0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Michal R

Re: ceska byrokracie na vse odpovida bud " to je zakon"

Příspěvek od Michal R »

jonáš píše:
Michal R píše: (Jako příklad uvedu třeba jednu neskutečnost: "Ekologické, evoluční a experimentálně biologické přístupy ke studiu a vzniku a významu biodiverzity (2005-2011): 202 156 000 Kč" kterou zinkasovali (v ideové spolupráci s "těmi správnými vědci" aktivisté exponovaní v "bitvě za záchranu kůrovce na Šumavě" a shodou okolností jsou to stejníe exponenti, jako v boji proti dálnicím!

Kdo nevěří, zdroj: http://www.isvav.cz/
Jo, psát si na universitě o granty, protože jinak se běžnej provoz nezaplatí, to je jistě bezvadná živnost. Nechtěl byste třeba tu přírodovědu na jihočeský univerzitě rovnou zrušit jako třídu, vy dálniční aktivisto a dopravní teroristo? :lol:

Dokonce by to vydalo skoro na sto metrů nějaký zpevněný vozovky ročně, to jsou fakt promarněný peníze.

A když už dáváte odkaz, tak prosim konkrétně, ne na titulku nějakýho nepřehlednýho portálu:
http://www.isvav.cz/researchPlanDetail. ... 6007665801
http://www.pf.jcu.cz/stru/katedry/bi/veda_a_vyzkum.php

Vás asi musí ta dosud nezplanýrovaná a nezglajchšaltovaná příroda snad děsit i v nočních snech 8-)

Tak Jonáši, koukám, že jako potrefená husa (pardon, asi houser) pěkně jste si zakejhal.

Protože externě učím na FEL ČVUT v Praze i na ZSF Jihočeské university, cítím se být maličko informován. Peněz je ve vysokém školství fakt dost málo, spousty kateder propouští mladé odborné asistenty, neb na ně namají paníze. Ono pokud se totiž věnujete studentům a výuce, tak na granty tolik času není. Navíc není spravedlivé, že na výzkum např. VVN phase-shift trafa grant nedostanete ani omylem, na studium vzniku biodiversity, kde se mimochodem dost často mísí regulérní věda s náboženstvím, je grantových prostředků přehršel.... Ostatně je veřejným tajemstvím, že když je grant na téma multikulti, gender, bio či eko - tak je úspěch násobně větší, než když se jedná o sprostou techniku...

Pro opravu vašeho dementního přirovnání o pár km cesty za těch 200 mio, tak se aktuálně na technických fakultách propouští kvůli chybějícím 400 tis. na hlavu a rok.

A to že se z těch gratových peněz jako subdodávky (ideální je supervize projektu - to se totiž nemusí nic moc psát) vyvádějí peníze do ekoaktivisitických združení, to je fakt. Já na to svůj názor mám, zda jsou takovéto granty férové či nikoliv, k čemu slouží a kdo z nich žije.

Jinak jsem byl členem hnutí Brontosaurus v letech 1988 - 1991, přesně do té doby, než to na děčínsku vzali "do rukou" chlapci z Hnutí Duha. Vím o čem píšu, tak si kecy o tom, co chci či nechci nechte pro sebe, jste mimoň.
Dr.Fe1

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Dr.Fe1 »

McHenry: Jak to přesně je, vám bohužel nepovím, ale určitě lze vozit rubaninu i mimo katastr. To by jinak např. tunel Blanka nebylo možné vůbec stavět, protože třeba v katastru Bubenče, kde se nachází podstatná část tunelu ražená pod Letnou a pod Stromovkou, by nebyla v tomto městském prostředí absolutně žádná možnost kam horninu ukládat. Domnívám se, že se to vozilo kamsi na severovýchod od Prahy, což vím podle toho, že si tuším obec Velké Přílepy stěžovala, že je obtěžují průjezdy naložených vozidel.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Stejně jako se při prodloužení metra C vozilo vytěžené na Mělnicko, kde v rámci rekultivace za každou cenu se zavážela pískovna Choboty u Čečelic s výskytem vzácné sladkovodní medůzky (plus nějací skokani, velevrubi a jiná havěť).
Důvod, proč trvat na rekultivaci bývalého důlního díla místo zachování biotopu s rekreačním využitím ze strany Báňského úřadu a nájemce je myslím všem jasný.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

tohle je docela zajimavy pripad. jestli tomu rozumim spravne, vznikl nekde na "pannenske louce" povrchovy dul pro tezbu pisku. coz by se dalo oznacit za hruby zasah barbarskeho cloveka do krajiny. po skonceni tezby se dul zacal vyuzivat jako koupaliste a usidlila se tady vzacna flora/fauna. a pak to clovek-barbar zase zavezl a dal do rekneme puvodniho stavu pred tezbou. veru zajimavy priklad!
odfiltrujme politiku a penize, zamerme se na princip naruseni pannenske krajiny (ktera podle mne v CR skoro neexistuje). viz moje jednoznacne prosazovani D3Z nebo nelitost nad ztratou stareho mostu (mesto). predstavme si, ze za 150 let se dul v moste zrekultivuje a castecne v nem zavladne "divocina" (meduzky, skokanu a jina havet) jako pred rokem 1000 AD kdy krajinu, tehda mocaly, zacal devastovat clovek-barbar cestama a nasledne vystavbou mesta. zajimave paradoxy, ze?
abych se taky trochu predstavil, jsem byvaly clen CSOP (do cca 1992) a muj i dnes nejlepsi vikend rovna se pesi potulovani po lese. zaroven se ale snazim divat na veci prakticky a videt prirodu tam kde je a ne napr. v zdevastovanem (chatari) posazavi.

