18.346000&y=49.67 ... HVCHGd&c=h
Tuším, že tam je něco jako 23,5 nebo tak nějak, blíže jsem to nestudoval. Možná časem. A byla to II. etapa.