Dokončení D8
Re: Dokončení D8
Dálnice D8 vede do Německa pět let, ale jen pro Severočechy
Ústí nad Labem - Už pět let lidé z Podkrušnohoří můžou dojet po dálnici do ciziny, stále ale nemají dálniční spojení s Prahou. V takové situaci jsou jako jediní v Česku. Pro nedostavěný úsek dálnice D8 přes České středohoří navíc řešení pořád není na obzoru a místní už jsou hodně naštvaní. "Teplická" D8 spojila Česko s Německem jako druhá dálnice po "plzeňské" D5 jednadvacátého prosince 2006, v příhraničí pomohla firmám a místním umožnila mnohem víc než dřív poznávat druhou stranu hranice.
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... chy/730215
Ústí nad Labem - Už pět let lidé z Podkrušnohoří můžou dojet po dálnici do ciziny, stále ale nemají dálniční spojení s Prahou. V takové situaci jsou jako jediní v Česku. Pro nedostavěný úsek dálnice D8 přes České středohoří navíc řešení pořád není na obzoru a místní už jsou hodně naštvaní. "Teplická" D8 spojila Česko s Německem jako druhá dálnice po "plzeňské" D5 jednadvacátého prosince 2006, v příhraničí pomohla firmám a místním umožnila mnohem víc než dřív poznávat druhou stranu hranice.
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... chy/730215
Stavebni urad - povoleni
jak dlouho bude jeste trvat ta administrativni cinnost? Nemeli uz to stavebni povoleni vydat v lete? Prej ekologove brzdi vystavbu, temer vzdy zatim byla demence ...v nekterych oblastech Ceska. Hlavne tam kde doslo k nasili
Poslední úsek D8 by mohl být dostavěn v roce 2015
Lovosice – Dostavbě dálnice D8 už by nemělo nic bránit. Stavební úřad v Lovosicích vydal povolení k dokončení posledního, necelých pět kilometrů dlouhého úseku přes České středohoří. Pokud se odpůrci plánované trasy D8 znovu neodvolají, mohl by se nový úsek dálnice otevřít už v roce 2015.
Podle původních plánů by silnice měla být hotová do 38 měsíců poté, co stavební povolení nabyde platnosti. Investoři z ŘSD ale tvrdí, že D8 lze dostavět i dřív. Zhruba za 30 měsíců. Po novém by se tedy mohlo mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem jezdit někdy na konci roku 2015.
Vše ale záleží na tom, zda se odpůrci průchodu dálnice Českým středohořím znovu neodvolají. Miroslav Patrik z Dětí Země to zatím nepotvrdil ani nevyvrátil. Zatím jen řekl, že témeř stostránkové stavební povolení je třeba důkladně prostudovat. Podle inženýrů z lovosického stavebního úřadu ale žádný reálný důvod pro odklad stavby už není.
Kontakt na autora reportáže: jan.stuchlik@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... roce-2015/
Lovosice – Dostavbě dálnice D8 už by nemělo nic bránit. Stavební úřad v Lovosicích vydal povolení k dokončení posledního, necelých pět kilometrů dlouhého úseku přes České středohoří. Pokud se odpůrci plánované trasy D8 znovu neodvolají, mohl by se nový úsek dálnice otevřít už v roce 2015.
Podle původních plánů by silnice měla být hotová do 38 měsíců poté, co stavební povolení nabyde platnosti. Investoři z ŘSD ale tvrdí, že D8 lze dostavět i dřív. Zhruba za 30 měsíců. Po novém by se tedy mohlo mezi Lovosicemi a Ústím nad Labem jezdit někdy na konci roku 2015.
Vše ale záleží na tom, zda se odpůrci průchodu dálnice Českým středohořím znovu neodvolají. Miroslav Patrik z Dětí Země to zatím nepotvrdil ani nevyvrátil. Zatím jen řekl, že témeř stostránkové stavební povolení je třeba důkladně prostudovat. Podle inženýrů z lovosického stavebního úřadu ale žádný reálný důvod pro odklad stavby už není.
Kontakt na autora reportáže: jan.stuchlik@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... roce-2015/
Trailer na youtubehttp://www.ivobystrican.com/ píše:Připravovaný film / Currently shooting
Hranice dálnice / Limits of Highway
Polemický dokumentární film o životě dálnice přes chráněnou krajinnou oblast České Středohoří, který hledá hranice, které dálnice překonává, i ty, které vytváří.
