Pro zasmání

Off-topic pokec
Odpovědět
poljaq

Re: Pro zasmání

Příspěvek od poljaq »

A další ze sbírky, tentokrát slovenské Krompachy.
Přílohy
DSC03150.JPG
DSC03150.JPG (148.78 KiB) Zobrazeno 8349 x
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Logicka uloha(2).JPG
Logicka uloha(2).JPG (99.99 KiB) Zobrazeno 8265 x
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Jen škoda, že je to z anglie a né ze Šumperka.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

mbmat píše:Jen škoda, že je to z anglie a né ze Šumperka.
nezkoumal jsem... si to asi někdo místně upravil...

a třeba je i nějaký ten sloupek vyndavací a žádná taškařice se nekonala...
některé obrázky se po letech vrací a vrací...
poljaq

Příspěvek od poljaq »

Pak bych tu měl taky jednu moc pěknou dodatkovou tabulku, též Slovensko.
Přílohy
DSC03814.JPG
DSC03814.JPG (171.01 KiB) Zobrazeno 8172 x
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tohle je spíš k pláči. Vypadá to, že i v Nizozemí je nedostatek volných lůžek v ubytovacích zařízeních s polstrovanými stěnami. :crazy:

Království a půl princezny za 511.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

V noci, za deště, mlhy nebo v zimě to musí být paráda, určitě přínos pro bezpečnost - hlavně, že rychlost se snížila.
Vůbec se divím, že tam nechali AB povrch, dát tam šotolinu bylo by to zase o řád bezpečnější.
R48 -> D48 se podařilo!
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Takhle by měli upravit Strakonickou v Praze. Aspoň by pak byl důvod na ní jezdit 50... :)
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
adamos

Příspěvek od adamos »

Ano, vypadá to úsměvně, ale pojďme to zasadit do kontextu. Cca 1 km severně byla postavena moderní komunikace, takový obchvat celé oblasti. Z té stávající bylo žádoucí vytlačit transit a nechat zde jen místní dopravu, které, soud podle mapy nebude moc. Jak to udělat? Postavíme tam policajta, který bude každého řidiče zpovídat, proč tudy jede. Dobře, to teda asi ne. Nebo sem dáme omezení rychlosti a tonáže. Už vidím ty hlasy, proč je to to omezení, když je to široká a přehledná silnice, jakej d*** to vymyslel, žejo? No nebo silnici "zklidníme" zúžením a zpomalovákama, uděláme z toho takovou rezidentní zónu. Nikomu svůj názor nevnucuju, ale to poslední řešení se mě v danym případě zamlouvá nejvíc.
http://maps.google.com, hledat: Ommen
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
P_V

Příspěvek od P_V »

Všimněte si ale VDZ před kruháčem na konci. Krásně názorné. A značka "kruhový objezd" je až na směrové tabuli ve středu výhledu řidiče, což mi přijde také názornější, než když se krčí na příjezdu pod dejpředností.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Já nevím, jak ostatní, ale já jsem rád, když se až domů dostanu po pěkné přímé, rychlé a nezáludné silnici. Každé prudké zatočení, zpomalení či zastavení mi vadí, a to zejména z důvodu spotřeby, dochází tak ke ztrátě energie, a to mi nikdo nevymluví.
A kdo má např.: chatu v horách, kde k osadě vede úzká cesta a provoz je tam dle objektivních měřítek malý, ale cestou nahoru se vyhýbáte 5 autům, mi dá za pravdu, že je to neskutečný opruz.
Tohle mi udělat v moji dědině, tak už se mě na OÚ nezbaví do doby, než by to uvedli do původního stavu.
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Pěknej polygon. Štvaly be mě tam ty hupy, ale bez nich by si zase závodníci zkoušeli, jak se to dá rychle prokličkovat ;-)
Kruháky jsou zdejší slabina, protože nikdo neumí vysvětlit lidem, že na třetí výjezd maj levym najířdět určitě a i na druhej se to většinou vyplatí. V GB a Austrálii na to maj dokonce příručky (stažitelný v pdf) ale namalovat to na asfalt neni špatnej nápad. Akorát náš zákon takovou divnou šipku nezná ;-)

