Severojižní Magistrála

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
dvs

Re: Severojižní Magistrála

Příspěvek od dvs »

Standa píše:Tři postřehy:
1) Součástí "vnitřního okruhu" by se takto de facto stala i ulice K Holešovičkám, což by jejím obyvatelům jistě udělalo mimořádnou radost (zejména pak ta perspektiva "na věčné časy").
Souhlas, to je asi nejproblematičtější místo a možná toto vyjádření pana radního je nejméně taktické, protože to jenom vyvolá zbztečný odpor k řešení v Hloubětíně.

Pravda je, že se málo ví, že PPO začíná u D8 a už máme dodatečně dostavěné dvě MÚK (Veselská a Prosecká) , tak proč nepokračovat dále po trase. ;)
P_V

Příspěvek od P_V »

Jako ne moc hezký se mi jeví průtah Kbelské skrz Hloubětín. Původně městská ulice tu degradovala na magistrálu za PHS, zatímco o kus dál na západ je pustina, do které byla pro změnu přeložena tramvaj. Když už by se měly stavět tady dvě nové MÚK, proč to tedy neudělat důsledněji i s přeložkou průtahu - tramvajová trať a průtah by si vyměnily místo.
dvs

Příspěvek od dvs »

No ten průtah není fakt nic moc, ale ta pustina má označení v územním plánu OB-F (bytová výstavba) :(
Hold to bude spíš zakopávání a zakrývání...
Mike

Příspěvek od Mike »

pp21 píše:Nová myšlenka ... teda spíš důvod ... na zklidnění magistrály. Vnitřní okruh by mohl být do tří let!
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/V ... uote]Praha chce co nejrychleji a za přijatelné náklady dokončit vnitřní okruh města. Prověřuje variantu, že by chybějící východní část obchvatu dočasně vedla po Průmyslové ulici. Podmínkou je vybudování dvou mimoúrovňových křižovatek u Kolbenovy a Poděbradské ulice. ČTK to řekl náměstek primátora Josef Nosek (ODS). Pokud by řidiči mohli město po okruhu objet, mohla by Praha omezit vjezd do centra.
Tahle myšlenka tu ještě nebyla... :shock:[/quote]
byla, kdysi dávno v devitce byly i náčrty
pak to ale padlo právě s VR
je krásné, jak značky snížené rychlosti, zpomalovací prahy, bus pruhy a jiné rostou jak houby po dešti, ale postavit 3 nebo 4 chybějicí stavby je nad schopnosti úředníků.
kdyby to takhle fungovalo všude, tak s nebrzdícím autem odjíždíte z STK s poznámkou, že nesmíte brzdit.... :kladivo:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Na magistrálu se dočasně vrátila sedmdesátka. Prověří tišší povrch
25. září 2012 10:01
Praha zvažuje, že by na magistrále v ulici 5. května opět zvýšila maximální povolenou rychlost ze současných 50 na 70 kilometrů v hodině. Právě v tomto úseku totiž správci silnic v posledních dvou letech vyměnili povrch vozovky za nový, který má tlumit hluk. Zda opatření funguje, bude teď zjišťovat měření.

Zdroj: http://praha.idnes.cz/na-magistrale-se- ... zpravy_sfo

v ČT to bylo už včera

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... eni-hluku/
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Tak za tohle jsem uronil slzu ... sám jsem zvědavej co jim z měření vyleze. Ten rozdíl mezi hlukem ze starého a nového povrchu je i subjektivně z pohledu řidiče obrovský...
pivko

Příspěvek od pivko »

mapman píše:Tak za tohle jsem uronil slzu ... sám jsem zvědavej co jim z měření vyleze. Ten rozdíl mezi hlukem ze starého a nového povrchu je i subjektivně z pohledu řidiče obrovský...
Tak přinejmenším za snahu je třeba zde TSK pochválit. Ale ten výsledek bych nerad zakřiknul.
dvs

Příspěvek od dvs »

pivko píše:
mapman píše:Tak za tohle jsem uronil slzu ... sám jsem zvědavej co jim z měření vyleze. Ten rozdíl mezi hlukem ze starého a nového povrchu je i subjektivně z pohledu řidiče obrovský...
Tak přinejmenším za snahu je třeba zde TSK pochválit. Ale ten výsledek bych nerad zakřiknul.
Hlavně nezakřiknout a za snahu pochválit.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Co si tak matně pamatuju z grafu, co tu kdysi proběhl, tak rozdíl mezi 50 a 70 je cca 6dB, tedy o něco víc, než kolik se "ušetřilo" použitím nového povrchu. Návrat 70 tak nevidím moc reálně.
Království a půl princezny za 511.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No já spíš vidim, když troubu trochu rozhicuju, postupnej a plíživej nástup pade na jižní spojku, v tom branickym ohybu se plánuje nějakej velkej obytnej soubor a ti, co si tam za svejch poctivejch "sedm v krabici" nakoupěj byt s terasou a výhledem na barrandov (kde by potřebovali ty krabice dvě až tři), to nebudou chtít poslouchat věčně. ;-)
dvs

Příspěvek od dvs »

Bobek píše:Co si tak matně pamatuju z grafu, co tu kdysi proběhl, tak rozdíl mezi 50 a 70 je cca 6dB, tedy o něco víc, než kolik se "ušetřilo" použitím nového povrchu. Návrat 70 tak nevidím moc reálně.
Hluk není jednoduchá rovnice. V těch obecných grafech je započítána i nějaká ta težká doprava (autobusy, náklaďáky) a těch tu tak velké procento není. Aspoň by se to mohlo tímto měřením překlopit k dlouhodobému zkušebnímu provozu se 70.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Což o to, jednoduché to určitě není. Jenom mám pocit, že tu je přání otcem myšlenky.

