Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Jak souvisí podcenění bouřky s dodržováním zákonů?
On tu někdo psal, že maximální povolenou rychlostí je povoleno jezdit za každých okolností? To asi neumíte čist - já to tady nevidím.
Spíš bych v takovémto případě dal řidiči k náhradě ten vrtulník.
Ano, vím, že by se to mohlo otočit proti mě - třeba ho někdy budu potřebovat. Ale pokud si to způsobil sám a jedině sám, tak jsem pro.
On tu někdo psal, že maximální povolenou rychlostí je povoleno jezdit za každých okolností? To asi neumíte čist - já to tady nevidím.
Spíš bych v takovémto případě dal řidiči k náhradě ten vrtulník.
Ano, vím, že by se to mohlo otočit proti mě - třeba ho někdy budu potřebovat. Ale pokud si to způsobil sám a jedině sám, tak jsem pro.
To by mě taky zajímalo. Jak je možný, že je ten zákon ani policie neochránila? Ale možná si mysleli, že když jedou v ouředně stanoveným limitu, maj kolem sebe takovou tu auru nesmrtelnosti.MPMP píše:Může mi někdo z Vás, co tak nesnášíte pokutování za porušení zákona ze strany PČR vysvětlit, proč se tedy každý měsíc zabijou desítky lidí, když (podle vyjádření v tomto a příbuzných vlíknech) řidiči nikdy nikoho neohrozí?
Ano, 140 km/h je tam rychlost nepřiměřená, mj. i z důvodů, které jste popsal a já bych tam nikdy tolik nejel. Nicméně, ani zde tím nikdo nebyl ohrožen, vyběhne-li srna, odnese to srna a řidič sám. Tedy, opět zjevně nevhodně zvolené místo k měření rychlosti, protože věřím tomu, že v okruhu 20 km od tohoto místa bylo určitě přinejmenším pár míst mnohem vhodnějších. Proč teda ksakru ta policie nestojí tam?vaclav píše:dekuji za nahravku na smec... ano, tohle neni usek na 140km/h (staci srna z boku - zde velice pravdepodobne - prejezd do protismeru a smrt nevinnych lidi). a nebo tam teda budeme vsichni jezdit 140km/h?Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg
I když podle vaclava to určitě není prázdný a rovný úsek...
To jsem někde psal? Nijak, souvisí s úbytkem zdravého rozumu.MPMP píše:Jak souvisí podcenění bouřky s dodržováním zákonů?
Dtto. Tím, že se postihuje (např.) snížená rychlost na liduprázdných "staveništích" se řidiči nevychovaj. Naopak se z nich stávají stroje, který přemejšlej jen o tom, kolik kde můžou jet, bez jakýkoliv vazby na místo a situaci.MPMP píše:On tu někdo psal, že maximální povolenou rychlostí je povoleno jezdit za každých okolností? To asi neumíte čist - já to tady nevidím.
To je spíš otázka, jestli bylo nutné ho volat... Ale podle prvotního pohledu na tak zramovaný auto bych šoférovi asi taky moc šancí nedával.MPMP píše:Spíš bych v takovémto případě dal řidiči k náhradě ten vrtulník.
Protože (silniční) doprava je prostě rizikovou záležitostí? Protože nehody se prostě stávaj i sebelepším a sebeopatrnějším řidičům?MPMP píše:Může mi někdo z Vás, co tak nesnášíte pokutování za porušení zákona ze strany PČR vysvětlit, proč se tedy každý měsíc zabijou desítky lidí, když (podle vyjádření v tomto a příbuzných vlíknech) řidiči nikdy nikoho neohrozí?
Kdybych dal na mediální realitu, tak bych kolem sebe musel vidět desítky lidí, který usedaj do auta s tím, že chtěj sebe nebo ostatní zabít. A já takovýho neznám ani jednoho. Znám jenom takový, co chtěj někam bez problémů dojet.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
ja se vratim tam, kde jsem dneska zacal a o co mi slo primarne:
...protoze jestli je tohle smysleni vetsiny ceske populace (porusovat vyhlasky a zakon), pak se ale nedivme, ze mame vladu jakou mame. vse souvisi se vsim.
