Jižní spojka je důležitá komunikace s hustým provozem a regulace je tam třeba. Nicméně si myslím, že mnohem více, než ta paušální 80ka by se tam hodila liniovka s proměnným značením od 60 třeba do 120, protože jsou tam časy, kdy je 80 moc i málo.MPMP píše:Musím říct, že úsekové měření na Jižní spojce v Praze je pro mne osobně naopak pravým požehnáním. V dopravní špičce je komunikace vždy plná a protože se tam měří, jedou všichni +/- 80 km/h, tedy stejně rychle a naprosto v klidu. Při cestě na Prahu 9 ale měřený úsek končí před křižovatkou na Bohdalec a Spořilov a "závodníci" začínají okamžitě kličkovat mezi pruhy, aby se dostali aspoň o 2 auta dopředu - za 1km sice zastaví v koloně jako ostatní, ale přesto to musí zoušet.
Policejní Passaty a jiné rychlé stroje
Re: Policejní Passaty
No tak počkat, policajti u Dobříše způsobili nehodu, ne? Takže tam ten materiální znak zcela jistě byl. Zrovna tak, pokud někdo pojede tak rychle, že mu někdo nebude schopen dát přednost.Se zbytkem nesouhlasím z politického hlediska - stát tu není od toho, aby buzeroval občany za prkotiny.jonáš píše:Kdepak, žádnou škodu nezpůsobuju .. kdybych v tom vlaku neseděl, stála by jeho cesta čd a dotující kraj úplně stejně, jako když v něm pojedu načerno. To je ta stejná blbá logika, že vypálenim CD způsobim někomu škodu 600 Kč, když bych si to přece za ty prachy v životě nekoupilpivko píše: Jenže, jak jsem se ti snažil naznačit už dříve, ty příklady, které jsem ti psal nejsou zřejmě přestupky ani podle současné právní úpravy. Navíc tam nedojde ani ke vzniku škody či ohrožení někoho jiného. Naopak, jízdou na černo škodu zcela zjevně způsobuješ.
Mně celá ta akce "materiální znak přestupku" přijde taková klasická česká obezlička, "platí-neplatí" jak to muj advokát dokáže ukecat, a vlastně to ti policajti u Dobříše osrali úplně stejnym způsobem, když se otáčeli bez majáku a bez blinkru (a asi i bez rozhlídnutí), takže jim to jako individuum úplně stejně chybující těžko můžu zapáleně vyčítat. Kdyby tam náhodou ten kluk zrovna nejel, taky by přece žádnej "materiální znak" nenaplnili. A kdyby tam někdo jel na "přehledný rovince" kilo a někdo po vyčurání vylez z pankejtu, v domění že se tam v obci jezdí pade, byl by malér taky.
Nedodržování pravidel je vždycky risk, a jestli se při tom způsobí nějaká škoda nebo újma je pak vis major a loterie. Já tady pravidelně vyjíždim z vedlejší pod zatáčkou z kopce, a až nějakej magor pojede po tý "přehledný a prázdný čtyřproudovce" od Chodova osmdesát, tak mu tu přednost prostě nestihnu dát .. smola. Bohužel zatim neexistuje žádná metoda, jak ten "respekt k pravidlům" vynutit, než represe, důsledná a jdoucí až do těch prkotin, jako odhazování vajglů na chodník a parkování maximálně šest inčů od obrubníku, co zaved kdysi starej Rudy Giuliani v New Yorku a tim ho konečně zcivilizoval.
Samozřejmě budu vždycky pro to, aby ty pravidla byly jednoduchý, přehledný a rozumný, ale to se přece nedá řešit tim, že si každej ty limity účelově šoupnem až tam, kam si kdo troufneme. Na to jsou docela jiný postupy a mechanismy, mj. i ten, že se to blbý pravidlo začne striktně a demonstrativně dodržovat.
