I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy
A důvod? Současné SP je platné až do září, tak proč to podávat dříve? Hledáte problémy tam kde nejsou...jen abyste mohl bezdůvodně nadávat 
Finanční krize stavbu jedenáctky zatím nezastavila
Opavsko, Kraj - Pro letošní rok dostala rozestavěná rychlostní komunikace od státu do vínku 400 milionů korun. Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 už bylo informované o podepsaném dodatku smlouvy s Ředitelstvím silnic a dálnic.
„Dodatek stanoví definitivní termín ukončení výstavby na srpen 2015 a objemy peněz na roky 2012 až 2015 jsou jednoznačně určené," předává místopředsedkyně Sdružení, starostka obce Hrabyně Zdeňka Jordánová (ČSSD) Opavanům alespoň jednu dobrou zprávu.
Úsek jedenáctky u Mokrých Lazců je v této době náhradním projektem Operačního programu Doprava. „Definitivní zařazení této stavby do zmíněného programu, spolufinancovaného Evropskou unií, je plně v kompetenci Ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic ČR", konstatuje tajemník Sdružení Martin Dostál.
Pomyslný chleba bude lámaný na podzim letošního roku při projednávání rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2013 a jeho střednědobý výhled. „Ministerstvo financí nedávno zveřejnilo návrh příjmů a výdajů jednotlivých kapitol státního rozpočtu a státních fondů na léta 2013 až 2015", říká tajemník Sdružení Dostál.
Upozorňuje, že výdaje fondu dopravy měly příští rok klesnout z letošních 41 miliard na 37 miliard korun a s touto částkou by měl fond vystačit i v letech 2014 a 2015. To by však znamenalo, že situace s financováním dopravních staveb nebude v příštím roce ani trochu dobrá. „Pokud by návrh ministerstva prošel, byl by pro financování dopravní infrastruktury naprostou katastrofou," míní Zdeňka Jordánová s tím, že by pokračovaly jen stavby výhradně spolufinancované evropskými fondy a další by se zastavily.
Příprava staveb by mohla pokračovat jen velmi omezeně. To by znamenalo, že výstavba úseku jedenáctky Prodloužená Rudná, která navazuje na část jedenáctky z Mokrých Lazců do Ostravy, by nebyla ani zahájená, nemluvě o stavbě východní části obchvatu Opavy. „Věřím, že výdaje do dopravní infrastruktury budou v příštím roce zachovány minimálně na úrovni letošního roku. Jednání jsou na samém začátku, budou však nesmírně obtížná", říká Zdeňka Jordánová.
Jasněji bude každopádně až na podzim při projednávání rozpočtu fondu dopravy vládou a parlamentem. „Pokud to bude situace vyžadovat, vzneseme k tomuto návrhu své připomínky", slibuje Martin Dostál. Otázkou je, nakolik budou brané do úvahy, ale zástupci Sdružení jsou podle svých slov i s moravskoslezskými poslanci připraveni hájit oprávněné zájmy západní části kraje ze všech sil.
http://moravskoslezsky.denik.cz/z-regio ... -307h.html
Opavsko, Kraj - Pro letošní rok dostala rozestavěná rychlostní komunikace od státu do vínku 400 milionů korun. Sdružení pro výstavbu komunikace I/11-I/57 už bylo informované o podepsaném dodatku smlouvy s Ředitelstvím silnic a dálnic.
„Dodatek stanoví definitivní termín ukončení výstavby na srpen 2015 a objemy peněz na roky 2012 až 2015 jsou jednoznačně určené," předává místopředsedkyně Sdružení, starostka obce Hrabyně Zdeňka Jordánová (ČSSD) Opavanům alespoň jednu dobrou zprávu.
Úsek jedenáctky u Mokrých Lazců je v této době náhradním projektem Operačního programu Doprava. „Definitivní zařazení této stavby do zmíněného programu, spolufinancovaného Evropskou unií, je plně v kompetenci Ministerstva dopravy a Ředitelství silnic a dálnic ČR", konstatuje tajemník Sdružení Martin Dostál.
Pomyslný chleba bude lámaný na podzim letošního roku při projednávání rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na rok 2013 a jeho střednědobý výhled. „Ministerstvo financí nedávno zveřejnilo návrh příjmů a výdajů jednotlivých kapitol státního rozpočtu a státních fondů na léta 2013 až 2015", říká tajemník Sdružení Dostál.
Upozorňuje, že výdaje fondu dopravy měly příští rok klesnout z letošních 41 miliard na 37 miliard korun a s touto částkou by měl fond vystačit i v letech 2014 a 2015. To by však znamenalo, že situace s financováním dopravních staveb nebude v příštím roce ani trochu dobrá. „Pokud by návrh ministerstva prošel, byl by pro financování dopravní infrastruktury naprostou katastrofou," míní Zdeňka Jordánová s tím, že by pokračovaly jen stavby výhradně spolufinancované evropskými fondy a další by se zastavily.