...protoze jestli je tohle smysleni vetsiny ceske populace (porusovat vyhlasky a zakon), pak se ale nedivme, ze mame vladu jakou mame. vse souvisi se vsim.
a vodítko už máte pevně uvázaný ?
protože jinak asi žijeme každý v jiné společnosti nebo minimálně jinak vychováni...
nyní k původnímu tématu - buzersemafor, protože jste se mi tu za chvilku volna pěkně rozjeli
celý semafor je samozřekmě přesně na to, co tu píše pivko, ovšem než se našlo pár judikátů, tak si obce slibovaly, že bude větší vejvar, protože co je 1000,- za 5km navíc proti projetí na červenou že ( viz to co jsem napsal k pánovi z KDU )
a rychlosti ?
nikdo přeci nediskutuje o překročení o 5-10kmh
tady se mluví o takových věcech jako je zaplevelení Prahy-východ "zonou 30a40"
"omezením hluku" na výpadovkách z Prahy nebo takovým měřením, jako jsem viděl dnes dopoledne v Čelákovicích, kdy je hlídka schována za roštím a rovném, přehledném úseku, kde není širokodaleko jediný přechod, hřiště... měří buhvíco
a tak jsem samozřejmě na protijedoucí řidiče blikal, protože přiživit tenhle aparát je zhola zbytečné
a naopak jsem ocenil, že před Nehvizdy blikali na mě, protože hlídka MP Šestajovice tedy také nevydělala
protože jinak asi žijeme každý v jiné společnosti nebo minimálně jinak vychováni...
nyní k původnímu tématu - buzersemafor, protože jste se mi tu za chvilku volna pěkně rozjeli
celý semafor je samozřekmě přesně na to, co tu píše pivko, ovšem než se našlo pár judikátů, tak si obce slibovaly, že bude větší vejvar, protože co je 1000,- za 5km navíc proti projetí na červenou že ( viz to co jsem napsal k pánovi z KDU )
a rychlosti ?
nikdo přeci nediskutuje o překročení o 5-10kmh
tady se mluví o takových věcech jako je zaplevelení Prahy-východ "zonou 30a40"
"omezením hluku" na výpadovkách z Prahy nebo takovým měřením, jako jsem viděl dnes dopoledne v Čelákovicích, kdy je hlídka schována za roštím a rovném, přehledném úseku, kde není širokodaleko jediný přechod, hřiště... měří buhvíco
a tak jsem samozřejmě na protijedoucí řidiče blikal, protože přiživit tenhle aparát je zhola zbytečné
a naopak jsem ocenil, že před Nehvizdy blikali na mě, protože hlídka MP Šestajovice tedy také nevydělala
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Když vidím policisty, raději zpomalím a nepalím si to kolem nich. To dá rozum. Rozhodně pro bezpečnost větší přínos, všichni jedou předpisově, než být ve skrýši a těšit se koho zase drapnu, a kde ho odstavím, tak aby zavazel ostatním, nebo koho ohrožím až se budu otáčet do protisměru.vaclav píše:takze podle vas ma na tom useku nekde viditelne stat policie, sedet v aute a nic nedelat? wtf?pivko píše: Pokud by totiž policie byla co k čemu, upozorní na svou přítomnost sama, prasit si tam pak nikdo netroufne a účelu bude dosaženo.
v tom pripade navrhuji posadit do snemovny tak 10 policajtu, razem se prestane ve vysoke politice krast!
Přirovnání s PSP je směšné.
Tam je, a zatím nic nedošlo a asi ani nedojde, na 100 to reagovalo, ale ja na tu červenou nepivko píše: Jo a ještě jedna věc - takovej buzerační semafor jsem teď o víkendu na II/268 ve směru od R10 na Mimoň, myslím, že to bylo na vjezdu do Ploužnice. Ta silnice je tam rozsekaná na mraky. Ale opravit ji, to ne. Na krávoviny jako je buzerační semafor, se ale prachy najdou vždycky, to zas jo.
Tak nevím, jestli by se za 14 dnů tak ta silnice zhoršila, ale těch mých 120 po ní jezdím furt.
Další věc, že toto platí asi obec, a opravy kraj.
Se divím, že to neotočil, rozhodně bych to na jeho místě udělal. Možná bych si nepomohl, ale proč jim to usnadnit?Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tesat do kamene.Protože (silniční) doprava je prostě rizikovou záležitostí? Protože nehody se prostě stávaj i sebelepším a sebeopatrnějším řidičům?
Z komentaru pod clankem od osvicenych ridicu, kteri pouzivaji mozek:Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg
"Spravne reseni v pripade, ktery je videt na videu je: Nezastavit jim,srat na ne. Oni se za tebou nepozenou,maji dost jinych ovci, ktere oskubou. Pak prijde domu predvolani, a resi se to beznym zpusobem. Pripadne kdyz uz zastavim, tak PROBOHA se s nima vubec nebavim,s prestupkem nesouhlasim a resim ve spravnim rizeni. Tam je asi milion sanci vec vyresit ve svuj prospech"
Takze takhle si to predstavujeme?
Já určitě ne, ale jinak je to každého volba.pinus píše:Z komentaru pod clankem od osvicenych ridicu, kteri pouzivaji mozek:Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg
Nezastavit jim,srat na ne.
Ještě k těm "hromadám mrtvých" na silnicích: Jestli se do obětí nehod započítávají i řidiči stižením infarktem, tak se nedivím, že to vypadá tak děsivě. (Jestli teda včera na Hradecku nedošlo k žádnému dalšímu smrťáku, já jsem žádný nenašel.) Ale to je spíš obecný problém u nás, zaměňovat příčinu a následek.
Jinak pro objektivitu doplním, že se v těch policejních statistikách vyskytují pouze oběti, které podlehnou svým zraněním do nějaké doby po nehodě, snad se používá hranice + 24 hodin, ale to si nejsem jistý. To zase asi vychyluje statistiky příznivějším směrem.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Vy možná, jinak tady nikdo jinej nic takovýho nepsal.pinus píše:Z komentaru pod clankem od osvicenych ridicu, kteri pouzivaji mozek:Majkii píše:http://www.youtube.com/watch?v=fiJ5z4YcmKg
"Spravne reseni v pripade, ktery je videt na videu je: Nezastavit jim,srat na ne. Oni se za tebou nepozenou,maji dost jinych ovci, ktere oskubou. Pak prijde domu predvolani, a resi se to beznym zpusobem. Pripadne kdyz uz zastavim, tak PROBOHA se s nima vubec nebavim,s prestupkem nesouhlasim a resim ve spravnim rizeni. Tam je asi milion sanci vec vyresit ve svuj prospech"
Mně rozum velí jet kolem hlídky stále stejně. Vzhledem k tomu, že jsem předtím nejel "+20", tak nemusím zuřivě brzdit a vytvářet tím velmi nebezpečné situace.Lenny píše:Když vidím policisty, raději zpomalím a nepalím si to kolem nich. To dá rozum.
Kdo nezpomalí, když vidí policajta, pravděpodobně parkujeMPMP píše:Mně rozum velí jet kolem hlídky stále stejně. Vzhledem k tomu, že jsem předtím nejel "+20", tak nemusím zuřivě brzdit a vytvářet tím velmi nebezpečné situace.Lenny píše:Když vidím policisty, raději zpomalím a nepalím si to kolem nich. To dá rozum.
Jinak to, co říkáte, by platilo pouze pokud bych měl jistotu, že mě ta policie nebude buzerovat za prkotiny. Pak bych věděl, že jedu-li s rozumem, nemám se čeho obávat. Bohužel takto to v současnosti v ČR (ale bohužel ani ve většině ostatních zemí Evropy) rozhodně nefunguje.
