Pozemkové spory (kauza Havránková)
Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)
výraz "definitivně" jsem v souvislosti s dokončením D11 viděl již tolikrát....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Definitivně tomu uvěřím, až si tu křižovatku potřetí projedu.Mike píše:výraz "definitivně" jsem v souvislosti s dokončením D11 viděl již tolikrát....
Spory s Havránkovou a dokončení tohoto úseku bych oddělil. Já budu moc a moc spokojen za opravdu DEFINITIVNÍ konec sporu se selkou. Zápis v katastru ze selky na stát rád a dost oslavím. Sosa je ale teď hodně vepředu s tím projetím. Ale až to pojedu počtvrté začnu věřit, že se jednou svezeme až do "hor" - do Trutnova a pak už jen skok na lyže!
no snad se to brzy vyřeší a bude pokračovat výstavba dál na jaroměř - na tiskovce v lednu dobeš řekl, že vyřešeno je a ukázal dokument podepsaný:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... lnice-d11/
a řekl mimo jiné, že během pár dní se dořeší veškeré dokumenty a začátkem května zatím stále není dořešeno, je to docela tristní, zvlášť, když už tam probíhá archeologický průzkum, ale zaplať pánbůh za to, každopádně v katastru zatím žádná změna, mě by zajímalo, jaké přesně námitky má to ministerstvo financí, že chybí to poslední razítko a podpis ... ? ví někdo?
a řekl mimo jiné, že během pár dní se dořeší veškeré dokumenty a začátkem května zatím stále není dořešeno, je to docela tristní, zvlášť, když už tam probíhá archeologický průzkum, ale zaplať pánbůh za to, každopádně v katastru zatím žádná změna, mě by zajímalo, jaké přesně námitky má to ministerstvo financí, že chybí to poslední razítko a podpis ... ? ví někdo?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik píše:no snad se to brzy vyřeší a bude pokračovat výstavba dál na jaroměř - na tiskovce v lednu dobeš řekl, že vyřešeno je a ukázal dokument podepsaný:
Dnes jsem při cestě do Vlčkovic takříkajíc protínal budoucí stavbu, a žádný průzkum zatím neprobíhá - na polích zvesela roste řepka...
Archeologický průzkum probíhá v předem vytipovaných lokalitách, kde je pravděpodobnost, že by se mohlo něco najít. Řepka se sklidí a možná se začne i stavět, když budou stavební povolení.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny píše:Archeologický průzkum probíhá v předem vytipovaných lokalitách, kde je pravděpodobnost, že by se mohlo něco najít. Řepka se sklidí a možná se začne i stavět, když budou stavební povolení.
Díky za opravu, jsem jen laik
jak rád bych se svezel do Vlčkovic /50°5'22.052"N, 16°35'52.562"E/ po D11helmut46 píše:Dnes jsem při cestě do Vlčkovic takříkajíc protínal budoucí stavbu, a žádný průzkum zatím neprobíhá - na polích zvesela roste řepka...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny,proboha nestraš mě! Ale jel jsem taky okolo,ne jako Helmut do Vlčkovic a docela mě zaskočilo, že selka opravdu zase zasela na celém pozemku. Jel jsem od té hasičárny směr nájezd na dálnici a fakt mi připadalo, že je ta řepka jednolitá. Tím myslím, žádný pruh pro dálnici, který patří státu. Prosím udělejte mi radost a napište někdo, že se mýlím a že archeologové hrabou a nic nenacházejí!!!!! díky 
... dle agentury JPP (jedna paní povídala
) jde o neformální dohody se statkářkou, že ji nechají sklidit ozimnou řepku, což znamená začátkem července a pak že vjedou stavební stroje....
Vzhledem k tomu, že byla snaha ze strany státu se domluvit, tak tomu docela věřím... ale bůh suď.
btw: nevíte někdo, zda (pojud je ta fáma pravdivá) při zahájení stavby zkraje července, lze stihnout do konce stavební sezónyzahájení vlastní stavby??? A je vlastně už vybrán zhotovitel??
Vzhledem k tomu, že byla snaha ze strany státu se domluvit, tak tomu docela věřím... ale bůh suď.
btw: nevíte někdo, zda (pojud je ta fáma pravdivá) při zahájení stavby zkraje července, lze stihnout do konce stavební sezónyzahájení vlastní stavby??? A je vlastně už vybrán zhotovitel??
Zhotovitel bude podle mě ten, který stavěl ten postavený a provozovaný zbytek.Michal R píše:...A je vlastně už vybrán zhotovitel??
