vaclav píše:takze pivko nedodrzuje predpisy, protoze policie hlida jejich dodrzovani stylem "buzerujou schovani za bukem" a lenny protoze policie hlida jejich dodrzovani stylem "nebuzerujou, stoji viditelne, ale asi tam, kde nemaji".
pisu to po nekolikate - uvedomte si prosim, ze jsou mista (logicky vetsinou prave rizikova mista), kde proste viditelne hlidat nelze, nemluve o pripadnem bezpecnem zastaveni vinika.
a opravdu si dovolim tvrdit, ze kdo pojede jako magor na takovemto rizikovem miste, pojede 100% jako magor i na prehlednem useku. takze to, ze policie hlida a zastavuje na bezpecnem a prehlednem useku je naprosto spravne a ano, do site muze spadnout i ridic, co v rizikovem miste jede ok... inu to se stava, me to za poslednich 10let stalo 1000Kc, tedy nula korun prepocitano na ujete kilometry.
na zaver pripomenu, ze limit 90 nebo 100 mimo dalnici maji VSECHNY civilizovane zeme.
Jak jste na to přišel, že nedodržuju předpisy? Pokud vím, nic takového jsem nepsal. Jediné, k čemu tu už delší dobu vyjadřuju výhrady je práce policie, která se dle mého názoru nesprávně zredukovala pouze na to měření rychlosti (jo, pravda, ještě taky často "řešej" parkování). Ani proti tomu limitu na okreskách nic moc nemám - akorát by se měl podle mého názoru místní úpravou přiměřeně zvýšit tam, kde jsou pro to podmínky - třeba na čtyřpruzích, které z různých (zpravidla administrativních) důvodů nejsou značeny jako dálnice (příznačné je, že právě tam policie ráda měřívá). Ale řeknu vám ještě něco jiného - v Německu, kde to s tím měřením rychlosti moc nepřehánějí se mi jezdí líp, protožře se mohu věnovat provozu a nemusím pořád sledovat, jestli náhodou nejedu o pár km/h nad. A jsem přesvědčen o tom, že taková jízda je bezpečnější.