Kde to bylo ...
Re: Kde to bylo ...
Tak napadá mě cesta kolem Šance ale tam není CB - a myslím ani nebyl - a nebo bývalá I/18, ale to jsem vycucal z prstu - počkám si na nějaké vodítko...
Že by to bylo tady?
http://mapy.cz/#x=17.526938&y=49.585790 ... 97rJLxV2hu
http://mapy.cz/#x=17.526938&y=49.585790 ... 97rJLxV2hu
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Vskutku
Jedná se o II/441 Velký Újezd - Potštát, před výstavbou D47 nejrychlejší cesta do Ovy.
Jedná se o II/441 Velký Újezd - Potštát, před výstavbou D47 nejrychlejší cesta do Ovy.
R48 -> D48 se podařilo!
Kdy to bylo foceno? Já myslel, že ta cesta byla v té době kvůli vojenskému prostoru Libavá uzavřenaMartin z Ostravy píše:Vskutku
DSO položily na této silnici CB povrch, ale za několik let se již začal rozpadat a byly s tím velké problémy. Přeložka je z 2. poloviny 60. let.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Co vím od pamětníků, tak cesta byla průjezdná vždy, avšak s omezeními tj. zákaz zastavení, zákaz focení a zákaz vjezdu pro cizince, toto myslím platilo i nějaký čas po revoluci.GiuseppeS píše:Kdy to bylo foceno? Já myslel, že ta cesta byla v té době kvůli vojenskému prostoru Libavá uzavřenaMartin z Ostravy píše:Vskutku
Jinak v současné době, je CB stále přítomno, respektive bylo pravděpodobně v 90. letech přetaženo AB, avšak dnes už se zase dere napovrch a spáry jsou velmi výrazné.
Celá silnice je v Olomouckém kraji ve špatném stavu, navazující úsek v kraji Moravskoslezkém byl cca v letech 2000-2006 rekonstruován (to nevím jistě) a jeho stav je vynikající.
Nebýt tedy poškozeného povrchu výše zmíněně části, tak je to velmi příjemná alternativa k monotónní dálnici.
R48 -> D48 se podařilo!
Zcela správně - fotka z filmu Bony a klid
Myslím, že Baťova silnice je tu asi všem známá 
Jen jsem to zkusil... Teď jsem se dočetl, že to zřejmě byla první silnice v Československu osázená billboardy...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si tipnul, že se na tom horizontu teď staví dálnice v místě původní komunikace...?
Jojo, je to určitě Martinova oblíbená stavba, jen teda mi přijde, že ta cesta v dáli vede hodně rovně, zatímco dnes se mírně stáčí vlevo ... dříve tam bylo jiné trasování a nebo je to jen optický klam z té fotky?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to má domovská stavba, tedy most v Rychalticích, fotka je z roku 1962, kdy byl ve výstavbě tento most z prefabrikovaných dílců, který byl v roce 1999 nahrazen mostem současným.
Když jsem fotku prvně uviděl, hned jsem to poznal, ale pak jsem začal právě na základě té přímosti trasy pochybovat, avšak po bližším zkoumání jsem se utvrdil v tom, že jsou to skutečně Rychaltice.
Trasa je dnes skutečně odlišná, původně vedla takto, ale při přestavbě silnice byla kvůli stoupání upravena (zářez), takže dnes je to větší oblouk.
A další hádanka
Když jsem fotku prvně uviděl, hned jsem to poznal, ale pak jsem začal právě na základě té přímosti trasy pochybovat, avšak po bližším zkoumání jsem se utvrdil v tom, že jsou to skutečně Rychaltice.
Trasa je dnes skutečně odlišná, původně vedla takto, ale při přestavbě silnice byla kvůli stoupání upravena (zářez), takže dnes je to větší oblouk.
A další hádanka
R48 -> D48 se podařilo!
D1 u Humpolce?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Do provozu šla v půlprofilu, ale je fakt, že plný už byl rozestavěný.
Sice jsem tama nikdy nejel, ale ještě by to mohla být R7 u Knovíze. Ale to jen tak z mapy...
Sice jsem tama nikdy nejel, ale ještě by to mohla být R7 u Knovíze. Ale to jen tak z mapy...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
I/3 u Poříčí nad Sázavou http://mapy.cz/s/3ge2
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
I/3 u Veselí nad Lužnicí
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A co toto?
- Přílohy
-
- S_024+.jpg (201.56 KiB) Zobrazeno 4678 x