Příprava staveb by mohla pokračovat jen velmi omezeně. To by znamenalo, že výstavba úseku jedenáctky Prodloužená Rudná, která navazuje na část jedenáctky z Mokrých Lazců do Ostravy, by nebyla ani zahájená, nemluvě o stavbě východní části obchvatu Opavy. „Věřím, že výdaje do dopravní infrastruktury budou v příštím roce zachovány minimálně na úrovni letošního roku. Jednání jsou na samém začátku, budou však nesmírně obtížná", říká Zdeňka Jordánová.
Jasněji bude každopádně až na podzim při projednávání rozpočtu fondu dopravy vládou a parlamentem. „Pokud to bude situace vyžadovat, vzneseme k tomuto návrhu své připomínky", slibuje Martin Dostál. Otázkou je, nakolik budou brané do úvahy, ale zástupci Sdružení jsou podle svých slov i s moravskoslezskými poslanci připraveni hájit oprávněné zájmy západní části kraje ze všech sil.
http://moravskoslezsky.denik.cz/z-regio ... -307h.html
Škoda, že tam nikde není nějaká zmínka o tom jak se stavba ne/pohnula... I tak předzvěst o dokončení v roce 2015 mi přijde až příliš optimistická. 
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
jel jsem se projet na kole, u MÚK Hrabyně je poznat dost práce, hodně se to tam proti loňsku změnilo, u M. Lazců jsem se bavil s jedním z dělníků. Brzo bude dokončena betonáš P mostu ve směru na Ostravu, prozatím na tento most mají snad peníze, ale problém je s ostatními úseky ... ale znáte to, dělník není šéf, ale dělají tam 7 dnů v týdnu od 6 - 18
V pátek jsem tam nějaký pohyb na mostě viděl to je pravda. Každopádně moc nechápu jak bude od mostu přes ten potok vyřešen křížení s "hrabyňským kopcem"?! Ten most by měl být prodloužen až za ne? Tzn. celá ta část od MÚK lazce až za lesy u hrabyňáku bude silnice na pilířích ne?! Pokud ano tak proč už se nepokračuje v betonáži alespoň základu pro pilíře?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Jesli je "hrabyňským kopcem" myšlena stávající silnice I/11, tak přes tu bude samostatný most. Estakáda přes potok bude ukončena asi 200 metrů před stávající silnicí I/11.harmonica píše:Každopádně moc nechápu jak bude od mostu přes ten potok vyřešen křížení s "hrabyňským kopcem"?! Ten most by měl být prodloužen až za ne? Tzn. celá ta část od MÚK lazce až za lesy u hrabyňáku bude silnice na pilířích ne?!
Ano dá se to tak říct. Přesněji: http://mapy.cz/s/4FYL
Můj údiv spočívá v tom že celá ta trasa od potoka musí přejít i stávajicí I/11 a obejít celý ten kopec a pokračovat na Velkou Polom. Pochybuji, že se bude zarovnávat ten terén do roviny tak bych řekl že by tam ty pilíře měli už pomalu dávat ne?
Můj údiv spočívá v tom že celá ta trasa od potoka musí přejít i stávajicí I/11 a obejít celý ten kopec a pokračovat na Velkou Polom. Pochybuji, že se bude zarovnávat ten terén do roviny tak bych řekl že by tam ty pilíře měli už pomalu dávat ne?
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Hrabyňák se nedá do rovinky, bude tam stoupání, ale menší než je teď - tzn. míň než 12%
Pak tam tedy za I/11 chybí minimálně násyp na ukončení mostu přes I/11 který zmniňoval pp21, protože zatím je tam stále svažitý terén. Tedy fináýlní podoba tam bude:
Most přes potok - cesta - Most přes I/11 - cesta až k MÚK Hrabyně?
Protože podle letáku je značený od MÚK Lazce směr Ostrava jen most přes ten potok. Neexistují nějaké podrobnější informace?
EDIT: pajo, nemyslel jsem že se dá Hrabyňák do roviny, ale ta cesta Hrabyňák obchází vodorovně. Proto jsem se ptal jak to tam bude řešeno, já měl a to že to bude jak řešení na D1 u Ostravy, tedy mostní konstrukce(nebo jak se tomu říká odobrně) aby se nemusel rovnat terén.
Most přes potok - cesta - Most přes I/11 - cesta až k MÚK Hrabyně?
