D48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
bumbik

Re: R48 Rychaltice – Frýdek-Místek

Příspěvek od bumbik »

v místě problematického pozemku? máš na mysli připojovák do FM ? (parcela 1748/32) ??? asi zítra udělám pár fotek z lysůvek a rychaltic, pokud teda martine mě nechceš předběhnout :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jsem na to dnes koukal z mostu nad I/48, a přišlo mi, že tam částečně kus v tom připojováku odtěžují, jaká je to parcela netuším. Vyfotit bych to mohl případně ještě dnes neb, zase pojedu kolem.
Ale klidně to vyfoť zítra komplet, jen nevím jestli bude optimální počasí.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no jako budu mít čas max vyfotit ten tunel z lávky pro pěší a z nadjezdu I/48 mohu vyfotit ty Rychaltice - parcela je to 1748/32 - ten připojovák do FM - viz. odkazy do katastru výše uvedené ... ovšem podle katastru to stále vlastní paní Konvičková ... že by dala souhlas se stavebními pracemi? nebo to dělají načerno? nebyl by za to postih, když je to soukromý pozemek?
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Otázka taky je, kde je to rozhraní, třeba na její pozemek ještě nezasáhli.
Udělám odpoledne pár fotek z nadjezdu.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

:ok: super :jidlo:

Rozklad proti stavebnímu rozhodnutí - kauza Konvičkovi:
http://www.hukvaldy.eu/file.php?nid=11194&oid=2866088
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak přidávám aktuální (dnes 15:50) pohled z nadjezdu na MÚK.
SAM_5519.JPG
SAM_5519.JPG (253.22 KiB) Zobrazeno 6025 x
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Krásná fotka Martine!!! Super!! Dík :kladivo: :P
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Sakra, podporuju novou koncepci dálniční sítě, ale když tohle vidím, tak srdce říká, že by to alespoň tu D7 a D48 ještě chtělo.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

130 tam bude, o to bych se nebál... akorát zbytek celé 48ky v 25,5ce je na příštích deset let jen zbožné přání a kvůli těmto 10ti km z toho nemá význam dělat hned D. Pro 48ku je víc než důležité hlavně postavit obchvat Frýdku-Místku, bez něj je celá tahle stavba skoro k ničemu ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Tak kromě krátkého úseku v Místku a hraničního mostu s KO bude 48 celá 4 pruh. Bumbíkovi psali, že zachovají kategorii a nebudou ji ponižovat, takže je velká pravděpodobnost, že se zbytek celé stavby postaví jako 25,5. Jen to převedení asi není aktuální, když je celá trasa rozkouskovaná. A rovněž nevidím důvod nemít úsek Frýdek-Č.Těšín jako dálnici ve stávající kategorii R22,5... Úsek Olomouc-Mohelnice není o nic lepší a zařazena bude.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

je pravda, že v 90. letech měla být R35 - D35tkou a R48 měla být D48, jenže musíme uvědomit, že po zrušení E462 v trase 48čky ubyde provoz na tak malý, že dálnice pro "pár mohykánů" by byla asi příliš velký luxus .... budeme rádi, jestli stát najde peníze na kofinancování obchvatu FM, aby se mohl postavit za přispění OPD2 a to nemluvě o ministerstvu financí, aby splnilo výhled z minulého roku - vyhlásit v dubnu 2013 tendr na odstranění Skatulova hliníku ... a navíc tu jsou ekoteroristi že ... takže Rychaltice FM je možná na dlouhou dobu poslední stavba na 48čce a bez obchvatu FM je její využití poloviční no.... škoda!
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Bumbik: D48 být nikdy něměla už od začátku to měla být R. Jinak samozřejmě vidím realitu, akorát člověk se někdy neubrání zasnít. :jidlo:
Já myslím, že úspěch bude, když se v rámci období 2014-2020 podaří dodělat obchvat FM a možná vidím nadějně i to Rybí - Rychaltice, protože se to podařilo dotáhnout do 100% připravenosti stavět, což je škoda nevyužít, ony se nějaké peníze třeba z něčeho, co se nepodaří rozestavět najdou. (+ se v tomto období může podařit dokončit Rudná - Mokré lazce a Třanovice - Hrádek. To bych považoval za velký úspěch (no a kdyby se přidala 3. stavba Místecké, tak by se dalo říct, že kraj má již velice slušnou nadřazenou síť))
hovi

