No ... tak to už dává smysl ... nakoupit pole a "udělat" z něj pomocí územního plánu stavební pozemky je panečku jinej busines než si nechat vykoupit proužek pozemku na dálnici/silnici za trošku vyšší cenu za m2 než pole.Houdini píše:Ta "zemědělská půda", na které chce pan poslanec údajně hospodařit, je v územním plánu Ševětína z podzimu 2010 označena jako SVK = smíšená výrobně komerční.
0308/C Veselí nad Lužnicí - Bošilec (v provozu)
Re: 0308/C Veselí nad Lužnicí - Bošilec (výstavba)
Jaká inseder informace? Trasa dálnice včetně přeložek je zahrnuta v územních plánech. Rovněž v územním rozhodnutí jsou vyjmenovány parcely, kterých se rozhodnutí týká. Všechno jsou to veřejné informace, nic neveřejného.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Akorát se musí tomu štěstíčku jít kousek naproti, Ivánku, kamaráde 
Taky si můžu nakoupit pozemky (pokud mi je někdo prodá) pro celou řadu staveb na dálnici či silnici, a nepotřebuji k tomu žádné neveřejné informace, ale proč bych to dělal. Přijde mi to docela rizikové. Stačí změna zákonů a neprodám to jako stavební pozemek a je to celé ztrátové.
D47 už máme, teď ještě D48
Kromě toho, že ty pozemky byly jako SVK značeny už v roce 2008 kdy se územní plán Ševětína připravoval, tak přece v tuhle chvíli mu to jako stavební pozemek vykoupí bez ohledu na to co to je.pp21 píše:No ... tak to už dává smysl ... nakoupit pole a "udělat" z něj pomocí územního plánu stavební pozemky je panečku jinej busines než si nechat vykoupit proužek pozemku na dálnici/silnici za trošku vyšší cenu za m2 než pole.Houdini píše:Ta "zemědělská půda", na které chce pan poslanec údajně hospodařit, je v územním plánu Ševětína z podzimu 2010 označena jako SVK = smíšená výrobně komerční.
No a právě o tom tenhle konkrétní kšeft je. Ta situace nastala, změna zákona se chystá a jelikož by celou tuhle investici znehodnotila, tak se pan poslanec postaral. Zajistil přesun peněz ze stavby průtahu Pardubic na tuhle stavbu, která se tím pádem začala realizovat a začalo se vykupovat.Lenny píše:Přijde mi to docela rizikové. Stačí změna zákonů a neprodám to jako stavební pozemek a je to celé ztrátové.
Bohužel pro novináře je komplikované tuhle podstatu najít a tak dokola omílají svoje, takže to na první pohled vypadá, že díky tomu, že pozemky vlastní poslanec, tak se mu stát bude platit mnohem víc než kdyby to vykupoval od původního vlastníka. No a druhý pohled co z těch článků člověk dostane je, že ti nebozí původní vlastníci vůbec o žádné dálnici nic nevěděli a on zneužil tajné informace k tomu aby je okradl. Obojí je pochopitelně kravina na entou.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Já tedy nevím. Zajistit přesun peněz z průtahu Pardubic na stavbu D3 nebylo jentak a muselo se na tom podílet řada lidí a překonat odpor mnoha lidí (!). To mi přijde kvůli zisku sotva v řádech jednotek milionů také trochu přitažené za vlasy.
Peníze se přesunuli na úseky Veselí - Bošilec a Borek - Úsilně. V okolí Ševětína bych řekl, že se ještě dlouho nekopne, tam pořád hledají partnera na PPP. Nebo se pletu?
Opravdu si to myslíte? Ten přesun se odehrál až v rámci parlamentního hospodářského výboru a následně jej posvětil parlament při schvalování rozpočtu. Jelikož ale celý parlament už jednotlivé položky v podstatě nemá šanci řešit, tak šlo čistě jen o to prosadit to 8. prosince na onom hospodářském výboru, což se šéfovi podvýboru pro dopravu bez problémů podařilo.dd píše:Já tedy nevím. Zajistit přesun peněz z průtahu Pardubic na stavbu D3 nebylo jentak a muselo se na tom podílet řada lidí a překonat odpor mnoha lidí (!). To mi přijde kvůli zisku sotva v řádech jednotek milionů také trochu přitažené za vlasy.