Pořád je to jedna stavba, která byla rozdělena.
Ok, díky za vysvětlení. Já měl za to, že stavba byla ukončena s limitovaným plněním. Takhle je to samozřejmě dobře.mbmat píše:Zhotovitel bude podle mě ten, který stavěl ten postavený a provozovaný zbytek.Michal R píše:...A je vlastně už vybrán zhotovitel??
Pořád je to jedna stavba, která byla rozdělena.
No klidně si dál vrťte Havránkovou, ať na ty skutečný kšefty a šolichy neni moc vidět.
http://zpravy.idnes.cz/poslanec-bastyr- ... -zpravy_ab
Sice nevidím souvislost mezi farmářkou Havránkovou a silně nemorálním jednáním poslance Baštýře (nedokážu posoudit, zda byla naplněna skutková podstata trestného činu - to nechť řeší soud), ale nemělo by to tedy být spíše ve vláknu k D3?
Máte do jistý míry pravdu, ale tyhle případy by se měly imho spíš někam soustředit než rozkouskovat po jednotlivých vláknech, aby byl vidět celkovej objem a kvalita takovejch kšeftů. Pokud se dá mluvit o kšeftu, když je to vesměs výpalný na základě insajdr informací. Ale těžko to sebrat všechno, když jen tu a tam zablejskne malej vrcholek ledovce.
Von stejně zas někdo za chvíli přijde s tim, že nejvíc výstavbě škoděj zelený.
Jo a představte si, že byly prej doby, kdy se takový kšefty považovaly za eklhaft, kor od zákonodárnýho zastup(chuc)pitele, aniž by se k tomu musel vyjadřovat nějakej soud.
Jo a představte si, že byly prej doby, kdy se takový kšefty považovaly za eklhaft, kor od zákonodárnýho zastup(chuc)pitele, aniž by se k tomu musel vyjadřovat nějakej soud.
Doufám že zde bude diskuze kvalitnější než na Idnes, nicméně pořád nějak nechápu čeho se vlastně onen poslanec měl dopustit? Ti lidi netušili, že v roce 2010 přes jejich pozemek povede dálnice? A jak vlastně novináři přišli na těch 100 Kč/m2?jonáš píše:No klidně si dál vrťte Havránkovou, ať na ty skutečný kšefty a šolichy neni moc vidět.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
No, že by mi vadilo odstíhání pana poslance (co takhle §128 Zneužití informací v obchodním styku) to rozhodně říct nemůžu, ale byl bych opatrný s mimosoudním řešením... Ať už si myslím o české justici cokoliv.jonáš píše:Máte do jistý míry pravdu, ale tyhle případy by se měly imho spíš někam soustředit než rozkouskovat po jednotlivých vláknech, aby byl vidět celkovej objem a kvalita takovejch kšeftů. Pokud se dá mluvit o kšeftu, když je to vesměs výpalný na základě insajdr informací. Ale těžko to sebrat všechno, když jen tu a tam zablejskne malej vrcholek ledovce.
Takováto řešení začínají jako spravedlivá a rychlá řešení, končí jako Výbor na obranu revoluce (Robespierre by mohl vyprávět.... )
Tak to zas snad nastolováno nebylo, spíš, že by si teď o pana poslance nikdo ani kolo neopřel.
Království a půl princezny za 511.
Kolo bych si nevopřel o žádnýho poslance, ani jinýho politika, ani managora státní či polostátní firmy .. kradou zřejmě jak straky všichni.
Praha 21. května (ČTK) - Ministerstvo financí zamítlo darovací smlouvu, díky níž stát letos v lednu získal část pozemku potřebného pro dostavbu dálnice D11 k Hradci Králové. Informoval o tom dnes Český rozhlas Radiožurnál. Důvodem jsou pochybení ve smlouvách, na které ministerstvo financí upozorňovalo již dříve. Smlouvu o bezúplatnému převodu pozemku podepsal v lednu právní zástupce a syn majitelky Jaroslavy Štrossové David Štros.
"Důvodem vrácení byla chybně napsaná plná moc pro pana doktora Štrose. Zmiňovala prodej pozemku, nicméně my schvalujeme darovací smlouvu. To je základní problém. My jsme hned upozornili ministerstvo dopravy, aby plnou moc změnilo, žádost doplnilo a teprve následně můžeme rozhodnout," uvedl mluvčí ministerstva financí Jakub Haas. Zásadní problém to prý sice není, od upozornění už ale uběhly téměř dva měsíce a nic se nezměnilo.
