Policejní Passaty a jiné rychlé stroje

Off-topic pokec
Odpovědět
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejní Passaty

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Každý policista, který chce řídit auta s právem přednosti jízdy, musí projít školením, vlastně znovu autoškolou, a pak skládá zkoušky.
Řidiči policejních dálničních aut, měli ještě školení v Mostě, nebo ve Vysokém mýtě, to už nevím, kde se seznamovali s auty.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tak to mám obavu, že by dostihli zkušeného řidiče jedoucího přes 200, který pokud nebude blbnout a zachová chladnou hlavu, tak jim ujede.

Takže jediné co jim zbývá je buzerovat a šikanovat řidiče jedoucí kolem 150.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

No, třeba na Slovensku již 2 měsíce aktivně funguje tzv. policejní komando, které má za cíl pouze zasahovat proti rychle jedoucím autům (nad 150 km/h) a mimořádně se osvědčilo na dálnicích a teď se přesune (posílí se složka) i na hlavní silniční tahy proti těm, kteří hrubým spůsobem porušují pravidla silničního pořádku. Vodiči těchto aut se byli učit v Německu.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Lenny píše:Tak to mám obavu, že by dostihli zkušeného řidiče jedoucího přes 200, který pokud nebude blbnout a zachová chladnou hlavu, tak jim ujede.

Takže jediné co jim zbývá je buzerovat a šikanovat řidiče jedoucí kolem 150.
Pokud chytají závodníky tzn. 150>, tak to asi neumějí prodat, protože v televizi jsem nic takového neviděl a nebo se tím nechtějí chlubit. :?:
R48 -> D48 se podařilo!
Mike

Příspěvek od Mike »

nechytají, protože jich tolik není ...
v úterý večer jsem zahlédl rozblikání "majáků" při nájezdu na D11, tedy v místě, kde od Prahy je snížena rychlost na 80kmh.
samozřejmě nevím kolik tam nešťasník jel, ale víc jak 100 to určiě nebylo...
takže vyhozené peníze za rychlá auta, protože dělají činnost, na kterou stačila Felicie
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Mike píše:nechytají, protože jich tolik není ...
v úterý večer jsem zahlédl rozblikání "majáků" při nájezdu na D11, tedy v místě, kde od Prahy je snížena rychlost na 80kmh.
samozřejmě nevím kolik tam nešťasník jel, ale víc jak 100 to určiě nebylo...
takže vyhozené peníze za rychlá auta, protože dělají činnost, na kterou stačila Felicie
No jo obyčejná buzerace, a pak se diví, že je lidi nemají radi.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Podle mně ty passaty nic neřeší, tam kde bych je ocenil nikdy nejsou.
R48 -> D48 se podařilo!
Standa

Příspěvek od Standa »

Nevím, co je na tom pravdy, ale kamarád mi popisoval novou taktiku Pašíků: jedou schovaní mezi dvěma kamióny, sledují rychlosti předjíždějících aut a jakmile je někdo zaujme, vystartují po něm. Takže pozor, jsou to "lstiví Afghánci" :) !
merfi5

Příspěvek od merfi5 »

Takže pro ty co zajímá jak dopadla moje známá : Usmálo se na ni štěstí a ve správním řízení nepřišla ani o body ani o peníze. Když přesně přetlumočím co mi říkala :" Když sem řekla svojí verzi situace a pak si poslechla co tam řikaly páni policajti tak sem se musela hodně držet abych se nerozplakala jaké bláboly si vymysleli. Bylo to na mě asi hodně poznat že jsem z toho mírně zničená. "
Konečný verdikt : nedostatek důkazů :lol: A to ti strážníci potom co odmítla zaplatit pokutu a rovnou jim řekla že půjde klidně až k soudu tvrdily že maji záznam z kamery :roll: Asi ho omylem přemazali :lol:
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Když jsme u těch pasatu a policajtu...

Znam člověka co jezdi jak prase neni pro něho problem 210 po revoluci jezdil po dalnicích rychleji. Řikal že stare měření ( ze stojicího auta ) bylo uplně v pohodě stačilo zašlapnout brzdu a ten system ( při rychle klesajici rychlosti selhal ) a i když ho Policajti zastavili protože jim bylo jasne že měl 170-180 na tachometru tak chtěl fotku a ten PC jim to nedokázal vyhodit. Dneska už je situace jina a spousta policajtu měří napřiklad s trojnožkama, jenže tam je problem jiný když on na to šlapne tak než to policajt nakopne tak už je za horama a modre majaky v dalce, takže jedine co ho muže stihat je Pasat no a protože to ví tak na dalnici se dívá co předjíždí... Tenhle člověk teď prodaval auto kde bylo nalitano 350 000km... od revoluce najel odhadem 2M kilometru... za tu dobu neztrail ani bod...

Proti němu mam kamarady 23-24 let. udělali zkoušky na policajty a teď jezdi. Vybava těch střibrných Octavii je nulova. Je to pouze pomalovana Octavia s motorem 1,6 nebo 1,9... žadna specialni vybava. Kluci maji nalitano sotva 100 000km... pak mi řekněte jaka je šance když se tihle dva setkají... Ja tvrdim že pokud neni poblíž helikoptera nebo pasat tak nulová...

