Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Mike

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Mike »

mě se na tom nejvíc líbí to kastování
mercedesem smetl fabii...
to by mělo být stejné tabu, jako že cigoš zmlátil bílýho
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Plně souhlasím s Mikem, je to tzv. dopravní rasizmus, který už v CZ nikdo nevnímá. Situace na CZ cestách a vše kolem toho je přesným odrazem stavu této zdevastované společnosti a zdeformovaného myšlení lidí. Plně přeji takovým "soudcům", aby jim podobný hňup zabil někoho z blízkých a nebo je samotné zmrzačil. Pak možná pochopí, jak se cítili poškození, kteří byli obětmi jejich všemoudrých "soudních" rozhodnutí.
jeni013

Příspěvek od jeni013 »

vaclav

Příspěvek od vaclav »

http://praha.idnes.cz/nehoda-motorkare- ... zpravy_zep

presne pro tyhle duvody jsou tady omezeni rychlosti, tyhle odbocky na pole, do lesa, k rece, k domu jsou obrovsky zradne a je proste potreba snizit rychlost.
jannnn

Příspěvek od jannnn »

A k čemu by to dle vás bylo? Ten motorkář rozhodně nejel 50 a rozhodně by nejel ani 30, kdyby tam byla třicítka. To je zas logika... :crazy:
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Zejména to na mě působí tak, že motorkář byl kardinální hovado. Když umí jezdit jenom rovně a případně brzdit, tak má jezdit krokem - když by aspoň na chvilku pustil brzdu a zkusil zatočit, nemuselo se vůbec nic stát...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

moje pointa byla o tom, ze se mi zda, ze pomerne hodne nehod se stava pri odbocovani. diskutovali jsme to asi mesic dozadu. to jsou ty omezeni rychosti a pripadne plne cary na rovnych prehlednych usecich u malych krizovatek (na polni cestu atp). tady to ten motorkar "otevrel" a zase, bum, do auta co odbocovalo. chudaci pozustali, chudak ridic osobaku, taky na nem se to psychicky projevi.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Václave, nevíte o té nehode nic, tak si laskavě nechte soudy o tom kdo je chudák ...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

ano, nic o tom nevim, ale myslim, ze pozustali motorkare mohu politovat. nebo se snad z te zbytecne smrti budou radovat?
nehcapu tyhle vypady.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

http://www.youtube.com/watch?v=Ru5RSFrj ... r_embedded
Maďarsko... Jiný kraj, jiný mrav. Stojí to za to zkouknout až tak od 4. minuty.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Drsnej džob ;-)
MPMP

Signály pro jízdu v pruzích

Příspěvek od MPMP »

Zajímal by mne názor ostatních diskutujících na používání a "čitelnost" signálů pro jízdu v jízdních pruzích. V Praze jsou používány v tunelech a jak jsem tak při pravidelných jízdách vypozoroval, tak:
a/ jsou ovládány dost podivným způsobem
b/ řidiči je naprosto ignorují
c/ nikde není ani náznak snahy řidičům vysvětlit, co ty "šipky" a "křížky" vlastně znamenají - jsem přesvědčen, že cca 80% z nich vůbec neví, co znamenají (tady na fóru čekám znalost perfektní).
  • A teď konkrétní případ z dnešního rána - cesta Smíchov - Břevnov přes tunely Mrázovka a SAT, cca 9:00:
  • V tunelu Mrázovka svítí max. rychlost 70 km/h, všechny pruhy mají zelenou
  • Na vjezdu do SAT nad levým pruhem zelená šipka, nad pravým žlutá šipka směřující vlevo, max. rychlost 50 km/h
  • Následující sada již má nad levým zelenou, nad pravým červený křížek (omezení rychlosti se již v SAT tak často neopakuje, takže platí stále 50 km/h).
  • Provoz hustý, max. rychlost cca 30-40 km/h, v pravém (tedy UZAVŘENÉM) pruhu o něco víc, ale také pomaleji než maximum. Pravým pruhem se normálně projíždí, na signály nereaguje nikdo.
  • Asi v polovině tunelu sada signálů ukazuje červený křížek nad oběma jízdními pruhy a po stranách tunelu svítí klasické STŮJ - červená na rozsvíceném semaforu - řididči zůstávají "v pohodě" a klidně jedou svým tempem dál v obou pruzích.
  • Po cca 40s červený semafor zhasne, nad levým pruhu se signál změní na zelenou šipku, nad pravým zůstává červený křížek.
  • Po dojetí (nebo spíš doskákání) k poslední sadě se signály nad oběma pruhy změní na zelenou šipku - nikde ani náznak něčeho neobvyklého v pravém jízdním pruhu - provoz stále hustý, auta jedou pomalu, ale jedou.
Kdo a podle čeho nastavuje signály nad jízdními pruhy? Již několikrát jsem si všiml, že v SAT pokud svítí nad nějakým pruhem červený křížek, svítí na VŠECH SADÁCH - tedy i při drobném problému na konci tunelu, je pruh uzavřen již od jeho začátku, což vede jednoznačně k ignorování signálu - "vždyť přece vidím, že tam nic není". :(