Martin: já dneska cestou do práce uhejbal v Hl.m.P. protijedoucímu autu a v dalšim bloku protijedoucímu cyklistovi. Je to dost do kopce, mezi stanicí metra a sídlištěm (žádnej zapadákov) akorát se tam protiprávně parkuje a to na obou stranách, kam by to ti lidi z řadovek taky dávali. Takže místo požadovanýho "3 m pro každý směr jízdy" zbejvá cca 2,5 m pro oba směry .. a ani ten cyklista mě nevyprudil. Zkuste změnit přístup ke světu 8-)
Sch

Příspěvek od Sch »

Hlavně to muselo být strašně drahé, tu silnici postavili v podstatě znovu a i když je úzká bylo to až zbytečné. Přestavění křižovatek ok, ale ty šikany a ostrůvky šli udělat s využitím starého povrchu. No ale Nizozemí je bohatá země, tak si to může dovolit. Místo nezpevněné krajnice co tam je teď mohli na kraj starého povrchu zaměnit za dlažbu, aspoň by se to nerozpadalo, jako na videu.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

jonáš píše: Martin: já dneska cestou do práce uhejbal v Hl.m.P. protijedoucímu autu a v dalšim bloku protijedoucímu cyklistovi. Je to dost do kopce, mezi stanicí metra a sídlištěm (žádnej zapadákov) akorát se tam protiprávně parkuje a to na obou stranách, kam by to ti lidi z řadovek taky dávali. Takže místo požadovanýho "3 m pro každý směr jízdy" zbejvá cca 2,5 m pro oba směry .. a ani ten cyklista mě nevyprudil. Zkuste změnit přístup ke světu 8-)
To mi nevadí, to není umělé vytvořena situace. Ale zbytečné vytváření problémů a překážek degradací původního stavu mi silně vadí, na tom nic měnit nebudu.
R48 -> D48 se podařilo!
adamos

Příspěvek od adamos »

I v Německu bojují se zvlněnými dálnicemi http://goo.gl/maps/iZT9 a mosty http://goo.gl/maps/EYko .
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

No, netroufám si říct, že by se to u nás stát nemohlo, ale přeci jenom to chce už trochu kuráže postavit takovouhle cestu :
Obrázek

Zdroj a popis v polštině: http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ount=11061
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Toto spíš vypadá, jak kdyby se tudy prohnala povodeň.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak píšou tam, že je to po přívalových deštích, ale uniká mi, jaký význam tam tedy má ten velbloud.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

No přece "nouzový přeliv" pro případ velké vody, aby to ten most nestrhlo, ne? :)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Bobek píše:Tak píšou tam, že je to po přívalových deštích, ale uniká mi, jaký význam tam tedy má ten velbloud.
A není ten most přes nějaký kanál, most je vysoký kvůli lodím a hladina nastoupala až přetekla. Jinak je dobrej ten člověk, co do toho vjel.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Mělo by to být někde tady. To na lodě nevypadá. Připadá mi to, že ten první hrb (na kterém stojí fotograf) je přes protipovodňovou hráz, další je vidět na druhém břehu. Zřejmě chtěli ušetřit za kratší most a plný násep by to pak při větší vodě asi strhlo, takže to nejspíš skutečně bude myšleno jako přeliv. :crazy:
Vizi

Příspěvek od Vizi »

Je to přeliv protipovodňové hráze, u fotky chybí poslední dva odstavce z původního článku. Jestli jsem to správně pochopil, tak tohle řešení je kvůli nedostatku financí, zvýšení silnice o metr a výstavba propustků pro odtok zvýšené hladiny řeky by vyšlo na 150 tisíc zlotých.
Ten co do toho vjel nejspíš netušil jak je to hluboké, asi myslel že je to třeba jen kaluž, stěžuje si tam, že značka byla umístěna vlevo ve směru jízdy na sloupu, je to na jedné fotce taky vidět.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
P_V

Příspěvek od P_V »

Vědci zjistili, že ptáci nejvíc kálejí na červená auta.
http://www.metro.co.uk/weird/902583-red ... ays-survey
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Kdepak se to asi přihodilo? Něco z denního života na cestách.
:lol:
Přílohy
kamion.jpg
kamion.jpg (204.67 KiB) Zobrazeno 7333 x
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Těžko říct, jestli je to fake nebo ne :)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“