D11 - opravy, rekonstrukce
Re: D11 - Opravy, rekonstrukce
a 3+3 ?
to by se s tím mohlo hezky spláchnout...
to by se s tím mohlo hezky spláchnout...
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A k čemu 3+3? Směrem z Prahy je volno i ve špičce už za benzínkou a směrem do Prahy to ve špičce na konci stejně stojí. jestli tam dojedu dvoupruhem rychlostí 120 km/h, nebo třípruhem 140 km/h na následné čtvrthodině (minimálně) v koloně nemění vůbec nic. 
Ale začít pomalu připravovat se to může, a až bude šestipruh potřeba, tak stavba bude připravena. Nehledě, že už se rozšíření navazujícího Pražského okruhu připravuje.MPMP píše:A k čemu 3+3? Směrem z Prahy je volno i ve špičce už za benzínkou a směrem do Prahy to ve špičce na konci stejně stojí. jestli tam dojedu dvoupruhem rychlostí 120 km/h, nebo třípruhem 140 km/h na následné čtvrthodině (minimálně) v koloně nemění vůbec nic.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
A to rozšíření SOKP se připravuje zdárně...? 
Zdarně příliš ne, ale aspoň to trochu postoupilo kupředu.
V tomhle případě není moc, co připravovat - rozšíření by šlo na úkor SDP a není to tedy věc ani dalšího záboru, ani výkupu pozemků, což jsou vždy ty nejsložitější úkony.Lenny píše:Ale začít pomalu připravovat se to může, a až bude šestipruh potřeba, tak stavba bude připravena. Nehledě, že už se rozšíření navazujícího Pražského okruhu připravuje.MPMP píše:A k čemu 3+3? Směrem z Prahy je volno i ve špičce už za benzínkou a směrem do Prahy to ve špičce na konci stejně stojí. jestli tam dojedu dvoupruhem rychlostí 120 km/h, nebo třípruhem 140 km/h na následné čtvrthodině (minimálně) v koloně nemění vůbec nic.
No to je ale jen jediná věc, kterou není třeba řešit. Pokud se nepletu, tak na takovýhle rozšíření je zapotřebí posouzení EIA, a tak nějak odhaduju, že bez zatunelování zářezu v Horních Počernicích se to neobejde. A předpokládám, že i DÚR a DSP se dělat musí.MPMP píše:V tomhle případě není moc, co připravovat - rozšíření by šlo na úkor SDP a není to tedy věc ani dalšího záboru, ani výkupu pozemků, což jsou vždy ty nejsložitější úkony.
EIA se dělat musí, je to změna kapacity komunikace, nebo pod jaký bod to spadá.
DÚR by se dělat nemusela, pokud by proběhlo jen rozšíření bez nějakých dalších tunelů apod. Je to v současném záboru a dle mého laického názoru není třeba žádat o nové ÚR.
DÚR by se dělat nemusela, pokud by proběhlo jen rozšíření bez nějakých dalších tunelů apod. Je to v současném záboru a dle mého laického názoru není třeba žádat o nové ÚR.
no a já bych rád jel 130 už do kopce Počernicemi, což se mi při závodech kamionů nebo snu českého motoristy příliš nedaříMPMP píše:A k čemu 3+3? Směrem z Prahy je volno i ve špičce už za benzínkou a ...
Myslím že na to v klidu můžete zapomenout. Pokud do kopce u Počernic bude tunel, rozhodně tam nebude 130 ... a pokud nebude tunel, tak (nejspíš) "nevyjde" hluk a asi se to vyřeší snížením rychlosti.Mike píše:no a já bych rád jel 130 už do kopce Počernicemi, což se mi při závodech kamionů nebo snu českého motoristy příliš nedaří
Bohužel 100% pravda!!! Ale přes ty problémy s dostavbou mi to přišlo hezké až úsměvné.pp21 píše:Myslím že na to v klidu můžete zapomenout. Pokud do kopce u Počernic bude tunel, rozhodně tam nebude 130 ... a pokud nebude tunel, tak (nejspíš) "nevyjde" hluk a asi se to vyřeší snížením rychlosti.Mike píše:no a já bych rád jel 130 už do kopce Počernicemi, což se mi při závodech kamionů nebo snu českého motoristy příliš nedaří
Nevim jestli si toho nekdo vsiml ale jak se loni opravoval usek kolem Dobrenic tak pred mostem na zacatku toho 2 zarezu (cca 1 km pred ekoduktem) se udelal v pravem pruhu pekny hup. To zase nekdo odflakl svou praci.
