I/35 Lešná – Palačov (Palačovská spojka)

[1. úsek] Polsko – Hrádek nad Nisou – Chrastava (I/13) – Liberec (I/14) – Turnov (I/10) – Jičín (I/16) – Hradec Králové (D11, I/11, I/37)
[2. úsek] Holice (I/36) – Zámrsk (I/17) – Svitavy (I/43) – Mohelnice (I/44)
[3. úsek] Hranice na Moravě (I/47) – Valašské Meziříčí (I/57) – Rožnov pod Radhoštěm (I/58) – (I/56) – Slovensko
Odpovědět
jeni013

Re: I/35 Lešná – Palačov (Palačovská spojka)

Příspěvek od jeni013 »

martini píše:Příprava je hrazena z globálních položek...
Aha, tak to jsem nevěděl,
martini píše:...ale zrovna tady se projednávali co vím celkem dramatické úspory, které si určitě vyžádají i přeprojektování...
Což celou přípravu nejen urychlí, ale i zlevní... :D :D
viky

Příspěvek od viky »

jeni013 píše:
Navíc při sebemenším průseru (popadané stromy, sražený cyklista, frézování vozovky) se přijde na to, že zde neexistuje alternativní cesta - nepočítám polňačky...
.
Když už jsme u toho,jakou alternativní trasu má tento úsek :?:

http://www.mapy.cz/s/28bM

Průjezd Jarcovou.... to neeeeee,přece
A přes Dušnou?
Áno,ale podle stejné logiky má v tom případě I/35 alternativu přes Veřovice a Frenštát. :kladivo: Dokonce v podstatně lepších šířkových parametrech
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

viky píše:
jeni013 píše:
Navíc při sebemenším průseru (popadané stromy, sražený cyklista, frézování vozovky) se přijde na to, že zde neexistuje alternativní cesta - nepočítám polňačky...
.
Když už jsme u toho,jakou alternativní trasu má tento úsek :?:

http://www.mapy.cz/s/28bM

Průjezd Jarcovou.... to neeeeee,přece
A přes Dušnou?
Áno,ale podle stejné logiky má v tom případě I/35 alternativu přes Veřovice a Frenštát. :kladivo: Dokonce v podstatně lepších šířkových parametrech
Máš pravdu - alternativa zde také není, proto si myslím, že vybudování obého je nezbytné (samozřejmě v horizontu 50-ti let :evil: )
Al-Es

Příspěvek od Al-Es »

I ve VM se podepisuje petice: http://www.valasskemezirici.cz/doc/35234/
rudla

Příspěvek od rudla »

Jsou nějaké novinky k této stavbě?
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

rudla píše:Jsou nějaké novinky k této stavbě?
Jediná novinka je, že mezi Špičkami a Hustopeči se horečně frézuje až na na štěrk.

Jen by mě zajímalo, jestli je to v rámci reklamace celkové rekonstrukce, která tu nedávno proběhla, nebo jestli je to další prodražování toho, že Palačovská spojka je stále v nedohlednu. Jestli se ještě chvíli budou snažit na PS uspořit, tak se jim to asi pěkně prodraží :kladivo: :evil:
kekik

Příspěvek od kekik »

Mezi Palačovem a Lešnou, v části spadající pod Zlínský kraj, bylo doděláno vodorovné značení.
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

kekik píše:Mezi Palačovem a Lešnou, v části spadající pod Zlínský kraj, bylo doděláno vodorovné značení.
Ano - po celé délce komunikace mezi Lešnou a Palačovem plná čára.... Jediným důvodem pro toto řešení může být vystresování řidičů tak, aby se více těšili na úžasné palačovské Frgále. Jinak jde o naprostý nesmysl, který stejně všichni řidiči oprávněně ignorují (viz diskuse na téma špatných dopravních předpisů a pravidel)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tam se jezdí dobře, ale je pravda, že občas tam potkám méně zkušené řidiče, co to tolik neřežou jak já, a jsem nucen je předjet, ale některé ty zatáčky jsou dost ostré.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dopis předsedy vlády: možná to tu už bylo, nevím ...
http://www.hodslavice.cz/files/projekty ... _vlady.pdf
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
flames

Příspěvek od flames »

Lenny píše:Tam se jezdí dobře, ale je pravda, že občas tam potkám méně zkušené řidiče, co to tolik neřežou jak já, a jsem nucen je předjet, ale některé ty zatáčky jsou dost ostré.
To jo, jednou cestou na hon (kámoš tam ´má´ revír) sme tam nechali traboša ve škarpě. Neúprosná fyzika.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

http://olomoucky.veciverejne.cz/mistni/ ... jka-3.html

tak zdá se, že příprava pokračuje ...
Max

Příspěvek od Max »

