D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
the.klokan

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od the.klokan »

Rozhodnutí o povolení stavby "Silnice R48 Rychaltice - Frýdek-Místek" - SO 101, SO 261 a SO 301
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/1BF1A9E ... 570001.pdf

SO 101 - Silnice I/48 - IV.část - km ZÚ - 14,800 a km 19,200 - 19,300
SO 261 - Protihluková opatření - stěna A km 13,890 - 14,131 vlevo
SO 301 - Středová kanalizace na začátku úpravy - stoka A, B, C (mimo HV 16, 17 a UV 1)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak na severní rampě MÚK Rychaltice už jsou dodělané čáry až k přejezdu SDP, takže převedení dopravy na severní rampu je na spadnutí - už zbývá tento akt podle mě vyvěsit na úřední desku hukvald, krajského úřadu atd. a co jsem měl možnost vidět, tak už ve stoupání nad Rychalticemi jsou další podkladní vrstvy a až u motorestu Hroch už je cementová stabilizace v jízdních pruzích na Příbor, teď ještě ji dodělají ve směru do FM a pak už jen mezi motorestem Hroch a mostem přes cestu do Krnalovic, tam už je taky jedná nová podkladní vrstva ve směru na Příbor, vidím to tak týden a pro CB povrch je to připraveno od tunelu Lysůvky až po začátek CB povrchu ve stoupání nad Rychalticemi
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tak to co nevidět, půjde do provozu severní větev. Hlavně dej echo, až přijede finišer a bude se pokládat CB, stavím se tam zase podívat :jidlo:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já zatím viděl jen mašinu "Skanska Vogele - taková zelená mašina - ale jestli je někde z boku napsáno Wirtgen, to nevím - podle mě ta mašina jen pokládala nějaké podkladní vrstvy či dělala cementovou stabilizaci - dříve přímo na MÚK Rychaltice použili pro cementovou stabilizaci mašinu od Alpine, teď mají zřejmě mašinu svou ... ale Wirtgen zatím nikde, ale podle mě do týdne se tam objeví ... já však pojedu na 5 dní pryč, tak při zákonu schválnosti ... :D
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Podle mě není kam spěchat s finálním povrchem. Pokládku provedou až bude celá stavba připravena, tj včetně od tunelu Lysůvky k provizornímu napojení na F-M. Jediný problém je, že ještě odtěžují haldy, které pomalu, ale jistě mizí.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak, že bychom se na podzim dočkali nových svodidel na R48??

http://www.novinky.cz/ekonomika/272782- ... didla.html

- viz. konec článku ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Vögele je finišer na asfalt.

Wirtgen je bilá nebo béžová mašina, ta nejde přehlednout svými rozměry :)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jinak hlásím, že dnes jsem si všiml, že most u Krnalovic ode dneška už má sundánu většinu podpěr zbyly tam asi jen 2 jinak už to stojí na mostních pilířích :-) a jinak se pokládají tím asfaltovým finišerem podkladní vrstvy mezi Krnalovickým mostem a Rychalticemi ... tímto tempem do týdne mají položeny všechny vrstvy všude - ale nevím jak to vypadá s tunelem, jestli už se to hnulo tam s těmi haldami škváry ... možná zítra bude čas, tak bych mohl udělat pár špionážních fotek v rychlosti ... pokud je zájem

edit: jen doplním, že v Rychalticích je domalováno VDZ až k přejezdu SDP konkrétně končí před sběrnou u zatím nevyvlastněných pozemků ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a tady máte slibované momentky fotky:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /11-7-2012
jedna perlička -jak je na jedné fotce ze severní rampy vidět, tak kamion vezoucí nová auta z továrny Hyundai v Nošovicích si zkrátil cestu po severní rampě ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Díky za fotky! Škoda, že je problém s těmi pozemky, už to mohlo být napojeno přímo. Ten řidič byl dobrý kanec...
Most u Krnalovic je téměř hotov. Ještě pár pěkných dní a celá trasa bude připravena na pokládku až k tunelu. Ty haldy jsou materiál pro podkladní vrstvy na zemní těleso?
Pete9

Příspěvek od Pete9 »

Tak se mi zdá, že u nadjezdu u Chlebovic začali dneska skládat Wirtgen- na CB povrch. A v zatáčce obchvatu u nájezdu na severní rampu dnes zpevňovali krajnici, aby ji kamiony hned neurvaly, jak budou najíždět směr Místek ze severní rampy. Takže to vypadá, že se brzy dočkáme převedení. To že si tam zkracují auta cestu jde vidět denně. Včera tak jel jeden s goritzou.
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Já teda doufám, že v tomhle místě nechtějí vytvořit nějakých sto metrů dlouhý dvoupruhový hrdlo, ale bude to ve finále napojený tak, že čtyřpruh bude od Příbora až před Frýdek !! :shock: :o
Přílohy
Bezjména-2 kopie.JPG
Bezjména-2 kopie.JPG (46.49 KiB) Zobrazeno 6568 x
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Nechtějí, ale jsou tam problémy s majetkoprávním vypořádáním přilehlých nemovitostí, takže se to musí provizorně uvést do provozu s tímto úzkým hrdlem...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Jsou tam pořád 2 problémové pozemky ne?
1. celý jízdní směr od severní větve směr Příbor
2. připojovací pruh z jižní větve směr F-M

Pokud se to nevyřeší, tak těch metrů možná bude více než jen 100.
vypravec

Příspěvek od vypravec »