Příspěvek od hovi »

Marooned17 píše:Bumbik: D48 být nikdy něměla už od začátku to měla být R. Jinak samozřejmě vidím realitu, akorát člověk se někdy neubrání zasnít. :jidlo:
Já myslím, že úspěch bude, když se v rámci období 2014-2020 podaří dodělat obchvat FM a možná vidím nadějně i to Rybí - Rychaltice, protože se to podařilo dotáhnout do 100% připravenosti stavět, což je škoda nevyužít, ony se nějaké peníze třeba z něčeho, co se nepodaří rozestavět najdou. (+ se v tomto období může podařit dokončit Rudná - Mokré lazce a Třanovice - Hrádek. To bych považoval za velký úspěch (no a kdyby se přidala 3. stavba Místecké, tak by se dalo říct, že kraj má již velice slušnou nadřazenou síť))
něco málo se začne příští rok...
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/CF63 ... altice.pdf
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Budou to pouze milimalistické stavby a skutečná stavba se rozjede až dostane přidělené finance.

Na obrázku od Martina je jasně vidět ten zmíněný pozemek Konvičkových. Pouze tento kousek bude bránit k dostavbě připojovacího pruhu. Domnívám se, že s tím nezačali dříve, jelikož předpokládali rychlé vyvlastnění a převedení parcely do rukou státu. Bohužel se tak nestalo a připravují provizorní zprůjezdění směr na F-M.

Co se historie a změn týče, tak ta se mění každých 5-10 let s ohledem na rozpočet a vládách. (48 mela být dříve než 47 =dnes D1)

Plně podporuji 48 do zařazení dálnic a nesouhlasím s názory typu, že tam nebude mezinárodní trasa, ubyde tranzit a jiné laciné výmluvy. Tato silnice spolu s D1 plní hlavní tepny celého Moravskoslezského kraje a je vedena až na hranice s Polskou republikou, takže nejedná se jen o krajské napojení, ale i mezinárodní. A hlavně si musíte uvědomit, že stavíme pro budoucnost a ne současnot. Plány by se něměli měnit a rušit... pouze by se měli vyváženě odkládat když teď na to není/není potřeba.

Intenzity: 12k (Bělotín) - 20k - 13k - 32k (F-M) - 17k - 10k (Č.Těš.) - 9k (S1)

Na 48 budou napojeny I/35 (Palačovská spojka) , I/58 (Mošnov-Kopřivnice) , R56-I/56 (Ostrava-Frýdlant n.O.) , I/11-I/68 (Havířov-Třinec). Takže po dostavbě těchto krajských silnic vzroste význam na celé 48.

End :kladivo:
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

dnešní fotky zářezu v Lysůvkách a MÚK Rychaltice:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /18-9-2012
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Super, díky.
Koukám, že tam opravdu chybí 2-3 metry toho pozemku, aby se mohl dokončit připojovák na FM :(
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak ono u této stavby nejsou problémy s odpojováky (I/48 Příbor - II/486 Rychaltice), R48 FM - II/486 Rychaltice - ale s oběma připojováky - oba totiž mají být v místech problematických pozemků - jo holt najíždění na 48čku v Rychalticích bude možná dočasně kapku nebezpečné nebo minimálně nekomfortní ... :-( ale podle toho rozkladu, co jsem tu dával odkaz onehda, je jasné, že spor se potáhne ještě řadu měsíců ... :-(
dvs

Příspěvek od dvs »

