Řekl bych, že většina řidičů tyká jak tomu značení (např.: "Ty ***e, ty jsi úplně k ničemu!"), tak i operátorovi (např.: "Ty ***e, co to tam píšeš za ****y!"), takže je to vlastně v pořádkumulti píše:Nemůžu si pomoct, ale nějak mi vadí to tykání v rozkazovacím způsobu. Asi už jsem starý nebo co.
Co jsme se (ne)dočetli na ZPI
Re: Co jsme se (ne)dočetli na ZPI
a dneska se opravdu urodilo..
podle ZPI má 515 tři pruhy
podle ZPI má 515 tři pruhy
- Přílohy
-
- zpi-120525-0940.JPG (68.86 KiB) Zobrazeno 8532 x
že by někdo zapomněl, že při jízdě směr Praha se najíždí na D1 až v km 9,5...
ale asi je dobré vědět, že se vedle na D1 něco děje... a něco z hlavního města...
nejužiteční informace měsíce...
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 0.jpg.html
ale asi je dobré vědět, že se vedle na D1 něco děje... a něco z hlavního města...
nejužiteční informace měsíce...
http://ttnz.cz/kasme/v/ostatni/kasme/sm ... 0.jpg.html
Co jsem se tak koukal na to co se zde probírá, reagoval bych na pár věcí.
1, Vykat se na ZPI určitě nebude. Na 1 řádek 14 znaků někdy i méně...výmýšlet si nemůžou.
2, Tečka nebo tečky na černém ZPI..je to vada nebo chyba..které se odtraňují ale ne hned.
3, Cizí jazyk se myslím používat buď nikdy nebo dlouho nebude...příkladem jestli ze 14 zemíé ho mají 2 země...ani Německo, Rakousko. a pochybuji stejně že rumunští či maďarští kamioňáci umějí anglicky.
4. Nestandartní texty před Prahou jsou generovány automatem bez vnějšího zásahu a texty jsou chytrými hlavami na ministerstvu..pokuď se někomu nelíbí..může se obrátit tam.
Asi vše co jsem tak nějak postřehl....a můžu se k tomu vyjádřit.
1, Vykat se na ZPI určitě nebude. Na 1 řádek 14 znaků někdy i méně...výmýšlet si nemůžou.
2, Tečka nebo tečky na černém ZPI..je to vada nebo chyba..které se odtraňují ale ne hned.
3, Cizí jazyk se myslím používat buď nikdy nebo dlouho nebude...příkladem jestli ze 14 zemíé ho mají 2 země...ani Německo, Rakousko. a pochybuji stejně že rumunští či maďarští kamioňáci umějí anglicky.
4. Nestandartní texty před Prahou jsou generovány automatem bez vnějšího zásahu a texty jsou chytrými hlavami na ministerstvu..pokuď se někomu nelíbí..může se obrátit tam.
Asi vše co jsem tak nějak postřehl....a můžu se k tomu vyjádřit.
Proč by se nemohlo vykat? Zejména v nové generaci, kde se díky symbolům ušetřily znaky, tam se velice často ty dvě písmena už vejdou. Nebo např. o pár příspěvku výš od kasmeho... "Zpomalte" místo "Zpomal" by bez problémů šlo.
Ano, nebylo by to konzistentní, ale zrovna tady nekonzistence fakt nikomu vadit nemůže a je furt lepší, než to deb*lni tykání
Ano, nebylo by to konzistentní, ale zrovna tady nekonzistence fakt nikomu vadit nemůže a je furt lepší, než to deb*lni tykání
Zpomal - příkaz, orpoti Zpomalte - žádost. Co se na to podívat takto?jannnn píše:Proč by se nemohlo vykat? Zejména v nové generaci, kde se díky symbolům ušetřily znaky, tam se velice často ty dvě písmena už vejdou. Nebo např. o pár příspěvku výš od kasmeho... "Zpomalte" místo "Zpomal" by bez problémů šlo.
Ne, to v tom teda opravdu nevidím

Bohužel to musí být jednotné. Je blbost na jedné cestě vykat na druhé tykat, když se vše o vládá z jednoho místa. Myslím, že by v tom měli to co to dělají zmatek. A stále to není příkaz ale doporučení..pokuď by to bylo jako příkaz byl by tam vykřičník..tak je to dáno....že, už to nikdo nechápe nikdo nedomyslel. A pokud vám to stále vadí, jediné co pro to můžete udělat je nečíst to...
dneska na proměnné tabuli na 305. Km směr Ostrava byl nápis "EURO 2012: dop. trasa přes Bohumín".
