Úkazy na českých silnicích

Off-topic pokec
Odpovědět
jonáš

Re: Úkazy na českých silnicích

Příspěvek od jonáš »

Nekrmit, nedráždit .. tohle jsou děsně nervózní jedinci a mohli by příště střílet ;-) a nepochybuju o tom, že maj i pro policii vhodný krytí, jinak by si to nelajsli. Skutečná věrchuška nevymřela, jen se transformovala.

Jinej úkaz, buď je to blbě a pozdě značený nebo se to neumí. V pátek u Nuseláku, dneska pod Spořilovem, náhlý stažení do jednoho pruhu a šoféři v tom uzavíranym zůstávaj viset a zmatkujou. Málem jsem měl odřenej přední ;-)
adamos

Příspěvek od adamos »

http://www.ibesip.cz/640_ZASADY-BEZPECN ... avidlo-ZIP

Když už to neumíme, co kdyby na krizové místo ve špičce stoupl jeden dopravák a zip usměrňoval? Třeba by se to pár řidičů naučilo na příště.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No tam jde spíš o to, že je to v obou případech značený moc nablízko a někoho v levym to překvapí tak, že jediný co stihne je před cedulí to zašlápnout. Na slušný zipování je třeba aspoň stovka metrů, a taky aby mu někdo v pravym nechal místo. Stejně prasácky značený byly neustálý změny jízdních pruhů během reko u Slavie, až to tam autobusák jednou bral protisměrem ;-)
Pavel K.

Příspěvek od Pavel K. »

siesa píše:Tak dneska pred pulnoci jedu po dalnici z Breclavi do Brna a pri predjizdeni me dojel dost nevybirave cernej superb s ostravskou znackou. Normalne jsem se zaradil pred predjizdene, coz me malem stalo odrenej zadni blatnik a levej bok auta. Tak jsem toho pirata problikl. No a pak se delo nasleujici:
Borec dvakrat seslapl brzdu a potom zapnul cerveno-modrou blikacku. Na me to delalo dojem, ze to je policejni vuz a chce me odstavit. Tak jsem zajel do odstavnyho s pravym blikacem. No on se samozrejme rozjel a zmizel kdesi vepredu.
Uz jste nekdy nekdo potkal taky neco takovyho-atrapu policejni sireny? Ja osobne jsem z toho byl dost v soku...
Mám podobný zážitek, taky tmavý superb, ten starší model. Registrační značku nevím, stalo se to už v zimě. Jedu po D5 na Prahu, už byla tma a na dálnici jsem byl prakticky sám. Dojel jsem ale ten superb, který bez zjevné příčiny jel neustále v levém pruhu a jel jenom cca 80 km/h. Dost s předstihem jsem tedy taky najel do levého pruhu a dal levý blinkr. Superb mi dost neochotně, trhavým pohybem, jako kdyby se leknul, levý pruh uvolnil. Hned po předjetí, kdy jsem se samozřejmě zase vrátil do pravého pruhu, ten superb spustil nějaké majáčky, modré a červené, které byly někde v úrovni chladiče, mezi světly. Polekal jsem se, myslel jsem, že se jedná o policejní vůz, a začal jsem s pravým blinkrem zastavovat u krajnice. Ten superb ale vzápětí spustil dálková světla. To mě ještě víc vylekalo, protože prosvícení dálkovými světly nepatří mezi povolené způsoby zastavování vozidel, a vlastně to samotné majáčky taky ne, šlo mi hlavou, navíc ten levý pruh byl už zase volný... Tak jsem zase začal zrychlovat, ale ten superb taky, jel pak pořád za mnou těch mých tachometrových 130 přilepený za zadkem a pořád do mě pražil dálková světla, a to celou cestu od Berouna až ku Praze, kde jsem odbočil na Okruh a superba se tímto zbavil. Taky mě to tehdy dost vyděsilo...
Mike

Příspěvek od Mike »

zadupnout a při podání vysvětlení tvrdit, že jste se lekl těch majáčků
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
siesa

Příspěvek od siesa »