Protože podle letáku je značený od MÚK Lazce směr Ostrava jen most přes ten potok. Neexistují nějaké podrobnější informace?
EDIT: pajo, nemyslel jsem že se dá Hrabyňák do roviny, ale ta cesta Hrabyňák obchází vodorovně. Proto jsem se ptal jak to tam bude řešeno, já měl a to že to bude jak řešení na D1 u Ostravy, tedy mostní konstrukce(nebo jak se tomu říká odobrně) aby se nemusel rovnat terén.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Tak už by konečně mohli začít něco dělat, viz:
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/CB47 ... -lazce.pdf
hotovo má být do 31.10.2015
Podívej se sem http://www.sfdi.cz/CZ/pdf/2010_rozpocet_sdv.pdf, str.26. Celkový rozpočet 5,144mld. r. 2011-0,03mld. 2012-0,7mld. výhled 2013-1,5mld., dál samé nuly. Že by ten zbytek do 5,144mld. už byl prostavěn, se mi nezdá.Country píše:Tak už by konečně mohli začít něco dělat, viz:
Jinak pár panáčků něco kutí na mostě pod Hrabyňákem a sklápěčky taky jezdí, ale stavební frmol vypadá fakt jinak...
Letošní rok 0,7mld a není to nikde vidět to je fajn
Jsou to optimisti, kéžby to financovala EU jako R48 a muselo by to být razdva. Minulý týden jsem viděl za plesnou pár lidí dělat. 
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Letos je pokud vím 400 melounů, a příští rok je v plánovaném rozpočtu něco přes miliardu. A když čtu v aktuálním letáku tohle:
Dne 15. 6. 2012 vydal generální ředitel ŘSD pokyn k vydání Pokynu k pokračování prací
zhotovitele. Dodatkem ke smlouvě byl sjednán nový termín uvedení stavby do provozu,
a to nejpozději do 31. 8. 2015. Byl také sjednán nový termín dokončení stavby, a to nejpozději
31.10. 2015.
tak mám tendenci být optimista, že ty prachy opravdu budou.
Dne 15. 6. 2012 vydal generální ředitel ŘSD pokyn k vydání Pokynu k pokračování prací
zhotovitele. Dodatkem ke smlouvě byl sjednán nový termín uvedení stavby do provozu,
a to nejpozději do 31. 8. 2015. Byl také sjednán nový termín dokončení stavby, a to nejpozději
31.10. 2015.
tak mám tendenci být optimista, že ty prachy opravdu budou.
pánové, jestli bude udělaná I/11 mezi Kr. Polem a M. Lazcemi, tak to bude fajn, ale podle mě to bude stavba o ničem, pokud nebude současně udělaná prodloužená Rudná, nemyslíte? Přijde mi totiž, že u nás se silnice staví stylem - začnem uprostřed a snad někdy budou prachy i na začátek a konec
Country: po tom všem seš ještě optimista? Já už ne, řekl bych že to bude jen výkřik do tmy jako posledních 6let.
paja: Ano i ne. Dopravní "zátka" v Ostravě: konec rudné - Globus bude stále stejná, zvýší se však bezpečnost a rychlost dopravy což bude jak sám říkáš poloviční pomoc. Pro nás co tam jezdíme často to bude velká pomoct. Ale máš pravdu, prodloužená rudná je nutnost pro celý kraj. který dojíždí skrz/do Ostravu/y. Mám však obavy, že stavby se jak poloviční části tak té druhé části jen tak nedočkáme.
paja: Ano i ne. Dopravní "zátka" v Ostravě: konec rudné - Globus bude stále stejná, zvýší se však bezpečnost a rychlost dopravy což bude jak sám říkáš poloviční pomoc. Pro nás co tam jezdíme často to bude velká pomoct. Ale máš pravdu, prodloužená rudná je nutnost pro celý kraj. který dojíždí skrz/do Ostravu/y. Mám však obavy, že stavby se jak poloviční části tak té druhé části jen tak nedočkáme.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
paja, 99% souhlas, obchvat Poruby je rozhodně prioritnější, při vší úctě k obyvatelům V.Polomi a Hrabyně. Podívej se ale, jak to časově probíhalo : úsek Mokré Lazce KrPole připraven ke stavbě, na obchvatu Poruby mnohaleté problémy - např. obstrukce zelených mužíčků (jako by ty kolony na 17.listopadu nic nebylypaja píše:pánové, jestli bude udělaná I/11 mezi Kr. Polem a M. Lazcemi, tak to bude fajn, ale podle mě to bude stavba o ničem, pokud nebude současně udělaná prodloužená Rudná, nemyslíte? Přijde mi totiž, že u nás se silnice staví stylem - začnem uprostřed a snad někdy budou prachy i na začátek a konec
To je pak fakt lepší postavit to, co jde začít hned - o krizi a Bártovi tenkrát ještě ani slechu.
