Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Těžko říct těch faktorů tam je více. Mě spíš facinuje že ten kdo to točil ujel, ne?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
http://www.youtube.com/watch?v=N6Sb6C-rSRYJaroslav píše:Myslím že tenhle komentář pod videem to vystihl naprosto přesně
"v rukách to neměl, jel svižně ale ani se nepřiblížil možnostem toho auta.... dalším důkazem toho že neměl to (ještě spíš žádný) auto v rukách je to že brzdí v zatáčce... každej kdo trochu umí řídit a nemá auto jen na jízdu z A do B ví co to s autem udělá...takovejm lidem co neumí řídit a zkoušej si honit tričko za normálního provozu tyhle bouračky přeju, jelikož to není taková nálož aby si ublížil, ale aspoň zboří auto na totálku a bude od něj klid... nejspíš mu doma tatík pak ještě rozbije hubu"
Neřek bych, na konci záznamu viditelně zpomaluje.harmonica píše:Těžko říct těch faktorů tam je více. Mě spíš facinuje že ten kdo to točil ujel, ne?
ted jsem jel na dovolenou do Chorvatska a v Madarsku na M7 jel maďar v levém pruhu 120 a všichni jsme ho museli podjet, protože na žádnou výzvu k přejetí do pravého nereagoval
No já nedavno jel z Milána a musel jsem konstatovat, že tyhle úkazy se vyskytujou přinejmenšim celoevropsky, ne-li celosvětově. Stejně jako dva kamiony předjíždějící se na dvouproudovym úseku rozdílem 1 km/h .. od Verony po Brixen naprosto běžnej úkaz, ale je to k vidění i severně od Brenneru. Sme si zas mysleli, že jsme něčim vyjímečný, a houbeles 
Toto je problém, který je třeba nekompromisně řešit i u nás.
http://www.stream.cz/komentare/2189955- ... nebo-usnul
Věřím, že mnozí zase budou hledat "technické mouchy tohoto videa" a zapomenou tak na podstatu toho, co je hlavním dějem - totální magor, který je potencionálním vrahem kohokoliv.
Možná, až se s podobným řidičem setkají sami, tak poopraví svůj postoj, pokud ale ještě budou mít příležitost.
P.S. Je zcela jedno, kde to bylo natočené, tato hovada se vyskytují všude, pouze akcescopnost společnosti je buď eliminuje na minimum, a nebo je nepochopitelně glorifikuje.
http://www.stream.cz/komentare/2189955- ... nebo-usnul
Věřím, že mnozí zase budou hledat "technické mouchy tohoto videa" a zapomenou tak na podstatu toho, co je hlavním dějem - totální magor, který je potencionálním vrahem kohokoliv.
Možná, až se s podobným řidičem setkají sami, tak poopraví svůj postoj, pokud ale ještě budou mít příležitost.
P.S. Je zcela jedno, kde to bylo natočené, tato hovada se vyskytují všude, pouze akcescopnost společnosti je buď eliminuje na minimum, a nebo je nepochopitelně glorifikuje.
Ale no tak, všichni přeci ví, že jen a pouze rychlost zabíjí 
No jéje, zejména ta, která sebeméně převyšuje rychlost stanovenou pro dané místo vševědoucím úředníkem státní správy. To jsou doslova hromady mrtvých.Kubajsu píše:Ale no tak, všichni přeci ví, že jen a pouze rychlost zabíjí
Než se budeme rozohňovat, proč myslíte, že řidič jede, jak jede: je opilý, neumí to nebo frajeří?Vladimír píše:...
Až mi odpovíte, tak mi prosím řekněte (a to platí i pro ironické následovníky) proč by měl být tento magor v protisměru horší než ten, kterého tam vynese nepřiměřená rychlost ...
1) Na neumění je tenhle stroj docela drahý, aby mu ho někdo půjčil; frajer by se zas držel mezi krajnicemi, aby neničil chodníky, a vlnil by se pravidelně, ne jako když nedotočí nebo přetočí a dojde mu to až se zpožděním. Navíc na té sedačce vypadá nějak sklesle a kolega v závěru také nevypadá, že by mu to nevadilo. Takže buď chlast, nebo diabetický záchvat.GiuseppeS píše:Než se budeme rozohňovat, proč myslíte, že řidič jede, jak jede: je opilý, neumí to nebo frajeří?Vladimír píše:...
