Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

pivko

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:
pivko píše: Pokud by totiž policie byla co k čemu, upozorní na svou přítomnost sama, prasit si tam pak nikdo netroufne a účelu bude dosaženo.
takze podle vas ma na tom useku nekde viditelne stat policie, sedet v aute a nic nedelat? wtf?
v tom pripade navrhuji posadit do snemovny tak 10 policajtu, razem se prestane ve vysoke politice krast!
Ano, pokud je někde vidět policejní auto, provoz se jako mávnutím kouzelného proutku zpravidla velmi zklidní (někdy až moc, když nějakej mamlas jel předtím na pohodu mimo obec 95 km/h a zběsile to zaflekuje "pro sichr" na 70). Podobně, jako když je někde cedule, že se měří rychlost. A pokud ne, co jim brání, aby si ty, na které ani toho neplatí, chytili a dali jim pokutu? Jenomže to oni ne, metodou práce PČR je zabukaření.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko píše: Jo a ještě jedna věc - takovej buzerační semafor jsem teď o víkendu na II/268 ve směru od R10 na Mimoň, myslím, že to bylo na vjezdu do Ploužnice. Ta silnice je tam rozsekaná na mraky. Ale opravit ji, to ne. Na krávoviny jako je buzerační semafor, se ale prachy najdou vždycky, to zas jo.
penize nejsou dneska na nic, mimo jine proto, ze si nekteri lide mysli, ze neni potreba policie k hlidani a trestani obcanu, kteri nerespektuji zakon. hned to zacnou nazyvat "fizlackou mentalitou".
ten semafor alespon muze nekomu zachranit poloosu (kdyz uz tady nikdo neresi lidske zivoty)!
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:
pivko píše: Jo a ještě jedna věc - takovej buzerační semafor jsem teď o víkendu na II/268 ve směru od R10 na Mimoň, myslím, že to bylo na vjezdu do Ploužnice. Ta silnice je tam rozsekaná na mraky. Ale opravit ji, to ne. Na krávoviny jako je buzerační semafor, se ale prachy najdou vždycky, to zas jo.
penize nejsou dneska na nic, mimo jine proto, ze si nekteri lide mysli, ze neni potreba policie k hlidani a trestani obcanu, kteri nerespektuji zakon. hned to zacnou nazyvat "fizlackou mentalitou".
ten semafor alespon muze nekomu zachranit poloosu (kdyz uz tady nikdo neresi lidske zivoty)!
Na semafor evidentně peníze byly, i s dvěma kamerkama. O tom, že není potřeba policie jsem nic nepsal. Jen si myslím, že víc než zabukaření by k té prevenci mrvých přispělo, kdyby byla vidět v provozu.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko píše: pokud je někde vidět policejní auto, provoz se jako mávnutím kouzelného proutku zpravidla velmi zklidní
dekuji za potvrzeni, ze je v cr normalni neridit se zakonem (silnice, politika, obchod).
pivko píše: Co jim brání, aby si ty, na které ani toto neplatí, chytili a dali jim pokutu? Jenomže to oni ne, metodou práce PČR je zabukaření.
W T F? pivko, nechame tohle blaboleni nekde do hospody k pivku....
michal

Příspěvek od michal »

pivko píše:
michal píše:Jistě se tu o tom už psalo, ale tuhle mě opět překvapila "solidárnost" řady řidičů. Nejde mi do hlavy, proč někdo upozorňuje druhého řidiče na přítomnost policie. Přeci pokud někdo porušuje předpisy, tak bychom měli naopak být vděční za to, že ze silnic na chvíli zmizí, ne? A ne ho upozornit na to, aby si chvíli dával pozor a pak zas jezdil jak čuně... A to teď nemyslím žádné měření 30ky ve městě, ale hlídání zákazu předjíždění na nebezpečném úseku.
A zájem je tady přesně co? Aby se řidiči chytili do pasti a dostali pokutu? Nebo aby na tom nebezpečném úseku opravdu nepředjížděli? Pokud by totiž policie byla co k čemu, upozorní na svou přítomnost sama, prasit si tam pak nikdo netroufne a účelu bude dosaženo. Akorát to holt nehodí tolik čárek a vybranejch pokut... Mimochodem, jsou země, kde se policie vůbec nesmí v provozu pohybovat v neoznačených autech. A nezdá se mi, že by se tam na silnicích válely hromady mrtvol.

