0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Lenny
Autor

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Lenny »

Podle mě se tam kácelo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

dvs

Příspěvek od dvs »

Jo průsek je vykácený, už asi někdy v zimě podle těchto fotek http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 1/DSCN6761

Dnes by se také mělo stavební povolení stát pravomocným.
derrick2006

Příspěvek od derrick2006 »

dvs píše: Dnes by se také mělo stavební povolení stát pravomocným.
Znamena to, ze dnes se jiz zacne znovu stavet?
adamos

Příspěvek od adamos »

Podle včerejší informace z rádia by se mělo začít stavět v pátek.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
dvs

Příspěvek od dvs »

Podle ČT "hlavní práce by měly začít v pondělí". http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 058060830/
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Díky za info. Běží teď nějáké odvolací procesy ze strany Studničky a spol. nebo něco podobného ? Já jen kdy případně hrozí další přerušení prací ? ;)
dvs

Příspěvek od dvs »

Dr.Fe1 píše:Díky za info. Běží teď nějáké odvolací procesy ze strany Studničky a spol. nebo něco podobného ? Já jen kdy případně hrozí další přerušení prací ? ;)
Taky jsem nad tím přemýšlel, ale nechtělo se mi to dohledávat. Podle mne teď žádné něběží. Pokud se nepletu tak ono se teď nejde ani odvolat, protože krajský úřad je odvolacím orgánem. Teď je asi možnost znovu napadnout toto správní rozhodnutí u soudu a tam je termín 1 až 2 měsíce a ještě je otázkou od kdy se to počítá. A když to podají tak první důležitý úkon bude zda přizná soud odkladný účinek a pak termín rozhodnutí soudu. Na jaře se stavělo asi 3 měsíce.

Druhá věc je kasační stížnost ŘSD na předchozí rozhodnutí soudu u NSS, protože jsem nezaznamenal, že by ji stáhlo.

Závěr: Je potřeba si přát pěkné podzimní počasí a přes zimu by se snad mohlo rozhodnout.
dvs

Příspěvek od dvs »

dvs píše:
Dr.Fe1 píše:Díky za info. Běží teď nějáké odvolací procesy ze strany Studničky a spol. nebo něco podobného ? Já jen kdy případně hrozí další přerušení prací ? ;)
Taky jsem nad tím přemýšlel, ale nechtělo se mi to dohledávat. Podle mne teď žádné něběží. Pokud se nepletu tak ono se teď nejde ani odvolat, protože krajský úřad je odvolacím orgánem. Teď je asi možnost znovu napadnout toto správní rozhodnutí u soudu a tam je termín 1 až 2 měsíce a ještě je otázkou od kdy se to počítá. A když to podají tak první důležitý úkon bude zda přizná soud odkladný účinek a pak termín rozhodnutí soudu. Na jaře se stavělo asi 3 měsíce.

Druhá věc je kasační stížnost ŘSD na předchozí rozhodnutí soudu u NSS, protože jsem nezaznamenal, že by ji stáhlo.

Závěr: Je potřeba si přát pěkné podzimní počasí a přes zimu by se snad mohlo rozhodnout.
Podle reportáže ČT:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... pet-plati/
žádné odvolání u soudu není - mají na to ještě 2 týdny (takže měsíc se počítá asi od vydání) - další problém je, že se našlo uhlí :lol: - stroje se už dnes hýbaly :jidlo:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

dvs: Díky za vyčerpávající info. Snad už to spěje k definitivnímu dokončení.
kot

Příspěvek od kot »

Že by tam MUS poslala velkorypadlo? :lol:
the.klokan

Příspěvek od the.klokan »

Dnes ráno na Radiožurnálu Dagmar Cestrová přímo z místa hlásila, že už se zase pracuje. Dělníci prý zrovna rozřezávali nějaká svodidla a měl se pokládat asfalt na nějaké připojení, což ale kvůli dešti zatím nezahájili.
Petr M

Příspěvek od Petr M »