aha, tady je vice info:
http://arnika.org/cecelicke-jezero-ceske-more

omluva za OT.
jonáš

Re: ceska byrokracie na vse odpovida bud " to je zakon"

Příspěvek od jonáš »

Michal R píše: Tak Jonáši, koukám, že jako potrefená husa (pardon, asi houser) pěkně jste si zakejhal.
..
Vím o čem píšu, tak si kecy o tom, co chci či nechci nechte pro sebe, jste mimoň.
Tak si to laskavě pište na svoje fejsbukový stránky, místo do odbornýho fora, vy flamere. A až budete mít o tom "vyvádění peněz z grantů" nějaký relevantní informace, běžte s tim na policii. V lampárně na hlavnim nádraží to neni k ničemu, kor když budete jen naznačovat, jakej jste borec a fachidiot zároveň.
Zatim se mi to jeví, že byste měl spíš skočit za svym psychoanalytikem :lol:
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Neví někdo, jakým způsobem bude řešeno mytí skel u mostu Vchynice? Jestli koupí SSÚD nějakou speciální plošinu, nebo jestli se to bude řešit smluvně s nějakou soukromou firmou?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Když koukám na ty nové letecké fotky (díky za ně) tak si říkám na co potřebují k dostavbě ještě 30 měsíců (od doby povolení) ? Řekl bych, že při troše snahy a skutečném plném nasazení by to mohli stihnout o 6-12 měsíců dřív.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Podle mě to je také teoreticky možné, že by to stihli dřív, ale stavební firma nestaví ''jenom" dálnici. Má i další akce, takže kdyby všechny dělníky a stroje přesunuli na D8, nezbyly bi jí kapacity na ty jiné stavby.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Problém je jen s MÚK Řehlovice a její etapizací. kdyby se dala R63 zavřít a nepoužívat, tak by to byla jiná, takhle za provozu je ale problém, tam se musí přebudovat téměř vše... Počínaje mosty nad tou silnicí druhé třídy a přeložkami těch trojek konče... A nezapomínejte že z SSÚD Řehlovice je realizována podstatná část letní a hlavně zimní údržby staveb 0806 a 0807.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

mapman píše:Problém je jen s MÚK Řehlovice a její etapizací. kdyby se dala R63 zavřít a nepoužívat, tak by to byla jiná, takhle za provozu je ale problém, tam se musí přebudovat téměř vše... Počínaje mosty nad tou silnicí druhé třídy a přeložkami těch trojek konče... A nezapomínejte že z SSÚD Řehlovice je realizována podstatná část letní a hlavně zimní údržby staveb 0806 a 0807.
Problém s SSÚD Řehlovice by se možná dal částečně vyřešit přemístěním techniky a personálu do SSÚD Petrovice.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Ještě jedna věc mě na fotkách zaujala, a to sice že mezi MÚK Lovosice a MÚK Bílinka vidím jakýsi služební výjezd. Náklady na výstavbu těchto výjezdů jsou sice určitě jen velmi malá částka vůči celkovým nákladům, ale stejně mi to připadá jako zbytečné plýtvání. Proč nestačí pro obsluhu dálnice veřejné MÚK ? Tohle platí obecně, tady je to navíc zvýrazněno tím, že jsou ty dvě MÚK tak blízko u sebe, že stavět ještě další výjezd mezi nimi vyznívá obzvlášť nesmyslně.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

SSUD Nová Ves končí na MÚK Lovosice a SSUD Řehlovice tam zase začíná. Pokud by použili větve této křižovatky, tak by byla část úseku bez udržby, proto musí být přesah do úseku toho druhého. A čím blíže je takový sjezd, tím méně se projezdí a tím více ušetří na provoze.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Někde tamtudy by měla asi procházet hranice působnosti SSÚD Nová Ves a SSÚD Řehlovice. Úsek mezi MÚK Lovosice a tímto služebním výjezdem tedy bude např. při zimní údržbě dvakrát posypán atp.
Další možnost je ta, aby vozidla údržby nemusela při kontrole mostu sjíždět z dálnice.
Teď mě napadla další věc, a to že se ten sjezd bude využívat při mytí skel.
edit - Lenny mě předstihl :)
edit č.2: Jak to tedy bude s údržbou Lovosice - Bílinka? Snad by to měl vzít pod sebe do dokončení SSÚD Nová ves ne?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ano bude to mít SSUD Nová Ves do zprovoznění celé 0805, tak jako Ivanovice mají D1 až po Říkovice do doby výstavby SSUD Přerov atd.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Díky oběma za vysvětlení, takhle už mi to dává nějáký smysl.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Pavel Lány končí.
Otevření Lovosice - Bílinka v půlce roku.
Je tam celkem dost fotek, jinak nic nového.