Až mi odpovíte, tak mi prosím řekněte (a to platí i pro ironické následovníky) proč by měl být tento magor v protisměru horší než ten, kterého tam vynese nepřiměřená rychlost ...
2) protože nepřiměřená rychlost vynáší ponejvíce v zatáčkách, zatímco takovýhle stav řidiče kdekoliv.
Spíš si nejsem jistej, jestli to vůbec je vozidlo splňující normy pro provoz na veřejný komunikaci. Ale když mi dáte "autoprázdnou" silnici a schopnýho šoféra, tak se s nim domluvim a natočim něco podobnýho klidně taky, sranda musí bejt 
Jen dobře nahrané divadýlko. Kdyby spal, sjel by v prví zatáčce. Kdyby chlastal, tak by těch věcí taky pár sejmul. Tohle bylo jen divadýlko, kde chlopek dobře věděl, kdy zabrzdit a zatočit, aby z této exhibice nebyly žádné škody.
Jen dobře nahrané divadýlko. Kdyby spal, sjel by v prví zatáčce. Kdyby chlastal, tak by těch věcí taky pár sejmul. Tohle bylo jen divadýlko, kde chlopek dobře věděl, kdy zabrzdit a zatočit, aby z této exhibice nebyly žádné škody.
http://www.youtube.com/watch?v=f_gRX6s6g54
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f_gRX6s6g54[/youtube]
a tohle je taky nahrane ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f_gRX6s6g54[/youtube]
a tohle je taky nahrane ?
Nevim, v zemi kde se momentálně nalézám youtube nefunguje
ale i kdyby to polský představení nahraný nebylo, nedá se z jednotlivýho případu usuzovat vůbec nic (tady je deset milionů lidí a v polsce dalších čtyřicet, tak si zkuste spočítat pravděpodobnost že to uvidíte běžně). Naprosto běžně ale vidim lepiče na zadek a předjížděče přes horizont a nepřehlednou zatáčku .. to jsou ti, co spěchaj, protože na to maj, jsou lepší lidi v lepšim autě (možná i lepší šoféři, aspoň si to myslej) a tvrděj že rychlostní limit nejni "materielní znak". Tož tak, fyzikální limity žádný výjimky neznaj.
Poslední dobou tady bylo několik smrtelných nehod a podle těch aut nešlo o žádné mimořádné "lepší lidi v lepších autech", ti poslední dobou nějak nebourali. Tohle byli většinou mladí šoféři, ostatní identifikační znaky ovšem asi splňovali...jonáš píše:Nevim, v zemi kde se momentálně nalézám youtube nefungujeale i kdyby to polský představení nahraný nebylo, nedá se z jednotlivýho případu usuzovat vůbec nic (tady je deset milionů lidí a v polsce dalších čtyřicet, tak si zkuste spočítat pravděpodobnost že to uvidíte běžně). Naprosto běžně ale vidim lepiče na zadek a předjížděče přes horizont a nepřehlednou zatáčku .. to jsou ti, co spěchaj, protože na to maj, jsou lepší lidi v lepšim autě (možná i lepší šoféři, aspoň si to myslej) a tvrděj že rychlostní limit nejni "materielní znak". Tož tak, fyzikální limity žádný výjimky neznaj.
Klasika, nepřiměřená rychlost ...
ve vlaknu "ukazy na cr silnicich" nedavno martin napsal - "standardní buzerační semafor" http://goo.gl/maps/0xcPT
co to znamena? jako ze kdo kontroluje a postihuje (tady zastavenim, zadna pokuta) poruseni zakona (tady asi 50km/h v zastavene obci) je buzerant?
protoze jestli je tohle smysleni vetsiny ceske populace, pak se ale nedivme, ze mame vladu jakou mame. vse souvisi se vsim.
co to znamena? jako ze kdo kontroluje a postihuje (tady zastavenim, zadna pokuta) poruseni zakona (tady asi 50km/h v zastavene obci) je buzerant?
protoze jestli je tohle smysleni vetsiny ceske populace, pak se ale nedivme, ze mame vladu jakou mame. vse souvisi se vsim.