Nicméně pokud to nepřeloží do angličtiny tak to moc nemá smysl...
no jo, je to tam...poradce píše:dneska na proměnné tabuli na 305. Km směr Ostrava byl nápis "EURO 2012: dop. trasa přes Bohumín".
- Přílohy
-
- zpi-d1-305.jpg (13.41 KiB) Zobrazeno 8346 x
Jako inteligentní cizinec bych to pochopil, že na EURO mám jet na Bohumín, ale bohužel cíl Bohumín se nikde na cedulích po Ostravu nevyskytuje. A pokud je cizinec místopisně neznalý, tak neví, jestli jet po R48 či D1.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To nevadí ... hlavě že obsluha v Ostravském NDICu ví a má v tom jasnoLenny píše:Jako inteligentní cizinec bych to pochopil, že na EURO mám jet na Bohumín, ale bohužel cíl Bohumín se nikde na cedulích po Ostravu nevyskytuje. A pokud je cizinec místopisně neznalý, tak neví, jestli jet po R48 či D1.
Já bych tam napsal:
Kód: Vybrat vše
EURO 2012
via OSTRAVA
CHALUPKI (PL)Re: Co jsme se (ne)dočetli na ZPI
jenni na takhle "složitou" věc tam nepřijdou! Moc to "komplikuješ" !!
Ono stačí napsat
EURO 2012
via D1
A u Ovy hodit něco ve stylu:
EURO 2012
Chalupki
EURO 2012
via D1
A u Ovy hodit něco ve stylu:
EURO 2012
Chalupki
D47 už máme, teď ještě D48
EURO 2012
via D1
EXIT 370 Chalupki
nebo
EURO 2012
via D1 EXIT 370
Chalupki

via D1
EXIT 370 Chalupki
nebo
EURO 2012
via D1 EXIT 370
Chalupki
A proč jim to tam nepošlete - co tam mají napsat?? S dodatkem, že by si mohli možná uvědomit, že i přes naší zemi občas projede i nějaký cizenec - který hned tak nepochopí co to znamená DOPORUČENÁ TRASA a co to je BOHUMÍN.balance píše:EURO 2012
via D1
EXIT 370 Chalupki
nebo
EURO 2012
via D1 EXIT 370
Chalupki
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Ad monin:
nahlášeno, tak uvidíme jestli se synci v Ově pochlapí....
nemožné hned..zázraky na počkání...poradce píše:Ad monin:
toto mi tedy jako úplnej zázrak nepříjde..ale pořád lepší než dopruč.trasa směr Bohumín
EURO 2012
via EXIT 370
zkuste jím tam ještě napsat, že tam schází via..D1..
což mi příjde jako dost podstatné před křižovatkou D1/R48..
tak to snad soudruzi z NDR ještě doladí..a snad do té doby..než skončí EURO.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
MÚK D1/R48 je na D1 značená jako EXIT 311, čili EXIT 370 by měl každý pochopit tak, že se má držet stávající dálnice až do výjezdu 370 a neodbočit již na výjezdu 311. Pokud je to takhle na km 305 na D1, je to IMHO v pořádku, uváděním D1 by šlo o nadbytečnou až mystifikující informaci, protože by mohla někoho vést i k doměnce, že snad po D1 nejede. Není to jednoduché, to zpracování informacímonin píše:EURO 2012
via EXIT 370
což mi příjde jako dost podstatné před křižovatkou D1/R48...
Pokud se nepletu, tak na ZPI se vejde na jeden řádek 14 znaků ... a po přidání D1 by to mělo znaků 15.monin píše: EURO 2012
via EXIT 370
BTW jsem jim psal:
EURO 2012
via D1 EXIT 370
Chalupki
a hlavně at to dají i na 319 km...
EURO 2012
via D1 EXIT 370
Chalupki
a hlavně at to dají i na 319 km...
Chci se vás chlapi zeptat. Co myslíte, že má větší přínos pro řididče, nebo čemu více lze věřit. Portálům ZPI nebo liniovému řízení v okolí Prahy? Když to tedy řídí dvě pracoviště - tedy NDIC a SOKP. Jestli to má vůbec význam pro řidiče. Když se na dálnici tolik nedostanu, tak jestli je to použitelné.