Modernizace D1 všeobecně
Re: Modernizace D1
To asi těžko, když nejsou ty pozemky. Ale díky změně metodikyOndra O.K. píše:Je tedy mozne predpokladat ze svodidla a protihlukove steny se budou budovat uz pro tuto sestipruhovou variantu? Tzn. o neco dal od vozovky nez pro sirku 28 m?
Hlavně by také muselo být nové územní řízení a k tomu spousta ekoaktivistů, kteří by ho po všech stránkách rozporovali.mapman píše:...A to se dá udělat bez větších potíží ve stávajícím záboru a nemusí se vykupovat, na šestipruh s odstavným už ano...
A nebylo by to trochu nevhodné? Neměla by svodidla být hned u vozovky? A k čemu by bylo svodidlo, kdyby ho každé auto přeletělo, protože by bylo dole pod náspem?Ondra O.K. píše:Je tedy mozne predpokladat ze svodidla ...?
A navíc mně připadá, že svodidla se mění pořád, takže až se bude dělat šestipruh, ta svodidla, která tam přijdou nyní, už tam stejně nebudou
Myslím, že nikoliv. Nelze je přece budovat na "cizích" pozemcích.Ondra O.K. píše:Je tedy mozne predpokladat ze svodidla a protihlukove steny se budou budovat uz pro tuto sestipruhovou variantu? Tzn. o neco dal od vozovky nez pro sirku 28 m?
MD vydalo pravomocné stavební povolení pro stavbu "D1 Modernizace_úsek č. 14_MÚK Větrný Jeníkov (exit 104) - MÚK Jihlava (exit 112)", poslední úsek 22 by měl být pravomocný cca v půli srpna.
Všude se píše, že modernizace D1 skončí v roce 2018, ale všichni víme, že je to nereálné. Ano, je připravených 5 úseků, které se začnou rekonstruovat na jaře příštího roku, ale co ty ostatní? Proč není zadaný projekt stavby pro další 3-4 úseky? Příští rok na podzim budou snad dokončené první úseky, ale co potom? Bude se čekat zase 2 roky, až se vyřídí všechna povolení? Po zkušenostech s Patrikem, Studničkou, Havránkovou, GreyHoundama apod. bych v přípravě staveb očekával svižnější tempo.
Ale vzyt jsou zadane projekty na dalsich 12 useku.
Chci se zeptat, zda se počítá se zachováním ranveje na D1 u V. Meziříčí. Byla o tom polemika, ale reálný výsledek jsem nikde nezavnímal.
Ano, to stale jeste pozaduje armada.
Ale ty postavené benzinky to znehodnotily,ne?
Neřekl bych, že to znehodnotily. Stále je tam ještě dostatek prostoru a Shellka byla postavena mimo zpevněnou plochu původní odpočívky, rovněž i Mc Donald.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
tak na D1 budou nová svodidla
http://praha.idnes.cz/nova-svodidla-pri ... zpravy_kol
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Kuwa tam by byl krásný (minimálně) osmipruh!Lenny píše:Neřekl bych, že to znehodnotily. Stále je tam ještě dostatek prostoru a Shellka byla postavena mimo zpevněnou plochu původní odpočívky, rovněž i Mc Donald.
Má to cca 62 m v koruně, to je nějaký 12 pruh 
Ten typ na obrázku (protec 120) je ilustrační nebo už je to vybraný typ? Jaké parametry si zadalo ŘSD do výběrovky?bumbik píše:tak na D1 budou nová svodidla
Někdy mi to připadá, že objevujeme Ameriku. Podobná svodidla se přeci použila i při rozšiřování D1 na třípruh mezi Prahou a Mirošovicemi.
Neříká se tomu odborně "vodící stěny", "vodící desky"
Jak budou široká? Co jsem koukal tak nejmíň je to 35cm, ale spíš 50cm Vejdou se tam pak 2+2, i když se to bude rozšiřovat o těch 70cm? Současné terčíky mají cca nějakých 10cm.
Foto je ilustrační, ty v tendru mají mít pouze 20cm.
Díky za odpověď. To se nechám překvapit, ale široká 20cm jsem nenašel. Mne zajímá šířka základny ne v koruně. Oni totiž výrobci trochu matou tím, že ten plech dole je teoreticky pojízdný...hh píše:Foto je ilustrační, ty v tendru mají mít pouze 20cm.
V II. etapě budou úseky
02 EXIT 21 Mirošovice - EXIT 29 Hvězdonice, km 20,7 - 29,5 (8,6 km)
04, EXIT 34 Ostředek - EXIT 41 Šternov, km 34,1 - 41,4 (7,3 km)
11, EXIT 81 Koberovice - EXIT 90 Humpolec, km 81,9 - 91,9 (9,0 km)
15, EXIT 112 Jihlava - EXIT 119 Velký Beranov, km 113,3 - 119,3 (6,0 km)
18, EXIT 134 Měřín - EXIT 141 V. Meziříčí, západ, km 134,0 - 141,2 (7,2 km)
Trefil jsem 3 z 5.
02 EXIT 21 Mirošovice - EXIT 29 Hvězdonice, km 20,7 - 29,5 (8,6 km)
04, EXIT 34 Ostředek - EXIT 41 Šternov, km 34,1 - 41,4 (7,3 km)
11, EXIT 81 Koberovice - EXIT 90 Humpolec, km 81,9 - 91,9 (9,0 km)
15, EXIT 112 Jihlava - EXIT 119 Velký Beranov, km 113,3 - 119,3 (6,0 km)
18, EXIT 134 Měřín - EXIT 141 V. Meziříčí, západ, km 134,0 - 141,2 (7,2 km)
Trefil jsem 3 z 5.
A kdy se začne? Za 3 až 4 roky?
Podle zpráv z tisku se zdá, že to v této době zřejmě nezačne vůbec. A zase se, jako už poněkolikáté, ptám. Jak je možné, že ŘSD zaměstnává lidi, kteří nejsou schopni správně připravit ani jednu dopravní stavbu?mbmat píše:A kdy se začne? Za 3 až 4 roky?
Začal bych tím, že vykopnou Švorce, před časem se chvástal, jak je to jeho prioritní projekt, tam by za něj měl nést odpovědnost.
Já bych naopak už tam konečně někoho nechal dýl jak 3 měsíce, všichni v oboru jen pláčí nad nevídaným bordelem způsobeným neustálým otáčením kormidla chaoticky do všech stran každou chvíli!
-
the.klokan
Pokud se modernizace D1 a nejpíš ani stavba 0137 letos nezahájí, na co se můžou použít ty cca 2 mld, které byly na ně letos v rozpočtu určeny? Jak to chodí? Je možné je třeba "přelít" na nějakou jinou stavbu, která je už v realizaci a tím ji urychlit?
tak modernizace má to výběrové řízení fakt na dlouho:
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... dalnice-d1
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... dalnice-d1
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Takže začínáme na jaře...