To je ale špatný obrázek. To, co je prezentované na stránkách rozumnyokruh (nebo jak se to jmenuje) vede ještě více východně, než tato malůvka. Mám k dispozici 2 "malůvky" autorů petice a asi i webu. Je to ale PDF, které nelze přiložit k příspěvku. Kam s nimi?kalanis píše:Dovolím si zopakovat jistý známý obrázek, aby bylo vidět, co je odsunutí za ptákovinu. Nebudu tady hlásat cokoliv o přesnosti zákresu, protože ta je minimální. Črtat do prázdné mapy zvládne kdekdo. Dále doporučuji vytisknout a odpovědné jím strašit, strašit, strašit!!
[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
No a začal bych v Ouvalech, to odříznutí města od Fidrholce je naprosto brutální 
Co z PDF udělat skrínšot přes "printscreen" a napastovat do "malování pastelkama"?
Co z PDF udělat skrínšot přes "printscreen" a napastovat do "malování pastelkama"?
Třeba na uložto.cz, než se najde něco lepšího. Nebo napiš kasmemu.MPMP píše:Je to ale PDF, které nelze přiložit k příspěvku. Kam s nimi?
Na tý šubrtovic stránce jim to vede od Úval východně (jak píše MPMP). Nic to ale nemění na tom, že takových přiblížení k zástavbě podobných tomu běchovickému tam mají hned několik a řekl bych, že i horších. Ten Středočeský kraj kupodivu není tak liduprázdnný jak se snaží tvrdit, naopak to vypadá, že je to v místech té jejich alternativní super ohleduplné trasy dokonce o dost hustší než mezi Říčany a Běchovicemi.
Takže 2 PDF na uloz.to. Pokud je někdo chce přepracovat do jiného formátu a dát někam jinam, jsou mu k dispozici:
schéma a zákres do ZÚR
schéma a zákres do ZÚR
Nějaká iniciativa ohledně změny stavebního zákona ve věci vypuštění ZÚR asi probíhá, ale netuším zda to prošlo.martini píše:V této variantě je stále platný územní plán Prahy, jeho platnost končí ale 31.12.2015 a do té doby se musí stihnout ÚR v tomto případě vydat, předpokládáme-li, že by Praha do té doby nestihla schválit nový ÚP (bude-li to metropolitní viz jinde to je otázka). SEA na tento starý ÚP se tehdy ještě nedělala podle starého stavebního zákona.Kuba píše:Pokud bude varianta 2) tak předpokládám, že nějaké vyhodnocení variant jako SEA bude muset stejně proběhnout, ne?
http://www.stavebni-forum.cz/cs/article ... tsi-blbec/
Podle mě se to zatím neprojednalo ani ve výborech, přičemž podle mě tam vypuštění ZÚR zatím není, ale nedokážu to z toho na 100% vyčíst.
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=6&t=573
martini? díky za info...
Naposledy upravil(a) Kuba dne 28.2.2012 22:09:24, celkem upraveno 2 x.
Já se v té navrhované novele stavebního zákana také nevyznám. Kromě toho je tam zajímavé počtení "I.3.9. postavení občanských sdružení jako účastníků ÚZEMNÍHO řízení, účast veřejnosti" v tom sněmovním tisku, který jde do výborů. Nepochopil jsem, ale zda občanská sdružení budou stále i účastníky ÚR resp. SP nebo se tam něco změní? V tom zdůvodnění mi přijde, že o tom dlouze píší pro a proti a nechávají nulovou variantu...Kuba píše:Podle mě se to zatím neprojednalo ani ve výborech, přičemž podle mě tam vypuštění ZÚR zatím není, ale nedokážu to z toho na 100% vyčíst.http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=6&t=573
Přišel mail z Běchovic, mají nový web, obsah jsem zatím nezkoumal: http://www.rozumnyokruh.cz/
-
Marooned17
Je tam plno demagogie a lží až na půdu. Po 2 přečtených větách jsem to musel zavřít, jinak bych se pozvracel.
to už mají delší dobu. A je to jen k smíchu. Zakreslit do slepé mapy čáru a říci, že to je lepší cesta pro okruh je úplný vrchol.kuhe píše:Přišel mail z Běchovic, mají nový web, obsah jsem zatím nezkoumal: http://www.rozumnyokruh.cz/
to je docela bomba, ale kdyz Cesko neni schopno dostavet ani paterni sit, tak to jeste takhle roztahovat. To je ring jako okolo Berlina. Jenom s tim rozdilem, ze pres Berlin vede jeste nekolik dalnic. Je to skoda
Přeložte si slovo "rozumnyokruh" jako "okruh kdekoli jen ne u nás" a máte veškerou informační hodnotu uvedených stránek.kuhe píše:Přišel mail z Běchovic, mají nový web, obsah jsem zatím nezkoumal: http://www.rozumnyokruh.cz/
Čím víc inženýrů v kontaktech tím lepší, je mi to k smíchu. Mapky mají samozřejmě špatně, podle jejich mapek je vlastně okruh u Běchovic v pořádku. Tak co pruděj.
