I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
Lenny
Autor

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od Lenny »

Mario píše:Stačí vytáhnout foťák a hned pracovní "přestávka" končí :-)
A v čem je problém?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mario

Příspěvek od Mario »

Lenny píše: A v čem je problém?
V ničem, jen mě vždy pobaví, že se stavaři často tváří, jakože na něco čekají, ale jakmile začnu fotit, tak všichni ví, co mají dělat. Tak si někdy říkám, jak moc jsou ty harmonogramy nataženy, že mají docela dost času... Podle toho stavu bych řekl, že by se to dalo stihnout tak do 14 dnů, ale tento pruh má být hotový kdy, na konci dubna?
dd

Příspěvek od dd »

Problém je za a) v harmonogramu a za b) v ceně!

Pravděpodobně budete chtít namítnout, že cena i termín daný smlouvou se dodrží. Ale to je jenom proto, že stavební firmy s tímto flákačským režimem ze zkušenosti počítají a jak cenu, tak harmonogram kalkulují při současné efektivitě práce.

Dělníci jsou v drtivé většině placeni od hodiny a nikdy jsem si nevšiml, že by si "pročekanou" dobu nezapočítávali. Firma s tím počítá a samozřejmě nebude ve ztrátě, tak podle toho nastaví konečnou cenu, kterou platíme my z daní.

Stejně tak s harmongramem. Jestliže dělníci reálně pracují někde mezi 1/2 - 3/4 své pracovní doby (ze zkušenosti nejen ze stavebních firem) a termíny se přesto stíhají, tak to není na pochvalu.

Nemluvě o tom, že se kolikrát termínu prodlužují a cena navyšuje.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

děláte, jak kdyby se v kanclech a všude jinde dělalo bez prostojů... ;)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Samý hrdinové práce, no .. ;-)
Vatu na zakázky je třeba svědomitě kalkulovat v každym oboru, protože většinou stejně nestačí. U softweru se to dá částečně okecat a dohnat v nějakym zkušebnim provozu, ale nezatuhlej beton se okecává blbě :lol:
Pime

Příspěvek od Pime »

Jinak vlastni zkusenost 10 min. pred praci vypisuji papiry 5 mnin pred zacinam.
10 min. prest. mam o 1 min delsi 2 20 min o 3 min. kratsi koncim 10 min pred koncem sichty.
dd

Příspěvek od dd »

Lenny píše:děláte, jak kdyby se v kanclech a všude jinde dělalo bez prostojů... ;)
Nic takového jsem neřekl. Ale jsou firmy, ve kterých se pracuje víc než povinných 7,5 hodiny a pořád je co dělat. A pak nám ti flákači závidí slušný plat ;-)

Ale jedno Vám, Lenny, musím přiznat. Vaše názory jsou naprosto konzistentní. Ještě jsem od Vás neslyšel jediné slůvko kritiky na stavební firmy. A když se najde něco, kde je (z mého pohledu) jednoznačná chyba u nich, tak se jich přesto zastanete.

jonáš: Samozřejmě, že se má počítat s nějakou rezervou - na všechny možné i nemožné mimořádné události a okolnosti. Ale počítat s vatou na to, aby se pracovníci mohli flákat, tak to se mi nelíbí. I když vím, že to tak je a nic s tím nezmůžu.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No asi že nejsem normovač ani úsekovej důvěrník, tak holt při náhodnym průletu staveništěm si netroufám oprávněnost prostoje posoudit ;-)
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

xcav8 píše:Mimochodem, jak vypadá aktuální stav?
Minulý týden jsem jel asi poprvé v životě Pce - HK a hleděl jsem, proč je na výjezdu z Pardubic omezení rychlosti na 30 km/hod. Pak jsem to pochopil: tak lajdácky značené rozvětvení (vlevo do protisměru x vpravo) jsem ještě neviděl (spíš intuitivně jsem na poslední chvíli přejel do protisměru). Dnes jsme tam jel znova a musím přiznat, že HK tam značený je, ale stejně si mi to zúžení, 30 a najednou "vyber si" moc nelíbí.
kolja

Příspěvek od kolja »

Bydlím hned vedle stavby a sleduju co se děje . K výše uvedenému tématu , můžu napsat , že dělají stejně jako všichni ostatní. Nechápu proč není vyvrtán pilot pro první sloup protihlukové zdi v místě nadchodu , myslím , že by se s vrtákem vešel , ale to jej jejich věc. Lávku budou začátkem dubna sundávat a odvážet k rekonstrukci, tak potom asi přivezou znovu kvůli jedné díře vrták. To omezení směrem na Hradec vůbec nechápu. Při přejezdu do protisměru na dálnici , bývá rychlost omezena na 80 pak na 60 a po té na 80, ale tady třicítka ? :? :?: ?????? Zúžení do jednoho pruhu už na krétě ??? To nebývá ani na dálnici. Podle mě by stačilo omezit rychlost na 50 a vyhradit levý pruh pro odbočení na Hradec a pravý pruh nechat pro jízdu na nadjezd. Pokud by to bylo řádně označeno , nemělo by to nikomu dělat problém. Ještě očekávám uzavření výjezdu na nadjezd , protože by se tu měl dělat nový povrch - neví o tom někdo něco?
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak ta 30km/h je tam kvůli provizornímu přejezdu z panelů. Moc rychleji to přejed nejde. Pravda je trochu daleko, ale to je u nás běžné.
kik

Příspěvek od kik »

Ten prejezd se da v pohode zvladnout i v 50-ti, spis me trosku matlo to znaceni predtim. Ta krizovatka u Semtina by stejne potrebovala predelat, protoze pokud potrebuju ve vsedni den ci v sobotu dopoledne zahnout doleva ke Globu a dal do Polabin, tak mam 2 moznosti: jednak jet od Opatovic po stare nebo cekat obcas i 10 minut nez se mi podari najet na I/36. Obcas na tom odboceni stojej i 2 auta vedle sebe a pak je otazkou kdo z nich bude rychlejsi.
kolja

Příspěvek od kolja »

Křižovatka by předělat chtěla , ale vázne to prý na výkupu pozemku a protože prý stavba není ve veřejném zájmu , nelze pozemek vyvlastnit. Nejhorší je , když uvíznete za méně zkušeným řidičem , takto jsem tu zůstal viset i 20 minut.
JiVi

Příspěvek od JiVi »

omezeni ze strany prijezdu od HK je fakt komicke. Omezeno na 50, pak je sjezd y Bohdance, tam je 80 a par metru jsou prenosne znacky, ktere rusi vsechna omezeni. Vysledek je az na Kretu by se melo jet 50. To tam osazovalo fakt jelito.A vzhledem k aktivite policie v techto mistech, nechapu, ze si toho nevsimla.jeji prace a des, des, des
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Já mám hlavně dotaz, kdy sekonečně začne stavět na tom posledním úseku mezi Březhradem a Opatovicemi. Ještě se tam nekoplo a na konci roku má být hotovo. Přitom se tam musí dosypat násep a ten si musí sednout,
prisec

Příspěvek od prisec »

Hotovo by mělo být, ale dokončení cca 06/2013, stále totiž není SP, i když na kraji to asi ještě nevědí. Momentálně dělají násyp a propustek na konci MUK Březhrad směr Pce, ale to je cca 50-100m. Minimální ruch panuje, až na budoucí křižovatce na Vysokou. Zajímavý článek na iDnes:

"Čtyřproudová silnice bude už za dva měsíce"
S tvrzením, že cestující dají přednost železnici, kontrastuje čilý ruch na staveništi čtyřproudové silnice, která má Hradec s Pardubicemi spojit už za dva měsíce. Budování sice sedm let blokoval bývalý starosta Opatovic Jan Tikal, ale vloni jeho miniparcelu nejprve získalo Ředitelství silnic a dálnic a v listopadu se otevřel další úsek z Ohrazenic do Hrobic.
Nyní je na řadě část dlouhá zhruba 650 metrů u Ohrazenic a především dostavba u Březhradu. Tu ještě vloni blokovali další dva vlastníci pozemku, ale případné soudní spory a proces vyvlastňování jsou zažehnány. "Pozemek jsme prodali na přelomu roku," potvrzuje spoluvlastník parcely Václav Vaněk. "Předpokládané otevření stavby je 30. květen 2012," uvádí Bohumil Slaba z krajského odboru dopravy. Hradubická silnice by však neměla být "jen" pohodlnější, ale i rychlejší: místo dosavadních 90 kilometrů v hodině by se tam mohlo jezdit až stodesítkou. "Pracujeme na tom, aby se tyto změny ještě projevily v legislativě," říká náměstek ministra dopravy Ivo Toman.

Zdroj: http://hradec.idnes.cz/hradubice-spoji- ... zpravy_kvi
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

O vikendu jsem tam jel a u Brezhradu se pracovalo na novem pulprofilu (usek cca 200 m) uz tam byl navezeny pisek a valcovali to.
Avantime
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avantime »

Moderátor: Diskuse k nejvyšším povoleným rychlostem byla přesunuta do témat Nejvyšší povolená rychlost na čtyřpruhových silnicích I. třídy a Nejvyšší povolená rychlost v obci.
kolja

Příspěvek od kolja »

Tak konečně někdo dostal rozum a značení směrem od nádraží upravil. 70 je až těsně před začátkem zúžení a třicítka jen v místě přejezdu středního pásu.
balance

Příspěvek od balance »

Průjezd stavbou z Ohrazenic do Opatovic.
Celkem se M-silnicím ten AB kryt povedl :ok:

Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Rozhodně tento úsek I/37 mezi HK a PCE označit jako R se 130Km/h a zpoplatnit.
R48 -> D48 se podařilo!
dvs

Příspěvek od dvs »

Už začali demontovat lávku pro chodce u Ohrazenic.
kot

Příspěvek od kot »

Martin z Ostravy píše:Rozhodně tento úsek I/37 mezi HK a PCE označit jako R se 130Km/h a zpoplatnit.
Přesně!!!! Z balanceho videa to vypadá hodně dobře :!: Ve srovnání s řadou "normovaných" R je to na videu téměř luxus :D
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Takhle nějak si představuji celou D1 z Prahy do Brna. :ok:
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Dneska ráno hlásili v rádiu, že už je vydáno stavební povolení na zbytek trasy (cca 700m) a z HK do PCE tak už příští rok ve čtyřech pruzích. O zvýšení rychlosti ani označení Rkem bohužel nic.
Odpovědět

Zpět na „I/37“