No, upřímně, § 78 odst. 2 zákona o silničním provozu: Dopravní značky, světelné a akustické signály, dopravní zařízení a zařízení pro provozní informace se smějí užívat jen v takovém rozsahu a takovým způsobem, jak to nezbytně vyžaduje bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích nebo jiný důležitý veřejný zájem. - Opravdu je v takovémto místě semafor nezbytně nutný případně odpovídá konstrukci veřejného zájmu? Vše záleží na konkrétním výkladu a jsou i jiné, levnější popř. efektivnější metody zklidňování dopravy
ano, podle mne tento druh semaforu je ve verejnem zajmu. obcas jezdim kolem jednoho a funguje to uplne perfektne, nerekl bych, ze si nekdo stezuje, kdyz se tam nauci (konecne) jezdit podle zakona. zaroven mate pravdu, ze tech metod je vice (jako u vseho), jde ale take o naklady vs vysledny efekt. ten semafor je genialne jednoduchy - dodrzuj zakon a pojedes bez zastaveni. uplne jednoduche, lepsi nez radary a fotky, policajti, ruzne zuzeni vozovky, hrby, kruhace atd.mapman píše:No, upřímně, § 78 odst. 2 zákona o silničním provozu: Dopravní značky, světelné a akustické signály, dopravní zařízení a zařízení pro provozní informace se smějí užívat jen v takovém rozsahu a takovým způsobem, jak to nezbytně vyžaduje bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích nebo jiný důležitý veřejný zájem. - Opravdu je v takovémto místě semafor nezbytně nutný případně odpovídá konstrukci veřejného zájmu? Vše záleží na konkrétním výkladu a jsou i jiné, levnější popř. efektivnější metody zklidňování dopravy
Ja s nimi osobně v obecném měřítku problém nemám, ač se mi už stalo že mě jeden z nich zastavil, aniž bych skutečně 50ku překročil ... ale to už je spíš problém kalibrace zařízení. Osobní zkušenosti mě ale vedou k tomu, že skutečně nejúčinnějším opatřením je úsekové měření, semafor je záležitost víceméně bodová, takže pro mě má smysl hlavně v kombinaci s jinými opatřeními, třeba v místě přechodu, školy nebo zastávky MHD. Takhle osamoceně je to už moc, nemá to dle mého často legitimní důvod a slouží pouze k vynucení zákonné povinnosti v konkrétním bodě aniž by bylo řečeno proč zrovna tady ano a jinde ne. I když teď trochu popírám sám sebe
mapman píše:... Tohle místo je ´poměrně hodně zatížené tranzitem, páč se tudy objíždí Přerov, takže si úřady tímhle nejspíš vynucují dodržování padesátky ...
Jistě se tu o tom už psalo, ale tuhle mě opět překvapila "solidárnost" řady řidičů. Nejde mi do hlavy, proč někdo upozorňuje druhého řidiče na přítomnost policie. Přeci pokud někdo porušuje předpisy, tak bychom měli naopak být vděční za to, že ze silnic na chvíli zmizí, ne? A ne ho upozornit na to, aby si chvíli dával pozor a pak zas jezdil jak čuně... A to teď nemyslím žádné měření 30ky ve městě, ale hlídání zákazu předjíždění na nebezpečném úseku.
A zájem je tady přesně co? Aby se řidiči chytili do pasti a dostali pokutu? Nebo aby na tom nebezpečném úseku opravdu nepředjížděli? Pokud by totiž policie byla co k čemu, upozorní na svou přítomnost sama, prasit si tam pak nikdo netroufne a účelu bude dosaženo. Akorát to holt nehodí tolik čárek a vybranejch pokut... Mimochodem, jsou země, kde se policie vůbec nesmí v provozu pohybovat v neoznačených autech. A nezdá se mi, že by se tam na silnicích válely hromady mrtvol.michal píše:Jistě se tu o tom už psalo, ale tuhle mě opět překvapila "solidárnost" řady řidičů. Nejde mi do hlavy, proč někdo upozorňuje druhého řidiče na přítomnost policie. Přeci pokud někdo porušuje předpisy, tak bychom měli naopak být vděční za to, že ze silnic na chvíli zmizí, ne? A ne ho upozornit na to, aby si chvíli dával pozor a pak zas jezdil jak čuně... A to teď nemyslím žádné měření 30ky ve městě, ale hlídání zákazu předjíždění na nebezpečném úseku.