Omlouvám se za neznalosti .. ale mám v tom guláš. Pokud by nekdo znal odpověď a neobtěžovalo ho mi odpovědět, uvítal bych to. Co se to vlastně děje ? Tak stav.úřad v Lovosicích vydal SP, to muselo nabýt právní moci (někdy před 4 měsíci) a ŘSD začalo stavět a stavělo 3 měsíce, protože ten aktivista podal žalobu ke správnímu soudu a ten cca před měsícem pravomocné SP zrušil a ŘSD ihned zastavilo práce. Nabyl rozsudek spr. soudu právní moci ? A nebo ŘSD zastavilo práce "dobrovolně" ? A nyní je po měsíci zase nové pravomocné SP, ale od ústeckého kraje a staví se dál. A kromě toho podalo ŘSD kasační stížnost k NSS ohledně rozsudku správního soudu. Fakt guláš. Co se tedy dělo a co lze očekávat ?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Pokud jsem to já správně pochopil, tak Karjský úřad Ústeckého kraje zamítl odvolání a SP nabylo právní moci. Pak šla žaloba na soud a ten to zamítnutí odvolání zrušil (pozor, nebylo zrušeno celé SP, jen ten jeden správní akt zamítnutí odvolání) a vrátil to krajskému úřadu, aby se odvoláním zabýval znovu.
Následně krajský úřad to odvolání opět zamítnul s odůvodněním, že zákony tohoto státu mu jinou možnost nedávají. Po 15 dnech tedy SP opět nabylo právní moci a může se pokračovat ve stavbě.
Kasační stížnost ŘSD k NSS je "druhá kolej", která má prokázat, že to rozhodnutí soudu nebylo správné a pokud se tento názor potvrdí, soud by stejné žalobě podruhé vyhovět nemohl.
A co lze očekávat? To je ve hvězdách, ale já osobně čekám opět žalobu p. Studničky. Vzjhledem k tomu, že krajský úřad jeho odvolání opět zamítl, tak on opět podá žalobu. A jak rozhodne soud nyní nelze ani v nejmenším předvídat. Hodně záleží i na tom, který konkrétní soudce tu žalobu dostane na stůl.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

No osobně si myslím, že i při žalobě bude soudce muset čekat na vypořádání kasační stížnosti i při nové Studničkově žalobě. Vzhledem k poměrně dobře a srozumitelně napsanému zamítnutí bude už mít soud odcela problém rozhodnout stejn. No ale u nás je možné vše.
dvs

Příspěvek od dvs »

Petr M píše:Omlouvám se za neznalosti ..
Vítej v klubu. Pro nezasvěcené tu vypadáme asi jako "Ti chlapi co už řadu let jezdí vlakem do práce a říkají si čísla a hrozně se u toho řežou smíchy. = očíslovali si vtipy, aby jim to šlo rychleji .
Petr M píše:ale mám v tom guláš. Pokud by nekdo znal odpověď a neobtěžovalo ho mi odpovědět, uvítal bych to. Co se to vlastně děje ? Tak stav.úřad v Lovosicích vydal SP, to muselo nabýt právní moci.
Už na to se odvolali ke krajskému úřadu a ten jejich odvolání zamítl a tím bylo ÚR a SP pravomocné.
Petr M píše: (někdy před 4 měsíci) a ŘSD začalo stavět a stavělo 3 měsíce, protože ten aktivista podal žalobu ke správnímu soudu a ten cca před měsícem pravomocné SP zrušil a ŘSD ihned zastavilo práce. Nabyl rozsudek spr. soudu právní moci ? A nebo ŘSD zastavilo práce "dobrovolně" ? A nyní je po měsíci zase nové pravomocné SP, ale od ústeckého kraje a staví se dál. A kromě toho podalo ŘSD kasační stížnost k NSS ohledně rozsudku správního soudu. Fakt guláš. Co se tedy dělo a co lze očekávat ?
Co se dělo lze dohledat i výše v tomto vláknu včetně samotných rozhodnutí. Ke zvýšení právního povědomí si stačí k tomu otevřít stavební zákon a podívat se třeba na stránky eps.cz a wikipedii.
ŘSD nezastavilo práce dobrovolně ale spíše neobstruovalo (tj. nezdržovalo převzetí rozsudku). Doufejme, že za to získá +body u soudu.
Kasační stížnost je druhá kolej, jak tu odpověděli už výše.
Co lze očekávat: Odvolání Studničky proti krajskému úřadu (do 14dní). Pak soud bude muset rozhodnout. K tomu se rozeběhne možná vlak na třetí koleji soud se Studničkou kvůli vymáhání úplatků... Dokud soud nerozhodne bude se moci stavět.
Já doufám, že D8 nebude mít územní rozhodnutí, ale bude mít stavební povolení = pat.

Už je ten guláš k jídlu? ;)
P_V

Příspěvek od P_V »

Možná kdyby už pana Studničku konečně rozsoudili, pomohlo by to. Při osvobození by ztratil důvod se stavět do lepšího světla coby bojovník za spravedlnost, hledáním nedostatků i tam, kde úplatek nebude. A kdyby ho odsoudili, byl by pokoj taky.
kot

Příspěvek od kot »

Sorry ale vyděračovi bych to odsouzení přál...Ale každý se živíme jinou činností! :oops:
Marty

Příspěvek od Marty »

kot píše:Sorry ale vyděračovi bych to odsouzení přál...Ale každý se živíme jinou činností! :oops:
No ja nevim, ale od urciteho momentu, kdy statu hrozi kvuli obstrukcim velka skoda, by se mely proti takovymto aktivistum aktivovat i jine organy - financni urad pozvat dotycneho ke kontrole, socialka zkontrolovat zda deti dotycneho netrpi... Samozrejme vse korektne, ale dotycneho tez nechat na pochybach zdali ma vse 100% v poradku a manifestovat, ze dotycny jde proti zajmum statu - tedy nas vsech. Dokazu si totiz predstavit jake nervozity zazivaji statni urednici zda skutecne udelali vse 100% spravne, tak proc by jednou nemeli totez zazit i podobni eko-aktiviste...