A na konec dotaz. Já se snažím signály dodržovat, ale již několikrát jsem se přistihl, že jsem si všiml až červeného křížku a vůbec nevím, jestli na předchozí sadě svítil též, nebo tam byla žlutá šipka, nebo dokonce zelená. Mně osobně přijdou ony červené křížky a žluté šipky hrozně nevýrazné. Mnohem lepší by (podle mne) bylo, kdyby ony výstražné signály (žlutá a červená) blikaly. To už by přehlédnout nešlo.
Je mi jasné, že jde o signály definované v zákoně, jen mě zajímá názor ostatních.

Omluva za delší příspěvek.
mapman
Autor

Re: Signály pro jízdu v pruzích

Příspěvek od mapman »

Obecně souhlasím s uvedným, tzn. že je to dnes docela problém. Minimálně žlutá šipka by měla blikat, u červeného křížku už o tom přesvědčený nejsem, i když pravda je že by to zvýšilo počet řidičů, kteří to zaregistrují. Jen mě fascinuje, že řidiči ani při obou červených křížcích a červeném světle na semaforu nezastaví a jedou dál ...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

mapman píše:Jen mě fascinuje, že řidiči ani při obou červených křížcích a červeném světle na semaforu nezastaví a jedou dál ...
To si vysvětluju naprosto jednoduše. Ve standardní situaci po stranách nesvítí totiž nic, takže ti, co jezdí "po paměti" se tam ani nedívají a uprostřed tunelu podle mě ani nikdo "světla" nečeká. Takže nějaké "červené světýlko" v místech, kde normálně nic není je velice snadno přehlédnutelné.
V tomto směru se mi líbí rakouský systém, kde pravidelně rozmístěné semafory v tunelech svítí standardně zelenou. To pak jakoukoli změnu nepřehlédnete, protože jste zvyklí, že tam něco svítí a hle, dneska je to jinak. Náš systém kdy zhasnuto znamená "vše v pohodě" a "nějaká červená" problém, je opravdu pro řidiče velice jednoduše přehlédnutelný.

Já osobně jsem teprve dneska v popsané situaci zjistil, že v prostřed SAT vůbec nějaký semafor je - a to tam jezdím poslední rok a půl každý den tam i zpět. :?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Možná ho tam přidali, když zjistili že ty horní signály (ač taky svítěj furt) nějak "nestačej". Další krok bude bytelná závora ;-)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ani bytelná závora určité jedince nedonutí včas zastavit... možná by mohlo stačit blikající střídavě červené světlo jako na železničním přejezdu akorát tady ve svislé sestavě, nikoliv vodorovné.
Standa

Příspěvek od Standa »

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -km-h.html Raději nekomentuji, nechci banán za vulgarismy ;) !
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No pokud ta města nebudou strašit na tranzitních komunikacích .. a to tam moc nestrašej .. tak to bude furt lepší než naše věčná 50 na polovině trasy.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

když se potkaj profíci... :crazy: :crazy:

http://www.youtube.com/watch?v=UlVdiUG8AP4
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

Myslím že tenhle komentář pod videem to vystihl naprosto přesně :)

"v rukách to neměl, jel svižně ale ani se nepřiblížil možnostem toho auta.... dalším důkazem toho že neměl to (ještě spíš žádný) auto v rukách je to že brzdí v zatáčce... každej kdo trochu umí řídit a nemá auto jen na jízdu z A do B ví co to s autem udělá...takovejm lidem co neumí řídit a zkoušej si honit tričko za normálního provozu tyhle bouračky přeju, jelikož to není taková nálož aby si ublížil, ale aspoň zboří auto na totálku a bude od něj klid... nejspíš mu doma tatík pak ještě rozbije hubu"
Geo

Příspěvek od Geo »

Jak tam ladně zaplul do toho pangejtu. Skoro jako by to plánoval. :)
Standa

Příspěvek od Standa »

Stačilo, aby jel někdo proti, a mohl to být pěkný masakr... Ještě že jen takhle...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No furt tam nevidim nějakej důvod pro takovou exhibici. Bylo namrzlo? Nebo se mu něco kouslo?
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“