Poncarova (Jinočanská spojka)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Re: Jinočanská spojka

Příspěvek od kasme »

kot

Příspěvek od kot »

Škoda toho mostu. :cry: Jinak stavba konečně vypadá nadějně.
P_V

Příspěvek od P_V »

Přitom už tam jeden most byl, ale rozebrali ho. Na potok by stačila roura.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Ano stačila by roura, já totiž nechápu, proč tam ten most stavět. Tady je ukázkový případ, jak se dají promrhat miliony. Počínaje nesmyslnými výjezdy, které se vytvořily. 2 nesmyslné křižovatky se semafory - na křížení s Jeremiáškou by stačil velký kruhák. Vtipný je výjezd od Komerční banky, protože hned za výjezdem začíná odbočovací pruh. Takže z banky se tam budou podivně napojovat, pár lidí je smete, protože to budou možná švihat na Jinoč. spojku. Tohle mě fakt nebere a ten kdo to navrhl je osel. Na křižovatce odnikud nikam světla nejsou potřebná. Včera jsem si to projel na kole. (Omlouvám, se že nejsou fotky, ale nebylo čím fotit) . V současné době je i 70 cm rozdíl od obrubníku a budoucí vozovky. Tedy bude se navážet další kamenivo, písek. Takže fakt luxus za drahý špás. Chodníky široké jako kráva, nevím pro koho. Kdo tam asi bude chodit a pro cyklisty není tohle fakt potřebný v takové míře. Už je tam připravená budoucí zastavka pro autobus, jen by mě zajímalo, kdo tam asi bude vystupovat. S tím jaký tam bude provoz,tak v případě potřeby stačilo namalovat pruhy na vozovku. Hrůza všech hrůz. Chodníky odnikud nikam. Odhaduji to asi 100 metrů od podchodu. Na staveništi ani noha, takže tenhle rok už na to asi nikdo nesáhne, vidím to s mostem tak na květen, že začnou a pak jim bude půl roku schnout beton. Hlavně že navážejí na středový pruh úrodnou zeminu. Stejně to nikdo neosází a bude v tom plevel. To jsou přeci až konečné práce. Díky tomuto nemá Praha na Blanku, proč asi mají takové zpoždění, kdy Praha neplatí?
medvid

Příspěvek od medvid »

Mikulik píše:Ano stačila by roura, já totiž nechápu, proč tam ten most stavět. Tady je ukázkový případ, jak se dají promrhat miliony. Počínaje nesmyslnými výjezdy, které se vytvořily. 2 nesmyslné křižovatky se semafory - na křížení s Jeremiáškou by stačil velký kruhák. Vtipný je výjezd od Komerční banky, protože hned za výjezdem začíná odbočovací pruh. Takže z banky se tam budou podivně napojovat, pár lidí je smete, protože to budou možná švihat na Jinoč. spojku. Tohle mě fakt nebere a ten kdo to navrhl je osel. Na křižovatce odnikud nikam světla nejsou potřebná. Včera jsem si to projel na kole. (Omlouvám, se že nejsou fotky, ale nebylo čím fotit) . V současné době je i 70 cm rozdíl od obrubníku a budoucí vozovky. Tedy bude se navážet další kamenivo, písek. Takže fakt luxus za drahý špás. Chodníky široké jako kráva, nevím pro koho. Kdo tam asi bude chodit a pro cyklisty není tohle fakt potřebný v takové míře. Už je tam připravená budoucí zastavka pro autobus, jen by mě zajímalo, kdo tam asi bude vystupovat. S tím jaký tam bude provoz,tak v případě potřeby stačilo namalovat pruhy na vozovku. Hrůza všech hrůz. Chodníky odnikud nikam. Odhaduji to asi 100 metrů od podchodu. Na staveništi ani noha, takže tenhle rok už na to asi nikdo nesáhne, vidím to s mostem tak na květen, že začnou a pak jim bude půl roku schnout beton. Hlavně že navážejí na středový pruh úrodnou zeminu. Stejně to nikdo neosází a bude v tom plevel. To jsou přeci až konečné práce. Díky tomuto nemá Praha na Blanku, proč asi mají takové zpoždění, kdy Praha neplatí?
Já mam pocit, že ten most musí stavět, kvůli tomu potoku, protože tam nějak prudili ochránci přírody. Nicméně Jinočanská spojka asi nebude důvod toho, že nejsou peníze na Blanku.
medvid

Příspěvek od medvid »

medvid píše:
Mikulik píše: Už je tam připravená budoucí zastavka pro autobus, jen by mě zajímalo, kdo tam asi bude vystupovat. S tím jaký tam bude provoz,tak v případě potřeby stačilo namalovat pruhy na vozovku.
No lidí tam bude vystupovat docela dost. Sám se tomu divím, ale zastávka která je tam teď je stále narvaná lidmi.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

No celá komunikace se začalo stavět pro to, že na těch púolích kolem bylo v plánu vybudovat sídliště. To se pozastavilo, ale pořád je tam výstavba plánována. Proto je to stavěno tak velkoryse. To samé je komunikace Barandov-R1. Na té je taky hromada uzavřenýchzastávek, kde bylo plánováno postavit sídliště.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Je jasný, že cena tohoto v porovnání s Blankou je prkotina, ale takových prkotin resp. nesmyslů tady máme a v součtu to hodí pěkný balík.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

na předchozí příspěvky se mi nějak nechce reagovat...