Pořád žasnu nad tím, jak je ta fízlovská mentalita pevně zakořeněná v našich hlavách - že policie chystá na řidiče pasti, místo aby transparentním způsobem dohlížela na bezpečnost provozu - tedy tak, že v tom provozu bude vidět, nad tím se skoro nikdo nepozastaví.
Ne, tento druh semaforu je zneužitím tohoto zařízení k účelu, pro který nebylo určeno a inflace podobných zařízení povede pouze ke snížení respektovanosti světelné signalizace jako takové.vaclav píše:ano, podle mne tento druh semaforu je ve verejnem zajmu. obcas jezdim kolem jednoho a funguje to uplne perfektne, nerekl bych, ze si nekdo stezuje, kdyz se tam nauci (konecne) jezdit podle zakona. zaroven mate pravdu, ze tech metod je vice (jako u vseho), jde ale take o naklady vs vysledny efekt. ten semafor je genialne jednoduchy - dodrzuj zakon a pojedes bez zastaveni. uplne jednoduche, lepsi nez radary a fotky, policajti, ruzne zuzeni vozovky, hrby, kruhace atd.
Semaforů má být pár, tam kde je opravdu potřeba poskládat dopravní proudy, nebo pouštět chodce a mají být v činnosti pouze, když je třeba a ne třeba v 3 ráno, kdy místem projede jedno auto za pět minut (jak bývá poslední dobou zvykem zejména v Praze) a jako takové se mají respektovat na 100 % - červená - stát musí být podmíněným reflexem každého řidiče, o kterém se nepochybuje. Jak ale začnou blbnout se "zklidňovacíma semaforama", budou se za chvíli moc divit, až jim na to lidi začnou kašlat a jezdit na červenou nejen tam, ale i jinde.
100% souhlas, nastesti je blikacu podstatne mene.michal píše:Jistě se tu o tom už psalo, ale tuhle mě opět překvapila "solidárnost" řady řidičů. Nejde mi do hlavy, proč někdo upozorňuje druhého řidiče na přítomnost policie. Přeci pokud někdo porušuje předpisy, tak bychom měli naopak být vděční za to, že ze silnic na chvíli zmizí, ne? A ne ho upozornit na to, aby si chvíli dával pozor a pak zas jezdil jak čuně... A to teď nemyslím žádné měření 30ky ve městě, ale hlídání zákazu předjíždění na nebezpečném úseku.
ja tento fenomen pouzivam, kdyz vidim, jak treba v obci nekdo jede evidentne pres tech 70-80 (v miste neni zadna hlidka ani radar), je efektni videt pak ve zpetnem zrcatku ty brzdove svetla. treba tim nekdy zachranim nejaky zivot. navic tim otupim ten zvyk, lidi na to uz nebudou reagovat!
Jo a ještě jedna věc - takovej buzerační semafor jsem teď o víkendu na II/268 ve směru od R10 na Mimoň, myslím, že to bylo na vjezdu do Ploužnice. Ta silnice je tam rozsekaná na mraky. Ale opravit ji, to ne. Na krávoviny jako je buzerační semafor, se ale prachy najdou vždycky, to zas jo.vaclav píše:mate vlastne pravdu, az se zavede povinne majetkove priznani... pak si to smejdi a darebaci stejne vyresi jinak. uplne stejne jako s tou cervenou.
takze podle vas ma na tom useku nekde viditelne stat policie, sedet v aute a nic nedelat? wtf?pivko píše: Pokud by totiž policie byla co k čemu, upozorní na svou přítomnost sama, prasit si tam pak nikdo netroufne a účelu bude dosaženo.
v tom pripade navrhuji posadit do snemovny tak 10 policajtu, razem se prestane ve vysoke politice krast!