Pořád žasnu nad tím, jak je ta fízlovská mentalita pevně zakořeněná v našich hlavách - že policie chystá na řidiče pasti, místo aby transparentním způsobem dohlížela na bezpečnost provozu - tedy tak, že v tom provozu bude vidět, nad tím se skoro nikdo nepozastaví.
Fízlovská mentalita? Chtít po někom respektovat ustanovená závazná pravidla a případně souhlasit s jeho sankcionováním za jejich porušení považujete za fízlovskou mentalitu? Pardon, asi máme poněkud jinačí světonázor. Mimochodem jak pak chcete z toho "stáda" vybrat ty černé ovce, když ne tímto "náhodným výběrem"? Nehodovým výběrem? Fascinuje mě, že spousta blikajících si neuvědomuje, že ten rychle nebo nebezpečně jednoucí řidič může díky jejich bliknutí jednou ohrozit i je. Víc jsme tím nemyslel.
pivko

Příspěvek od pivko »

michal píše: Fízlovská mentalita? Chtít po někom respektovat ustanovená závazná pravidla a případně souhlasit s jeho sankcionováním za jejich porušení považujete za fízlovskou mentalitu? Pardon, asi máme poněkud jinačí světonázor. Mimochodem jak pak chcete z toho "stáda" vybrat ty černé ovce, když ne tímto "náhodným výběrem"? Nehodovým výběrem? Fascinuje mě, že spousta blikajících si neuvědomuje, že ten rychle nebo nebezpečně jednoucí řidič může díky jejich bliknutí jednou ohrozit i je. Víc jsme tím nemyslel.
Tak jasně, pokud někdo bude házet myšky a ohrožovat ostatní, taky na něj blikat nebudu. Jenomže víte, co je zvláštní? Že se mi ještě nikdy nestalo, abych někoho takového v blízkosti policejní hlídky viděl. Jako na potvoru, když někde jede někdo jako prase, policajta šikoro daleko nevidět. Esli vono to nebude tím, kde oni tak zpravidla stávají, nebo kde se zpravidla měří, čímž jsem opět u toho, co tu říkám už od začátku, že to prostě policajti dělají v globálu úplně blbě.
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:
pivko píše: pokud je někde vidět policejní auto, provoz se jako mávnutím kouzelného proutku zpravidla velmi zklidní
dekuji za potvrzeni, ze je v cr normalni neridit se zakonem (silnice, politika, obchod).
pivko píše: Co jim brání, aby si ty, na které ani toto neplatí, chytili a dali jim pokutu? Jenomže to oni ne, metodou práce PČR je zabukaření.
W T F? pivko, nechame tohle blaboleni nekde do hospody k pivku....
Aha, takže argumenty došly, což?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko píše: Aha, takže argumenty došly, což?
ano, uznavam, ze na to nize nemam co rict. omlouvam se.

"Co jim brání, aby si ty, na které ani toto neplatí, chytili a dali jim pokutu? Jenomže to oni ne, metodou práce PČR je zabukaření."
vaclav

Příspěvek od vaclav »

to pivko - pisete: "Zde ovšem vyvstává kruciální otázka: Kolik je lidí, kteří se nebojí, že se zabijou, ale bojí se policajtů, bodů a pokut? Vím o takových lidech v souvislosti s jízdou pod vlivem - jenže alkohol má právě tu vlastnost, že po něm vzniká ten pocit "všechno zvládnu"."

pane, na sofera-idiota kaka pes jestl ise zabije...jde o ostatni ucastniky provozu (treba moje deti)!

"Pokud je hlavním zájmem řidiče ne aby jel bezpečně, ale aby nedostal pokutu, je celý systém dohledu nad bezpečností provozu na pozemních komunikacích od základu špatný"

A) za nebezpecnou jizdu povazuji, ze nekdo predjizdi tam, kde je to povoleno, ale je to nebezpecne (auto v protismeru atd)
B) nedodrzovani predpisu nepovazuji za nebezpecne, to je poruseni zakona!

neni treba menit system dohledu, ten by mel idealne resit pouze A).
my musime nejdriv sami zacit respektovat B), tedy zakon, a to na vsech urovnich.
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:to pivko - pisete: "Zde ovšem vyvstává kruciální otázka: Kolik je lidí, kteří se nebojí, že se zabijou, ale bojí se policajtů, bodů a pokut? Vím o takových lidech v souvislosti s jízdou pod vlivem - jenže alkohol má právě tu vlastnost, že po něm vzniká ten pocit "všechno zvládnu"."

pane, na sofera-idiota kaka pes jestl ise zabije...jde o ostatni ucastniky provozu (treba moje deti)!

