[D1] Opravy a údržba dálnice mimo modernizaci
Re: Opravy D1
Na dopravníminfu.cz jsem objevil toto.
Zdá se, že od 8.8. je na měsíc uzavřen sjezd na Vyškov od Brna. Víte někdo proč? Snad probíhá oprava přímo v místě sjezdu. Ta čeština na dopravním infu je hrozná, to to nemůžou napsat jasně a srozumitelně?
Zdá se, že od 8.8. je na měsíc uzavřen sjezd na Vyškov od Brna. Víte někdo proč? Snad probíhá oprava přímo v místě sjezdu. Ta čeština na dopravním infu je hrozná, to to nemůžou napsat jasně a srozumitelně?
Včera jsem jel tama a sjezd byl naprosto funkční...

ten sjezd na exitu 226 je opravdu hrozny... cele je to tam poskladane asi ze 3 ruznych rekonstrukci + pocatecni stav a vypada to otresne ten povrch... jinak vcera sem take jel kolem toho zrekonstruovaneho povrchu (jeste zraje) a aspon na pohled to vypada, ze daleko kvalitnejsi praci odvedl finiser, ktery betonoval smerem od Brna... no uvidime.. nevi nekdo, kdy se to otevira?
Ta informace je nějaká zmatená. Píšou o sjezdu a mají vyznačený nájezd směr Říkovice.
Odbočovací (sjezdový) pruh směrem na Vyškov byl téměr celý opraven, až na nějakých 30 m, než začíná AB ... viz
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... o/PICT0073
Odbočovací (sjezdový) pruh směrem na Vyškov byl téměr celý opraven, až na nějakých 30 m, než začíná AB ... viz
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... o/PICT0073
Oprava schodů na D1 jde na některých úsecích dopředu. Kamarád z ŘSD mi prozradil, v příštím týdnu dokončí na cca 3 km PJP směr Brno po 116,5 km. Pokud to udělají jako na D1 u Ostrovačic a nebo na D2 u Blučiny tak to bude O.K. Dnes tam jedu raději už v PJP - pohodová nedrnkačka hlavně na D2 -tam opravili i spáry. Možná někdo poslední rozumný na ŘSD zavelel k ekonomickému způsobu údržby a nepodlehl jiným lobyskupinám. Jenom na omezení D1 mezi Rousínovem a Vyškovem mohli stejně upravit tíímto způsobem i RJP - opravené úseky PJP ale porovnáme všichni až to vyzraje.A projedeme se asi po tomto nejhoším úseku D v ČR a blízkém okolí Evropy.Jen tak dál a větší kapky!!Možná tu naši zubatou dámu ještě částečně zachráníme.
tak jen pro rekapitulaci, mezi Brnem a Vyškovem se opravilo ve směru Ostrava 220 - 226 ccca, a teď se bude rekonstruovat 211 - 214 a ve směru Brno se má spravovat 113,5 - 116,5 ? plánuje se tu nějaká další oprava ještě letos či příští rok?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
D1 oprava CB vozovky v km 220,2 - 225,6 vpravo
VDZ namalováno, svodidla osazeny, směrové sloupky také, probíhá jen úprava pracovní spáry ... nejpozději 21.8. ve 14h se má začít jezdit
VDZ namalováno, svodidla osazeny, směrové sloupky také, probíhá jen úprava pracovní spáry ... nejpozději 21.8. ve 14h se má začít jezdit
Zdá se, že skutečně začnou ...mapman píše:Moc díky za fotky z místa, doufám že si uděláš čas i na navazující opravu v úseku Holubice - Rousínov, ta by měla začít na konci srpna
- Přílohy
-
- D1_201.jpg (8.24 KiB) Zobrazeno 6793 x
dělali něco i s LJP třeba nějaké zbroušení ... ? nebo je to skokanský můstek i nadále?
