[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji
Re: D3 ve Středočeském kraji
dantex : mě tedy nevadí ani Podolský ani Žďákovský most (kdo se v nich má vyznat, že ?), spíše naopak.
jonáš : Podolský most se začal stavět ještě za druhé republiky a odpor nějaký byl, i když ne veliký. Oba mosty po roce 1943 fungovaly současně až do rozebrání spodního mostu a napuštění nádrže, tak jak je vidět na 1. odkazu u Houdiniho. Vystěhování původní vesnice Podolsko a přesun spodního řetězového mostu do Stádlece, proběhlo až v souvislosti s napouštěním přehrady. Oba břehy Vltavy v roce 1945 tvořily demarkační linii mezi americkou a sovětskou částí osvobozovaného Československa. V dubnu a květnu 1945 sloužily oba mosty jako ústupová cesta části německých jednotek do amerického zajetí. Vojáci americké 3.armády zde v květnu 1945 čekali dva týdny na příjezd sovětských vojsk. /wikipedie.cz/
jonáš : Podolský most se začal stavět ještě za druhé republiky a odpor nějaký byl, i když ne veliký. Oba mosty po roce 1943 fungovaly současně až do rozebrání spodního mostu a napuštění nádrže, tak jak je vidět na 1. odkazu u Houdiniho. Vystěhování původní vesnice Podolsko a přesun spodního řetězového mostu do Stádlece, proběhlo až v souvislosti s napouštěním přehrady. Oba břehy Vltavy v roce 1945 tvořily demarkační linii mezi americkou a sovětskou částí osvobozovaného Československa. V dubnu a květnu 1945 sloužily oba mosty jako ústupová cesta části německých jednotek do amerického zajetí. Vojáci americké 3.armády zde v květnu 1945 čekali dva týdny na příjezd sovětských vojsk. /wikipedie.cz/
Naposledy upravil(a) Medvěd dne 6.2.2012 14:26:07, celkem upraveno 1 x.
Podolsky most byl mimochodem ocenen za architektonicke a inzenyrske reseni na vystavach v Parizi (1938) a Lutychu (1939) (zdroj: "Silnice a dálnice v ČR")
Ale vsadím boty, že železnému doktorovi se nelíbí ani jeden z nich /podolský a žďákovský/. Akorát se mu na to nechtělo odpovídat...
Medvěd: zrovna z historie vltavských mostů mě školit nemusíte, kor když se vám ty mosty pletou. Mmch ten Žďákovskej se začal připravovat za války, aby němci měli kudy drang nach osten, akorát byl plánovanej příhradovej trám. Na východní břeh vedla dokonce silnice (nebo spíš jen zemní těleso) a končila na skokanskym můstku nad oudolim. Jakou to má souvislost s D3 a tou chystanou zmršeninou?
Ten řetězák se z Podolska do Stádlce nestěhoval hned, ale po demontáži byl cca 10 let uskladněn u Podolska mimo zátopu, než bylo definitivně rozhodnuto o jeho novém umístění.
Ještě před nějakým časem se na tom místě daly najít zbytky úložné plochy kde byly jednotlivé bloky poskládány.
Co se týče zalidnění, v Německu jdou dálniční mosty přes údolí zcela běžně
Přes Moselu: http://en.wikipedia.org/wiki/Moselle_Viaduct
nebo Siegen http://de.wikipedia.org/wiki/Siegtalbr%C3%BCcke
Maďarsko u Balatonu: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91r%C ... gyh%C3%ADd
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
No jo, ale Němci nejsou "chataři", takže tam bylo hned o problém míň. 
Nejlépe zaútočit na "nepřítele" jeho metodami. Stačí začít propagovat Pikovickou přehradu (čistá vodní energie).MPMP píše:No jo, ale Němci nejsou "chataři", takže tam bylo hned o problém míň.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
No přece tady nechcete předhazovat německé stavby. Co ti ví o dálnicích... Nebo ekologii... Nebo o životním prostředí...Houdini píše:Co se týče zalidnění, v Německu jdou dálniční mosty přes údolí zcela běžně
Dáme tipovačku, na kterou stavbu bude jako první zpracována DÚR, resp. která bude mít jako první ÚR?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ok, přidávám novou anketu a ukončuji předchozí anketu, správně tipovali tedy jen tři uživatelé, já mezi nimi nebylLenny píše:Dáme tipovačku, na kterou stavbu bude jako první zpracována DÚR, resp. která bude mít jako první ÚR?
Vyhodnocení předchozí ankety:
Dokdy bude stanovisko EIA? A bude jednoznačné?
Ano, bude do konce 2011 a bude jednoznačné 14% [ 7 ]
Ne, nebude do konce 2011 a bude jednoznačené 6% [ 3 ] (správná odpověď, stanovisko EIA vydáno 3.2.2012 a upřednostňuje západní variantu)
Ano, bude do konce 2011 a nebude jednoznačné 31% [ 16 ]
Ne, nebude do konce 2011 a nebude jednoznačné 49% [ 25 ]
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
škoda, že ta dostavba nejde rozdělit na 2 poloviny
I.část = Jesenice - Benešov (část s Posázavím)
II.část = Benešov - Mezno
u té druhé snad není tolik problémů s trasováním a mohla by být hotova daleko dříve, nájezd a sjezd by byl benešovskou spojkou => tady
I.část = Jesenice - Benešov (část s Posázavím)
II.část = Benešov - Mezno
u té druhé snad není tolik problémů s trasováním a mohla by být hotova daleko dříve, nájezd a sjezd by byl benešovskou spojkou => tady
A kdo říká, že to nejde? S využitím Václavické spojky je možná etapizace z obou stran...