- Přílohy
-
- .
MÚK Mokré Lazce - přemostění potoka Ohrozima ve směru na Opavu.
. - _MG_6820.jpg (251.2 KiB) Zobrazeno 8591 x
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
Za měsíc se těhuju z Bruntálu do Poruby k Duze. Takže to co je naprosto jasné a to skutečnost, že Prodloužená Rudná - Krásné Pole musí mít větší prioritu mi z osobního hlediska začíná být ukradené, protože pro mě bude prioritní právě úsek od Globusu do Opavy a dále na Bruntál. Dál ale lituju lidi, co bydlí na 17. Listopadu...Jardaf píše:paja, 99% souhlas, obchvat Poruby je rozhodně prioritnější, při vší úctě k obyvatelům V.Polomi a Hrabyně. Podívej se ale, jak to časově probíhalo : úsek Mokré Lazce KrPole připraven ke stavbě, na obchvatu Poruby mnohaleté problémy - např. obstrukce zelených mužíčků (jako by ty kolony na 17.listopadu nic nebylypaja píše:pánové, jestli bude udělaná I/11 mezi Kr. Polem a M. Lazcemi, tak to bude fajn, ale podle mě to bude stavba o ničem, pokud nebude současně udělaná prodloužená Rudná, nemyslíte? Přijde mi totiž, že u nás se silnice staví stylem - začnem uprostřed a snad někdy budou prachy i na začátek a konec) nebo vřesinské pozemky.
To je pak fakt lepší postavit to, co jde začít hned - o krizi a Bártovi tenkrát ještě ani slechu.
-
rumpeak
- Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)
škoda, že jsi fotil někdy v neděli a ne přes pracovní týden odpoledne. Bylo by na fotkách vidět, jak je ta cesta potřeba. Ale aspoň je z fotek vidět, jaký terénem cesta vede a proč stojí tolik peněz, což něktěří nedokázali pochopit, když si přečetli délku úseku a kategorii S24
info ohledně I/11
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -oddaluje/
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -oddaluje/
Naposledy upravil(a) bumbik dne 29.8.2012 14:26:19, celkem upraveno 1 x.
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pořád dokola stejná písnička, všichni to vědí a nikdo nic nedělá. Tipuji že za 3 roky bude situace obdobná...
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
u M. Lazců se připravuje přeložka - bude se jezdit zase jinudy, jestli to tam znáte, tak je tam momentálně přeložka pod Hrabyňákem na horizontu, tak kousek za ním ve směru na Opavu se to bude zase stáčet na přeložku, proč to tak je, to netuším - dneska jsem tam jel a je vše připravené
-
rumpeak
paja píše:u M. Lazců se připravuje přeložka - bude se jezdit zase jinudy, jestli to tam znáte, tak je tam momentálně přeložka pod Hrabyňákem na horizontu, tak kousek za ním ve směru na Opavu se to bude zase stáčet na přeložku, proč to tak je, to netuším - dneska jsem tam jel a je vše připravené
No doufejme, že kvůli dalším pracem na MÚK Mokré Lazce...
Už se jezdí po přeložce. Co to tam kopou, podjezd, nebo jen nějakou kanalizaci ? Z auta to není vidět.paja píše:u M. Lazců se připravuje přeložka - bude se jezdit zase jinudy, jestli to tam znáte, tak je tam momentálně přeložka pod Hrabyňákem na horizontu, tak kousek za ním ve směru na Opavu se to bude zase stáčet na přeložku, proč to tak je, to netuším - dneska jsem tam jel a je vše připravené
-
Bruxmeister
Přeložky jsou kvůli budování obslužných podchodů pod silnicí. Je potřeba je udělat. Co se týče MÚK M. Lazce, tak některé věci, které tu zminujete, mě doslova nasraly, jelikož jsou vycucané z prstu. Na křižovatce by se mělo pokračovat ještě na podzim, čeká se jen na položení přeložky na tu strouhu, co tam je. A pokud se někomu zdá, že se dělá hlemýždím tempem, tak to 100% není ze strany firmy, která chce od statu peníze za odvedenou práci, nýbrž je to vina ŘSD, které pořád mění projekty a bez projektu nebude nikdo stavět. Zdržovací metoda, aby se nevydávaly slíbené peníze, které asi ve skutečnosti ŘSD chce použít/použilo jinde.
Co se týče Plesné a Polomi tak na těch MÚK se nezačalo, akorát Skanska dělá na 101.
Co se týče Plesné a Polomi tak na těch MÚK se nezačalo, akorát Skanska dělá na 101.