Správně, však jsem tam psal, "kdyby tam ten kluk zrovna nejel". Čili vlastně souhlasíte s tim, že "materiální znak" (pěknej eufemismus pro mrtvolu, že .. ) neni v moci a rukou toho dodtyčnýho prasiče, ale náhody a nepředvídatelnýho jednání a výskytu ostatních účastníků, čili je to celý jedna velká zkrachovalá sazka loterie? To je totiž podstatnej znak skutečný nebezpečnosti jednání z hlediska (možnýho) obecnýho ohrožení. Zajímavý na tom je, že trestný činy jsou de lege naopak stejně trestný i ve stadiu nedokonanýho pokusu ..pivko píše: No tak počkat, policajti u Dobříše způsobili nehodu, ne? Takže tam ten materiální znak zcela jistě byl. Zrovna tak, pokud někdo pojede tak rychle, že mu někdo nebude schopen dát přednost.Se zbytkem nesouhlasím z politického hlediska - stát tu není od toho, aby buzeroval občany za prkotiny.
Pokud neohrožení ostatních není v rukou řidiče a je pouze dílem náhody, pak tam materiální znak přestupku zcela jistě je. A to je právě to, co by se naše slavná policie měla naučit rozlišovat. Pokud třeba na čtyřpruhu v obci jedou všichni plus mínus padesát a někdo mezi nima kličkuje sedmdesát, pak skutečně dochází ke svévolnému zvyšování nebezpečí pro ostatní a pokuta je na místě (i když je otázka, zda má být za rychlost nebo za nesprávný způsob jizdy - zde ale beru argument, že ten se mnohem hůře prokazuje). Oproti tomu, prázdná, rovná, suchá dálnice, vidět je na 2 km. Pak tam není materiální znak ani při 160 km/h a možná při žádné rychlosti, protože když to náhodou řidič nezvládne, jediným ohroženým je on sám.jonáš píše:Správně, však jsem tam psal, "kdyby tam ten kluk zrovna nejel". Čili vlastně souhlasíte s tim, že "materiální znak" (pěknej eufemismus pro mrtvolu, že .. ) neni v moci a rukou toho dodtyčnýho prasiče, ale náhody a nepředvídatelnýho jednání a výskytu ostatních účastníků, čili je to celý jedna velká zkrachovalá sazka loterie? To je totiž podstatnej znak skutečný nebezpečnosti jednání z hlediska (možnýho) obecnýho ohrožení. Zajímavý na tom je, že trestný činy jsou de lege naopak stejně trestný i ve stadiu nedokonanýho pokusu ..pivko píše: No tak počkat, policajti u Dobříše způsobili nehodu, ne? Takže tam ten materiální znak zcela jistě byl. Zrovna tak, pokud někdo pojede tak rychle, že mu někdo nebude schopen dát přednost.Se zbytkem nesouhlasím z politického hlediska - stát tu není od toho, aby buzeroval občany za prkotiny.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Jednodušeji řečeno, předpisy jsou tu proto, aby se porušovaly kdy se nám to hodí.
viz předjíždění traktorů na plné čáře, i v zatáčkách, nedodržování rychlosti, nerespektování zákazů stání, bezpečných rozestupů,namení o změně směru jízdy.
Předpisy jsou tu proto, aby byl na silnicích nějaký řád a nedivme se, že pokud nejsme schopni dodržet alespoň základní pravidla, tak budeme "buzerováni" za každou maličkost.
Uvědomme si, že na silnici mjí vyšší váhu dopravní předpisy než výmluvy na rovnou silnici a bezpečné auto se zkušeným řidičem.
Ale to je už do sekce "Jak jezdíme".
viz předjíždění traktorů na plné čáře, i v zatáčkách, nedodržování rychlosti, nerespektování zákazů stání, bezpečných rozestupů,namení o změně směru jízdy.
Předpisy jsou tu proto, aby byl na silnicích nějaký řád a nedivme se, že pokud nejsme schopni dodržet alespoň základní pravidla, tak budeme "buzerováni" za každou maličkost.
