D48 Rychaltice – Frýdek-Místek
Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek
Je možné, že tam ještě něco chybí, ale nepřišlo mi.. Já spíše myslel, kde začnou, pokud na to do týdne vlétnou? Jestli ten finišer budou přemísťovat a nebo začnou tam, kde jsou,.. Je logické, že začnou zřejmě v nejblžším místě, kde bude přechod z ,,asfaltového´´ na betonový povrch....
ve čtvrtek byla poslední 2 místa, kde chyběla podkladní vrstva, jak jsem psal výše a včera jak jsem jel, tak na tom 1 místě ta podkladní vrstva stále chyběla, kde začnou, netuším ... chtělo by to zítra špiona, co pojede okolo 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak už (14:40) jsem jel po severní rampě, vypadá to, že to před chvíli přehodili, neboť se tam pohybovaly vozy se značením.
R48 -> D48 se podařilo!
Skvělá zpráva. Hlavně pro obyvatele Rychaltic. Jednak z důvodu vysokého provozu a jednak kvůli katastrofalnímu stavu komunikace, kterou doufám, co nejdříve opraví.. Už se tam chystám projet přes severní větev.. JSem zvědavý..
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
V Rychalticích za mostem u starého nájezdu na I/48, vznikl kruhový objezd, takže se bude s dopravou asi čachrovat, nejspíše tak, že se bude ve směru z Ol sjíždět po staré rampě.
Jinak počítám, že bude na ČT reportáž, neb jsem tam viděl Michala Poláška se štábem.
Jinak počítám, že bude na ČT reportáž, neb jsem tam viděl Michala Poláška se štábem.
R48 -> D48 se podařilo!
A sakra, tady se nic neutají, ani natáčení reportáže
.
Ten rondel je tam kvůli otáčení autobusů. Chvíli jsme tam před restaurací točili, říkal jsem si, co to je za ptákovinu (jedna paní dokonce ve směru od Hukvald projela v protisměru), pak se tam ale točil bus Ostrava - Zlín. Starosta mi to pak potvrdil. Autobusy zajíždějící na zastávku "pod most" by pak neměly moc možnost najet zpátky na I/48.
Ten rondel je tam kvůli otáčení autobusů. Chvíli jsme tam před restaurací točili, říkal jsem si, co to je za ptákovinu (jedna paní dokonce ve směru od Hukvald projela v protisměru), pak se tam ale točil bus Ostrava - Zlín. Starosta mi to pak potvrdil. Autobusy zajíždějící na zastávku "pod most" by pak neměly moc možnost najet zpátky na I/48.
-
Milan Křístek
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Michale, kdy se to bude vysílat, dnes v 18:00 v Událostech ?
http://www.kamito.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Milan Křístek: Rád bych, aby to šlo už dnes, ale zatím se nemůžu dovolat na ŘSD
.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem jel kolem, tu paní jsem taky viděl, ta to měla těžce na háku.mipol píše:A sakra, tady se nic neutají, ani natáčení reportáže.
Ty busy mě vůbec nenapadly, ale je to fakt, teď vlastně zajíždějí jakoby do "slepé" ulice.
R48 -> D48 se podařilo!
mám dotaz, všiml si někdo, zda-li již začala pokládka CB ?
Pokládka ještě nezačala, včera prakticky doskládali Wirtgen (finishér). Myslím že to ještě budou dolaďovat. Jak to skládali u obchvatu Příbora, tak to taky dlouho trvalo. Musí to všechno nastavit, sladit, atd. Pokládka jde potom celkem rychle, navíc mají za rohem postavenou betonárku.
jj večer jsem jel kolem, tak jsem koukal, jak to tam hoši ladí ale ten poslední díl byl stále nepřipojen - byl asi 100m od wirtgenu, buď to byl nějaký náhradní díl a nebo ho teprve připojí ... už aby se s pokládkou začalo 
Pokud si dobře pamatuju z pokládky u Chlumce, finišer má dva díly. Ten první,větší, pokládá obě vrstvy betonu, vkládá trny, hutní a hladí a zdrsňuje pytlovinou. Pak je 50 metrů volno a pak jede druhý díl, který na položenou vozovku stříká penetraci. Jistě má někdo na netu schovanou názornou fotografii 
EDIT: tady je ta zadní část vidět
http://www.wirtgen.de/en/produkte/gleit ... 92.php#anc
EDIT: tady je ta zadní část vidět
http://www.wirtgen.de/en/produkte/gleit ... 92.php#anc
- Přílohy
-
- autobahn_w628.jpg (68.76 KiB) Zobrazeno 5994 x
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé ale je, že startovací místo, respektive místo, kde je přechod mezi CB a AB je v levém pásu u motorestu, kdežto finišér stojí o 200m dál.