Nevím jak inženýry, ale vidím tam manželku jednoho známáho, kterého jsem se - když se přes 5-6 lety stěhoval do nového domku - ptal: nemá tam být někde okruh? Odpověď byla: to víš, že jsem se díval, ále, to je daleko ...Mikulik píše:Čím víc inženýrů v kontaktech tím lepší, je mi to k smíchu.
martini píše:V této variantě je stále platný územní plán Prahy, jeho platnost končí ale 31.12.2015 a do té doby se musí stihnout ÚR v tomto případě vydat, předpokládáme-li, že by Praha do té doby nestihla schválit nový ÚP (bude-li to metropolitní viz jinde to je otázka). SEA na tento starý ÚP se tehdy ještě nedělala podle starého stavebního zákona.Kuba píše:Pokud bude varianta 2) tak předpokládám, že nějaké vyhodnocení variant jako SEA bude muset stejně proběhnout, ne?
Tady na magistrátním webu je úryvek z pořadu "Nedej se" na ČT2. Pokud máte nervy na trochu demagogie, tak vzhůru do čtení. Ale aspoň se Nosek probral z nečinnosti a něco málo tam sděluje - nedostatky v ZÚR budou napraveny během 3-4 měsíců. No tak to jsem opravdu zvědavý.
http://praha.eu/jnp/cz/home/magistrat/t ... skeho.html
takze zacatek stavby v 2015???
nebo snad drive? 300 uredniku se 20 let zabyva 12 km dalnice. No to by cloveka z te efektivity trefil schlag 
Re: takze zacatek stavby v 2015???
koho chceš trefovat šlehačkou?dobrenz píše:... No to by cloveka z te efektivity trefil schlag
já se jenom divím, že všude v Evropě to jde a jenom tady je všechno problém, někde v tisku jsem zahlédl, že se letos bude otevírat kus obchvatu kolem Bělehradu (Srbsko), možná už v Albánii jsou dál...sorry za OT ale při čtení by mě minimálně j*blo !!
i sem to patří 
„Na hledání alternativ či nových tras ve východní části Pražského okruhu už bohužel není čas,“ dodává starosta Vladimír Kořen: „Musí se začít konečně stavět podle připraveného projektu. Je na Praze a ministerstvu dopravy, aby bezchybně vyřídilly veškerá potřebná povolení.“
http://info.ricany.cz/mesto/ricany-ke-s ... avni-mesto
Jakou šlehačkou, sahne tam viditelně chybí 
Ale je tam schlag! (super, už dělám i do němčinyjonáš píše:Jakou šlehačkou, sahne tam viditelně chybí
-
Ondra O.K.
Ja jsem si ty stranky prosel, ale nikde jsem nenasel zduvodneni uspory v radech 13 miliard na trasu o 15 km delsi nez planovana. Zvlaste kdyz 510 stoji, ac ma pry sice dojit k nejake prestavbe.
Asi pocitaji uspory i u tunelu a mostu u Suchdola...ale zajimal by me rozdil mezi dostavbou mezi D1 a R10, tj. dostaveni useku 511 a vyuziti 510 a postaveni zcela noveho useku mezi D1 a R10 v regionalni variante.
Navic mi prijde ze regionalni varianta je potom zcela nepouzitelna pro cilovou dopravu na severu Prahy (Vysocany, Prosek, Letnany atd.) ze smeru od Brna. Tudiz odlehceni Jizni spojky, Prumyslove atd. touto dopravou.
Mate nekdo takovy odhad?
Asi pocitaji uspory i u tunelu a mostu u Suchdola...ale zajimal by me rozdil mezi dostavbou mezi D1 a R10, tj. dostaveni useku 511 a vyuziti 510 a postaveni zcela noveho useku mezi D1 a R10 v regionalni variante.
Navic mi prijde ze regionalni varianta je potom zcela nepouzitelna pro cilovou dopravu na severu Prahy (Vysocany, Prosek, Letnany atd.) ze smeru od Brna. Tudiz odlehceni Jizni spojky, Prumyslove atd. touto dopravou.
Mate nekdo takovy odhad?
největší úspora bude v tom, že ta auta vůbec nevjedou do intraviánu města.
to patrně nikomu nedochází
v neděli jsem jel 2x na letiště a jak mi chybí 518+519,
takhle holt letnou, je to o 20km míň než po okruhu
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Prosím neplést úsporu času při jízdě s úsporou peněz při výstavbě! Oba máte pravdu, ale každý mluvíte o něčem jiném.Mike píše:největší úspora bude v tom, že ta auta vůbec nevjedou do intraviánu města.
Po zkušenostech, jak často se musí čistit tunely, jak čas od času nefunguje signalizace a v důsledku toho se uzavírají tunely na R1, říkám si: Jsou opravdu nutné tunely i na stavbě R1 511? Tento úsek přeci nejde, žádným kopcovitým terénem a jsou asi výsledkem jiných přání (krajinný ráz, hluk, ekodukty ...).
Konkrétně jde o
tunel Dubeč v délce 275m
tunel Na Vysoké v délce 372m
Nestačilo by tunel Dubeč změnit na ekodukt(y). Klidně dva za sebou, ale ať tam nemusí být ta "tunelová bižuterie".
Co s tunelem Na Vysoké nevím. Zářez by možná byl hluboký. Proč je tam navržen tunel?
Konkrétně jde o
tunel Dubeč v délce 275m
tunel Na Vysoké v délce 372m
Nestačilo by tunel Dubeč změnit na ekodukt(y). Klidně dva za sebou, ale ať tam nemusí být ta "tunelová bižuterie".
Co s tunelem Na Vysoké nevím. Zářez by možná byl hluboký. Proč je tam navržen tunel?