To je teda hodne velká škoda. Nepočítaje Frýdek je to jediný takový místo na celý 48.... :roll: :(
bumbik

Příspěvek od bumbik »

flaky to napsal velmi přesně konkrétně v jízdním pruhu na Příbor to je cca 200 m a co se týče toho připojováku tak tam je to těch 100m no ... aspoň ten připojovák by to chtělo vyřešit co nejdřív, už kvůli bezpečnějšímu najíždění po otevření dálnice ...
balance

Příspěvek od balance »

Jeden příležitostný průjezd z Chlebovic do Rychaltic po II/648 (I/48) s napojením přes jižní rampu ...

bumbik

Příspěvek od bumbik »

potvrzuji slova Pete9 - skutečně mezi Nadjezdem doprovodky II/648 a motorestem Hroch právě před chvílí skládali Wirtgen (CB finišér) za pomocí 2 jeřábů - bylo to jak skládanka lego ... ;-) jinak pokládání podkladních vrstev vozovky jede svižným tempem např. ve stoupání nad Rychalticemi je CB už možné položit podle mě je to tam komplet a v Chlebovicích na mostě vybetonované podstavy pro protihlukové stěny a jako vždy zkrácení cesty přes severní rampu využilo několik řidičů ... jinak díky za video balance :-)

edit: odkaz na video ze studia 6 - je to sice trošku retro video o pozemkových sporech na R48 ale i tak to stojí za shlédnutí:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... nceni-r48/
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Před chvíli jsem projížděl kolem stavby po doprovodné komunikaci a jak psal včera Bumbik, tak se horlivě pracuje na složení CB finešeru.. Byly v provozu dva jeřáby a na velikém návěsu byla zřejmě ,,hlavní´´ část finišeru. Jinak se všude, kde jsem dohlédl pracuje, i když počasí moc chlapům nepřeje..
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dnešní fotky téměř celé stavby (zbytek dofotím snad zítra, pokud počasí dovolí ... dnes mě zradil nedostatek času)
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /18-7-2012
jinak pár postřehů v Rychalticích na mostě přes Ondřejnici rozmístěny kužely, aby nikdo nemohl předjíždět ve směru na Příbor již na mostě, kde je ještě obec, a aby auta nepředjížděla ve směru od Příbora při klesání do Rychaltic a proto svedena doprava do pravého pruhu již před mostem ..., most u Krnalovic již má sundány všechny podpěry a nyní je v podstatě hrubá stavba komplet, na mostě tam políval zřejmě beton nějaký zaměstnanec stavby, na mnoha místech je podél hlavní trasy vidět nové odvodňovací žlábky (Lysůvky, Zelinkovice, Chlebovice) a maká se doslova do noci každý den, což je na postupu stavby znát ...
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Dneska se horlivě pracovalo na mostě přes Ondřejnici, pokud si nepletu ten název.. Došlo k odstranění betonových svodidel a docházelo k číštění komunikace.. Mám tedy za to, že se blíží převedení komunikace na severní větev v řádu hodin, maximálně dnů..
bumbik

Příspěvek od bumbik »

potvrzuji slova kolegy, ale změn bylo více, což je vidět na fotkách, které jsem dnes nafotil a přidal do včerejší galerie - viz. můj včerejší příspěvek - doporučuji kouknout a jako bonus jsem dnešní zbrusu novou služební HD kamerou natočil i 2 krátká videa provozu v Rychalticích viz.

http://www.youtube.com/watch?v=2GOH3HgN-XM&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=8KxBXKcS0U4&feature=plcp
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dnes na mostě přes Ondřejnici v Rychalticích došlo k vytrhání plevele v místech, kde byla betonová svodidla a čistila se cesta na severní rampě, myslím, že ještě dojde k vyčištění prostoru předjížděcího pruhu ve směru od Příbora do FM na mostě, kde byla ta bet. svodidla a následně se může doprava převést - odhaduju, že v neděli ráno, jako již tradičně ...
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Dneska ráno jsem jel okolo stavby a finišer na CB je komplet hotový. Otázkou zůstává kde a kdy začnou s pokládkou povrchu?? Nevíte náhodou někdo? Jelikož bych se na pokládku rád podíval.. Nevím, jak by mohla dlouho pokládka na celém úseku trvat, ale řekl bych, že už není s pokládkou třeba otálet. Nebo se pletu?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no já jel okolo stavby včera odpo a finišér komplet nebyl, protože chyběl jeden kousek, co byl postaven u toho válce o kus dál napříč, tak hádám, že už ho připojili a je připraveno k pokládce, podle mě začnou od zítřka, protože připraveny jsou úseky od MÚK Rychaltice po Krnalovice, dále je připravena polovina úseku Krnalovice - motorest Hroch, druhá půlka čeká na poslední podkladní vrstvu, kterou tam zřejmě zítra hoši položí ;-) a od motorestu až do Chlebovic k dvoumostí, je taky připraveno, z Chlebovic do Zelinkovic po podjezd tam ještě taky tuším připraveno a od toho podjezdu k tunelu je připravena jedna polovina, druhá čeká na poslední podkladní vrstvu - sečteno a podtrženo 2 dny a bude připravena komplet stavba z Rychaltic po tunel, takže s pokládkou mohou začít již zítra, rozhodně mají, kde začít ;-) doprava na severní rampu však stále převedena není :-(
Odpovědět

Zpět na „D48“