Uvědomme si, že na silnici mjí vyšší váhu dopravní předpisy než výmluvy na rovnou silnici a bezpečné auto se zkušeným řidičem.
Ale to je už do sekce "Jak jezdíme".
To je takový ten přístup, že když to dělá jeden, tak se to v celku ztratí. Když pojede načerno 1/2 pasažérů, tak se do vlaku ani nevejdou, protože kapacita je stanovena od počtu platících cestujících. (teď nemyslím vlaky ála motoráček s 5 lidmi, z nichž je 1 strojvůdce a 4 mají režijku). Když se vymočím do křoví, ušetřím bůra za veřejné záchodky, když to udělá každý, tak jak to tam pak bude vypadat. Když si vytisknu kvalitní padělek Masaryka, tak se to v těch 400 GKč v oběhu ztratí, když to udělá každý (zastoupen státním orgánem), říká se tomu inflace, atdjonáš píše:Kdepak, žádnou škodu nezpůsobuju .. kdybych v tom vlaku neseděl, stála by jeho cesta čd a dotující kraj úplně stejně, jako když v něm pojedu načerno. To je ta stejná blbá logika, že vypálenim CD způsobim někomu škodu 600 Kč, když bych si to přece za ty prachy v životě nekoupil![]()
Tak asi žijeme každý v jiném městě/státě nebo nevím... Já takové lidi prostě asi nepotkávám...MPMP píše:Nemohu souhlasit - mezi domy jezdí 40 ti, co tam bydlí, ale jakýkoliv "řemeslník" (nikdo jiný tam nejspíš nepojede) to po rovné ulici bude "prát" mnohem víc. Mám osobní zkušenost, bydlím na ulici, která nikam nevede a jsou na ní nerozlišené křižovatky. Má tu smůlu, že je rovná a je vidět daleko (bohužel ne "za roh") a jezdí se po ní běžně 60-70 (bohužel).![]()
Pěkná blbost... Koupením lístku si kupuješ přepravu z bodu A do B. Platit nechceš? Choď pěšky.jonáš píše:Kdepak, žádnou škodu nezpůsobuju .. kdybych v tom vlaku neseděl, stála by jeho cesta čd a dotující kraj úplně stejně, jako když v něm pojedu načerno.
Nebo by si snad chodíl k někomu domů na záchod, protože mísu tím neošoupeš a stejnak tam stojí?
P_V .. a když někde pojedu přes plnou čáru, tak je to v pohodě, akorát přes ní nesmí současně ten v protisměru
jo tak nějak to bude.
Ne, "tak nějak" to rozhodně není. Je třeba naučit se rozlišovat mezi situací, kdy mohlo dojít, nebo dokonce už došlo k ohrožení účastníků silničního provozu (pak jde o přestupek se všemi důsledky) a situací, kdy k takovému ohrožení dojít nemohlo (a pak je to jen naprosto bezvýznamná událost, která není postižitelná ani dle současné právní úpravy). Že ty to neumíš a neustále motáš tyhle dvě zcela odlišné situace dohromady, je jen důkazem toho, jak moc je to dneska v oblasti dopravních předpisů špatně. Lidé jsou tak masírováni tím, že "předpisy je třeba za všech okolností dodržovat", že jim zcela uniká smysl těch pravidel a taky skutečnost, že fortšritft nemůže být na každou myslitelnou situaci a že je tedy třeba především třeba používat ten květák, co mají mezi ušima. Protože pokud to dělat nebudou, může těch pravidel být klidně stostránková bichle, ale k zvýšení bezpečnosti to stejně nepovede.jonáš píše:P_V .. a když někde pojedu přes plnou čáru, tak je to v pohodě, akorát přes ní nesmí současně ten v protisměrujo tak nějak to bude.