Posledním životním dílem dvaasedmdesátiletého stavebního inženýra je poslední úsek dálnice D8 přes chráněnou krajinnou oblast České středohoří. Rád by svůj magnum opus dokončil, dočkal se slavnostního přestřižení pásky, ukázal ji svým vnukům jako svůj odkaz generacím a konečně se odebral do důchodu. Šestnáctikilometrový úsek se však dokončení vzpouzí. Jedna soudní pře stíhá druhou a krajinou Středohoří tak prochází jen přerušovaná čára, kdy kusy dálnice střídají louky a pozemky, kde zatím stavaři nesmí stavět.
Šéfovi posledního úseku dálnice mezi Prahou a Berlínem hatí plány ekologové. Chtějí naučit stát dodržovat vlastní pravidla a bedlivě hlídají každé jejich překročení. Středohoří je tak dějištěm principiálního konfliktu, na jehož pozadí stojí torzo dálnice, kterou původně nikdo nechtěl. Jednotlivé postavy v krajině naplňují své vlastní a navzájem protichůdné zájmy. Film v inscenovaných situacích analyzuje důvody, proč a jakým způsobem vzniká v našem životním prostoru neodstranitelné dílo a co vypovídá o pravidlech našeho světa.
Námět: Ivo Bystřičan, Radovan Síbrt
Scénář a režie: Ivo Bystřičan
Kamera: Prokop Souček
Zvuk: Barbora Hovorková
Produkce: Alžběta Karásková (Pink Productions)
Producenti: FAMU, Pink Productions, s.r.o.
Web: http://www.pinkproductions.cz
Kontakt: radovan@pinkproductions.cz
Formát: HD, 90 minut
Hovoří tam Patrik, Lány ...
Hmm, pojmout to jako dílo jednoho člověka, a jeho boj o něj, mi přijde poněkud něšťastné.
Naposledy upravil(a) Geo dne 10.1.2012 23:39:05, celkem upraveno 1 x.
No neřekl bych nešťastné - spíš bych řekl totální pitomost!!!! Tak by to asi řekli ti chudáci kolem objízdných tras a i třeba profesionální řidiči. Hrome vždyť i ti komunisti věděli že ta D 8 je potřeba. Na rozdíl od zelených škodičů!!!!!!!!!!!!!!!!! No ne snad......?

-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Mírni se s těmi vykřičníky a smajlíky, prosím.
Další moderátor: Následná OT diskuse o používání smajlíků smazána.
Další moderátor: Následná OT diskuse o používání smajlíků smazána.
R48 -> D48 se podařilo!
Ne a třikrát ne. Zelené aktivistické spolky jsou proti IAD, odpor proti dálnicím je toho projevem. Po osobní zkušenosti jsem si jist, že veškeré aktivity (odvolání, opakovaná posouzení, vyhledávání procesních chyb a zejména tam, kde je výklad legislativy nejednozančný) je s cílem alespoň oddálit výstavbu, když už ji nejde zamezit. Řeči o strážcích dodržování zákona jsou vějičkou pro média.
jeste ze mame alespon 50% d+r z celkoveho planu. nedovedu si predstavit, ze bychom na tom byli jako polsko v roce 2005 nebo rumunsko nyni (3x velikost cr a asi pouze 300km dalnic).
resp. umim: rozvadov - brno by bylo tak na den a pul den cesty a sance na smrtelnou nehodu 10x vetsi.
resp. umim: rozvadov - brno by bylo tak na den a pul den cesty a sance na smrtelnou nehodu 10x vetsi.
ČR hrozí, že bude muset EU vrátit 15,6 miliardy korun
Praha - České republice hrozí, že bude muset EU vrátit 15,6 miliardy korun kvůli chybám při využívání evropských dotací na dopravní stavby. Vyplývá to z výsledků kontroly Evropského účetního dvora. Vláda doposud předpokládala, že by se vracelo nejvýše 11 miliard korun. V dnešním vydání to píší Hospodářské noviny (HN).
"Hrozba je po obdržení konečné zprávy auditu Evropského účetního dvora odhadnuta na 6,3 miliardy korun. Spolu s možným neschválením již realizovaného projektu je celkově ohroženo 15,6 miliardy," píše se ve vládním dokumentu, který má deník k dispozici. Realizovaným projektem míní zpráva nedokončenou část dálnice D8.