Zajímalo by mě proč ta Václavická spojka je napojená pouze jednostranně ? U většiny těhle T-připojení si říkám, že je škoda, že neexistuje i napojení z druhé strany Takže to v tomto případě budou muset lidé na západ od D3 nesmyslně objíždět.
Neznám příběh MÚK D3 a Václavické spojky, ale třeba taková MÚK Lipany na R1 511 má být také jednostranně zaslepena, na výslovnou žádost (podmínku?) místních ... aby jim tam ty auta nejezdily ... jedná se o toto místo.Dr.Fe1 píše:Zajímalo by mě proč ta Václavická spojka je napojená pouze jednostranně ? U většiny těhle T-připojení si říkám, že je škoda, že neexistuje i napojení z druhé strany Takže to v tomto případě budou muset lidé na západ od D3 nesmyslně objíždět.
Ano, o tom jsem taky četl. Možná je to i tady podobné. V obou přípdech by se to ale dalo řešit protažením silnice až za nejbližší obec.pp21 píše:Neznám příběh MÚK D3 a Václavické spojky, ale třeba taková MÚK Lipany na R1 511 má být také jednostranně zaslepena, na výslovnou žádost (podmínku?) místních ... aby jim tam ty auta nejezdily ... jedná se o toto místo.Dr.Fe1 píše:Zajímalo by mě proč ta Václavická spojka je napojená pouze jednostranně ? U většiny těhle T-připojení si říkám, že je škoda, že neexistuje i napojení z druhé strany Takže to v tomto případě budou muset lidé na západ od D3 nesmyslně objíždět.
...a ta by to taky nechtěla, tak za další a další...Dr.Fe1 píše:Ano, o tom jsem taky četl. Možná je to i tady podobné. V obou přípdech by se to ale dalo řešit protažením silnice až za nejbližší obec.
Naprosto s tebou souhlasím, toto si taky říkám. Konkrétně u D3 v Jčk jsou takto nesmyslně postaveny (nebo budou postaveny) 3 křižovatky. MÚK Tábor - sever, budoucí MÚK Veselí nad Lužnicí - sever a MÚK Veselí nad Lužnicí - jih. Takhle jezdí doprava zbytečně přes města.Dr.Fe1 píše:U většiny těhle T-připojení si říkám, že je škoda, že neexistuje i napojení z druhé strany Takže to v tomto případě budou muset lidé na západ od D3 nesmyslně objíždět.
-xdas-: Přesně tak. Zejména u toho Tábora se přímo nabízí propojení I/19 - II/137, na to už jsem koukal vícekrát. Ale i v těch ostatních případech je škoda každé takové zbytečné objížďky, zejména když se kvůli tomu jezdí přes obec.
tak to by se dalo postavit daleko dříve než ten úsek s Posázávím...nemyslel jsem "že by to nešlo" spíš že se tím nikdo nezabývá resp. nikde jsem o tom nečetl, přitom by to moc pomohlo při cestě na jih Čech !!martini píše:A kdo říká, že to nejde? S využitím Václavické spojky je možná etapizace z obou stran...
Tak s ohledem na to, že ještě pár týdnů zpátky nebylo ani souhlasné stanovisko EIA, dá se předpokládat, že se tomu na oficiálních místech dosud nikdo oficiálně nevěnoval, neboť to bylo předčasné, ale na přetřes to určitě přijde, nějaká etapizace být musí, 60 km v kuse se naposledy otevírala D5 od Plzně na Rozvadov a v opakování v dnešní složité sledované papírové džungli moc nevěřím.Užovka píše:tak to by se dalo postavit daleko dříve než ten úsek s Posázávím...nemyslel jsem "že by to nešlo" spíš že se tím nikdo nezabývá resp. nikde jsem o tom nečetl, přitom by to moc pomohlo při cestě na jih Čech !!martini píše:A kdo říká, že to nejde? S využitím Václavické spojky je možná etapizace z obou stran...
ale to už mohla být ta EIA udělaná na druhou etapu, kde nejsou (teda aspoň o nich nevím) žádné problémy a trasa je v celku jasná
Vždyť EIA je současně na celý chybějící úsek 0301 - 0305/I, tak to nějak nechápu co myslíte... Vždyť na 0305/I je dokonce už drahně let souhlasné stanoviko, ale MŽP si vyžádalo udělat v rámci EIA alternativní porovnání celého středočeského úseku ve dvou různých koridorech a ty se trasování liší už od Mezna, tudíž se nemohlo pokračovat s přípravou až k Václavické spojce...
aha, tak to jsem myslel, že je problém jenom s trasou v Posázaví a za Benešovem už je to v pohodě