D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
FlakY`

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od FlakY` »

Za měsíc nebo za dva pojedu zase do FM, tak jsem nesmírně zvědav jestli to stihnou. Je jasné, že se celá cesta urychlí a Rychlaltice budou mít zase klid. Stavba se pěkně rozjela...
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no tak především co se týče samotné MÚK, ta zřejmě bude ok - otázkou je úsek od MÚK po začátek úseku u toho mostu přes Ondřejnici - tam vzniká problém s jízdními pruhy na Příbor kvůli těch soudních tahanic a sporů o pozemky a nemovitosti ... ale samotné MÚK nestojí nic v cestě - pouze zatím nedokončená přeložka VNN ale na té se maká svižným tempem :-)
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

aktuální info: co jsem teď měl možnost vidět, tak navážení podkladních vrstev vozovky od zelinkovic po motorest hroch se dost hnulo kupředu ... a v Rychalticích tam se jede na plné obrátky - neviděl jsem přesně, ale myslím, že Swietelsky měli na zádech napsáno dělníci, kteří tam u mostu přes Konvičkův potok podle mě buď asfaltovali dál směrem do Rychaltic, jinak tam bagrovali zeminu v místech budoucích jízdních pruhů na Příbor u sběrny a mají tam nově vykolíkované nějaké stavební objekty v tomto prostoru, jinak co se týče přeložky VNN tak na té se nepracovalo, aspoň jsem si nevšiml ... pokud to nikdo nenafotí, tak nafotím celou stavbu v pátek, pokud počasí vyjde ... ;-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

aktualizován leták:

http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/1FA9 ... ice-fm.pdf

edit:
novinka z Rychaltic ohledně domu č.p. 61, který má být zbourán - připraven budoucí stav nemovitosti i ostatních pozemků, které byly vyvlastněny pro účely stavby R48 - dnes došlo k navržení změn a záznam byl předán k aktualizaci viz:
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObje ... Y-o7kB3xtS

a

http://nahlizenidokn.cuzk.cz/ZobrazObje ... z8qiB8548l

já jen doplním, že je tedy jen otázkou času, kdy již bude dům ve vlastnictví ŘSD včetně pozemků tudíž demolice se velmi blíží 8-) podstatné je taky říct, že tím pádem bude možné udělat jízdní pruhy zhruba sem: http://www.mapy.cz/s/3O3q zbytek jsou pozemky předmětem buď žalob či vyvlastňovacích řízení ... zatím ;-)

edit 2:
podle tohoto článku a vyjádření mluvčí ŘSD je šance, že se třeba otevře předčasně R48 snad třeba v polovičním profilu, nebo bude snaha uvést cestu rychleji do provozu viz. tento článek:
http://ostrava.idnes.cz/tisice-aut-a-ka ... zpravy_jog

dnes v Rychalticích před lékárnou postavili nový sloup, aspoň tak mi to připadalo ... v místech u toho mostku přes potok, kde byly vykolíkované stavební objekty
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Slíbené fotky komplet celé stavby: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /11-5-2012

jen doplním, že dnes probíhala přeložka VNN elektrikářema ČEZu se to v Rychalticích jen hemžilo, tak jsem počkal, až dopracují, abych mohl nafotit cílový stav ;-)

edit: tak dům č.p. 61 a zastavěná plocha nádvoří a zahrada v Rychalticích jsou již v katastru přepsány na ŘSD, takže demolice může proběhnout :ok:
kot

Příspěvek od kot »

Díky za skvělé zprávy!!! :ok:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak dnešní fotky z komplet celé stavby R48 - makalo se i v neděli, jak je vidět i na fotkách:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /20-5-2012
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo, pěkně se to rýsuje, o to víc mě mrzí, že na stavbu nemám moc času.
Dnes pokládali ložní vrstvu AB v levém pásu, za mostem přes Konvičkův potok.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jj to asfaltování jsem včera viděl, ale nepsal jsem to tu, říkal jsem si, že to tu Martin asi písne ;-) mohli by už vyasfaltovat severní rampu komplet, podle mě tam k asfaltování nic moc nechybí, podle toho, co jsem viděl ... prakticky až k mostu
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Počasí jim přeje a rychle to pokračuje. Raději si budu přát stejnou kvalitu jako je na druhé straně (směr ČT).
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Pime

Příspěvek od Pime »