A když to "zahamujete" a vyděsíte tím řidiče za Vámi, tak Vás ta hlídka nebude "buzerovat"? Jak tohle spolu, proboha, souvisí?pivko píše:Jinak to, co říkáte, by platilo pouze pokud bych měl jistotu, že mě ta policie nebude buzerovat za prkotiny. Pak bych věděl, že jedu-li s rozumem, nemám se čeho obávat. Bohužel takto to v současnosti v ČR (ale bohužel ani ve většině ostatních zemí Evropy) rozhodně nefunguje.
O hamování není řeči, nejsem žádný závodník. Obvykle bohatě stačí dát nohu z plynu. Jinak ale máte pravdu, i pokud bych "hamoval" myslím, že by mi nikdo z policajtů nic nevyčítal. Vytváření nebezpečných situací v provozu je zpravidla nezajímá - soudě podle toho, kde jsou často schopni postávat, nebo zastavovat vozidla.MPMP píše:A když to "zahamujete" a vyděsíte tím řidiče za Vámi, tak Vás ta hlídka nebude "buzerovat"? Jak tohle spolu, proboha, souvisí?pivko píše:Jinak to, co říkáte, by platilo pouze pokud bych měl jistotu, že mě ta policie nebude buzerovat za prkotiny. Pak bych věděl, že jedu-li s rozumem, nemám se čeho obávat. Bohužel takto to v současnosti v ČR (ale bohužel ani ve většině ostatních zemí Evropy) rozhodně nefunguje.
aktualne mam na sluzebaku cca 60tis km rocne a to nepocitam auta z pujcoven, auto manzelky a kolo. kam mi pamet saha (rekneme 10let dozadu a napric celou evropou), tak zastaven jsem byl tak 6-8x, pokutu (1000Kc) jsem platil pouze jednou za 63km/h zde http://www.mapy.cz/s/4Fjy (bez problemu a nadavani jsem zaplatil), jednou z tech 6-8 pripadu me policie v praze zastavila v noci (cca pulnoc), ze mi nesvitilo predni svetlo, o cemz jsem vedel a mel asi 30min zakoupenou novou zarovku s tim, ze to vymenim za svetla rano, policaj zasalutoval a popral mi stastnou cestu domu...
kde jsou ty fizlacky praktiky atp? tea "valka" s tou spatnou policii? co me denne ale otravuje a privadi k silenosti jsou ridici magori a tim potencionalni vrazi, ktere tady spoustat lidi bohuzel obhajuje. a to nejsme na idnes!
kde jsou ty fizlacky praktiky atp? tea "valka" s tou spatnou policii? co me denne ale otravuje a privadi k silenosti jsou ridici magori a tim potencionalni vrazi, ktere tady spoustat lidi bohuzel obhajuje. a to nejsme na idnes!
Jo, to máte pravdu, oni naštěstí ani tu buzeraci neuměj dělat pořádně. Já jsem např. v životě platil pokutu pouze jednou za to, že jsem manželku vysazoval na autobusové zastávce - široko daleko to bylo to nejbezpečnější místo k zastavení a žádnej autobus tam nejel. To ale městské opice nezajímalo - tenkrát jsem jim dal 2 kila, dneska už bych to neudělal a hnal bych to do správního řízení.vaclav píše:aktualne mam na sluzebaku cca 60tis km rocne a to nepocitam auta z pujcoven, auto manzelky a kolo. kam mi pamet saha (rekneme 10let dozadu a napric celou evropou), tak zastaven jsem byl tak 6-8x, pokutu (1000Kc) jsem platil pouze jednou za 63km/h zde http://www.mapy.cz/s/4Fjy (bez problemu a nadavani jsem zaplatil), jednou z tech 6-8 pripadu me policie v praze zastavila v noci (cca pulnoc), ze mi nesvitilo predni svetlo, o cemz jsem vedel a mel asi 30min zakoupenou novou zarovku s tim, ze to vymenim za svetla rano, policaj zasalutoval a popral mi stastnou cestu domu...