R48 -> D48 se podařilo!
Hlásím připraveno!!!! Finišer se dneska ráno nacházep pár metru od mostu u motorestu Hroch.. V pruhu směrem na Příbor, ale pokládka bude směrem na F-M. Pokud už nezačnou dneska?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Takže je na startovacím místě, teď už je to asi jen otázka počasí, kdy se začne.
R48 -> D48 se podařilo!
a ty 2 chybějící podkladní vrstvy: 1) mezi podchodem v lysůvkách a podjezdem u zelinkovic a 2) mezi motorestem Hroch a Krnalovickým mostem - už jsou položeny ? chyběla vždy pouze polovina komunikace ...
Finišer na podkladní vrstvy určitě pracoval, ale nevím v jakém úseku přesně? Ale z doprovodky šel vidět, tudíž to bude zřějmě úsek mezi hrochem a mostem
Hlavně tam postavte policajta ať tam ohlídá kvalitu. Jestli bude hnusně, tak si počkáme ještě pár dní... ps: má někdo bližší informace z prostoru tunelu Lysůvky? odvoz hald, staveb. práce a provizorní připojení.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Buď v klidu, ten finišér nepojede v kuse, na mostech bude AB. tzn. že teď pojede až k dvoumostí v Chlebovicích a potom zpět. Pak se přesune na další úseky.bumbik píše:a ty 2 chybějící podkladní vrstvy: 1) mezi podchodem v lysůvkách a podjezdem u zelinkovic a 2) mezi motorestem Hroch a Krnalovickým mostem - už jsou položeny ? chyběla vždy pouze polovina komunikace ...
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak finišér je nachystán na startovací ploše, dnes ve 14h to ale nevypadalo na to, že by dnes odstartoval.
V úseku mezi motorestem a mostem do Krnalovic se pokládá poslední podkladní vrstva.
Na severní větvi se dnes montovalo veřejné osvětlení, v Rychalticích se pak demontoval provizorní chodník viz pár fotek v galerii.
http://gallery.ceskedalnice.cz/rychlostni-silnice/R48-rychaltice-frydek-mistek/25072012
Několik videií
http://www.youtube.com/watch?v=OY7NLsyyUK0
http://www.youtube.com/watch?v=f-FFtguIu2k
V úseku mezi motorestem a mostem do Krnalovic se pokládá poslední podkladní vrstva.
Na severní větvi se dnes montovalo veřejné osvětlení, v Rychalticích se pak demontoval provizorní chodník viz pár fotek v galerii.
http://gallery.ceskedalnice.cz/rychlostni-silnice/R48-rychaltice-frydek-mistek/25072012
Několik videií
http://www.youtube.com/watch?v=OY7NLsyyUK0
http://www.youtube.com/watch?v=f-FFtguIu2k
R48 -> D48 se podařilo!
Je tu ještě jedna možnost, že Skanska bude pokládat CB jen na svém úseku stavby a Strabag s Eurovii si položí sami CB svými finišery nebo pro ně to někdo položí.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Strabag? hádám, že jsi myslel Metrostav (Strabag R48 nestaví) jinak jsem právě jel z FM a co jsem měl možnost vidět mezi podchodem a tunelem začínají postupně pokládat podkladní vrstvy, odtěžují haldy mezi tunelem a koncem úseku u FM v tom zářezu a jinak stále chybí ta jedna podkladní vrstva mezi podchodem a podjezdem - ve směru do FM, jinak už jsou všechny podkladní vrstvy od podjezdu u Zelinkovic až do Rychaltic, takže se směle může pokládat CB - mám za to, že Skanska položí CB všude, mají i svou betonárku a z celého sdružení mají největší část financí a vedoucí funkci ... ale uvidíme
a jinak u konce úseku u FM jsem si všiml napojeného nového telefonního sloupu a v Lysůvkách byly kabely VNN vloženy do země a zasypány pískem a již byl připraven nový sloup VNN, zřejmě elektrika pro osvětlení tunelu, jinak se chystá přeložka VNN i na konci úseku u vjezdu na stávající I/48 ... počasí bohužel pro pokládku CB zatím nepřeje 
Ha, tak to jsem si to spletl s jinou stavbou:D Díky za opravu.
Myslím, že vyjedou až v pátek, kdy má být pěkněji.
Myslím, že vyjedou až v pátek, kdy má být pěkněji.
D47 už máme, teď ještě D48
Díky Bumbíku za pěkně popsanou situaci. Maká se tam pěkně. V pátek se ještě uvidí, ale 100% o víkendu už budou pokládat.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval