Turista obvykle dálnici nepotřebuje tak akutně, jako motoristaGeo píše:Pak je trochu ostuda, ze turista dalnici stale nevidi.
Za pár týdnů to tam jistě dodělají a všechno bude v cajku...
Turista obvykle dálnici nepotřebuje tak akutně, jako motoristaGeo píše:Pak je trochu ostuda, ze turista dalnici stale nevidi.
Tak jsem si ten článek přečetl a i když Patrika rád nemám, napadá mě otázka: jak zajistit, aby se takový tyjátr v budoucnosti neopakoval? Rozumějte zajistit nikoli "odstraněním" Patrika, DZ a podobných spolků, ale tak, aby úřady tohoto státu byly schopny vydávat dokumenty v souladu se zákony a předpisy.GiuseppeS píše:Hlavně M.P. neopomíná prezentovat, že je morální vítěz a přirovnávat se k Chartě 77
http://denikreferendum.cz/clanek/13158- ... ase-pravdu
Je to prosté, chce to náležitě upravit zákony a předpisy pro budování veřejně prospěšných liniových staveb tak, aby se vyloučily nebo alespoň minimalizovaly účelové obstrukce, ovšem aniž by se příliš omezovala práva stavbou dotčených subjektů.Dusanh píše:...Tak jsem si ten článek přečetl a i když Patrika rád nemám, napadá mě otázka: jak zajistit, aby se takový tyjátr v budoucnosti neopakoval? Rozumějte zajistit nikoli "odstraněním" Patrika, DZ a podobných spolků, ale tak, aby úřady tohoto státu byly schopny vydávat dokumenty v souladu se zákony a předpisy.
Pokud to dnes/včera z nějakých důvodů nejde/nešlo, je to snad chyba Patrika?
Jo, presne to je i muj nazor... Ostatne jako trvaly rezident jedne z postizenych obci z toho zrovna dvakrat radost nemam...Martin z Ostravy píše:To bude asi tím, že lidi byli zvyklí, že v MÚK Lovosice to končilo a sjížděli, takže teď tu MÚK přejedou a jedou zase až na konec, nevrací se a pokračují po I/8.
A nedají si říct.martini píše:Tak dle mých informací již byla podána žaloba proti vydanému sloučenému územnímu rozhodnutí a stavebnímu povolení na zbytek trasy část Radejčín - Řehlovice. Žaloba byla podána občanským sdružením Společnost ochránců životního prostředí (Studnička) a součástí je návrh na přiznání odkladného účinku žaloby.
Žalobní důvody věcně směřují proti stanovisku SEA a navazujícímu procesu EIA a proti odůvodnění rozhodnutí, resp. jeho nedostatku.
Soud by měl ve smyslu zákona 416/2009 Sb. rozhodnout ve věci do 90 dní.
No ano, to je přesné. Loni tam odstíhali dva soudce trestního soudu, kteří korupčně ovlivňovali rozhodnutí a litoměřický soud těžce nestíhá. Mimochodem, dozorovala to tehdá stejná státní zástupkyně co dnes řeší mukla Ratha.dvs píše:Jak je to vlastně se soudem se Studničkou? Neusnulo to? Není to tím, že na litoměřickém soudu je na trestním podstav?
částečná uzavírka levého jízdního pásu dálnice D8 ze směru od Ústí nad Labem od km 64,630 do
km 64,485 a částečnou uzavírku levého jízdního pásu rychlostní silnice R63 přecházející z dálnice
D8 od dopravní značky č. IP 15a „Silnice pro motorová vozidla“ do levého jízdního pásu rychlostní
silnice R63 až do km 6,92 do směru na Teplice a částečnou uzavírku pravého jízdního pásu
rychlostní silnice od km 6,650 ze směru od Teplic k začátku dopravní značky č. IP 14a „Dálnice“-
D8, v km 64,465. Částečné uzavírky se podle tohoto rozhodnutí povolují v době od 8:00 hodin
dne 22.5. 2012 do 18:00 hodin dne 4.6.2012.
Důvodem realizace uzavírek jsou pokračující stavební práce na výstavbě dálnice D8 –
výstavba MÚK Řehlovice.
No dle zákona by neměl mít šanci, ale jsme v Čechách a naši soudci se zákony někdy opravdu nezabývají.bumbik píše:no podle idnes, jak už tu určo někdo odkaz dal, chce studnička správní žalobou zastavit práce, chce podat žalobu proti rozhodnutí krajského úřadu -myslíte, že má šanci uspět? něco mi říká, že další zdržení už by bylo fakt nemístné
Litoměřický deník píše: Předseda sdružení Děti Země ale odmítl, že by přímo Studničkovi s odvoláním na poslední úsek dálnice pomáhal. A to i přesto, že se odborníci, kteří se s odvoláním seznámili, myslí opak.
Patrik ale nabídl jiné vysvětlení. „Myslím si, že to nebylo ani potřeba. Pokud mám povědomí, to odvolání bylo stejné jako odvolání proti územnímu rozhodnutí na sto metrů dálnice nově otevřeného úseku, které v únoru 2012 soud zrušil jako nezákonné. Mám pocit, že to kolega Studnička jen opsal a popsal pár svých námětů, takže u tohoto odvolání nebyla potřeba ani konzultace či komunikace. Ani si nevzpomínám, že by něco potřeboval."
zdroj: článek Lubomíru Studničkovi pomáhá ekolog Patrik
Litomeřický deník píše:... zásadním bodem programu byla řeč o dokončení dálnice D8 a dalším odvolání ekologa Lubomíra Studničky. Zástupce ŘSD František Zuckerstein sdělil, že důležitým datem je 5. srpen, který je posledním dnem, kdy může být vynesen verdikt soudu, který by v krajním případě znovu zastavil práce na dostavbě dálnice. Tím by se její dokončení oddálilo minimálně o rok. „Doufáme, že se tak ovšem nestane," věří Zuckerstein. článek