Účetnímu dvoru vadila na českých projektech pochybná výběrová řízení, neprůhledné navyšování víceprací či průtahy, kvůli kterým se dotované úseky nestihnou dokončit. Státu se například nepovedlo získat všechna povolení potřebná právě pro včasnou dostavbu D8 a podobné problémy má i silnice první třídy mezi Malenovicemi a Zlínem. Dvůr označil za problémovou také třeba opravu železničního mostu v Kolíně za 1,2 miliardy korun, kterou EU podpořila 877 miliony Kč.
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... run/745086
Praha - České republice hrozí, že bude muset EU vrátit 15,6 miliardy korun kvůli chybám při využívání evropských dotací na dopravní stavby. Vyplývá to z výsledků kontroly Evropského účetního dvora. Vláda doposud předpokládala, že by se vracelo nejvýše 11 miliard korun. V dnešním vydání to píší Hospodářské noviny (HN).
"Hrozba je po obdržení konečné zprávy auditu Evropského účetního dvora odhadnuta na 6,3 miliardy korun. Spolu s možným neschválením již realizovaného projektu je celkově ohroženo 15,6 miliardy," píše se ve vládním dokumentu, který má deník k dispozici. Realizovaným projektem míní zpráva nedokončenou část dálnice D8.
Účetnímu dvoru vadila na českých projektech pochybná výběrová řízení, neprůhledné navyšování víceprací či průtahy, kvůli kterým se dotované úseky nestihnou dokončit. Státu se například nepovedlo získat všechna povolení potřebná právě pro včasnou dostavbu D8 a podobné problémy má i silnice první třídy mezi Malenovicemi a Zlínem. Dvůr označil za problémovou také třeba opravu železničního mostu v Kolíně za 1,2 miliardy korun, kterou EU podpořila 877 miliony Kč.
http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... run/745086
-
Tomáš Němec
Jsem nerad poslem špatných zpráv, ale tohlke vypadá na opravdový problém odsouvající dokončení D8 na bůh ví kdy, pokud vůbec někdy.... 
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=735952
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy ... ?id=735952
Škoda že v ČR neexistuje žádná úřední odpovědnost. Ti co od začátku protlačovali povrchovou variantu bez posouzení ostatních (tunelových) variant by měli jít sedět.
Buďme optimisty na Velikonoce
(neříkám, které protože jsem realista) se svezeme na/z kopec(ce) u Bílinky. Patrik (Děti země) už potřebují dotáhnout všechny ty rozhrané případy do konce, aby z toho byly judikáty a byly použitelné na R55 v ptačí oblasti u Bzence (viz Patrikův rozhovor loni v létě).
Jinak podle mne to bude toto usnesení:
http://infodeska.justice.cz/vyveseni.as ... id=1999578
http://infodeska.justice.cz/soubor.aspx ... id=2031442
Nemám teď čas hledat co se skovává pod těmi čj, které se ruší - hlavně rozhodnutí stavebního úřadu z 20.6.2011. Hlavně nestrašte, že to je to stavební povolení na ten úsek u Bílinky, jehož otevření před Vánoci zařízli hasiči.
Jinak podle mne to bude toto usnesení:
http://infodeska.justice.cz/vyveseni.as ... id=1999578
http://infodeska.justice.cz/soubor.aspx ... id=2031442
Nemám teď čas hledat co se skovává pod těmi čj, které se ruší - hlavně rozhodnutí stavebního úřadu z 20.6.2011. Hlavně nestrašte, že to je to stavební povolení na ten úsek u Bílinky, jehož otevření před Vánoci zařízli hasiči.
Jsem pro navrat k totalitě!! Do háje s demokracií!! Fašismus nebo komunismus, hlavně nějakého silného vladce, kterej by zatočil s ekoteroristy jako je Patrik!!
Ale no tak, už Vám to tu bylo několikrát vysvětleno, že to není pravda. Včetně odkazů na odborné rozbory, ze kterých dost jasně vyplývalo, že dlouhý tunel je svými dopady na ekologii CHKO ještě horší. Pokud víc věříte názoru skupiny ekoaktivistů, jejichž hlavním cílem je boj proti jakýmkoli dálnicím, je to Váš názor, na který máte samozřejmě právo, ale těžko pak někdo bude brát Vaše názory vážně. Tohle rozhodnutí soudu na tom nic nemění, to se jen opírá o formální "pochybení" vyplývající ze špatné legislativy.Dr.Fe1 píše:Škoda že v ČR neexistuje žádná úřední odpovědnost. Ti co od začátku protlačovali povrchovou variantu bez posouzení ostatních (tunelových) variant by měli jít sedět.