To máš jako s drogama. Když se dneska straší děcka nebezpečností trávy a ony to pak zkusí, a zjistí, že to vlastně zas tak nic moc nedělá, nebudou už tomu věřit ani třeba u heroinu, který nebezpečný zcela nepochybně je. A to "i sebedebilnější předpisy je třeba za všech okolností dodržovat, nebo bubububu" je úplně to samý. Když budeš hlásat, že "rychlost se nesmí překročit ani o 1 km/h nebo bububu", tak si taky leckdo řekne, že je to kravina, a bude mít tendenci porušovat i ta pravidla, která smysl mají.
No s dovolenim si necham svoji verzi, na to už mam ten "květák" docela odrostlej. Pravidla se prostě buď dodržujou, nebo se na ně séře, a nechávat to na volný úvaze každýho svobodnýho individua je akorát cesta do hajselu dlážděná zdánlivě dobrejma oumyslama. Protože když nejni plná čára zeď na rovince, nebude jednou ani v zatáčce přes horizont a sekaná bude na stole. Zajímavý, že právě s těma drogama to přesně tak je .. travka je v pohodě, tak proč by héro mělo bejt problém? 
Jak je vidět, lze ze stejný premisy a stejně (blbý) analogie dojít snadno k naprosto protichůdnym závěrům.
Jak je vidět, lze ze stejný premisy a stejně (blbý) analogie dojít snadno k naprosto protichůdnym závěrům.
a v tom je ten zakopanej pespivko píše:... Když budeš hlásat, že "rychlost se nesmí překročit ani o 1 km/h nebo bububu", tak si taky leckdo řekne, že je to kravina, a bude mít tendenci porušovat i ta pravidla, která smysl mají.
ten pokus už tu byl, leč bez liniovkypivko píše:Jižní spojka je důležitá komunikace s hustým provozem a regulace je tam třeba. Nicméně si myslím, že mnohem více, než ta paušální 80ka by se tam hodila liniovka s proměnným značením od 60 třeba do 120, protože jsou tam časy, kdy je 80 moc i málo.
jenže na každé povolení šroubu musí přijít utažení o něco víc
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tady jste to asi "netrefil". Tenhle případ platí pro lidi, kteří pravidla nerespektují a součassně květák nepoužívají. Ti, kteří květák používají (a jen někdy pravidla nedodržují) by tu věc na horizontu nikdy neudělali. Naopak si dovedu představit reálné a racionální případy, kdy plnou čáru přejedoujonáš píše:.... Protože když nejni plná čára zeď na rovince, nebude jednou ani v zatáčce přes horizont a sekaná bude na stole.
BTW - tohle by se mělo přesunout do vlákna "Jak jezdíme"
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Nojo, já zatím neumím rozpoznat, jestli ten "za horizontem" patří do skupinky A, nebo je to Béčkař a květák nepoužívá. Jestli vy to poznáte, jste šťastnej člověk. Než já se to naučím, tak budu raději preferovat "represe" a "policejní buzeraci".bhs píše: Tady jste to asi "netrefil". Tenhle případ platí pro lidi, kteří pravidla nerespektují a součassně květák nepoužívají. Ti, kteří květák používají (a jen někdy pravidla nedodržují) by tu věc na horizontu nikdy neudělali.
Zde je ovšem otázka, jak tě proti tomu béčkaři ochrání současná policejní buzerace zaměřená na pokuty za parkování a překročení nejvyšší povolené rychlosti.adamos píše:Nojo, já zatím neumím rozpoznat, jestli ten "za horizontem" patří do skupinky A, nebo je to Béčkař a květák nepoužívá. Jestli vy to poznáte, jste šťastnej člověk. Než já se to naučím, tak budu raději preferovat "represe" a "policejní buzeraci".bhs píše: Tady jste to asi "netrefil". Tenhle případ platí pro lidi, kteří pravidla nerespektují a součassně květák nepoužívají. Ti, kteří květák používají (a jen někdy pravidla nedodržují) by tu věc na horizontu nikdy neudělali.