"Pokud je hlavním zájmem řidiče ne aby jel bezpečně, ale aby nedostal pokutu, je celý systém dohledu nad bezpečností provozu na pozemních komunikacích od základu špatný"

A) za nebezpecnou jizdu povazuji, ze nekdo predjizdi tam, kde je to povoleno, ale je to nebezpecne (auto v protismeru atd)
B) nedodrzovani predpisu nepovazuji za nebezpecne, to je poruseni zakona!

neni treba menit system dohledu, ten by mel idealne resit pouze A).
my musime nejdriv sami zacit respektovat B), tedy zakon, a to na vsech urovnich.
Jednání A je taky nezákonné. Čili dělání rozdílu mezi A a B nedává smysl. Zákon má taky svůj účel, jímž je v tomhle případě bezpečnost a plynulost silničního provozu. Mimochodem, všiml jste si, jak na to druhé už dneska z vysoka, jak vy říkáte, kaká pes a nikoho to nezajímá?

Jinak máte pravdu, postihovat by se mělo předševším tam, kde hrozí riziko pro ostatní. Pak mi teda vysvětlete, jaký je důvod k postihu někoho, kdo překročí rychlost někde na rovným úseku, kde široko daleko není žádný další účastník silničního provozu.
Naposledy upravil(a) pivko dne 30.7.2012 13:56:24, celkem upraveno 1 x.
pivko

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od pivko »

viky píše:1.Kamiony minimálně na D1 nejsou v nějak velké menšině.
2.Předpisy provozu na pozemních komunikacích hovoří jasně:Na D,R smí jet vozidlo,které je po rovině schopno jet min.80km/h.
3.Nikdo mně tedy nemůže nutit,abych jel (zejména na D1) vyšší rychlostí,jak 90km/h,když nechci a nikam nespěchám.Proč bych si měl zbytečně zvyšovat spotřebu?
4.Já sice zbytečně na R,D 90km/h nejezdím,ale tímto se zastávám těch,co tak jezdí.Mají na to nezadatelné právo!
A tohle je ukázkový příklad toho, jak lidé v důsledku současné dopravněbuzerační propagandy přestávají používat mozek. Ano, zákon skutečně takové jednání nezakazuje. Na druhou stranu, bezpečné to rozhodně není, a to zejména kvůli velkému rozdílu rychlostí. Pravděpodobnost, že se při takové jízdě zabijete je troufám si říct mnohem větší, než když pojedete 20 km/h nad limit (kdo bude viníkem takové nehody neřeším a troufám si říct, že je to z hlediska výsledku dokonale nepodstatné).
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko píše: Pak my teda vysvětlete, jaký je důvod k postihu někoho, kdo překročí rychlost někde na rovným úseku, kde široko daleko není žádný další účastník silničního provozu.
nejdriv mi vysvetlete vy, proc ten nekdo tu rychlost prekroci? a pak mi prosim uvedte takovy pripad, radar na rovnem a prazdnem useku jsem uz sakra dlouho nevidel, resp. toho mereni je obecen v cr bohuzel sakra malo (oproti treba slovensku).
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg

I když podle vaclava to určitě není prázdný a rovný úsek...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:
pivko píše: Pak my teda vysvětlete, jaký je důvod k postihu někoho, kdo překročí rychlost někde na rovným úseku, kde široko daleko není žádný další účastník silničního provozu.
nejdriv mi vysvetlete vy, proc ten nekdo tu rychlost prekroci? a pak mi prosim uvedte takovy pripad, radar na rovnem a prazdnem useku jsem uz sakra dlouho nevidel, resp. toho mereni je obecen v cr bohuzel sakra malo (oproti treba slovensku).
A co vám je do toho, proč jí překročí? Třeba proto, že se mu to líbí. Zákon tu není od toho, aby každýho vodil za ručičku, anebo abychom se mohli poplácávat po zádech, jak ho pěkně dodržujeme.

Ad měření - jak kdy a jak kde. Např. PČR velmi často měří na výpadovce z Prahy na Plzeň. Mezi nájezdem u Butovic a exitem na Stodůlky. Tam jezdí pár aut, je tam 80 km/h, bezpečně by se tam dalo jet 130. Oni tam ovšem měří tu osmdesátku. O kousek dál je exit na Zličín, tam bývá už dost hustý provoz a jsou tam krátké připojovací pruhy - noha z plynu je tam určitě namístě. Tam jsem ovšem nikdy měřit neviděl.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No jak jsem si všim, tak když si PČR pořídí Passaty a začne to aktivně řešit podle vašich rad, tak je to taky špatně, viz příbuzný vlákno. Honičky v plnym provozu rovněž, bo se tim nebezpečí pro spořádaný oučastníky ještě zvyšuje. Co teda vlastně chcete? ;-)
pivko