Chtěl jsem napsat, že když nepatrná skupinka extremistů (kolik % dostávají melouni ve volbách) dokáže pod záminkou "občanské společnosti" blokovat potřeby většiny, tak se potom nemůžeme divit volání po tvrdé ruce, a ejhle, už je to tady!Koumes píše:Jsem pro navrat k totalitě!! Do háje s demokracií!! Fašismus nebo komunismus, hlavně nějakého silného vladce, kterej by zatočil s ekoteroristy jako je Patrik!!
Aby se nakonec neukázalo, že šlo o to, že v roce 1994 to někdo sundal z vývěsky o půl dne dříva tím porušil Patrikova práva.
Podle mě to dopadne tak, že to nynější odvolání smete Krajský úřad ze stolu. Patrik to sice dá k soudu,ale mezitím se bude už stavět a než soud rozhodne, tak bud epostaveno, takže to dopadne stejně jakou tohoto kousku, který už stojí
Je třeba si přečíst celý rozsudek, ne si dělat úsudek z toho co píší na svém webu Děti Země nebo co píše za bláboly pan Baroch s panem Holubem.
rozsudek je zde:
http://www.detizeme.cz/dokumenty/D805-u ... ruseno.pdf
Shrnuto:
DZ zažalovaly územní rozhodnutí a tvrdí, že stanovisko SEA nebylo řádně projednáno s veřejností, protože nebyl jeho návrh zveřejněn 60 dní předem. Dále že se na veřejném projednání neúčastnila veřejnost.
Soud si vyžádál spis procesu SEA - ŘSD sdělilo, že ji nemá (!). Soud následně dostal pouze nekompletní dokumentaci od MŽP, kde z toho spisu nevyplývá jednoznačný závěr - tedy nevyplývá z něj ani, že tehdy platný zákon byl porušen, ani že bylo postupováno podle zákona.
Soud pak raději územní rozhodnutí zrušil, ve světle nějakého předchozího rozsudku NSS a zřejmě z obavy, že nechtěl potvrdit rozhodnutí na základě nejednoznačnýho spisu.
Jak to vidím já - podle mě pokud žalobce chce někoho žalovat, musí si pro soud opatřit důkazy, že je v právu. Pokud je neopatří nebo soud zjistí, že důkazy nejsou, těžko může uspět. Zde je tomu naopak. České soudy jsou spíše loterie a křišťálová koule. Pokud ŘSD podá včas kasační stížnost, může dosáhnout i opačného rozhodnutí u NSS. Je ale naprosto tristní, že ŘSD nemá kopie spisu ke všem etapám schvalování tohoto úseku D8.
rozsudek je zde:
http://www.detizeme.cz/dokumenty/D805-u ... ruseno.pdf
Shrnuto:
DZ zažalovaly územní rozhodnutí a tvrdí, že stanovisko SEA nebylo řádně projednáno s veřejností, protože nebyl jeho návrh zveřejněn 60 dní předem. Dále že se na veřejném projednání neúčastnila veřejnost.
Soud si vyžádál spis procesu SEA - ŘSD sdělilo, že ji nemá (!). Soud následně dostal pouze nekompletní dokumentaci od MŽP, kde z toho spisu nevyplývá jednoznačný závěr - tedy nevyplývá z něj ani, že tehdy platný zákon byl porušen, ani že bylo postupováno podle zákona.
Soud pak raději územní rozhodnutí zrušil, ve světle nějakého předchozího rozsudku NSS a zřejmě z obavy, že nechtěl potvrdit rozhodnutí na základě nejednoznačnýho spisu.
Jak to vidím já - podle mě pokud žalobce chce někoho žalovat, musí si pro soud opatřit důkazy, že je v právu. Pokud je neopatří nebo soud zjistí, že důkazy nejsou, těžko může uspět. Zde je tomu naopak. České soudy jsou spíše loterie a křišťálová koule. Pokud ŘSD podá včas kasační stížnost, může dosáhnout i opačného rozhodnutí u NSS. Je ale naprosto tristní, že ŘSD nemá kopie spisu ke všem etapám schvalování tohoto úseku D8.