pivko, v ostatnich vlaknech pusobite rozumne, proc tady na jedne strane tvrdite, ze policie buzeruje a na druhe rikate, ze buzerovat neumi (platil jste jednu pokutu). at uz to "buzerovat" znamena cokoliv.pivko píše: Jo, to máte pravdu, oni naštěstí ani tu buzeraci neuměj dělat pořádně.
jestli nemate spis problem s dodrzovanim pravidel obecne a se sobeckosti, oboji je v cr bohuzel standard a velka slabina tyhle republiky.
vaclav píše:jestli nemate spis problem s dodrzovanim pravidel obecne a se sobeckosti, oboji je v cr bohuzel standard a velka slabina tyhle republiky.
Podle mě je největším problémem to, že postih dneska přichází zcela nahodile a navíc často jen za bagatelní přestupky, jejichž vztah k bezpečnosti provozu je přinejmenším mlhavý. Ideálně by to mělo být tak, že pár km/h navíc nebude nikdo řešit, ale pokud někdo udělá zjevnou prasárnu, která ohrožuje ostatní, pravděpodobnost (tvrdého) postihu, bude mnohem vyšší než dnes (dnes je minimální). Samozřejmě je otázka, jak toho dosáhnout, protože policie nemůže být všude, pro začátek bych ale navrhoval vytipování několika nebezpečných úseků (data k tomu dneska už jsou) v každém okrese a jejich pečlivé monitorování, klidně i v označených autech. A že někdo někde jinde pojede o pár km/h navíc? No a co?vaclav píše:pivko, v ostatnich vlaknech pusobite rozumne, proc tady na jedne strane tvrdite, ze policie buzeruje a na druhe rikate, ze buzerovat neumi (platil jste jednu pokutu). at uz to "buzerovat" znamena cokoliv.pivko píše: Jo, to máte pravdu, oni naštěstí ani tu buzeraci neuměj dělat pořádně.
jestli nemate spis problem s dodrzovanim pravidel obecne a se sobeckosti, oboji je v cr bohuzel standard a velka slabina tyhle republiky.
souhlas, ale to se prece posledni dobou deje, viz ty vrtulniky a passaty, co hlidaj i predjizdeni na plny, riskantni predjizdeni a snad i odestup vozidel atp., (kolegu zastavil passat protoze telefonoval za jizdy bez hf, sedel jsem vedle - zadna buzerace, slusne chovani, rychla pokuta 500 a jelo se dal) atd atd.pivko píše: Podle mě je největším problémem to, že postih dneska přichází zcela nahodile a navíc často jen za bagatelní přestupky, jejichž vztah k bezpečnosti provozu je přinejmenším mlhavý. Ideálně by to mělo být tak, že pár km/h navíc nebude nikdo řešit, ale pokud někdo udělá zjevnou prasárnu, která ohrožuje ostatní, pravděpodobnost (tvrdého) postihu, bude mnohem vyšší než dnes (dnes je minimální). Samozřejmě je otázka, jak toho dosáhnout, protože policie nemůže být všude, pro začátek bych ale navrhoval vytipování několika nebezpečných úseků (data k tomu dneska už jsou) v každém okrese a jejich pečlivé monitorování, klidně i v označených autech. A že někdo někde jinde pojede o pár km/h navíc? No a co?
takze snaha je... viz. napr ten automaticky semafor, kterym to vse vcera zacalo, a ktery po nikom zadny penize nechce, jenom hlida aby se jelo v obci podle PRAVIDEL. a jak bylo potvrzeno, ten semafor nekde na morave nehaze cervenou ani pri 60km/h takze je to vylozene nastaveny na magory co letej v obci 70-80 a vic. neresime tedy ty trapne narky ceskych pepiku, jak jsou persekuovany za 52km/h v obci.