Příspěvek od pivko »

jonáš píše:
No jak jsem si všim, tak když si PČR pořídí Passaty a začne to aktivně řešit podle vašich rad, tak je to taky špatně, viz příbuzný vlákno. Honičky v plnym provozu rovněž, bo se tim nebezpečí pro spořádaný oučastníky ještě zvyšuje. Co teda vlastně chcete? ;-)
Pro začátek by stačilo, aby všichni účastníci silničního provozu, včetně policie, začali používat mozek.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tak to jo, to pořeší vše. A můžete jít příkladem? ;-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:
Nechat vše na uvážení "osvícených řidičů" a v žádným případě nepokutovat. "Osvícený řidič" přece ví, co si může dovolit. :lol:
Může mi někdo z Vás, co tak nesnášíte pokutování za porušení zákona ze strany PČR vysvětlit, proč se tedy každý měsíc zabijou desítky lidí, když (podle vyjádření v tomto a příbuzných vlíknech) řidiči nikdy nikoho neohrozí?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

pivko píše:A co vám je do toho, proč jí překročí? Třeba proto, že se mu to líbí. Zákon tu není od toho, aby každýho vodil za ručičku, anebo abychom se mohli poplácávat po zádech, jak ho pěkně dodržujeme.
Tohle je taky "perla zdravýho rozumu". Můžete mi vysvětlit, k čemu teda zákony jsou, když je naprosto v pořádku všechny porušovat?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg

dekuji za nahravku na smec... ano, tohle neni usek na 140km/h (staci srna z boku - zde velice pravdepodobne - prejezd do protismeru a smrt nevinnych lidi). a nebo tam teda budeme vsichni jezdit 140km/h?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

MPMP píše: Tohle je taky "perla zdravýho rozumu". Můžete mi vysvětlit, k čemu teda zákony jsou, když je naprosto v pořádku všechny porušovat?
je tady toho dneska od pivka vic, radim radeji se do toho nezamotat, proto u me over&out.
pivko

Příspěvek od pivko »

jonáš píše:Tak to jo, to pořeší vše. A můžete jít příkladem? ;-)
Já se např. za nikým do protisměru zběsile neotáčím.
pivko

Příspěvek od pivko »

MPMP píše:
jonáš píše:
Nechat vše na uvážení "osvícených řidičů" a v žádným případě nepokutovat. "Osvícený řidič" přece ví, co si může dovolit. :lol:
Může mi někdo z Vás, co tak nesnášíte pokutování za porušení zákona ze strany PČR vysvětlit, proč se tedy každý měsíc zabijou desítky lidí, když (podle vyjádření v tomto a příbuzných vlíknech) řidiči nikdy nikoho neohrozí?
Já jsem nikde nenapsal, že by policie neměla pokutovat. Ale má se soustředit na skutečně nebezpečná jednání. A to prostě dneska (z různých důvodů) nedělá.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

vaclav píše:
Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg

dekuji za nahravku na smec... ano, tohle neni usek na 140km/h (staci srna z boku - zde velice pravdepodobne - prejezd do protismeru a smrt nevinnych lidi). a nebo tam teda budeme vsichni jezdit 140km/h?
Jasně, a v 90 se to stát nemůže, protože to je v zákoně napsaný jako bezpečná (no hlavně ale povolená!) rychlost.

Absolutní bezpečnost zajistíme jedině nulovým provozem, to žádnej befehl nikdy nezmění.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

BTW včera ve třičtvrtě na devět večer jsem stál na 57. km D11 ve směru na Hradec v kratší koloně, která byla, jak jsem záhy zjistil, způsobena přistáním vrtulníku. Pak vzlétnul a když se to rozjelo, bylo vidět jenom nějaký velký zlý stříbrný BMW vyválený v kukuřici. Fotky jsem dneska našel jenom ve velmi špatné kvalitě tady: http://sdhchlumecnc.sweb.cz/vyjezdy2012X.htm#_000__ (výjezd číslo 052). Podle dnešních policejních statistik byl šofér jenom lehce zraněnej a škoda 300 tisíc.

Ale proč vůbec ten elaborát? V době nehody se tam proháněla bouřka (viz screen z radaru), takže šofér si za to zřejmě mohl jen a jen sám, a to pochybuju, že by jel nějak výrazně přes limit. Tohle byla očividně nepřiměřená a nebezpečná rychlost, jenomže její postihování opravdu ze strany policie vidět není.

Obdivuju Pivka, že má sílu tady diskutovat.
Přílohy
screen z radar.bourky.cz snímek z 29.07.2012 20:15 SELČ
screen z radar.bourky.cz snímek z 29.07.2012 20:15 SELČ
radar.bourky.cz.jpg (19.91 KiB) Zobrazeno 5787 x
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“