Ještě to sem nalepím (nevypadá to, že by se to týkalo těžké dopravy, nicméně zase je otázka, co z toho lze usuzovat ohledně souhrnného hluku x aut):
Obrázek
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No ještě bych tam čekal nějakej "aerodynamic" když je to do 120, ale mezi 50 a 70 asi nebude významnej.
dvs

Příspěvek od dvs »

Bobek píše: Jenom mám pocit, že tu je přání otcem myšlenky.
Jasně, že přání je otcem myšlenky. :)
Předpokládám, že tsk si to výpočtově zkusila spočítat, protože jinak by se do toho měření ani nepustila.
Navíc obhájci našeho zdraví , píší
hluk eps píše:Efekt snížení hluku na tichém povrchu se projeví především u komunikací, po nichž jezdí auta rychlostí nad 50 km/h. Při nižších rychlostech převládá hluk motoru vozidla. zdroj
;)
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak to jsem se zase jednou sekl. :mrgreen: Ještě by mě zajímala reálná průměrná rychlost vozidel při měření 50 a 70, jestli tam třeba většina nejela po paměti těch 50.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

No ještě, že tak, asi i radního Noska ta 50 iritovala.

OT
"Bydlím v Krči na sídlišti a představa magistrály s desítkami tisíc automobilů mne děsí " uvedla učitelka a obyvatelka Krče Petra Rejchrtová, která je zároveň petentkou výše zmíněné petice.

Podle Alžběty Rejchrtové ze sdružení Občané postižení severojižní magistrálou nejsou výsledky prokazatelné.

Shoda jmen, chyba nebo nějaká kverulantská familie.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Vsadím se, že B je správně.............. :twisted:
Mike

Příspěvek od Mike »

za bolševika držely hubu a krok a řádně platily za členské známky
nyní "no a když máme tu demokracii, tak si přeci můžem stěžovat ne ?"
kot

Příspěvek od kot »

Mike píše:za bolševika držely hubu a krok a řádně platily za členské známky
nyní "no a když máme tu demokracii, tak si přeci můžem stěžovat ne ?"
říkají si:Stejně nemáme co dělat, tak proč jim trochu nenadzvednout mandle...? :o
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No otázka je, kdy se to měřilo (dvě hodiny 18-20 při 50 a dvě hodiny 20-22 při 70 by celkem odpovídalo výsledku). Měřit by se muselo samozřejmě ve stejný denní době a stejnym dnu v týdnu a srovnatelnym období a doložit to i záznamem srovnatelných intenzit dopravy ;-)
Tohle mi přijde spíš jak nahození nějakýho předvolebního chrousta pro populum (ale v Praze co vim se nevolí).
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

jonáš píše:No otázka je, kdy se to měřilo (dvě hodiny 18-20 při 50 a dvě hodiny 20-22 při 70 by celkem odpovídalo výsledku). Měřit by se muselo samozřejmě ve stejný denní době a stejnym dnu v týdnu a srovnatelnym období a doložit to i záznamem srovnatelných intenzit dopravy ;-)
Měření mohlo podle mne i mohlo probíhat při stejných intenzitách. Ale změny značení si určitě všimlo minimum řidičů, vždyť padesátky na Strakonické si většina všimla tak po dvou týdnech :-D
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, to je další háček, muselo by se to doložit nejen záznamem intenzit provozu, ale i skutečnou průměrnou rychlostí dopravního proudu. Vona taky občas nastane zácpa a pojíždí to tam dvacítkou na volnoběh, hluk neměřitelný ;-)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

již několik dní probíhá obnova vodorovného značení v rekonstruovaném úseku směr do centra

dnes již z centra

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ka/121002/

Světelná závora na Nuselském mostě ulehčila Legerově ulici

„Závěry z měření potvrdily naše předpoklady, tedy že semafor pomohl snížit kapacitu magistrály, aniž by zkomplikoval její průjezdnost. Znamená to, že po otevření tunelového komplexu Blanka, bude možné na magistrálu umístit například více přechodů pro chodce a tím zvýšit komfort pro pěší. Zároveň se podaří částečně snížit hlučnost a tím i množství emisí v okolí této dopravní tepny,“ uvedl náměstek primátora Josef Nosek.

http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... moste.html
Mike

Příspěvek od Mike »

pan Nosek by si měl někde přečíst jak se vlastně taková emise vyskytne
a jestli ji je stejně nebo méně když to co ji vytváří je v ustáleném nebo střídavém režimu
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Mike píše:pan Nosek by si měl někde přečíst jak se vlastně taková emise vyskytne
a jestli ji je stejně nebo méně když to co ji vytváří je v ustáleném nebo střídavém režimu
Emise se samozřejmě nesnížili (nesníží) snížením hlučnosti, ale zvýšením plynulosti dopravy v Legerově.
Odpovědět

Zpět na „Praha“