Podle Radiožurnálu se o dohodu s advokátem Štrosem na ministerstvu dopravy ještě jako externí poradce ministra snažil David Čermák, který se před týdnem stal šéfem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). "My jsme panu Štrosovi po opakovaném kontaktování poslali písemnou žádost o to, ať dodrží dohody, které přislíbil, a teď čekáme. Na dálnici probíhají práce, které mají, to znamená archeologický průzkum," řekl Čermák. Podle něj tyto neshody zatím vliv na samotnou stavbu nemají.
Štross ale čeká, že ho někdo za stát osloví oficiálně. "My nemáme žádnou oficiální informaci z ministerstva dopravy. My máme pokoutnou informaci od bývalého poradce, dnešního ředitele ŘSD, který jsem pochopil, že je poradce ministra na IČO, tudíž nechápu, na základě čeho jedná za ministerstvo dopravy," uvedl Štros.
Kromě těchto neshod zbývá státu vyřešit vlastnická práva se sestrou Štrosové, farmářkou Ludmilou Havránkovou, která vlastní druhou půlku pozemku. To by ale neměl být problém, řekl v lednu Martin Novák z ministerstva dopravy.
V průběhu letošního roku tak má na pozemcích pod plánovanou dálnicí začít geologický a archeologický průzkum a tento poslední tříkilometrový úsek se začne stavět v letech 2013 až 2014.
"Důvodem vrácení byla chybně napsaná plná moc pro pana doktora Štrose. Zmiňovala prodej pozemku, nicméně my schvalujeme darovací smlouvu. To je základní problém. My jsme hned upozornili ministerstvo dopravy, aby plnou moc změnilo, žádost doplnilo a teprve následně můžeme rozhodnout," uvedl mluvčí ministerstva financí Jakub Haas. Zásadní problém to prý sice není, od upozornění už ale uběhly téměř dva měsíce a nic se nezměnilo.
Podle Radiožurnálu se o dohodu s advokátem Štrosem na ministerstvu dopravy ještě jako externí poradce ministra snažil David Čermák, který se před týdnem stal šéfem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). "My jsme panu Štrosovi po opakovaném kontaktování poslali písemnou žádost o to, ať dodrží dohody, které přislíbil, a teď čekáme. Na dálnici probíhají práce, které mají, to znamená archeologický průzkum," řekl Čermák. Podle něj tyto neshody zatím vliv na samotnou stavbu nemají.
Štross ale čeká, že ho někdo za stát osloví oficiálně. "My nemáme žádnou oficiální informaci z ministerstva dopravy. My máme pokoutnou informaci od bývalého poradce, dnešního ředitele ŘSD, který jsem pochopil, že je poradce ministra na IČO, tudíž nechápu, na základě čeho jedná za ministerstvo dopravy," uvedl Štros.
Kromě těchto neshod zbývá státu vyřešit vlastnická práva se sestrou Štrosové, farmářkou Ludmilou Havránkovou, která vlastní druhou půlku pozemku. To by ale neměl být problém, řekl v lednu Martin Novák z ministerstva dopravy.
V průběhu letošního roku tak má na pozemcích pod plánovanou dálnicí začít geologický a archeologický průzkum a tento poslední tříkilometrový úsek se začne stavět v letech 2013 až 2014.
To je cirkus, který opravdu nemá obdoby. Proč to proboha neudělali tak, že jim to ten štros prodá za symbolickou korunu a byl by to klasický prodej a bylo by to vyřešeno standardní cestou. Ale i tak je to k smíchu.
no nazdar
(( jen doplním link na výše uvedený text
http://www.financninoviny.cz/zpravy/mf- ... d11/797062
http://www.financninoviny.cz/zpravy/mf- ... d11/797062
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Ráno jsem to slyšel v rádiu a musím říct, že "oficiální" vysvětlení "pana syna" mne jen víc utvrdilo v názoru, že z jeho strany není zájem to vyřešit. Nijak netvrdím, že má "de jure" nejspíš pravdu, ale "de facto" jde o zdržování z jeho strany. Jako právník přece od začátku musel vědět, že k této situaci dojde. A jestliže podepíše (nebo předá dál) smlouvu s neplatnou plnou mocí, tak to o něčem svědčí. 
Jak říkají vojáci, jednou je to náhoda, dvakrát smůla a potřetí sabotáž. Tady už je to alespoň popáté...