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/d ... 20320.html
P_V

Příspěvek od P_V »

Vzpomínám si, že se psalo, jak se do Uhelné strouhy bude veškerý materiál a technika navážet vyrubanými tunely, aby se lokalita a vrcholové partie rozjezdily co nejméně. Nějak to nevyšlo...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

To je IMHO akorát špatná interpretace, tady ty cestičky nejsou kvůli mostu přes Uhlenou strouhu ale kvůli realizaci portálové části tunelu Radejčín, to se přece nedá jen tak prokopat bez dalšího zajištění svahu zvenku. Most by měl být už stavěn přes tunel.
pivko

Příspěvek od pivko »

Kuba píše:Pavel Lány končí.
Otevření Lovosice - Bílinka v půlce roku.
Je tam celkem dost fotek, jinak nic nového.

http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/d ... 20320.html
Pár věcí zde ovšem ještě chybí. Např. jak je možné, že úseky, kde SP jsou už nejsou dávno hotové? Měly být dle harmonogramu přeci ke konci 2010, ne? Takže jsou dvě možnosti: Buďto tempo prací polevilo anebo ten termín výstavby byl od počátku nereálný a ŘSD tedy opět (jako už několikrát předtím) veřejnosti lhalo. Další otázkou je, kdo na zpomalení (a tím obvykle i zvýšení přinejmenším časových cen) profituje.

Dále tam chybí, jaká bude vyvozena odpovědnost za to, že si ouřadové přehazováním papírů mezi sebou zpozdili otevření dálničního úseku o půl roku.
adamos

Příspěvek od adamos »

Pokud vím, že budu otevírat nejdříve za 3 roky, a ve stavebním úseku mám práci na rok, pak mě přijde logické, že stavbu utlumím a za peníze postavím něco jiného. Mám tak jakous takous jistotu, že mě hotový úsek nebude bez užitku podléhat zubu času a zlodějům. Za dva roky se vrátím a úsek dokončím.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Pivko: Souhlas, tyhle otázky si kladu taky. Není důvod s dokončením otálet, s výjimkou ukradnutelných kovových a technologických prvků. Asfaltová vozovka může být na místě hotová a už měla být.

adamos: Jenže až dostanou stavební povolení na zbytek, tak budou potřebovat stavět především tam kde povolení zatím není a rozestavěné úseky, které už dávno mohli mít je budou zbytečně zdržovat.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Měla, ale polevilo se v tempu, nač taky spěchat a mít hotové dílčí stavby včetně VDZ, když jsou úseky, kde se ještě nekoplo?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Lenny píše:Měla, ale polevilo se v tempu, nač taky spěchat a mít hotové dílčí stavby včetně VDZ, když jsou úseky, kde se ještě nekoplo?
No právě proto, že jsou úseky kde se nekoplo, by měly být ty kde se kopat může už dokončené. Aby se pak dala stavba dokončit co nejdřív.
adamos

Příspěvek od adamos »

Dr.Fe1 píše:Pivko: Souhlas, tyhle otázky si kladu taky. Není důvod s dokončením otálet, s výjimkou ukradnutelných kovových a technologických prvků. Asfaltová vozovka může být na místě hotová a už měla být.

adamos: Jenže až dostanou stavební povolení na zbytek, tak budou potřebovat stavět především tam kde povolení zatím není a rozestavěné úseky, které už dávno mohli mít je budou zbytečně zdržovat.
No, on každej projekt má nějakej harmonogram. Nevím jak vy, ale když jdu péct vepřový, taky nezačínám tím, že si otevřu flašku piva, abych si k obědu mohl dát dvouhodinovýho větráka. :jidlo:
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

adamos: No a ten harmonogram byl do konce roku 2010, nebo to alespoň ŘSD tvrdilo, proto bych uvítal nějáké uvedení na pravou míru. Nerad bych taky slyšel, že nestíhají dokončení úseku Řehlovice-tunely, kvůli tomu, že dodělávají část Bílinka-tunely.

Pak by mě taky zajímalo, kdo bude potrestán a jak za nezprovoznění úseku Lovosice - Bílinka ? O tom nikdo ani nemluví, protože nikoho ani nenapadne, že by snad měl někdo nést odpovědnost ;) V soukromé firmě naprosto nemyslitelná věc a tady se všichni tváří jakoby se vůbec nic nedělo. O nic přece nejde, jestli to otevřeme teď nebo za půl roku ..... Takhle fungující investor nevypadá.
Odpovědět

Zpět na „D8“