ale kolem chybějícího mostu, se přece jen něco děje :)
MHMP píše:Oznámení o zahájení řízení o změně stavby před dokončením

Předmětem změny stavby je SO 201 – Přemostění Dalejského potoka. Most je
monolitická spojitá předpjatá konstrukce o třech polích, o celkové délce 55 m, která
bude převádět městskou komunikaci, tzv.“Jinočanskou spojku“, přes údolí Dalejského
potoka.
http://urdeska.praha.eu/files/643891_20 ... FJkUxJrQ==
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

soubor není dostupný. Tenhle rok už to stejně nikdo nezvládne.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Mě odkaz funguje normálně. Termín dokončení je tuším 06.2013, tak do té doby to doufám bude. Ale pářou se s tím neskutečně.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

asi byl myšlen odkaz na ten ouřední dokument, který už zmizel z úřední desky...
nic dalšího v něm stejně nebylo...

termín byl na ceduli opravdu 6/2013
viz http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 8.jpg.html

takže most by měli stihnout :)
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Dokončení Jinočanské spojky je téma aktuálního Zpravodaje Prahy 13 viz: http://stop.p13.cz/clanek.php?id=4227
Ve stručnosti: Praha 13 tlačí na dostavbu, protože stovky aut ve směru na a z Jeremiášovy jezdí Řeporyjemi a řidiči chodí prudit na radnici, když už se Jinočanská spojka konečně dokončí. Letos se objevil zádrhel v podobě duplicitního vlastnictví pozemku pod pilířem jednoho mostu - proto se pílíř posouval. Snad ale pořád platí termín 7/2013. Rizikový faktor: rozpočet na příští rok (jak jinak). Plus autor zmiňuje oříšek v podobě protihlukových opatření v okolí křižovatky Jeremiášova, ale to nevím, jaký oříšek myslí (technický nebo může být problém v limitech, vlastnících, aktivistech?) .

K článku bych dodal, že už příští rok (2013) by se měla rozjet akce Rekonstrukce trati Smíchov - Rudná http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_MZP389, kde by měla být zahrnuta i přestavba nádraží v Řeporyjích (+ nejsem jistý, jak to bude s železničním přejezdem). Každopádně by bylo dobré, aby v té době byla Jinočanská spojka už hotová ...
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

dvě vrstvy asfaltu v celé délce

most má založeny opěry i pilíře

bední první pilíř

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... js/121110/

další fotky později
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Ad poslední fotka (průjezd přes soukromý pozemek): vím, že jsem to tu řešili už dávno, ale až teď mě napadlo se podívat na katastrální mapu a na té spojce do Jinočan se zátarasy žádný soukromý pozemek není, ty parcely patří Pozemkovému fondu ... :o
P_V

Příspěvek od P_V »

GiuseppeS píše:... na té spojce do Jinočan se zátarasy žádný soukromý pozemek není, ty parcely patří Pozemkovému fondu ... :o
Nojo!
Jen parcela 527 nepatří PFČR, ale je to jen takový cípek asi do třetiny cesty.
medvid

Příspěvek od medvid »

Jel jsem kolem, tak jsem udělal pár fotek. Na stavbě se pořad maká. Počet dělníku na stavbě: 2, ale byla sobota. Řekl bych, že dodělají ty sloupy a pak to zakonzervují na zimu.

https://picasaweb.google.com/1056607184 ... directlink
xcav8

Příspěvek od xcav8 »

Jak vypadá aktuální stav?
medvid

Příspěvek od medvid »

xcav8 píše:Jak vypadá aktuální stav?
Asi takhle, je to trochu z dálky. Dobrá zpráva je, že po zimě se zase pilně pracuje a most přes Dalejský potok je vlastně komplet vybetonován.
Přílohy
WP_000116-2.jpg
WP_000116-2.jpg (111.95 KiB) Zobrazeno 10821 x
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Smrtelná dopravní nehoda
Dnes krátce před půl druhou odpoledne došlo na přivaděči k Pražskému okruhu, který navazuje na ulici K Třebonicům k smrtelné dopravní nehodě.

Řidič s osobním motorovým vozidlem Ford Focus z dosud nezjištěných příčin v místě, kde se komunikace stahuje na starou silnici, vylétl z vozovky a ve vysoké rychlosti narazil do betonového kvádru. I přes velkou snahu lékařů, muž velmi vážným poraněním na místě podlehl. Dopravní policisté nyní tuto tragickou událost prošetřují a zjišťují, proč řidič havaroval. S ohledem na všechny pozůstalé se k celé věci nebudeme více vyjadřovat.

por. Bc. Eva Kropáčová 13.3.2013
http://www.policie.cz/docDetail.aspx?do ... ocType=ART
P_V

Příspěvek od P_V »

Nepřipadá vám, že ty oranžové pruhy na betonech navádějí vozidlo doprostřed betonu? Měly by být šikmé ke kraji pro směr objetí. Nebo svislé.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

pár foto...

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... js/130315/

nevím, ta nehoda je fakt podivná...
ale pozor zatáčka tam není...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Je známo něco o termínu zprovoznění ? Na původní ceduli z poloviny roku 2010 se píše o ukončení výstavby v 06/2013. Platí to ?
Odpovědět

Zpět na „Praha“