Já jsem nic na "volný úvaze každýho svobodnýho individua" nechávat nechtěl. Asi si mě s někým pleteš. Já jen tvrdím, že policie se má zaměřit na kontrolu dodržování důležitých pravidel silničního provozu a trestat jejich porušení tam, kde reálně došlo, nebo alespoň vzhledem ke všem okolnostem mohlo dojít k ohrožení ostatních účastníků silničního provozu. Na kontrolu dodržování pravidel v ostatních situacích není třeba plýtvat veřejnými prostředky. Tvrdím, že výnos z pokut by se za takových okolností zřejmě snížil, ale bezpečnost provozu by se zvýšila.jonáš píše:No s dovolenim si necham svoji verzi, na to už mam ten "květák" docela odrostlej. Pravidla se prostě buď dodržujou, nebo se na ně séře, a nechávat to na volný úvaze každýho svobodnýho individua je akorát cesta do hajselu dlážděná zdánlivě dobrejma oumyslama. Protože když nejni plná čára zeď na rovince, nebude jednou ani v zatáčce přes horizont a sekaná bude na stole. Zajímavý, že právě s těma drogama to přesně tak je .. travka je v pohodě, tak proč by héro mělo bejt problém?
A pokud jde o ty drogy, tak IMHO z trávy na heroin se přechází právě proto, že se mladým dostatečně nevysvětluje, jaké jsou mezi nebezpečností těchto drog skutečné rozdíly a veškerá oficiální osvěta začíná a končí tím "drogy jsou špatné, ááno".
z moji zkusenosti ten, kdo jezdi rychle, porusuje bezne i ostatni pravidla. proste silnicni buranek a sobec.
na pokutovani za max rychlost nevidim nic spatneho. psal jsem tady, jak jsem dostal pokutu za 63 na 50 (mimo obec, kvuli bezpecnosti - ostra zatacka). zaplatil jsem litr, svet se nezboril. priste dam pozor.
co me spis vadi je, ze se udela dobra akce kde lita vrtulnik, zmonitorujou se magori co litaj pres plnou, a vysledek je 30 pokut celkem za 20tis Kc. to je zert.
na pokutovani za max rychlost nevidim nic spatneho. psal jsem tady, jak jsem dostal pokutu za 63 na 50 (mimo obec, kvuli bezpecnosti - ostra zatacka). zaplatil jsem litr, svet se nezboril. priste dam pozor.
co me spis vadi je, ze se udela dobra akce kde lita vrtulnik, zmonitorujou se magori co litaj pres plnou, a vysledek je 30 pokut celkem za 20tis Kc. to je zert.
Já taky neříkám, že by policie neměla měřit rychlost, jde ale o to kde a kdy to má dělat. A pokud jde o ten vrtulník, to číslo se zřejmě týká jen blokových pokut zaplacených na místě, ne? Pokud tam měl být uložen zákaz činnosti (což u předjíždění na zákazu tak je) nejde to vůbec projednat v blokovém řízení a musí to automaticky do správního řízení, takže výsledek v době, kdy dělali tu reportáž nemohli vůbec vědět.vaclav píše:z moji zkusenosti ten, kdo jezdi rychle, porusuje bezne i ostatni pravidla. proste silnicni buranek a sobec.
Ona ta marihuana není zas tak bezpečná, zpomaluje reakce. Protože se část THC usadí v tělesném tuku a vyplavuje postupně, efekt je z části dlouhodobý, což by mělo zajímat hlavně řidiče.
To, kdo je za horizontem nepozná pochopitelně nikdo. Je-li tam někdo ze skupiny A máte smůlu ... Vy můžete ovlivnit to, jak se chováte, ale neovlivníte chování toho, kdo patří do A. Velmi pravděpodobně to dostatečně neovlivní ani restrikceadamos píše:Nojo, já zatím neumím rozpoznat, jestli ten "za horizontem" patří do skupinky A, nebo je to Béčkař a květák nepoužívá. Jestli vy to poznáte, jste šťastnej člověk. Než já se to naučím, tak budu raději preferovat "represe" a "policejní buzeraci".bhs píše: Tady jste to asi "netrefil". Tenhle případ platí pro lidi, kteří pravidla nerespektují a součassně květák nepoužívají. Ti, kteří květák používají (a jen někdy pravidla nedodržují) by tu věc na horizontu nikdy neudělali.