Pavle...udelal jsem presne to stejny.. Blinkr a ke krajnici. Jenom ten superb (taky starsi model cerne barvy) to nakopnul a valil smer Brno...
Mike píše:zadupnout a při podání vysvětlení tvrdit, že jste se lekl těch majáčků
To je sice pekna rada, ale kdo by si chtel takhle "zbytecne" pridelavat potize, ze?!!
A navic jak psal vyse Jonas. Jestli to je nekdo, kdo by s tim stejne problemy nemel, tak by to nemelo stejne zadny vyznam... :|
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Příště zvednout telefon a zavolat na DO Policie ČR, ať si příslušného výkuka odchytnou a domluví mu (taková gumulečba by nebyla špatná :mrgreen: )
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Libor

Příspěvek od Libor »

Navíc VRZ v červené barvě není u nás povolené. Sice je někde k vidění převážně u dobrovolných hasičů na Tatře nebo Trambusu kvůli viditelnosti, ale v Superb určitě nevlastní.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Tak měšťáci z Lázní Bohdaneč mají po jedné ze svých hraček. http://pardubice.idnes.cz/foto.aspx?r=k ... zpravy_meb
Mike

Příspěvek od Mike »

jj, taky jsem četl
rám měli určitě homologovaný a teď ještě zbývá prokázat, že nezabránili nehodě, což jsou samozřejmě povinni 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
jannnn

Příspěvek od jannnn »

http://www.youtube.com/watch?v=jsSLu7I1MxA

zajímavé dopravní značení...jak někdo v diskuzi poznamenal, asi pruh pro koloběžky :)
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Jedna podivná značka z Telče
znacka.jpg
znacka.jpg (31.43 KiB) Zobrazeno 7424 x
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A jaký má být smysl té značky?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Vpravo a rovně je slepá ulice pro vozidla na dodatkové tabulce... tolik smysl, provedení je ale teda velmi velmi podivné a v rozporu s předpisy...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Spíš by tam měla bejt klasická "slepá" doplněná dvěma šipkama do relevantních směrů a tou dodatkovkou, ne? I když zákon asi pojem "slepá ulice pro vyznačená vozidla" nezná vůbec ;-)
Standa

Příspěvek od Standa »

Spíš by tam měl být nějaký speciální typ informativní značky, tohle je vážně lidová tvořivost. Nicméně srozumitelné to asi je, pochopil jsem to i já :) !
MichalKM

Příspěvek od MichalKM »

Tuší někdo, proč je tu ten semafor?

https://maps.google.cz/?ll=49.490375,17 ... 7,,0,-4.04
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nevím k jakému učelu, ikdyž člověk jede např. 60, stále svítí zelená.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Standardní buzerační semafor, asi s vyšší tolerancí k rychlosti, je tam už asi dva roky.
R48 -> D48 se podařilo!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Výuka ježdění na červenou. S podobným nesmyslem se setkáte v Havlíčkově Brodě na příjezdu od Kolína kousek před podchodem.
viky

Příspěvek od viky »

Takových semaforů je...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Web píše:Výuka ježdění na červenou.
Musím říct, že přesně tak to funguje. Bohužel. Na kole mě často takové semafory vůbec nezaznamenají a zelenou nehodí a nehodí... A on se respekt k červené snižuje a snižuje... :?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MichalKM píše:Tuší někdo, proč je tu ten semafor?

https://maps.google.cz/?ll=49.490375,17 ... 7,,0,-4.04
tipuju vyjezd hasicu nebo to reguluje nejaky zacpy dal v obci? koukam je tam nejaka fabrika, mozna to sviti kdyz tam vyjizdi naklad atp aby se nezacpala obec?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ne, to je opravdu klasický "buzerační" semafor. Tohle místo je ´poměrně hodně zatížené tranzitem, páč se tudy objíždí Přerov, takže si úřady tímhle nejspíš vynucují dodržování padesátky ... Roste to jak houby po dešti. Já přidám třeba jeden v Dolních Břežanech od Písnice...
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

No nevím, mne tyto semafory obvykle nebuzerují. Jestli jet v obci pod pade, anebo 50+ je rozdíl pár vteřin.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“