Hmm to je pravda, v okolí Ševetína se zatím jen vykupuje. Pokud to tak je a výkup pozemků v okolí Ševětína nemá s přesunem peněz od Pardubic nic společného, pak se vlastně nic nestalo.-xdas- píše:Peníze se přesunuli na úseky Veselí - Bošilec a Borek - Úsilně. V okolí Ševětína bych řekl, že se ještě dlouho nekopne, tam pořád hledají partnera na PPP. Nebo se pletu?
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Stát vypsal tendry na dva jihočeské úseky D3 za tři miliardy30.5.2012, Zdroj: ČTK
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo tendry na výstavbu dvou několikakilometrových úseků, jižně od Veselí nad Lužnicí a severně od Českých Budějovic. Celková hodnota obou zakázek činí téměř tři miliardy korun. Informuje o tom dnešní vydání deníku E15.
"Chtěli bychom začít stavět ještě letos, peníze na to v rozpočtu máme," řekl E15 šéf jihočeského ŘSD Josef Pešl. Stavby by prý měly trvat zhruba dva roky.
Z dopravního hlediska má větší význam výstavba u Budějovic, ačkoliv jde o pouhé tři kilometry. Dálnice se po 70 letech plánů poprvé dotkne cílového města a výrazně zjednoduší vjezd do něj.
U Veselí nad Lužnicí se bude stavět necelých šest kilometrů. Začne se tím, že se v dálnici promění obchvat města, skončí se v polích u Bošilce. Obchvat naváže na zhruba 25 kilometrů D3 z Tábora k Veselí, které jsou nyní ve výstavbě.
Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo tendry na výstavbu dvou několikakilometrových úseků, jižně od Veselí nad Lužnicí a severně od Českých Budějovic. Celková hodnota obou zakázek činí téměř tři miliardy korun. Informuje o tom dnešní vydání deníku E15.
"Chtěli bychom začít stavět ještě letos, peníze na to v rozpočtu máme," řekl E15 šéf jihočeského ŘSD Josef Pešl. Stavby by prý měly trvat zhruba dva roky.
Z dopravního hlediska má větší význam výstavba u Budějovic, ačkoliv jde o pouhé tři kilometry. Dálnice se po 70 letech plánů poprvé dotkne cílového města a výrazně zjednoduší vjezd do něj.
U Veselí nad Lužnicí se bude stavět necelých šest kilometrů. Začne se tím, že se v dálnici promění obchvat města, skončí se v polích u Bošilce. Obchvat naváže na zhruba 25 kilometrů D3 z Tábora k Veselí, které jsou nyní ve výstavbě.
Aktuální lhůta pro prokázání kvalifikace uchazečů je do 16.7.2012. Den poté se otevírají obálky (teda spíše krabice
).
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Já bych řekl, že krabice se otvírají den předem.martini píše:Aktuální lhůta pro prokázání kvalifikace uchazečů je do 16.7.2012. Den poté se otevírají obálky (teda spíše krabice).
O stavbu nových úseků D3 se utká 11 firem: http://www.financninoviny.cz/zpravodajs ... rem/819515
aktualizovaný leták:
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/983E ... osilec.pdf
zahájení 03/2013 - snad tomu tak bude...
Už je to zasmluvněno? A pokud ano, za kolik...hovi píše:aktualizovaný leták:
zasmluvněno stále není ... ale před týdnem vypsalo ŘSD tendr na koncesionáře, co v rámci projektu PPP postaví úsek bošilec - borek
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
To je toto? Součástí té zakázky je i výstavba a údržba? Z toho popisu nejsem moc chytrýbumbik píše:vypsalo ŘSD tendr na koncesionáře, co v rámci projektu PPP postaví úsek bošilec - borek
Tento tendr je na přípravu koncesního projektu, předpokládaná cena je 980 000 Kč. Zřejmě je to součást služeb na které EU přislíbila dotaci 18 mil. Kč.