Ve smeru na HK je na vetsine mist uz polozeny novy koberec, ted se jen opravuji dilatace na moste za ekoduktem ve smeru na HK. Pri pohledu to vypada, ze krome te dilatace zbyva jeste dosypat krajnice a obnovit vodorovne znaceni.
Ve smeru na HK je na vetsine mist uz polozeny novy koberec, ted se jen opravuji dilatace na moste za ekoduktem ve smeru na HK. Pri pohledu to vypada, ze krome te dilatace zbyva jeste dosypat krajnice a obnovit vodorovne znaceni.
Hupu jsme si také všiml - poprvé tak před dvěma týdny. Tak nevím, jestli to je tím zúžením, jak jedu více pravým pruhem, nebo se postupně klube.
Postupne se to klube, pred opravou tam ten hup nebyl...
Oprava useku ve smeru HK od ekoduktu k MUK Dobrenice skoncila o vikendu a hned byl uzavren opacny smer na Prahu. Nevim co se tam deje - zatim nic - ale mozna se bude opravovat ten hup v pravem pruhu pred mostem na zacatku zarezu. Tenhle usek je snad proklaty...
Doufám,že případná oprava hupu je v záruce..... 
Podle vseho ten hup tam zustava a vypada to na opravu dilatace na moste pred ekotunelem ve smeru na Prahu. Jeste mi kolega z prace rikal ze se neco delalo i se svahy v zarezu. Ze by dalsi sesuvy?
Ten usek je snad proklaty...
Ten usek je snad proklaty...
Nekonečný příběh jménem opravy D11 zřejmě bude pokračovat, viz screenshot. Podle lokalizace sesuvu se dokonce zdá, že je to ten nedávno opravovaný a stabilizovaný...
- Přílohy
-
- Schránka02.jpg (59.25 KiB) Zobrazeno 6903 x
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Uff, teda když jsem četl, že se "utrhla krajnice", znělo to hodně děsivě. Nakonec jsou to snad celkem "drobné" škody na svazích okolo (a skutečně jedna říčka to vzala přímo nedávno upravenou částí svahu). Viz http://zpravy.idnes.cz/kvuli-bourkam-se ... domaci_fih
Je to pred odbockou na Dobrenice ve smeru na Prahu, jedno misto bylo opravdu nedavno opravovane (vysypanim sterku do svahu na miste kde hrozil sesuv), to druhe misto je nove a podle stavu z dnesniho rana to muselo byt opravdu 'zajimave'. Je to presne v miste kde je pres dalnici prevedena mistni komunikace, presne v miste zacatku odbocovaciho pruhu MUK. Hlavne by me zajimalo jak rychle to bude opraveno a kdo to bude platit.
ovšem ty plastové "cedule" nahrazující keře jsou "složené snad v celé délce opravovaného úseku
muselo to tam být hezké
když jsem viděl omezení a přesun do levého pruhu, tak jsem původně myslel, že tam probíhá nějaká dopravně-buzerační akce
a ejhle, ona jen matka příroda
muselo to tam být hezké
když jsem viděl omezení a přesun do levého pruhu, tak jsem původně myslel, že tam probíhá nějaká dopravně-buzerační akce
a ejhle, ona jen matka příroda
Tak jsem prohrabal staré fotky cca jaro 2011 a udělal z nich malou fotomontáž. Pod tím podchodem je ještě propustek (foto ze strany od rybníka severní východ z podchodu). Je trochu smutné, že za 2 leta se s tím nic nezměnilo.pp21 28.12.2010 0:52:26 píše:Jen pro úplnost doplním, že v cca km 0,5 se zhruba posledních 10 měsíců propadá vozovka v místě rámového podchodu, už je tam slušněj hup, zejména ve směru na Prahu je 130 km/h rychlostí na hranici bezpečného projetí. Sice už je tam pár měsíců značka "nerovnost na vozovce", ale odhaduju že tak do půl roku se tam objeví i omezení rychlosti.
Začalo se to tam propadat zničeho nic, po tolika letech provozu...
- Přílohy
-
- PodchodD11Pocernice (700x519).jpg (242.18 KiB) Zobrazeno 6459 x
D11 přetah na pořádném úseku AB km 18,6 -13,3! (3.9.-31.10.2012)