VMO: Dobrovského B
Re: VMO: Dobrovského B
Jo taky jsem tam dneska fotil. 
Cestou galerií jsem si všiml že už zase pohnuli s natahováním podkladů od galerií k rondelu. Nebudete mít někdo cestu okolo, že byste udělali pár fotek? Jestli to teda stojí za to. Nedali náhodou už i proměnnou tabuli ve směru od města?
Proměnná značka: Proč jsou dva pruhy směr centrum? Bude částečně dvouproudý kruháč? Moc jsem to nepochopil... 
Super informace, dle toho plánku uzavírek ŘSD to znamená, že po 4.6.2012 budou uzavřeny v Žabinách jen tunely ale jinak všechny ostatní směry vč. napojení Dobrovského na rondel.
To by tu minskou mohli začít opravovat i letos (což nebude protože nemají peníze)....
To by tu minskou mohli začít opravovat i letos (což nebude protože nemají peníze)....
Mínská a Horova byly v plánu letos, finance asi budou potíž, ale především nejdřív musí dodělat Pionýrskou.
Pořád tu značku nechápu, ale v pohodě, neznám přesně uspořádání té křižovatky, v srpnu si to sám ověřím. 
multi píše:Proměnná značka: Proč jsou dva pruhy směr centrum? Bude částečně dvouproudý kruháč? Moc jsem to nepochopil...
z tohoto by to mohlo být jasné http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.a ... 9&TypeID=7multi píše:Pořád tu značku nechápu, ale v pohodě, neznám přesně uspořádání té křižovatky, v srpnu si to sám ověřím.
- Přílohy
-
- situace MÚK Hradecká
- muk-hradecka.JPG (119.85 KiB) Zobrazeno 7811 x
Teď už je mi to jasné, díky! 
Kolik studií vzniklo na tuto křižovatku? Vůbec se mi nelíbí.
Chápu, že se plánovala v době, kdy se nejvíce rozhazovalo... Neznám místní poměry, ale podle mě je takto křižovatka zbytečná jak kapacitně, tak finančně. Stačila postavit svět. křižovatka. Ani nevidím nikde žádné omezení provozu do centra, když jsou zachovány 2 jízní pruhy.
Chápu, že se plánovala v době, kdy se nejvíce rozhazovalo... Neznám místní poměry, ale podle mě je takto křižovatka zbytečná jak kapacitně, tak finančně. Stačila postavit svět. křižovatka. Ani nevidím nikde žádné omezení provozu do centra, když jsou zachovány 2 jízní pruhy.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Kolik vzniklo studii nevim, ale urcite nesouhlasim s Vasim nazorem, ze je ta krizovatka takto zbytecna. Je treba vzit v potaz, ze se jedna o v podstate jedine napojeni celeho jizniho Krpole a Zabovresk, resp. sirsiho severniho centra mesta na okruh a dve velmi dulezite vypadovky na sever a zapad Brna. A to neni zanedbatelny duvod, proc tuhle krizovatku udelat bezkonfliktne bez semaforu (osobne v podstate kazdy den zasadne postradam primou cestu ze severu Brna do centra a na zprovozneni cekam jako na smilovani Bozi...).FlakY` píše:Kolik studií vzniklo na tuto křižovatku? Vůbec se mi nelíbí.
No a potom jeste jedna technicka komplikace, kvuli niz byl zvolen kruhac: technologicky prvek (mam pocit, ze se jedna o jakesi vetrani) tunelu...je to ten cerveny obdelnik na leve strane kruhace na tom vyse uvedenem planku)...
Technologie se dá vždy upravit. Já ale vůbec nemluvím o tom, že se zruší dostupnost některých dotčených lokalit, ale dost razantně se sníží průjezd Hradeckou. Jedině se do dá chápat v tom smyslu, že kdyby nastala v budoucnu oprava a uzavření tunelu, tak to bude kapacitní objížďka.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Takhle bych se na to nedíval. Tunely se staví aby se tudy svedla tranzitní doprava. Průjezd Hradecku se rapidně nesníží, ale budou ji více využívat pouze osobní vozidla. Navíc se myslím počítá s tím, že se bude (relativně brzy) opravovat povrch na úseku Hradecké od OMV po napojení se Sportovní ulicí. Bez hotových tunelů by taková oprava ani nešla kvůli provozu uskutečnit. Kdyby se musely tunely z nějakých důvodů uzavřít, tak se bude samozřejmě využívat Hradecká jako objížďka.