Kde to bylo vysvětleno a kde máte jaké odkazy na to, že byla v rámci EIA / SEA posuzována varianta s dlouhým tunelem ? ! Já jsem tady nic takového nezaregistroval. Mám za to, že podstata sporu je o tom, že tyto varianty s dlouhými tunely vůbec posuzovány nebyly. Vašimi vlastními slovy tedy: Pokud chcete být brán vážně, tak sem s tím odkazem.Standa píše:Ale no tak, už Vám to tu bylo několikrát vysvětleno, že to není pravda. Včetně odkazů na odborné rozbory, ze kterých dost jasně vyplývalo, že dlouhý tunel je svými dopady na ekologii CHKO ještě horší. Pokud víc věříte názoru skupiny ekoaktivistů, jejichž hlavním cílem je boj proti jakýmkoli dálnicím, je to Váš názor, na který máte samozřejmě právo, ale těžko pak někdo bude brát Vaše názory vážně. Tohle rozhodnutí soudu na tom nic nemění, to se jen opírá o formální "pochybení" vyplývající ze špatné legislativy.Dr.Fe1 píše:Škoda že v ČR neexistuje žádná úřední odpovědnost. Ti co od začátku protlačovali povrchovou variantu bez posouzení ostatních (tunelových) variant by měli jít sedět.
Doplnění: Teď když si čtu rozsudek, tak ten Vás Stando usvědčuje ze lži. V rámci EIA už byl posuzovány pouze povrchové varianty v koridoru C. Dlouhý tunel byl vyloučen úředníky hned na počátku. A to je také předmětem sporu, tak jak jsem se od začátku domníval.
Tak jsem dohledal, o který úsek jde podle http://www.kr-ustecky.cz/vismo/dokument ... id=1662870
jde o tzv "sad pod Lovošem" neboli
Dálnice D8, dílčí část stavby 0805 Lovosice – Řehlovice, stavba A 101 - Hlavní trasa km 50,500 – 50,600 a stavba A 151 - Polní cesta pod Lovošem, na st. pozemcích č. 62/1 a 62/2 k.ú. Vchynice a pozemcích p.č. 230/3, 230/5, 405/4, 2204/19, 2204/20, 2205/1, 2205/2, 2205/3, 2205/4, 2205/5, 2205/6, 2205/7, 2205/8, 2205/9, 2205/10, 2205/11, 2205/12, 2205/13, 2205/14, 2205/15, 2205/16 v k.ú. Vchynice,
Chápu dobře, že stavební povolení platí?
ÚR pod mostem doufám také platí, protože jinak by se ten most dodatečně povoloval dost těžko.
Takže je to na dobré cestě
očekávané události:
23.3.2012 ústní jednání k dodatečnému povolení mostu Vchynice
konec dubna uplynutí lhůty na krajském úřadě - ÚR a SP na zbytek D8
jde o tzv "sad pod Lovošem" neboli
Dálnice D8, dílčí část stavby 0805 Lovosice – Řehlovice, stavba A 101 - Hlavní trasa km 50,500 – 50,600 a stavba A 151 - Polní cesta pod Lovošem, na st. pozemcích č. 62/1 a 62/2 k.ú. Vchynice a pozemcích p.č. 230/3, 230/5, 405/4, 2204/19, 2204/20, 2205/1, 2205/2, 2205/3, 2205/4, 2205/5, 2205/6, 2205/7, 2205/8, 2205/9, 2205/10, 2205/11, 2205/12, 2205/13, 2205/14, 2205/15, 2205/16 v k.ú. Vchynice,
Chápu dobře, že stavební povolení platí?
ÚR pod mostem doufám také platí, protože jinak by se ten most dodatečně povoloval dost těžko.
Takže je to na dobré cestě
očekávané události:
23.3.2012 ústní jednání k dodatečnému povolení mostu Vchynice
konec dubna uplynutí lhůty na krajském úřadě - ÚR a SP na zbytek D8
Udělějte někdo v Odpadkovém koši také okénko pro Dr.Fe1... nebaví mě už tady v tomhle tématu číst bláboly.Dr.Fe1 píše:Kde to bylo vysvětleno a kde máte jaké odkazy na to, že byla v rámci EIA / SEA posuzována varianta s dlouhým tunelem ? ! Já jsem tady nic takového nezaregistroval. Mám za to, že podstata sporu je o tom, že tyto varianty s dlouhými tunely vůbec posuzovány nebyly. Vašimi vlastními slovy tedy: Pokud chcete být brán vážně, tak sem s tím odkazem.Standa píše:Ale no tak, už Vám to tu bylo několikrát vysvětleno, že to není pravda. Včetně odkazů na odborné rozbory, ze kterých dost jasně vyplývalo, že dlouhý tunel je svými dopady na ekologii CHKO ještě horší. Pokud víc věříte názoru skupiny ekoaktivistů, jejichž hlavním cílem je boj proti jakýmkoli dálnicím, je to Váš názor, na který máte samozřejmě právo, ale těžko pak někdo bude brát Vaše názory vážně. Tohle rozhodnutí soudu na tom nic nemění, to se jen opírá o formální "pochybení" vyplývající ze špatné legislativy.Dr.Fe1 píše:Škoda že v ČR neexistuje žádná úřední odpovědnost. Ti co od začátku protlačovali povrchovou variantu bez posouzení ostatních (tunelových) variant by měli jít sedět.