Nevite nekdo ceho se ma tykat zmena ÚR ? Ponizeni kategorie by si neco takovyho nevyzadalo (uzsi profil by se vesel do zaboru...pokud teda nekoho nenapadlo ponizit i navrhovou rychlost a udelat prudsi oblouky) - takze predpokladam ze nejaka zmena nebo provizorum na krizeni s I(R)/48 ?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nový leták
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/73CF ... alacov.pdf

začátek stavby v roce 2015 to koresponduje s tím, co říkal milan chovanec stínový ministr dopravy za ČSSD na dopravním výboru sněmovny v únoru - no ale ta finanční situace je věc druhá ... :-(
Standa

Příspěvek od Standa »

Tak hlavně, aby opravdu začali! Přijde mi to ale stejně trochu dlouhá doba výstavby (4,5 roku) a dost vysoká cena (700M / km), když je tam jen jedna MÚK (navíc poměrně jednoduchá), žádný tunel a jen jeden most je trochu delší... Jasně, je to složitý terén, sice velké objemy zemních prací, ale s vyrovnanou bilancí, že by to dělal objekt SSÚRS? Musí se to hned stavět s ním?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

nejsem odborník ale taky mi přišlo 4,5 roku nějak dlouhá doba, čekal bych, že se to dá postavit rychleji, ale zřejmě né ... a cena typická česká předražená stavba, ale hlavně, aby se začalo stavět, palačovská spojka je dost důležitá je to obchvat x obcí a zároveň superní zrychlení cesty do průmyslové zóny lešná a do valmezu ... tak snad to nějak dopadne
otaznik

Příspěvek od otaznik »

Že by?? konečně?? :-D už aby to bylo!!!! Dalo se to čekat, dle letáků má být zprovozněna stavba Lešná -Valmez,III. etapa v roce 2014 a na to náváže dlouho očekávaná palačovská spojka ;)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Sežeňte peníze a může to stát i za 2,5 roku, když na to přijde. Vše se odvíjí od financí.

Cena rozhodně vysoká není, je to takový průměr 417,8 mil/km, když přihlédnu ke stavbě křižovatky a SSÚRS Poruba.

Neraduj se předčasně, do roku 2015 bude ještě tolik termínů....
bumbik

Příspěvek od bumbik »

lenny má asi pravdu, nejsem odborník ale zní to dost věrohodně ;-) ale já měl za to, že se to bude stavět tak dlouho spíš než kvůli financí, tak spíš kvůli technologickým postupům, že to zkrátka rychleji postavit nelze ... pokud jde o peníze, tak pak samozřejmě tím tuplem to rychleji nepůjde, finanční výhled je opravdu špatný ...
kot

Příspěvek od kot »

Spíš ještě horší než špatný. Když už kradou i "superčistí" hejtmani ze super čistých stran.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A jak ten příspěvek souvisí s I/35? Takové příspěvky si piš jinde, ale ne na dálničním foru.
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

Ta cena mi přijde naprosto v pořádku - je zde 1 velká MÚK, SSÚRS (včetně MÚK) a cca 8,5km RS to dělá 417mil/km - navíc jde o klíčovou stavbu ve 3 regionech - obchvat 10 obcí.
palacovak

Příspěvek od palacovak »

Nazdar borci, mám bratra u policie a ten mi včera řekl, že po stížnostech lidí na velkou dopravu a rychlost aut budou až do října pravidelně několikrát týdně stát na začátku Palačova, protože tam prej dochází k překročení rychlosti (rychlost 40 km/h) a jezdí tam nadměrné náklady přesahující 12 tun. Tak bacha na peníze!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Myslíš od I/48 nebo z druhého konce?
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

palacovak píše:Nazdar borci, mám bratra u policie a ten mi včera řekl, že po stížnostech lidí na velkou dopravu a rychlost aut budou až do října pravidelně několikrát týdně stát na začátku Palačova, protože tam prej dochází k překročení rychlosti (rychlost 40 km/h) a jezdí tam nadměrné náklady přesahující 12 tun. Tak bacha na peníze!
Kde je tam 40? Vím že tam je doporučená rychlost 40, takže MPR je 50. Ale i tak tam nasbírají dost.
Lenny píše:Myslíš od I/48 nebo z druhého konce?
Předpokládám že od I/48, z obou dalších směrů je to přirozeně retardované, na druhou stranu ten 12t zákaz je jen směrem na Hustopeče a VM.
Odpovědět

Zpět na „I/35“