Co jsem chtěl říct je to, že lidi ze skupiny B nepotřebují mít před horizontem namalovanou plnou čáru, prostě předjíždět nebudou, protože nevidí na dostatečnou vzdálenost
To sice ano, ale on aplná čára znamená, že za ten horizont opravdu není vidět a může se tam "schovávat" auto, zatímco na zvlněné silnici, kde so do těch "údolí" auto neschová, může být čára přerušovaná. To ale tím svým květákem nepoznáte ani kdybyste se rozkrájel. (Nehodnotím, kde se v ČR maluje plná čára, ale řekl bych, že nepřevažují místa, kde by přes ní byl extra rozhled)bhs píše:Co jsem chtěl říct je to, že lidi ze skupiny B nepotřebují mít před horizontem namalovanou plnou čáru, prostě předjíždět nebudou, protože nevidí na dostatečnou vzdálenost
Tak já osobně, nepoznám-li svým květákem, že tam opravdu vidím, tak do předjíždění nejdu ani na přerušované (co já vím, v jakém stavu to kdo malovalMPMP píše:...To sice ano, ale on aplná čára znamená, že za ten horizont opravdu není vidět a může se tam "schovávat" auto, zatímco na zvlněné silnici, kde so do těch "údolí" auto neschová, může být čára přerušovaná. To ale tím svým květákem nepoznáte ani kdybyste se rozkrájel. (Nehodnotím, kde se v ČR maluje plná čára, ale řekl bych, že nepřevažují místa, kde by přes ní byl extra rozhled)
... a přesně o tu míru jde. Já přece neříkám, že se nemají dělat čáry před horizontem, i když ten podle mě přehlédnout nelze na rozdíl o natolik zvlněné roviny, kde se schová i osobní auto ( na to doplatila např. Martinová ještě na staré I35 před Litomyšlí ).
Osobně jsem samozřejmě pro dodržování předpisů, v některých minoritních případech ale striktní dodržování vede až ke zcela iracionálním situacím a určitá skupina lidí to prostě nikdy neskousne (bylo již několikrát diskutováno) - i za cenu rizika, že může být sankcionována
Opět doporučuji přesunout do patřičného vlákna ..
Osobně jsem samozřejmě pro dodržování předpisů, v některých minoritních případech ale striktní dodržování vede až ke zcela iracionálním situacím a určitá skupina lidí to prostě nikdy neskousne (bylo již několikrát diskutováno) - i za cenu rizika, že může být sankcionována
Opět doporučuji přesunout do patřičného vlákna ..
Po Praze jezdí passaty s úředníky, cvičí se na silniční piráty
19. června 2012 15:38
Prahou projíždí policejní passat, který kromě mužů zákona vozí i úředníka magistrátu. Ten se školí, ale nic mu nebrání v tom, aby využíval svých pravomocí. Na silniční piráty je to silná zbraň. Jeden z šoférů už tak přišel o svůj řidičský průkaz.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/urednici-v-police ... zpravy_cen
19. června 2012 15:38
Prahou projíždí policejní passat, který kromě mužů zákona vozí i úředníka magistrátu. Ten se školí, ale nic mu nebrání v tom, aby využíval svých pravomocí. Na silniční piráty je to silná zbraň. Jeden z šoférů už tak přišel o svůj řidičský průkaz.
Zdroj: http://praha.idnes.cz/urednici-v-police ... zpravy_cen
Dnes jsem poprvé viděl ve Zlíně ten zázrak. Světle modrý passat se značkou 3Z6 5404 stal na zastávce a kohosi tam buzeroval. Doufám, že to bylo na hodně dlouhou dobu moje poslední setkání s nimi 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)