Pro neznalého místní situace o jakou příjezdovou cestu a stolárnu se mluví v tom rozkladu?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

u připojováku na Příbor - viz. tato fotka: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 2/P1070123
je tu stolárna a sběrna surovin - viz.: http://www.mapy.cz/s/5c0A

a mluví se o tom v reportáži Michala Poláška ze začátku července, o pár stránek zpět je onen odkaz - stačí prolistovat, je to tam graficky znázorněno, že to má vést na severní straně podél nového 4proudového náspu R48 od stolárny až k mostu přes Ondřejnici a tam napojení na II/486
dvs

Příspěvek od dvs »

Děkuji za odpověď. Tu reportáž ČT jsem našel ale ještě jsem ji neskoukl. Principielně to je zajímavě zase takový právní precedens: Je obslužná/doprovodná komunikace ve veřejném zájmu a dá se kvůli ní vyvlastnit?
bmw740d

Příspěvek od bmw740d »

Zdravím Vás.

Dneska jsem projížděl okolo stavby a všiml jsem si, že se již začínají instalovat středová svodidla v místě podjezdu pro cyklisty směrem na Rychaltice. Jinak všude velmi čilý ruch. Je zřejmé, že se tlačí na pilu, aby bylo možné stavbu koncem roku uvést do provozu...
kot

Příspěvek od kot »

bmw740d píše:Zdravím Vás.

Dneska jsem projížděl okolo stavby a všiml jsem si, že se již začínají instalovat středová svodidla v místě podjezdu pro cyklisty směrem na Rychaltice. Jinak všude velmi čilý ruch. Je zřejmé, že se tlačí na pilu, aby bylo možné stavbu koncem roku uvést do provozu...
Kéž by tohle bylo možné říkat alespoň o nějakých dalších 10 stavbách!!!! :kladivo:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot píše:
bmw740d píše:Zdravím Vás.

Kéž by tohle bylo možné říkat alespoň o nějakých dalších 10 stavbách!!!! :kladivo:

OT: spíš kéž by se to dalo říkat o práci ŘSD (něco ve stylu: na ŘSD se maká o sto šest, aby v prosinci bylo možno zahájit 0137, modernizaci D1, D3, ... hoši tlačí na pilu ...) ;-)

jinak nebyl bych tak velkým optimistou, uvidí se, jestli počasí bude přát a stihnout dokončit R48 včas, a navíc i po zprovoznění budou Rychaltice úzkým hrdlem a staveništěm ... ale i tak, palec nahoru za snahu!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

jen pár fotek - ráno nebyl čas - bohužel ta mlha byla nepříjemná, tak to není moc zřetelné ... nicméně vypadá to, že se v jízdních pruzích na Příbor nad Rychalticemi kompletuje CB finišér - asi to hoši dobetonují až k přechodu CB/AB, jinak jsou už položeny všechny 3 vrstvy AB v jízdních pruzích na FM v místě MÚK, jak je vidět ... nejel někdo až do FM, že by koukl, jak to vypadá v zářezu v Lysůvkách? jestli už je vybetonován komplet v jízdních pruzích na Příbor? a případně i v tunelu ?

http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /24-9-2012

edit: jedna pozitivní novinka - zaplombované řízení ohledně pozemku Konvičkových 532/3
http://nahlizenidokn.cuzk.cz/MapaIdenti ... 208244EA23
typ řízení: Věcné břemeno - a protože účastníkem řízení je SMVAK, tak asi půjde o přeložku kanalizace či vodovodu na jejich pozemku ...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Včera jsem to jel od FM. V pravém tunelu je položen CB povrch, ale je jakýsi jiný, a byl tam před ním nějaký stroj, možná finišer, kterým to kladli. Mezi tunelem a KÚ je položen CB povrch v pravém jizdním pásu. V zářezu probíhá montáž prefabrikátových stěn vpravo.
Taky jsem měl takový pocit, že montují Wirtgen. Od kdy se jezdí po severní větvi?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Odpovědět

Zpět na „D48“