Taková je realita...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Policejní (oktávky) auta jsou pouze benzínová, jen několik bylo naftových.
Ty nové jsou všechny bud 1.6 nebo 1.8T, těch 1.8T je daleko méně než těch 1.6.
S tou 1.6 nikoho nechytnou, a ani s tou 1.8T si moc nepomůžou, protože
kvůli kolům R15 195/65 nejsou jízdní vlastnosti těchto aut nic moc.
R48 -> D48 se podařilo!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Warcz: A ještě mi tam chybí napsáno, kolik způsobil nehod, osobně bych tipnul max. jednu, která byla jeho vinou.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Lenny: co vím tak někdy v roce 95 zhobloval na D1 o svodidla auto při mikrospanku, Pak nabral auto ktere začalo předjíždět z kolony a nepodívalo se do zpětného zrcátka. To bylo tak 98 rok. Poslední nehodu měl tak v roce 2000 když v 70km rychlosti byla navátá cesta v Jeseníkach a auto otočil 3x přes střechu... od té doby už bez nehody... Jo a všechny byli jak jel sám...

V žadnem připadě ho nechci obhajovat, jenom chci říct že když jezdíte o 10km/h tak dostanete pokutu pokud ale o 50km/h tak Vás ani nepostřehnou...
Mike

Příspěvek od Mike »

na to vyjiždění zpoza kamionů je jednoduchý recept, oni musí zrychlit na vaši rychlost a pak teprve dokumentovat, takže stačí rychlé ubrání....
ale řidiči opravdu nekoukají do zrcátek, před nedávnem jsem na D11 viděl, jak mají zastavenou motorku, dle vzhledu max.500ccm, na to že za ním museli chvíli jet...
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Jo ale ja myslel tenhle figl na stacionarni radary ( on tomu říkal bradavice ) Pasaty si na dalnici ohlídam i já ale policajta na mostu s trojnožkou fakt nevychytám...
Mike

Příspěvek od Mike »

na bradavice je antiradar, spolehlivé a funkční
horší jsou lasery, ty je třeba rušit, což je za
a.drahé
b.v případě PČR i nelegální
andy

Příspěvek od andy »

Dálniční passat hlídal silnice na Opavsku
(...)
Cestou se dozvídáme něco o technických parametrech tohoto stroje i o jeho neobvyklém vybavení. Také to, že během jediného roku si auto, které s plným dovybavením záznamovou, navigační a spojovou technikou stálo tři miliony, na sebe vydělalo. Jeho osádky uložily příliš rychlým řidičům na dálnicích pokuty za tři a půl milionu korun...
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Projíždíme Opavou a pokračujeme směrem na Krnov. V Neplachovicích znovu otáčíme. Ještě než se passat vrátil na silnici, prosvištěla kolem něj dvě bílá auta za sebou – lexus a za ním suzuki. Na displeji se ukazuje 135 km v hodině.

Vyrážíme za nimi, v jednu chvilku je na tachometru passatu dvoustovka. Modrá světla blikají, rozsvěcuje se nápis STOP POLICIE. Oba řidiči zastavují. Zatímco starší z nich přiznává svoji vinu, mladší hledá kličky, jak z problému ven. Nelíbí se mu přítomnost novináře a hlavně jeho fotoaparát.
Jak ho mohli změřit když stáli vedle silnice? To je zas kec...

A jet na dvoupruhové komunikaci s množstvím úrovňových křižovatek 200km/h, jen abych chytnul "piráta", to je opravdu v souladu se "zvyšováním bezpečnosti provozu" :x
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No, pokud se na něj vykašlou, tak tam druhej den potkáte ty piráty dva, třetí den tři .. to se bude bezpečnost rozhodně jen zvyšovat ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak zase Deník, těm nevěřím ani datum na těch jejich novinách.
Jinak taky se mi nelíbí, že aby dohonili "piráta" stávají se sami piráty, sice s mají majáky, ale i tak je to mazec - 200km/h na jedničce.

Jonáši, to snad nemyslíš ani vážně, je spousta úseků, kde o policajty nezavadíš jak je rok dlouhý, a že by to tam bylo samý pirát... jako nezlob se na mně, ale tohle je blbost.
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No tak že tomu deníku tu dvoustovku věříte, to je fakt mazec. A stotřicet na jedničce je na odstřel kdekoli, si skromně myslim .. ať už policajty vídáte či nevídáte.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak to tam píšu, hned v první větě, že je to deník a co z toho pro mně vyplývá.
Jinak 130km/h na jedničce není nic vražedného.
R48 -> D48 se podařilo!
flames

Příspěvek od flames »

Nevím kde konkrétně se dá na trase Opava-Ostrava pirátit. Jet v Komárově po čtyřpruhu 70?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jsem taky nepsal vražedného, ale na odstřel. Kdybych vám vytáh z peněženky tisícovku, tak vás to přece taky nezabije, nebo jo? ;)
Jsou prostě věci, který by se dělat neměly, a občas je třeba to některejm jedincům důraznějc připomenout. Abychom si nemuseli za chvíli kupovat neprůstřelný vesty a jezdit tankem, při takovym tolerantnim přístupu.
Mike

Příspěvek od Mike »

o zabití určitě nejde o tisícovku teprve ne
problém jsou jen body za nesmysl
a na spoustě I. se dá jet 100+ bez ohrožení sebe sama natož někoho jiného
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“