Doplnění: Teď když si čtu rozsudek, tak ten Vás Stando usvědčuje ze lži. V rámci EIA už byl posuzovány pouze povrchové varianty v koridoru C. Dlouhý tunel byl vyloučen úředníky hned na počátku. A to je také předmětem sporu, tak jak jsem se od začátku domníval.
Na server Uloz.to jsem nahrál nafocené části dokumentů z procesu EIA na stavbu 0805. Nejedná se o celou dokumentaci, ale jen o části, které mě zajímaly. Např. hned na začátku je popsáno, jak je to s tím dlouhým tunelem a proč nebyl posuzován, a dále je to i podrobněji rozepsáno.
http://uloz.to/xzs4J3h/0805-zip
Proč taky posuzovat něco s čím nesouhlasí jak, MŽP, tak MD i ŘSD. To je zbytečné.
http://uloz.to/xzs4J3h/0805-zip
Proč taky posuzovat něco s čím nesouhlasí jak, MŽP, tak MD i ŘSD. To je zbytečné.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Možná větší pokora vůči veřejnosti by byla dobrá. Že si úřednící odkývou, že to je blbost, neznamená, že to není nutné projednat. Dovolím si off topic, ale myslím si, že pokud by byla pokora vůči veřejnosti při projektování R1 511 u Běchovic, tak už tam dávno jezdíme. To co zažíváme na D8 je samozřejmě extrem.Lenny píše:Proč taky posuzovat něco s čím nesouhlasí jak, MŽP, tak MD i ŘSD. To je zbytečné.
-
otec Smahel
Pokud teda čtu ten rozsudek ze stránek dětí země dobře, tak v bodě I. je napsáno, že žaloba na údajnou nezákonnost procesu EIA z r. 1996 se odmítá, tzn. původní EIA je stále platná.. Obecně žiju v domnění, že cena zpracování dokumentace EIA se pohybuje v řádu cca 1-2 mil. Kč, přičemž zpracování pro liniovou stavbu typu 0805 trvá cca 1 rok.. Proto nevidím důvod nechávat zpracovávat v procesu EIA každou zjevnou blbost typu 12 km dlouhý tunel.. Ale možná se pletu a pak si to rád nechám vysvětlit..
Koukám, že pán je velký "demograt" bolševického typu. Když se nevzmůže na žádný argument proti jinému "nežádoucímu" názoru, tak by oponenta nechal hodit do koše nebo jinak umlčet.mbmat píše:Udělějte někdo v Odpadkovém koši také okénko pro Dr.Fe1... nebaví mě už tady v tomhle tématu číst bláboly.
Je smutné, že ŘSD a spol. v záležitosti D8 postupovalo velmi podobně jako zde pan mbmat. Namísto argumentů, posuzování variant a dodržování zákonů se rozhodli protlačit stavbu pěkně po bolševicku silou. Nic nezdůvodňovat, s veřejností se nebavit a pokoutně si prosadit na čem se dohodli soudruzi mezi sebou na politbyru. Už dlouhá léta sklízíme plody téhle politiky, kvůli které stavby trvají násobně déle než je nutné. Podobně jako třeba na D11 s Havránkovou. Zdá se, že si některé instituce stále nevšimly, že nastala po listopadu 1989 změna poměrů a už nemůžou jednat z pozice arogantní moci a síly.
V podstatě to napsal už pan dvs výše. Doba kdy je veřejnost vyloučena z rozhodovacích procesů už skončila, jen si toho někteří zdá se stále ještě nevšimli nebo to spíš nechtějí vidět.Lenny píše:Proč taky posuzovat něco s čím nesouhlasí jak, MŽP, tak MD i ŘSD. To je zbytečné.
Jinak díky za dokumentaci.