[D48] Frýdek-Místek, obchvat
Re: Frýdek-Místek, připojení na R48
No pokud nezačne obchvat FM, tak nezačne ani R56.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
vidím to stejně, jsou to spojené nádoby, což mě opět přivádí k hlavnímu bossovi tedy kalouskovi a ministerstvu financí, co jsem teď koukal na jejich webovky, tak ohledně ekologických sanací tam chybí skatulův hliník v tomto roce, takže je zřejmé, že nejdříve se může začít likvidovat tato stará ekologická zátěž v příštím roce, ale hádám, že brzy bude aktualizován leták obchvatu FM a možná i nějaké info v tv či v int. denících, jak to vypadá ... vláda nepadne, tak se uvidí při těch škrtech atd.
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Měli to poškrtat ještě více, ale na to jsou příliš měkcí.
No mohli by obchvat FM rozdělit na 2 stavby a postavit tu bezproblemovou Lysůvky - I/56 spolu s připojením na R56.
No mohli by obchvat FM rozdělit na 2 stavby a postavit tu bezproblemovou Lysůvky - I/56 spolu s připojením na R56.
no já sice to vidím s tím škrtáním úplně jinak, ale to je na diskuzi na jiné fórum ... každopádně tam je problém, že mezi frýdlantskou I/56 a lysůvkami je v trase ten skatulův hliník! takže technicky to takto postavit nelze, jediné, co by šlo stavět je R48 od východu od Dobré právě po frýdlantskou I/56
Počkej on ten hliník není mezi I/56 a Dobrou? Ja žil celou dobu v tom.
http://www.mapy.cz/s/3wU3 - tady někde, nevím úplně přesně ... tuším 26m je v trase obchvatu
Re: R48 Frýdek-Místek, obchvat
ještě nějaké info o skatulově hliníku http://www.pod.cz/plan-oblasti-povodi-O ... 130035.pdf pro Lennyho: skutečně mezi frýdlantskou a olešnou viz. diskuze v jiném vlákně
je to tam
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
A z pohledu situace na I/56, kdyby se ta stavba rozdělila? Jak tam to vypadá, tam jsem snad ani v životě nejel
Zvládla by I/56 tranzit? Resp. kdyby se nechalo variantně otevřené i centrum? To může být zajímavé slyšet názor někoho místního?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
jako máš na mysli postavit část obchvatu od dobré po frýdlantskou? a pak, že by auta jela po I/56 na kruháč k tescu a následně na I/48 směr Příbor a najela by v lysůvkách na R48 jo ? chápu správně? no I/56 je v celé délce od Frýdlantu až přes celý FM 4proudová, akorát ráno, když jedou lidi do práce, tak kruháč u tesca (je 2 proudový) tak je totálně zahlcený, takže si to po pravdě moc představit nedovedu, ikdyž možná, že ano, protože při cestě z frýdlantu přijedeš na kruháč k Tescu a odbočuješ doprava na Příbor, takže ostatní směry mohou jet ...takže teoreticky by to asi šlo, a myslím, že minimálně pak by byl velký tlak na dostavbu, takže by snad každá politická garnitura urychleně chtěla řešit Skatulův hliník
ovšem otázkou by bylo, zda-li by transit chtěl vůbec takové ježdění oproti stávajícímu průjezdu centrem prakticky rovně po 4pruhu ... ?
Variantně otevřené centrum možná ano, ale ne pro TIRáky
Jinak si myslím, že by se to dalo, nicméně po trase I/56 je ještě víc obytných domů než na I/48 - tzn. další velký problém s imisemi a hlukovou zátěží - dnes tam tranzit není. Dopravně to snesitelné být může...
Minimálně část dopravy, byť ne velkou, by to odvést z průtahu mohlo, samozřejmě na úkor I/56, průjezd centrem by se asi značením omezovat do doby dostavby nemohl, nicméně hlavním problémem je, že stavba je problematická zase z pohledu EU kvůli Profilu Morávky a stížnostem na DG ENVI, takže byť by to teoreticky mohl být náhradní projekt OPD (dobře připraveno), tak toto je velké riziko, kvůli kterému to asi tak nedopadne...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
trošku nesouhlas s "dnes tam tranzit není" né tak docela ... jezdil jsem teď často do Frýdlantu a pravidelně jsem předjížděl kamiony - byly to třeba 1 - 3 kamiony za celou cestu, ale byly, né všechny dodržují ježdění na slovensko po R48/I/11 kolem jablunkova ... nebo po I/35 na Rožnov ... ale je fakt, že je to naprosté minimum, pokud by po I/56 ve FM jezdily všechny kamiony, co jezdí po I/48/R48 no tak to by lidi asi skákali 5 metrů vysoko neštěstím
jak tak koukám - Obchvat FM problém s Morávkou a skatulovým hliníkem, palačovská spojka problém s finanční náročností projektu (snahy o 2 proudové dočasné řešení atd.) a R48 Rychaltice - Rybí vše připraveno chybí prachy a z pohledu ministerstva prakticky nepotřebná stavba ... to by chtělo anketu, která z těchto 3 staveb se začne stavět nejdřív
osobně bych tipl ten obchvat FM, protože si myslím, že tam ten tlak magistrátu FM je značný ...