No on nebezpečnej úsek je v podstatě každej, kde se pohybuje nějakej magor, kterej si pravidla stanovuje sám
-- jinak bych prosil experty o nějakou tu metodikku, jak se má policie zhmotnit v nějakym tom nebezpečnym úseku za mlhy a krupobití a řešit tam postih opravdu vážných problémů "bezpečně". Na to mi nějak už dvacet let nikdo neumí odpovědět.
A myslim že ten "bagatelní" postih za dvacet km navíc na přehlednym úseku vychází ze starý osvědčený moudrosti našich babiček, že kdo lže, ten častokrát i krade. Samozřejmě to nefunguje absolutně, každá krádež housky v samoobsluze se taky zachytit nedá, čili represe je vždy nahodilá a výběrová a kdekdo si může oprávněně stěžovat, že na něj nedošlo
A myslim že ten "bagatelní" postih za dvacet km navíc na přehlednym úseku vychází ze starý osvědčený moudrosti našich babiček, že kdo lže, ten častokrát i krade. Samozřejmě to nefunguje absolutně, každá krádež housky v samoobsluze se taky zachytit nedá, čili represe je vždy nahodilá a výběrová a kdekdo si může oprávněně stěžovat, že na něj nedošlo
Nejste náhodou policajt? Pokud jsem tu prve hovořil o fízlovské mentalitě, pak jsem si jen stěží mohl přát čítankovější příklad, než je tento váš příspěvek.jonáš píše:No on nebezpečnej úsek je v podstatě každej, kde se pohybuje nějakej magor, kterej si pravidla stanovuje sám-- jinak bych prosil experty o nějakou tu metodikku, jak se má policie zhmotnit v nějakym tom nebezpečnym úseku za mlhy a krupobití a řešit tam postih opravdu vážných problémů "bezpečně". Na to mi nějak už dvacet let nikdo neumí odpovědět.
Kdo lže ten i krade. Znásilnil jsi ji? Ne, ale nástroj mám! Za špatnýho počasí policajta nepotkat, měřit je třeba vždy za slunečna a za bukem.
No pokud si myslíte, že ti co to budou za slunečna valit nad limit, pojedou za mlhy a deště zvláště opatrně, a že se dá na otevřený silnici za podobný povětrnosti bezpečně řešit přestupek, pak vám můžu jen závidět vaše mladistvý ideály. Snad vám vydržej dlouho (tzn., přeji co nejpozdější kontakt s realitou 
P.S. babička u policajtů nebyla.
P.P.S. o nějakym"nástroj mám" to vůbec nebylo, ale to byste se musel naučit číst. Nicméně třeba korelace mezi hromadou dětskýho porna na počítači a nějakym tim pedofilnim deliktem je snad prokázaná a uznávaná a dokonc i k "buzeraci" takových nešťastníků zneužívaná.
P.P.S. o nějakym"nástroj mám" to vůbec nebylo, ale to byste se musel naučit číst. Nicméně třeba korelace mezi hromadou dětskýho porna na počítači a nějakym tim pedofilnim deliktem je snad prokázaná a uznávaná a dokonc i k "buzeraci" takových nešťastníků zneužívaná.
Budou to za mlhy a deště valit sice v limitu, ale stejně se vybouraj, protože přiměřená rychlost byla ve skutečnosti ještě mnohem nižší. Jak se myšlenkový směr "ani píď mimo zákon" vyrovná s tímto? Zvláštní sadou limitů pro každou myslitelnou situaci? Nepřekvapilo by mě to...jonáš píše:No pokud si myslíte, že ti co to budou za slunečna valit nad limit, pojedou za mlhy a deště zvláště opatrně, a že se dá na otevřený silnici za podobný povětrnosti bezpečně řešit přestupek, pak vám můžu jen závidět vaše mladistvý ideály. Snad vám vydržej dlouho (tzn., přeji co nejpozdější kontakt s realitou