Samozrejme musi na druhou stranu byt podporovana i aktivita aktivistu proti statnim urednikum, kteri spatne rozhodnou a v dusledku pripravi stat a tim inas o urcite hodnoty ci financni prostredky. Ale vse by melo mit sve meze a od rozhodnuti na urcite urovni uz by takoveto byt i spatne rozhodnuti nemelo byt napadnutelne. (-napriklad rozhodnuti podporene internetovym referendem obcanu CR... vim asi hodne velka naivita, ale proc nevysnit idealni stav...)
Petr M

Příspěvek od Petr M »

Děkuji všem za kuchařku k tomu guláši. Už je mi to jasnější, ale že by mi ten guláš chutnal, to říci nemohu. Hlavně aby se po něm neudělalo špatně. Asi nezbývá než počkat, jak dopadne ta kasační stížnost a s čím zase vyrukuje aktivista+vyděrač.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Marty píše: No ja nevim, ale od urciteho momentu, kdy statu hrozi kvuli obstrukcim velka skoda, by se mely proti takovymto aktivistum aktivovat i jine organy - financni urad pozvat dotycneho ke kontrole, socialka zkontrolovat zda deti dotycneho netrpi...
Právě jste přesně popsal metodu, kterou proti "nepohodlnejm" používal bolševik cca od šedesátých let (to už se nevěšelo, jen se zabavovaly techničáky, řidičáky, vyhazovalo z práce a nepouštěli děti na školy). Fakt byste se tam tak rád vrátil? :lol:
Michal R

Příspěvek od Michal R »

jonáš píše:
Marty píše: No ja nevim, ale od urciteho momentu, kdy statu hrozi kvuli obstrukcim velka skoda, by se mely proti takovymto aktivistum aktivovat i jine organy - financni urad pozvat dotycneho ke kontrole, socialka zkontrolovat zda deti dotycneho netrpi...
Právě jste přesně popsal metodu, kterou proti "nepohodlnejm" používal bolševik cca od šedesátých let (to už se nevěšelo, jen se zabavovaly techničáky, řidičáky, vyhazovalo z práce a nepouštěli děti na školy). Fakt byste se tam tak rád vrátil? :lol:
Ačkoliv se s Vámi Jonáši příliš často neshodnu ;) tak v tomto máte pravdu. To co navrhuje Marty je možná míněno bohulibě, ale je to cesta do pekel.

Jediné civilizované řešení je změna legislativy, jasně daná pravidla "hry", zjednodušení administrativní přípravy a racionální schéma řešení infrastrukturních projektů od A po Z.
Standa

Příspěvek od Standa »

Taky musím souhlasit, ekoaktivisté mě dost iritují, ale úplně je vydusit - toho by se měla civilizovaná společnost opravdu vyvarovat. Spíš by stát jako investor měl mít jednodušší postup v případě veřejně prospěšných staveb, i kdyby o této klasifikaci mělo rozhodovat třeba krajské referendum, aby se to nezneužívalo. Jedinou výjimku bych potom umožnil v případě strategických a bezpečnostních záležitostí (třeba rozšíření Temelína), tam bych referendum neriskoval.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Já nevím, ale pořád se mluví o vylepšení legislativy, změnách v přístupu k ekoaktivistům a já nevím co ještě. A co takhle používat platné obecné právní principy:
- každý krok ve schvalovacím procesu má své možnosti odvolání a další krok má zase své. Není možno donekonečna se odvolávat (resp. žalovat) první krok.
- zavést a všemi stupni soudů dodržovat promlčecí lhůty (nejsou náhodou už teď?), aby nebylo možno zpochybňovat 15 let starý správní proces
- nepřijímat k projednání žaloby, jejichž podstata byla již jednou zamítnuta
- jednoznačně trvat na presumpci neviny: pokud něco žaluji a existují pochyby o správnosti žaloby nebo nemohu nade vší pochybnost dokázat to co žaluji, žalobu zamítnout.

Myslím, že mnohé z uvedeného nijak neodporuje již dnes platné legislativě, jen by se "muselo chtít" a to ono se "jaksi nechce", že?
Marty

Příspěvek od Marty »

jonáš píše:
Od skod vyssich nez 5 lidskych zivotu (viz. statstiky objizdne trasy) nebo vyssi nez 1 miliarda CZK bych byl pro. Samozrejme ne ala bolsevik, ale uz jen ohlaseni se ke kontrole ktera neshleda problem by psychologicky stacit mohlo. OK, ale chapu ze muj nazor je zrejme mensinovy. Obavam se vsak aby se maximalizace demokracie neobratila prot ni, abychom zase nesklouzli do druheho extremu.
Odpovědět

Zpět na „D8“