A jak to vypada s tim tunelem ten
je asi nejdulezitejsi spise nejpracnejsi na otevirani.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Koukni na poslední fotky a uvidíš.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jinak nevšiml si někdo vykolíkovaného stavebního objektu zhruba před domem č.p. 61 určeném k demolici? že by vykolíkovaná středová kanalizace v prostoru budoucího středního dělícího pásu před tímto domem nebo něco jiného a že by na řadě byla demolice objektu? já si toho všiml včera, jak jsem tam projížděl a dnes při průjezdu jsem nějak marně hledal ten včerejší nový asfalt, tak buď sluncem tak vyschnul a vyblednul do šeda a splývá s okolním návozem štěrku nebo se asfalt nepovedl a zase ho vyfrézovali, bo dnes jsem si ho prostě nevšiml ... a pokud by ho položili i jinde za mostem přes Konvičkův potok, tak by musel být čerstvý a viditelný, ale to nebyl ... může někdo potvrdit či upřesnit?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Teď mě napadlo, že to mohla být jen cementová stabilizace, která je po zaschnutí světlá.
Ve čtvrtek se tam možná mrknu.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já dneska projížděl Rychalticemi a zřejmě to skutečně byla cementová stabilizace, jak psal Martin, protože opět jsem žádný asfalt neviděl ;-) jinak nutno dodat, že před Sběrnou se dál naváží kamenivo, různé štěrkové vrstvy atd. válcuje se atd. zkrátka podkladní vrstvy tam přibývají svižným tempem :-) jinak v katastru zatím žádné změny škoda je hlavně těch podaných žalob, jde o 4 parcely přímo tam, kde se stavbaři zasekli tedy u sběrny ... :-(
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a dnešní fotky kompletně celé stavby ovšem kvůli zapadajícímu slunci některé fotky nejsou ideálně zřetelné, což mě mrzí :-( ale i tak:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /27-5-2012
bumbik

Příspěvek od bumbik »

aktuální info: ve stoupání nad Rychalticemi položena vrstva škváry a uvalcováno, co se týče mostu u Krnalovic, tak položena nová vrstva betonu na pravé mostovce směr Příbor a u motorestu Hroch vybetonována pravá strana mostu přes potok Košice
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a je to v pr...
viz. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... uji-spory/

před chvilkou to bylo ve zprávách na ČT24
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Není v ČR stavba, na které by nebyl problém.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

to je možné ... holt než se začalo stavět měly se vykoupit komplet všechny pozemky a byl by klid, vykupovat během stavby nedejbože nemít vykoupeno půl roku před dokončením stavby je fakt neskutečné :-( jinak ta cementová stabilizace či co to je, už je nasypána od motorestu hroch až do Chlebovic navážení podkladních vrstev je fakt v plném proudu :-)
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

bumbik píše:to je možné ... holt než se začalo stavět měly se vykoupit komplet všechny pozemky a byl by klid, vykupovat během stavby nedejbože nemít vykoupeno půl roku před dokončením stavby je fakt neskutečné :-(
No jo no ... pořád to jsou dvě strany stejné mince. Co takhle situace, že je celá R48 Rychlaltice-FM připravena ke stavbě, ale stále není ten jeden pozemek. Odhadem tak koncem roku 2013 se to celé vyřeší a pak se začne stavět (když náhodou budou peníze) ... a kolem 2017 do provozu.
Co je lepší? Současná situace? Nebo ta výše popsaná?
Stejně tak D11 do HK ... kdyby se nazačalo stavět i přes nedostupnost pozemků pí Havránkové, končila by D11 dneska u Chlumce nad Cidlunou ... a opět ... co je lepší?
Já vím ... těžko říct.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jenže mě to prostě připadá, že to je jako jít sbírat úrodu na stromy, které ještě ani nevyrostly ... jsem spíše zvědav, jak vyřeší v Rychalticích přejezd do protisměru dočasně ..., když u těch problémových pozemků je kanál a je tam docela jáma v místě středního dělícího pásu ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a zde ještě aktuální dokument na úřední desce:
http://ou.hukvaldy.eu/tmp/dokumenty/32043.pdf

k mému údivu na předposlední straně v seznamu osob, kterým je písemnost doručena je jako 5. uvedeno "sdružení děti země" :o :crazy: :zvraci:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

bumbik píše:jenže mě to prostě připadá, že to je jako jít sbírat úrodu na stromy, které ještě ani nevyrostly ... jsem spíše zvědav, jak vyřeší v Rychalticích přejezd do protisměru dočasně ..., když u těch problémových pozemků je kanál a je tam docela jáma v místě středního dělícího pásu ...
Máš malou představivost. Před MÚK Rychaltice svedou dopravu na jednu polovinu, kolem jámy to projde v 1+1 s využitím odstavného pruhu a za problematickým místem doprava přejde přes přejezd SDP zpátky na svoji polovinu. Toť celé řešení daného problému.

Rozhodně je lepší začít stavět než čekat na pár pozemků. A historický příklad. Dálnici přes Chřiby taky začali stavět, aniž by věděli, jak sestoupí do údolí Moravy, bez čehož by to byla jen dálnice "duchů".
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Lenny píše:...A historický příklad. Dálnici přes Chřiby taky začali stavět, aniž by věděli, jak sestoupí do údolí Moravy, bez čehož by to byla jen dálnice "duchů".
Což je nakonec dodnes ... i když z jiného důvodu.
Odpovědět

Zpět na „D48“