Hradecká stavěna jako Soubor staveb Leningradská pro odvedení tranzitní dopravy ve směru sever - jih z tehdy zatížených ulic... Dnes by už ji nejraději zklidnili....
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
V jakých letech se vlastně Hradecká stavěla?
Stavba byla dokoncena v roce 1978.multi píše:V jakých letech se vlastně Hradecká stavěla?
Vystavba svitavske radialy probihala v letech 1974-1990.
zdroj: Dalnice a silnice v Ceske republice
Položen CB kryt i v tunelu I.
A budou fotky?Likas píše:Položen CB kryt i v tunelu I.
Nevi nekdo co je to za divnou boudu primo nad portalem do Dobrovskeho tunelu smerem z vychodu, tedy od Sportovni/Porgesovy?
Dle fotek to vypada jako ze to je natrvalo a ne jen nejaka stavebni prenosna bouda.
Nejake fotky toho jsou zde:
https://plus.google.com/photos/10283670 ... 2772944578
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 2/PICT0010
http://2i.cz/2i/i/4f8df8c4/f9251647dac4 ... d80b.f.jpg
Dle fotek to vypada jako ze to je natrvalo a ne jen nejaka stavebni prenosna bouda.
Nejake fotky toho jsou zde:
https://plus.google.com/photos/10283670 ... 2772944578
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 2/PICT0010
http://2i.cz/2i/i/4f8df8c4/f9251647dac4 ... d80b.f.jpg
Zedňa
Ta divná bouda je nad každou tunelovou rourou a to z každého směru. Přenosná opravdu není. Je to technologický objekt kde jsou umístěny všemožné rozvaděče.
Fotky z tunelu nějaký asi budu, jen jsem buď línej nebo nestíhám...
Fotky z tunelu nějaký asi budu, jen jsem buď línej nebo nestíhám...
Kruháč z východní strany, přišel jsem od napojení směrem k ul. Dobrovského.
- Přílohy
-
- S4180009.jpg (230.12 KiB) Zobrazeno 7043 x
-
- S4180010.jpg (208.52 KiB) Zobrazeno 7043 x
-
- S4180011.jpg (230 KiB) Zobrazeno 7043 x
Připojení směrem k ulici Dobrovského
a značka na sjezdu ve směru od centra
a značka na sjezdu ve směru od centra
- Přílohy
-
- S4180012.jpg (242.47 KiB) Zobrazeno 7044 x
-
- S4180016.jpg (211.39 KiB) Zobrazeno 7044 x
Můžu se zeptat na termín zprovoznění? Jestli to tu někde je tak se omlouvám, ale Brno moc nesleduji. Bude i nějaký den otevřených dveří?
V televizi říkali že 2.6.2012.Budou tunely přístupný pro kola a kolečkový brusle.Na internetu jsem tuhle informaci nenašel.
Nadzemni cast Zabiny
- dnes jsem to videl - vypada to na toho 4.6. na otevreni dobre
- podkladni vrstvy vsech vetvi jsou hotovy
- na spojovacce severni galerie a mostu pres kralovopolskou je polozena vetsina obrubniku a pracuje se na nich
- je postavena protihlukovka v teto casti vc. vysadby stromu
- pracuje se na gabionove zdi v navaznosti na tuto protihlukovku.
- dnes jsem to videl - vypada to na toho 4.6. na otevreni dobre
- podkladni vrstvy vsech vetvi jsou hotovy
- na spojovacce severni galerie a mostu pres kralovopolskou je polozena vetsina obrubniku a pracuje se na nich
- je postavena protihlukovka v teto casti vc. vysadby stromu
- pracuje se na gabionove zdi v navaznosti na tuto protihlukovku.