Je dobré diskuzi sledovatbumbik píše:dělali něco i s LJP třeba nějaké zbroušení ... ? nebo je to skokanský můstek i nadále?
balance píše:LJP byl přefrézován, ale ne celoplošně. Byly odstraněny nerovnosti na řezaných spárách ... viditelné třeba zde http://www.2i.cz/c6c9a78d5e
Nicméně některá místa se IMHO blíží k hranici životnosti.
aha díky - sorrač nestíhám sledovat
tak to je dobře, že LJP se dočkal aspoň miniopravy ... jen ať opravují i další úseky jako řidič jsem nadšen
Jel jsem dnes okolo dálnice na kole, tak přikládám 2 mobilovky. Pruhy už jsou snad všude nalajnované, v jednom místě jsem viděl, jak je dokonce odškrabují, asi udělali něco špatně.
pohrabáč píše:Oprava schodů na D1 jde na některých úsecích dopředu. Kamarád z ŘSD mi prozradil, v příštím týdnu dokončí na cca 3 km PJP směr Brno po 116,5 km. ...
- Přílohy
-
- D1_114.jpg (20.9 KiB) Zobrazeno 6500 x
Někde jsem to sem již psal. Letos před modernizací celkem 3 lokality. Jedna byla někdě 172P, pak na Vysočině a jeětě má být jedna tuším 52L.bumbik píše:tak jen pro rekapitulaci, mezi Brnem a Vyškovem se opravilo ve směru Ostrava 220 - 226 ccca, a teď se bude rekonstruovat 211 - 214 a ve směru Brno se má spravovat 113,5 - 116,5 ? plánuje se tu nějaká další oprava ještě letos či příští rok?
já myslel na úseku Brno - Vyškov né jinde ... ale i tak díky za info 
No tak tam je co slavit!
27.8.-31.10.2012 km 211-214P (celá šíře beton, odh.cena 120, vysoutěžená 58! Strabag)
a pak ještě nějaké AB docmrdávky na D1/D2 v Brně.
27.8.-31.10.2012 km 211-214P (celá šíře beton, odh.cena 120, vysoutěžená 58! Strabag)
a pak ještě nějaké AB docmrdávky na D1/D2 v Brně.
ta úspora je značná, za to
ještě ať příští rok opraví opačný směr - Vyškov - Brno, aspoň po 210 km a jsem spokojen
, ale v této finanční situaci je to krajně nereálné tam aspoň přefrézovat CB, natož měnit povrch ...
D1 210-230 a D11 0-25 musí každý rok být aspoň 5 km, aby se to hodilo do pořádku!
musí jsou dva "musí" a "nemusí" tak to říkávala má babička a v případě ministra financí kalouska platí ad2 a to nemluvě o faktu, že nejsou peníze ani na modernizaci Mirošovice - Kývalka a víme dobře, že to je rozhodně prioritnější než 210 - 230 ... viz. ty dnešní události
Televizní kecy, aby bylo co dávat o prázdninách. Koukněte se radši do rozpočtu SFDI: na modernizaci jsou tam tuším na ty další roky 3 mld. (kdo řekl, že se bude stavět 5 úseků!? řeklo se, že se 5 připravuje) a pak je tam ročně 1miliarda na opravy dálnic - to půjde na to co se bavíme.
S kým dělává Strabag CB kryt? DSH?hh píše:No tak tam je co slavit!
S DSP jsou teď, tedy již nějakou chvilku, jedna rodina.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
D1 oprava CB vozovky v km 220,2 - 225,6 vpravo
Videoprůjezd po opravené části.
VDZ kolem stoupacího pruhu již bez plné čáry.
Subjektivní hodnocení:
2pruhová část (děláno Wirtgenem): +2
1pruhová část (děláno menším finišerem): 3 (subjektivně zklamání; celkem to houpe)
Videoprůjezd po opravené části.
VDZ kolem stoupacího pruhu již bez plné čáry.
Subjektivní hodnocení:
2pruhová část (děláno Wirtgenem): +2
1pruhová část (děláno menším finišerem): 3 (subjektivně zklamání; celkem to houpe)