To je jen poradenstvi a vyhrali to PricewaterhouseCoopers za cca 1mio ...MiKu píše:To je toto? Součástí té zakázky je i výstavba a údržba? Z toho popisu nejsem moc chytrýbumbik píše:vypsalo ŘSD tendr na koncesionáře, co v rámci projektu PPP postaví úsek bošilec - borek
citace: Předmětem veřejné zakázky je poskytování služeb finančního a ekonomického poradenství, souvisejícího s projektem PPP ...
No jo, jenže hned nížedps píše:Předmětem veřejné zakázky je poskytování služeb finančního a ekonomického poradenství, souvisejícího s projektem PPP ...
A vzhledem k tomu, co psal bumbik...Stručný popis zakázky nebo nákupu(ů)
Předmětem veřejné zakázky je poskytování služeb finančního a ekonomického poradenství, souvisejícího s projektem PPP (Public Private Partnership). Doprojektování, financování, výstavba, provoz a údržba úseku dálnice D3 Bošilec-Borek zahrnující případný provoz a údržbu návazných úseků dálnice D3 Mezno – Bošilec a Borek – Krasejovka.
Výběrové řízení na Veselí - Bošilec a Borek - Úsilné se zatím nevyhlásilo.
Také stavba R4 MÚK Lety se zpožďuje díky aktualizaci rozpočtu (zřejmě je míněna aktualizace DPS a výkazu výměr)
http://www.vaclavbastyr.cz/dopravni-stavby-rok-pote-0
Také stavba R4 MÚK Lety se zpožďuje díky aktualizaci rozpočtu (zřejmě je míněna aktualizace DPS a výkazu výměr)
http://www.vaclavbastyr.cz/dopravni-stavby-rok-pote-0
Dle mne dostupných informací byla minulý týden rozeslána výzva kvalifikovaným uchazečům na podání nabídek. Do konce března by tak mohly být na stole nabídky, pak jejich vyhodnocení - uzavření smlouvy a v květnu se doufejme už bude moci rozjet stavba (nebude-li odvolání k ÚOHS)!
EDIT: Termín pro nabídky je 4.4.2013
EDIT: Termín pro nabídky je 4.4.2013
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
SP na tento úsek:
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/B0945AB ... __SO_1.pdf
Plánované zahájení/dokončení: 04/2013 - 03/2016
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/B0945AB ... __SO_1.pdf
Plánované zahájení/dokončení: 04/2013 - 03/2016
Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Vypadá to fakt nadějně. OPD tomu zdá se pomáhá!
Dobré zprávy!
Jenom se mi vybavil můj (dva tři roky zpátky) vlastní post kdesi v této diskuzi, kdy jsem psal, že to nakonec dopadne tak, že mezi Berlínem a Lincem bude komplet dálniční spojení s výjimkou úseku Vestec - Mezno.
Tak to vypadá, že budu mít asi pravdu, ale moc z toho radost nemám....
Při té příležitosti, nemáte někdo tušení jaký je aktuální stav přípravy "středočeské" D3Z ??? Jde to alespoň trochu dopředu? Čeká se na něco? Díky za info! M.
Jenom se mi vybavil můj (dva tři roky zpátky) vlastní post kdesi v této diskuzi, kdy jsem psal, že to nakonec dopadne tak, že mezi Berlínem a Lincem bude komplet dálniční spojení s výjimkou úseku Vestec - Mezno.
Tak to vypadá, že budu mít asi pravdu, ale moc z toho radost nemám....
Při té příležitosti, nemáte někdo tušení jaký je aktuální stav přípravy "středočeské" D3Z ??? Jde to alespoň trochu dopředu? Čeká se na něco? Díky za info! M.
Dost me prekvapuje to reseni MUK Plana-jih...Opravdu tam zustane ten sjezd od CB takhle predsunutej? Ta krizovatka bude potom merit nejakych 1,5 km. To je dost divne...