To je přesně, co říkám, diktují nám, co můžeme, a co nemůžeme stavět.martini píše:Minimálně část dopravy, byť ne velkou, by to odvést z průtahu mohlo, samozřejmě na úkor I/56, průjezd centrem by se asi značením omezovat do doby dostavby nemohl, nicméně hlavním problémem je, že stavba je problematická zase z pohledu EU kvůli Profilu Morávky a stížnostem na DG ENVI, takže byť by to teoreticky mohl být náhradní projekt OPD (dobře připraveno), tak toto je velké riziko, kvůli kterému to asi tak nedopadne...
Kolik už je vykoupeno pozemků?
Nediktují, co můžeme a co nemůžeme stavět, jen mají určitá kriteria, na co EU přispěje a na co ne. Kdyby vláda skutečně šetřila a neškrtala rozvojové projekty, tak by se potřebné peníze na tyto stavby ve státním rozpočtu našly.
já poslední číslo slyšel ve zprávách, že je vykoupeno přes 90% pozemků - ale nebylo řečeno přesně - otázkou spíš je, kolik je vydáno stavebních povolení a tady bude spíš kámen úrazu ... navíc co je to platné, dokud není odtěžen skatulův hliník
a podle mě nebýt evropských fondů, tak dodnes některé stavby nestojí, já jsem za EU velmi rád
nicméně si přeju, aby obchvat FM bylo možno financovat z OPD2
to by zvýšilo šanci na rychlou realizaci, kéž by se evropské fondy daly použít i na odtěžení skatulova hliniku 
Úsek Frýdek-Místek – obchvat:
- Stále postupně probíhá majetkoprávní vypořádání. U pozemků pro trvalý zábor zbývá uzavřít 12 případů (ubyl jeden případ) z 228. Těchto 12 případů se řeší vyvlastněním. V případech věcných břemen přibylo 16 uzavřených smluv a nyní je uzavřeno 250 z celkového počtu 338. Ze zbývajících 88 smluv se řeší nyní 13 (-5) případů vyvlastněním.
- V úsecích, kde bylo dokončeno majetkoprávní vypořádání, bylo na základě žádosti investora vydáno 37 stavebních povolení (nárůst +31). Dále bylo zahájeno stavební řízení (podána žádost o stavební povolení) u dalších 29 stavebních objektů (SO).
- Stále postupně probíhá majetkoprávní vypořádání. U pozemků pro trvalý zábor zbývá uzavřít 12 případů (ubyl jeden případ) z 228. Těchto 12 případů se řeší vyvlastněním. V případech věcných břemen přibylo 16 uzavřených smluv a nyní je uzavřeno 250 z celkového počtu 338. Ze zbývajících 88 smluv se řeší nyní 13 (-5) případů vyvlastněním.
- V úsecích, kde bylo dokončeno majetkoprávní vypořádání, bylo na základě žádosti investora vydáno 37 stavebních povolení (nárůst +31). Dále bylo zahájeno stavební řízení (podána žádost o stavební povolení) u dalších 29 stavebních objektů (SO).
no koukám těch demolic objektů pro obchvat je letos asi víc než jen ten pneuservis, o kterém mi říkal kolega, že je přestěhovaný, že ho zbourali kvůli obchvatu, protože zakázka na demolice je za 2 500 000 kč, tak to asi bude demolic víc, nebo se pletu? viz.
https://zakazky.ecentre.cz/nabidkaEcent ... JkaW9uUnNk
snad se vám to načte, kdyby ne stačí na hlavní stránce dát "Archiv zakázek" ID zakázky: 1150 dát vyhledat ...
https://zakazky.ecentre.cz/nabidkaEcent ... JkaW9uUnNk
snad se vám to načte, kdyby ne stačí na hlavní stránce dát "Archiv zakázek" ID zakázky: 1150 dát vyhledat ...
Demolice jsou dost drahá záležitost, za 2,5M to vidím tak na ten pneuservis.
Něco nového se Škatulovým hliníkem? Hýbají se škatulata nebo ne?
podle toho, co jsem četl před časem na stránkách ministerstva financí, tak tam bylo 500 milionů kč na odtěžení té skládky alokováno na rok 2013, a že na jaře 2014 má být odtěženo, po tom, co padl obří ekotendr ... ale nevím, jestli se to nezměnilo ... ale podle mě záleží, jestli je obchvat FM jedním z těch, které chce EU podpořit dotací z OPD2 nebo ne, šéf ŘSD Čermák říká, že R48 se bude stavět z OPD2 ale neřekl už které stavby ...